ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ…
Άνοιξε το «μαγαζί» της Λ. Συγγρού και περιμένει τους «γαμπρούς» και τις «νύφες» της διαδοχής! Προσκλητήριο υποψηφίων! Μητσοτάκης Κυριάκος! Παρών! Μάκης Βορίδης! Παρών! Παν. Ψωμιάδης! Παρών! Π. Τατούλης! Παρών! Βάλτε τώρα που γυρίζει, παιδιά!

• ΝΑ ΤΟΝ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ!
Να τον, πετιέται! Πρόκειται για τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη ο οποίος θέλει να δηλώσει «παρών» αντ’ αυτού! Του υιού Μιλτιάδη εννοώ, ο οποίος ακόμη τελεί υπό επιτροπεία του πατρός!

• ΕΤΟΙΜΟΣ!..
«Είμαι έτοιμος από καιρό ν’ αναλάβω την ηγεσία της Ν.Δ. Έχω και τις γνώσεις και τις δυνατότητες και τον καημό να αναλάβω μια τέτοια βαριά ευθύνη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πάνω απ’ όλα έχω κολλήσει και δέκα χρόνια ένσημα από εργασία στον ιδιωτικό τομέα…», είπε ο Κυριάκος, ο οποίος πρώτος δήλωσε υποψήφιος για την αρχηγία!

• ΣΕΜΝΑ…
Πιο σεμνή η όμορφη Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της για την διεκδίκηση της αρχηγίας στη Ν.Δ. Προφανώς περιμένει να εκτεθούν πρώτα άλλες υποψηφιότητες κι ανάλογα να πράξει. Δεν βιάζεται να βγει στο κουρμπέτι για να μην αρχίσει το πετροβόλημα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στο Μητσοτακέϊκο.

• ΣΟΦΗ ΣΤΑΣΗ!..
Σοφή στάση κρατά και η Ντόρα, η οποία στηρίζει την ενότητα της ΝΔ και υποστηρίζει ότι όλα θα κυλήσουν λογικά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ντόρα έχει να διαλέξει μεταξύ αδελφού και υιού Κωνσταντίνου Μπακογιάννη που κατά τον Θ. Πάγκαλο είναι ο ικανότερος αυτή τη στιγμή για ηγέτης της ΝΔ. Για τον Κώστα Μπακογιάννη υπάρχει ένα τεχνικό κώλυμα, το οποίο θα τον καθυστερήσει για λίγο! Το ίδιο τεχνικό κώλυμα έχει και ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος επίσης βολιδοσκοπείται για την ηγεσία της ΝΔ, που ως Μακεδόνας έχει προβάδισμα αν…

• ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ…
• Άλλο καλό νέο έρχεται από το Πανεπιστήμιό μας, το οποίο σχεδιάζει την αποκατάσταση των παλιών κτηρίων στην ΔΟΜΠΟΛΗ. Το υποσχέθηκε και το παλεύει ο Πρύτανης σε συνεργασία με τον Δήμο εν όψει διεκδίκησης από την πόλη της υποψηφιότητας της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Επειδή το είχαμε ξανακούσει στο παρελθόν, ελπίζουμε αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του Κ. Καψάλη…

❁ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ…
Πήγε, λέει, η Ζωή στη Βουλή κι αφού τα έκανε άνω - κάτω ψάχνοντας γραφείο, της ήλθε της χριστιανής να επισκεφτεί την τουαλέτα. Ξεκίνησε λοιπόν προς το «γνωστό» σημείο και προσπάθησε ν’ ανοίξει την πόρτα, η οποία ήταν αμπαρωμένη αρνούμενη να της προσφέρει υπηρεσία!

■ ΟΙ ΦΩΝΕΣ…
Ποιος είδε την Ζωή και την πήρε στα σοβαρά! Άρχισε τις φωνές ενώ συγχρόνως έσφιγγε τα πόδια της να μην την πάρουν τα ζουμιά! «Ανοίξτε την πόρτα, θα κατουρηθώ», ούρλιαξε. Ύστερα από κάμποση ώρα εμφανίζεται αστυνομικό όργανο και ανέφερε στη Ζωή πως οι τουαλέτες στη Βουλή είναι κλειστές στους πολίτες! Αν θέλετε να εξυπηρετηθείτε πηγαίνετε στις τουαλέτες των καφετεριών της Πλατείας Συντάγματος, την συμβούλευσε και της έριξε μια άγρια ματιά χαϊδεύοντας τη λαβή του πιστολιού από τη μία μεριά και το γκλομπ από την άλλη!

❖ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ…
Ποια κατάληξη είχε το παραπάνω σκηνικό δεν το γνωρίζω, αλλά το βέβαιο είναι ότι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το λεχθέν ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το τρώει κανείς κρύο». Η εκδίκηση ήλθε από αστυνομικούς που τους εξευτέλιζε η Ζωή όταν ήταν παντοδύναμη! Θυμηθείτε τον εξευτελισμό του φρούραρχου της Βουλής που είχε την… φαεινή ιδέα να τηρεί την τάξη εμποδίζοντας τους αναρχικούς να εγκατασταθούν στο κοινοβούλιο!

❁ Η ΣΤΕΓΑΣΗ…
Μετά την αναζήτηση τουαλέτας η Ζωή μπήκε στην αναζήτηση ευάερου, ευήλιου, μη επονείδιστου γραφείου για να στεγάσει την αυθεντία της εφ’ όρου ζωής, διότι έτσι προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δέστε τον Βύρωνα Πολύδωρα που έφτασε 24 ώρες ως πρόεδρος της Βουλής για να εξασφαλίσει γραφείο, ασφάλεια, αυτοκίνητο κι όλα τ’ άλλα τα συμπαρομαρτούντα.

■ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ!..
Ήθελε σώνει και καλά η Ζωή να εξασφαλίσει γραφείο μέσα στη Βουλή και μάλιστα έψαχνε το καλύτερο. Και τότε κάποιος υπάλληλος της υπενθύμισε ότι με δική της απόφαση απαγορεύτηκε η κατοίκηση εντός της Βουλής όλων των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της! Κόκαλο η Ζωή κι άρχισε πάλι να κατεβάζει θεούς και δαίμονες ρίχνοντας κατάρες κι αναθέματα για την δική της φαεινή ιδέα, στρέφοντας τις δύο παλάμες ανοιχτές προς τα μούτρα της!
❖ ΤΕΛΟΣ!
Κάπως έτσι τελειώνει το σήριαλ η «Ζωή στη Βουλή» ώσπου να ξεκινήσει, αν ξεκινήσει, κάποιο νέο στο απώτερο μέλλον. Και στην περίπτωση της Ζωής επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «αν κατουρήσεις στη θάλασσα να ξέρεις θα το φας σε αλάτι».

❁ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…
Έγινε γρήγορα - γρήγορα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης για να προκάνουν να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Τι είπατε; Δεν είναι ανασχηματισμός αλλά ο διορισμός νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής; Λίγη αξία έχουν οι εκλογές πια, αφού αυτές έγιναν διότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ανασχηματισμό ο Αλέξης.

■ ΣΤΑ ΙΔΙΑ!..
Μια από τα ίδια το νέο σχήμα της κυβέρνησης. Η Τζάκρη κι ένας άλλος Καμμένος μη μου πείτε ότι έκαναν τη διαφορά! Τη διαφορά θα την έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος από την Πάτρα, ο οποίος αν και πήγε και προσκύνησε στην Κουμουνδούρου, εν τούτοις, το θαύμα δεν έγινε! Κάτι τέτοιους ούτε οι «άγιοι» του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλουν…

❖ Η ΔΙΑΦΟΡΑ…
Επίσης, μετά τον Νίκο από τας Πάτρας την διαφορά θα την έκανε η Ξουλίδου, την οποία έπρεπε να διορίσουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να συλλαμβάνει τους κλέφτες και τους κλεπτομανείς! Η κυρία Ξουλίδου έχει προϋπηρεσία σε ανάλογο πόστο και μάλιστα έχει περγαμηνές σε τέτοιες δραστηριότητες!

❁ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ…
Θα την αξιοποιήσω σε κυβερνητικό πόστο, είχε πει ο Π. Καμμένος για την κ. Ξουλίδου μετά τον «κατά λάθος» αποκλεισμό της από τους συνδυασμούς των ΑΝΕΛ! Προχθές στον ανασχηματισμό πάλι δεν την θυμήθηκε την έρμη, η οποία τώρα είναι υποχρεωμένη να γυρίσει στο σχολείο για να διδάξει το μάθημα της θεολογίας! Μεγάλη η χάρη της…
■ ΣΤ’ ΑΖΗΤΗΤΑ!
Η προμαχούσα Ήπειρος στ’ αζήτητα και σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό της δεύτερης φοράς αριστερά! Ούτε ένα τόσο δα υφυπουργειάκι δεν δόθηκε σε Ηπειρώτη Βουλευτή, πλην της Όλγας της Αρτινιάς που έτσι κι αλλιώς ήταν παρά τω πρωθυπουργώ Αλέξη. Όχι πως αυτό θα σήμαινε κάτι ιδιαίτερο, αλλά για την τιμή της ευάνδρου Ηπείρου, γενέτειρας του πρωθυπουργού, εκτός κι αν αυτό είναι αρκετό για να δει καλύτερες μέρες ο τόπος μας.

❖ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ…
Ρίχνοντας μία ματιά στη νέα κυβέρνηση διαπιστώνει κανείς ότι είναι κομμένοι οι μετέχοντες στην ομάδα των «53» πλην Δρίτσα, ο οποίος την ανάγκη φιλότιμο ποιεί. Μετά την ομάδα Λαφαζάνη που αποχώρησε, παρέμεινε η ομάδα Κατριβάνου - Σακκελαρίδη και λοιποί σύντροφοι που άρχισαν την προθέρμανση για επανάσταση και ρήξη.

❁ ΤΟΝ… ΕΚΑΨΑΝ!
Πριν ξημερώσει η πρώτη μέρα υπουργοποίησης του Δ. Καμμένου ήλθαν τα ντοκουμέντα και τον… έκαψαν! Είχε κι αυτός περίεργες απόψεις για την ομοφυλοφιλία, τους Εβραίους και τον ίδιο τον Αλέξη, τον οποίο θεωρούσε χειρότερο από τον Γιωργάκη! Ό,τι σκέφτονταν το κατέγραφε κι αυτά τα ρημάδια τα γραπτά μένουν κι όταν έρχεται η ώρα γυρίζουν… κατακούτελα!

■ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ…
Δεν είμαι εγώ που τα γράφω αυτά αλλά έχω καμία 15αρια συνεργάτες που χειρίζονται τους λογαριασμούς μου στο διαδίκτυο, προσπάθησε να δικαιολογηθεί το νέο πρόσωπο που ήλθε στην εξουσία μέσω ΑΝΕΛ. Για να διώξει το παλιό! Ακούς εκεί! Μετά την πρώτη μ…α των γραφομένων ήλθε η δεύτερη που θέλει τον κάθε Καμμένο να έχει 15 συνεργάτες που πληρώνονται να χυδαιολογούν εναντίον αντίπαλων κομμάτων, ομάδων και προσώπων!

❖ Η ΕΝΤΟΛΗ…
Η εντολή από τον Αλέξη προς τον Πάνο ήταν «μάζεψέ τον κουβάρι και ρίχτον στον κάλαθο των αχρήστων», όπερ κι εγένετο. Τον δίπλωσε στα τέσσερα ο Πανούλης και μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε! Η τρίτη μ…α του Δ. Καμμένου είναι η δήλωση μετάνοιας με την οποία αποτάσσει μετά βδελυγμίας κάθε κακή σκέψη προς ανθρώπους με κύρος όπως είναι ο Αλέξης, οι Εβραίοι, και οι ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι στο κάτω - κάτω δεν πειράζουν και κανένα.

❁ ΠΟΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ;
Μετά το κάψιμο του Καμμένου αρχίζει να παίρνει φωτιά ο νέος υπουργός Παιδείας ονόματι Δ. Φίλης. Στο παρελθόν έχει ανοίξει δοσοληψίες για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας, η οποία όμως καθόλου γενοκτονία δεν ήταν! Τύφλα να’ χει η Ρεπούση με τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη μετά την Μικρασιατική καταστροφή!

■ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ…
Άνοιξε λογαριασμούς ο Δ. Φίλης εκτός από την ιστορική πραγματικότητα και με την Εκκλησία, η οποία δεν δέχεται τέτοιες ρηχές απόψεις και κυρίως διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας με τον  ισχυρισμό Φίλη ότι δεν έγινε Γενοκτονία στην Μ. Ασία! Επίσης η Εκκλησία θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι υπουργός και θρησκευμάτων άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την ορθοδοξία!

❖ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ…
Καπάκι και η υπουργός Θεανώ Φωτίου που δίνει συνταγές για γεμιστά με τα οποία πρέπει να συνηθίσει να ζει η ελληνική οικογένεια! Ακόμη καπάκι στο καπάκι η Τζάκρη με το εικοσάποντο, θ’ αρχίσει, λέει, να γεμίζει φουγάρα τη χώρα από τη λειτουργία των νέων Βιομηχανιών στη χώρα! Εκείνη έφυγε από το ΠΑΣΟΚ διότι δεν πρόλαβε να διορίσει όλο της το συγγενολόι και προσδοκά να το κάνει με την τέταρτη φορά ΠΑΣΟΚ με τον μανδύα ΣΥΡΙΖΑ.

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…
Υπάρχουν και καλά νέα κι ένα φως στο τούνελ! Τα καλά νέα κι αυτή τη φορά έρχονται από γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ η οποία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Κύπρο σε πρώτη φάση και στην Αυστραλία λίγο αργότερα. Ήδη στην Κύπρο λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού και γιαουρτιού, προϊόντα τα οποία στο νησί της Αφροδίτης κυριαρχούν.

■ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ!
Το δεύτερο μεγάλο εγχείρημα της ΔΩΔΩΝΗΣ θα γίνει στην Αυστραλία με κυρίαρχα προϊόντα το γιαούρτι και την φέτα που θα έχουν Ηπειρώτικη γεύση και τεχνοτροπία. Να επισημανθεί ότι το 80% της φέτας στην Αυστραλία είναι ΔΩΔΩΝΗ με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την γαλακτοβιομηχανία αλλά και τη χώρα μας.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.