ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΜΠΟΪ...
Εκεί στη Ν.Δ. οι υποψήφιοι αρχηγοί καλό είναι να μετράνε τη σκιά τους καταμεσήμερο κι όχι πρωί ή απόγευμα με τ’ απόσκια! Επίσης να μετράνε το μπόι τους κι ανάλογα να προσπαθούν να φτάσουν τον καρπό της εξουσίας, αν θέλουν να τον γευτούν. Το λέω αυτό γιατί ξανάρχισαν τα παρατράγουδα από τους φερέλπιδες νέους ηγέτες που μάλλον θα παραμείνουν στην χορεία των ηγετίσκων.

• Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ...
Ο Α. Σαμαράς έκανε τη δική του γνωστή πολιτική διαδρομή με τα θετικά και τα αρνητικά του. Η ιστορία θα καταγράψει την διαδρομή αυτή και είναι νωρίς να γίνει κάτι τέτοιο. Η προσπάθεια αποδόμησης του έργου του ως Πρωθυπουργού μόνο καλό δεν προσφέρει στη συνοχή της παράταξης κι αυτό το εισπράττει αρνητικά ο Νεοδημοκράτης που αρχίζει να προβληματίζεται αν θα προσέλθει στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου.

• Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Εμείς είχαμε την δύναμη και την ευκαιρία ν’ ασκήσουμε την κριτική για τα έργα και τις ημέρες του Α. Σαμαρά και το κάναμε όταν ήταν ισχυρός. Επί πεσούσης δρυός δεν ξηλεύουμε διότι αυτό είναι ανήθικο. Ας μη το κάνουν λοιπόν οι τέσσερις διεκδικητές του «τίτλου» της Ν.Δ. αν επιθυμούν να τους πάρει στα σοβαρά η «βάση» για την οποία δήθεν κόπτονται.

• ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!..
Τα περί αποΣαμαροποίησης στη Ν.Δ. που ακούγονται αυτό το διάστημα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στους ίδιους ούτε στην παράταξη. Δεν μπορεί να μιλά κάποιος για αποΣαμαροποίηση και να έχει φάτσα μπάλα τους πρωτοκλασάτους του Σαμαρά! Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ευτελισμό του δήθεν ενδιαφέροντος για ανανέωση της Ν.Δ. Λίγο μυαλό δεν βλάπτει!..

❁ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ...
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Αλέξης ήταν σαφής στις οδηγίες που έδωσε προς τα 50 παλικάρια του. Πολλή δουλειά, λίγα λόγια και προ πάντων μακριά από τα ΜΜΕ! Ε; Ένα μήνα μετά τα παλικάρια του κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Από φυλακή πρωΐας μέχρι φυλακή πρωΐας ασκούν πολιτική και βγάζουν τη χώρα από την κρίση με τις αρλούμπες που αραδιάζουν και στέλνουν τον κόσμο στα κάγκελα.

■ Ο ΝΕΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ!
Ο γνωστός πλέον Κατρούγκαλος έχει αντικαταστήσει επαξίως τον Βαρουφάκη και δεν του περισσεύει χρόνος για μια στάλα δουλειά από τις παρουσίες του στα ΜΜΕ. Το χειρότερο δε μ’ αυτόν τον άνθρωπο είναι ότι άλλα λέει στο ένα μέσο ενημέρωσης, άλλα λέει στο άλλο κι αυτό δείχνει την... σταθερότητα σκέψεων, απόψεων, θέσεων του πολιτικού ανδρός που διαθέτει και το ανάλογο ανάστημα, πολιτικό ή σωματικό, όταν σηκώνεται στις μύτες των ποδιών για να κάνει την διαφορά μεταξύ των άλλων συντρόφων του!

❖ Ο ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ...
Ο κ. Κατρούγκαλος αποκτά μια επικαιρότητα λόγω της μεθόδου του Προκρούστη στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό. Έχει μπει με τα μακριά στις συντάξεις και «πού σε πονεί και πού σε σφάζει» ένα πράγμα από τον «μαντηλάκια» εργατολόγο που, αφού τακτοποίησε την πελατεία του δικηγορικού του γραφείου, τώρα προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι από τις συντάξεις εξαθλίωσης που ετοιμάζει για τον μέχρι πρότινος μικροσυνταξιούχο.
❁ Ο ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΑΣ...
Στη συνέχεια έρχεται ο «πενταροδεκάρας» Ν. Φίλης και βάζει μπουρλότο στη σκέψη και στην αγωνία του Έλληνα που έχει την ατυχία να έχει παιδιά και να θέλει να τα βοηθήσει λίγο παραπάνω στην απόκτηση γνώσεων. Σιγά την αύξηση ΦΠΑ στα δίδακτρα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτά είναι πενταροδεκάρες κι ο καθένας μπορεί να τα πληρώσει, είπε και έδειξε να το διασκεδάζει το όλο ζήτημα...

■ Η ΑΤΥΧΙΑ...
Μερικές... πενταροδεκάρες χωρίζουν λοιπόν τους γονείς και τους δασκάλους που αναγάγουν σε μείζον ζήτημα την αύξηση του ΦΠΑ στα δίδακτρα κατά τον ογκώδη Υπουργό Παιδείας! Μερικές πενταροδεκάρες χωρίζουν την ίδια την Κυβέρνηση από σύσσωμο τον λαό που τελικά φαίνεται να είχε την μεγάλη ατυχία και την μεγάλη έμπνευση να επαναλάβει τρεις φορές το σφάλμα της στήριξης των ελπίδων του σ’ ένα «αριστερό» αυτοσχεδιαστικό κίνημα!

❖ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...
Ούτε ο Φίλης πήρε τοις μετρητοίς τις συμβουλές του Αλέξη περί δουλειάς κι όχι μπούρδες. Κι αυτός βαδίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξε ο Κατρούγκαλος και που την πρωτοπορία είχε ο Βαρουφάκης, μέγας διδάσκαλος της σχολής των παιγνίων και των μπουρδολογιών. Ο Φίλης το πήγε και λίγο παραπέρα για να ξεχωρίσει από τους άλλους, γι’ αυτό άρχισε την πολιτική της πενταροδεκάρας για να αποδειχτεί στην πράξη ότι τελικά ο εν λόγω έχει συνδέσει το μυαλό με το γαστρολογικό του σύστημα! Δεν εξηγούνται διαφορετικά αυτά που σερβίρει όλο αυτό τον καιρό που βρίσκεται στην εξουσία και ιδιαίτερα από τότε που έγινε υπουργός.
❁ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ...
Ενοχλήθηκε, λένε, το Μαξίμου από τις πομφόλυγες Φίλη και δήλωσαν ότι αυτό είναι μαχαιριά στην Κυβέρνηση! Ώπα, μεγάλε! Τόσο μεγάλες ενοχλήσεις που φτάνουν σε αξία τις... πενταροδεκάρες του Φίλη, ο οποίος δεν κατάλαβα γιατί τις βάζει στο ΦΠΑ, αφού δεν έχουν και καμιά αξία και ούτε λύνουν το οικονομικό ζήτημα.

■ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ!..
Τρίτος Καππαδόκης ένας Σεβαστάκης του ιδίου χώρου χωρίς κυβερνητική θέση. Αυτός το πήγε παραπέρα το ζήτημα της Παιδείας και το συνέδεσε με την κομματική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ όσοι πάνε τα παιδιά τους στα φροντιστήρια και στην ιδιωτική εκπαίδευση, οπότε δεν μας πολυενδιαφέρει αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα δίδακτρα, ούτε ζημειώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την ιστορία, ξεστόμισε ο στόμας του Σεβαστάκη που καθόλου δεν σέβεται τον λαό αλλά ούτε φοβάται μη θυμώσει ο Αλέξης που θα επιβαρυνθεί με πενταροδεκάρες κι εκείνος, που ως γνωστόν τα παιδιά του σπουδάζουν σε ιδιωτικά σχολεία, κάτι που δείχνει ότι τα δημόσια σχολεία είναι για την πλέμπα κι όχι για την μπουρζουαζία!

❖ ΑΝΟΣΙΑ!..
Αν δεν τρελαθούμε τώρα μάλλον δεν πρόκειται να το πάθουμε στο μέλλον, διότι θα έχουμε αποκτήσει ανοσία. Οι εκατομμυριούχοι της αριστεράς εκπαιδεύονται στο πώς θα βάλουν λουκέτο στο κράτος και πώς θα κάνουν πειράματα στις αντοχές των Ελλήνων, οι οποίοι ενώ ήξεραν πού το πήγαιναν, εν τούτοις πήγαιναν γυρεύοντας για να το απολαύσουν! Κάποιοι δε το ονόμασαν αυτό σοφία!

❁ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ...
11.000 «εκλογικά τμήματα» του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλουν λουκέτο! Αυτό αποφάσισε ο μεγαλοκομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ πρώην δεξιόφρων Λουράντος, πρόεδρος των Φαρμακοποιών της χώρας! Ο χαρακτηρισμός «εκλογικά τμήματα» δεν είναι δικός μας αλλά του όψιμου συντρόφου Λουράντου όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προσπαθούσε να εξυγιάνει το χώρο του φαρμάκου...

■ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ...
Σε καμιά περίπτωση ο φαρμακοποιός δεν ήταν και δεν είναι διατεθειμένος να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Λουράντου που την είδε... επαναστάτης του φαρμάκου και τελικά κατέληξε να είναι ένας απλός «κομματάρχης» του ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελαν τις φωνές του και την ψήφο του και τώρα που ήλθαν στο δια ταύτα ούτε που τον... γνωρίζουν! Το βάρος τώρα πέφτει στους φαρμακοποιούς που ποτέ τους δεν μετέτρεψαν τα φαρμακεία σε εκλογικά τμήματα, διότι δεν πήραν στα σοβαρά τον κ. Λουράντο.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.