ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
Με το συμπάθειο, ρε παιδιά και μέρα πούναι σήμερα, εσείς καταλάβατε ποια συμφωνία έκανε ο Αλέξης για το λαθρο-μεταναστευτικό - προσφυγικό εκεί που πάλι ως ωρομίσθιος το διαπραγματεύονταν την περασμένη Κυριακή όλη τη νύχτα;

ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ...
Δεν θα κάνουμε μια πόλη των 50.000 μεταναστών αλλά θα τους «σπάσουμε» σε δύο εικοσάδες και μία δεκάδα και θα τους σκορπίσουμε σ’ όλη την Ελλάδα! Αυτή είναι η «επιτυχία» για την οποία μίλησε ο Πρωθυπουργός ξερογλύφοντας τα χείλη του όπως κάνει πάντοτε όταν εφαρμόζει το δόγμα Καραγκιόζη: «Έφαγα κι εγώ αλλά και πόσες μούριξαν»!

Η ΑΤΥΧΙΑ...
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν τους γλυτώνουμε με τίποτα τους δυστυχείς που επιλέγουν την χώρα μας για να κάνουν την τύχη τους! Μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία όμως οι δικοί της κάτοικοι ψάχνουν την δική τους τύχη και δεν μιλάμε για την δική τους αξιοπρέπεια.

ΤΑ ΡΕΣΤΑ!
Εκεί όμως που τους «πλάκωσε» τους ευρωπαίους ήταν όταν μίλησε για «πόρτες» και «διαδρόμους» ο Αλέξης. Κάτσε καλέ! Εκεί έδωσε ρέστα διπλωματίας! «Προσπαθείτε να βάλετε τάξη στο διάδρομο αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή», τους είπε και τους τάπωσε. Όπου διάδρομος βάλτε Ελλάδα - Βαλκάνια κι όπου πόρτα η Τουρκία που, αφού πάρει τα λύτρα κι αφού ληστέψει τους άμοιρους «διαβάτες» τους στέλνει πεσκέσι στην Ελλάδα κηρύσσοντας έτσι τον «πόλεμο» στη χώρα μας!

ΤΟ ΔΡΑΜΑ...
Τους βάζει στις σαπιόβαρκες τους ανέστιους πλέον και τους σπρώχνει προς τον «παράδεισο» με πρώτο σταθμό την Ελλάδα, η οποία μαζί με τις δικές της πληγές γλύφει και των προσφύγων. Καθημερινά η θάλασσα του Αιγαίου καταπίνει απελπισμένους και οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών δεν φτάνουν για να ευαισθητοποιήσουν τον πολιτισμένο ευρωπαϊκό κόσμο και μη, για να βάλουν ένα φραγμό στο δράμα των λαών απ’ όπου προέρχονται οι πρόσφυγες.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ...
Είναι σοβαρό ζήτημα η προσφυγιά για να το διαχειρίζονται σε ωρομίσθια βάση οι μαθητευόμενοι «μάγοι» της πολιτικής. Δεν είναι τόσο φθηνή η ζωή των ανθρώπων για να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους λαούς απαιτώντας το σχετικό αντίτιμο. Στη χώρα μας αν και σε μεγάλες δυσκολίες οι πολίτες της, εν τούτοις δεν σταμάτησαν να υποδέχονται τους εξαθλιωμένους, οι οποίοι στο πέρασμά τους χάνουν τα παιδιά τους και πολλές φορές ολόκληρη την οικογένειά τους.

ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ...
Δέστε αυτή την εικόνα σε κάποιο νησί του Αιγαίου όπου τρεις γιαγιάδες έκαναν αυτό που η φύση, το ένστικτο και το φιλότιμο τις οδήγησε. Περιμάζεψαν ένα βρέφος και εντελώς φυσιολογικά, όπως θα έκαναν στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, το τάισαν! Τέτοια εικόνα γιατί δεν την είδαμε σε άλλους «πολιτισμένους» λαούς όλο αυτό το διάστημα που παίζεται αυτό το δράμα;

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ...
Πάμε τώρα στους εγχώριους «λαθρομετανάστες»! Έλληνες τους έλεγαν «Π.Α.» (προτού αριστεράς) που τώρα άρχισαν να αισθάνονται την ανάσα του δραγουμάνου στο σβέρκο, Όπου νάναι θ’ αρχίσει και το μαστίγωμα για να μαρτυρήσει η γριά πού βρήκε δεκάρικο και κάνει τρισάγιο στον μακαρίτη!

ΤΟ ΞΥΓΚΙ...
Η εποχή που έβγαζαν από τη μύγα ξύγκι πέρασε και τώρα θα αναγκάζεται να ομολογήσει η ίδια η μύγα πού βρήκε και είχε ξύγκι όταν είχε! Ήταν τότε που και οι παχιές αγελάδες είχαν λόγο ύπαρξης και μέσω αυτών οι νεοέλληνες έκαναν το... έγκλημα να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
Κυκλοφορούσε κάποτε ως ανέκδοτο και ποιος το πίστευε ότι αυτό θα γίνονταν πράξη την σήμερον ημέρα επί αριστεράς. Ο Έλληνας στις καλές εποχές τον ιδρώτα του τον επένδυε σε ντουβάρια για να έχουν τα παιδιά τους κι εκείνοι στα γεράματά τους. Τότε ήταν που τους έλεγαν οι «άλλοι» «φτιάξτε εσείς για να έλθουν οι αριστεροί να σας τα πάρουν». Η «προφητεία» εκείνης της περιόδου γίνεται πράξη τώρα...

ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ!..
Εκεί που περίμεναν «Σεισάχθεια» οι Ελληναράδες και στριμώχνονταν στα εκλογικά τμήματα για να απολαύσουν τα αγαθά της αριστεράς, τους έρχονται κατακούτελα τα χαράτσια, οι ΕΝΦΙΑ και οι κατασχέσεις ακόμη και των πρώτων κατοικιών! Όλοι αυτοί που πίστεψαν στις αριστερές μπούρδες θα απολαύσουν σε όλο τους το εύρος τις επιλογές τους! Τι χρωστάει όμως το υπόλοιπο 60% των Ελλήνων που είχαν διαφορετική άποψη κι επιλογή.

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ...
Εσείς μας είπατε τρεις φορές ΝΑΙ σ’ ένα χρόνο. Εμείς δεν φταίμε για τις επιλογές σας, άρα... σκασμός! Αυτό περίπου λέει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός διότι θα προστάτευε τους συνταξιούχους από τους οποίους αρχίζει και συνεχίζει την λεηλασία.

ΟΙ ΦΩΤΟΣ...
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις λένε οι επαΐοντες! Η φωτογραφία του Τσιπραντρέα με τον Ολανδρέου στην κατάθεση στεφάνων και στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων Γαλλίας - Ελλάδας ήταν όλα τα λεφτά την περασμένη εβδομάδα. Πρώτη φορά υποβάλλονταν σε τέτοιο μαρτύριο το παιδί ν’ ακούει τον Εθνικό Ύμνο της χώρας του και ήταν στην κοσμάρα του. Το ίδιο βράδυ στο δείπνο που ξανακούστηκαν οι ύμνοι άρχισε να τους χορεύει για να διορθώσει. Η καλύτερη φωτό ήταν εκείνη της συνόδου κορυφής όπου τον είχαν σε μια ακρούλα σαν το... δαρμένο σκυλί!

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ...
Άμα είσαι καλό παιδί και εφαρμόσεις πιστά τις οδηγίες μας τότε κάτι μπορώ να κάνω για σένα, είπε ο πρώην Ολανδρέου και τωρινός Α.Μ. (αυτού μεγαλειότης) Γάλλος Πρόεδρος. Πάλι με λόγια κενά αέρος ή αέρα κοπανιστό θα την βγάλει ο Έλληνας που ορισμένες φορές έχει κάτι περίεργες εμπνεύσεις!

Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ...
Εβδομήντα εκατομμύρια οι Γερμανοί και η αναλογία φιλοξενίας προσφύγων είναι 34.000 άτομα. Έντεκα εκατομμύρια η Ελλάδα 50.000 άτομα! Είδατε που τελικά τους νίκησε τους Γερμανούς ο Αλέξης που διαπραγματεύτηκε πάλι σκληρά την ισοκατανομή;

75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...
Εβδομήντα πέντε χρόνια πέρασαν από την Δευτέρα 28 Οκτώβρη που ο Ελληνικός λαός μπήκε στην περιπέτεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Μια ημερομηνία - σταθμός για τους Έλληνες και για την Ελληνική πατρίδα η οποία δεν ξεμπέρδεψε το 1945 όπως η υπόλοιπη Ευρώπη. Δυστυχώς ο πόλεμος για την Ελλάδα κράτησε άλλα πέντε χρόνια για να αποκατασταθεί η ειρήνη, η τάξη και η ευνομία. Πέντε χρόνια που στοίχισαν σε εκατόμβες αίματος και γενικότερου ρημαδιού επειδή ορισμένοι είχαν διαφορετική άποψη για τις έννοιες ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Η ΜΝΗΜΗ...
Μέρα πούναι σήμερα ας κρατήσουμε στη μνήμη, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση της μεταλαμπάδευσης στις επόμενες γεννεές, την ομόθυμη συμμετοχή των Ελλήνων στην προάσπιση των συνόρων της χώρας και των δικαίων των Ελλήνων. Η Ηπειρώτικη γη ποτίστηκε με αίμα Ελληνικό που ήταν αίμα ηρώων, ενώ στα σπλάχνα της ενιαίας Ηπείρου ακόμη φιλοξενούνται τα οστά πολλών εξ’ αυτών. Τη μνήμη Αυτών λοιπόν «γιορτάζουμε» σήμερα με τον πρέποντα σεβασμό όπως οι περιστάσεις απαιτούν.

Ο ΔΗΜ. ΝΙΑΝΙΑΣ...
Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε προ ημερών ο πρώην υπουργός πολιτισμού Δημ. Νιάνιας, ο οποίος άφησε την σφραγίδα του στην πολιτική και στο υπουργείο. Ο Δ. Νιάνιας ήταν από τους πρωτεργάτες στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Όταν κάποιοι άλλοι «πατριώτες» σιωπούσαν, τον Μάρτιο του 1983 στην πρώτη δημόσια εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων στο «Παλλάδιο», ήταν εκείνος ο κύριος ομιλητής που άνοιξε ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Β. Ήπειρο!

ΠΛΗΝ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ!
Ήταν μια εκδήλωση που έβαζε το «Βορειοηπειρωτικό» στην σωστή εθνική βάση, κάτι που μέχρι εκείνη την περίοδο κανείς δεν ακουμπούσε, πλην του Μητροπολίτη Κόνιτσας - Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής Σεβαστιανού, ο οποίος ήταν ο μεγάλος απών από την εκδήλωση λόγω του κωλύματος της εισπήδησης σε άλλο «Δεσποτάτο».

ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ...
Τρεις μέρες αλώνιζαν την περιοχή οι εγκάθετοι του Χοτζικού καθεστώτος συνεργάτες της «Σιγκουρίμι» προπαγανδίζοντας τον Αλβανικό παράδεισο. Με την ανοχή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίοι έβγαζαν... καντήλες στο άκουσμα Βόρειος Ήπειρος. Αυτά λοιπόν τα θρασίμια έφτασαν σε σημείο να προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκδήλωση ακόμη και την παραμονή. Φυσικά πήραν το «μάθημα» που τους άξιζε κι έκτοτε εξαφανίστηκαν άπαξ δια παντός!

Η ΛΗΣΜΟΝΙΑ...
Πέρασαν τα χρόνια, άνοιξαν τα σύνορα και όλοι οι θιασώτες του Χοτζικού παραδείσου άρχισαν να την κάνουν γυριστή. Μια απέραντη λησμονία έπεσε παντού εντός κι εκτός συνόρων και οι πρώην ΝοτιοΑλβανοί κατ’ αυτούς μετατράπηκαν σε ομογενείς - ψηφοφόρους που ξέχασαν τον δικό τους κομμουνισμό και αποκτώντας δικαίωμα ψήφου πολλοί Αλβανοί είπαν να τον εφαρμόσουν και στη νέα χώρα τους!

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
Αυτά τα ολίγα με αφορμή τον θάνατο του Δημ. Νιάνια την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος υπηρέτησε το δημόσιο και το πατριωτικό συμφέρον κατά τον καλύτερο τρόπο. Δεν ήταν καθόλου τυχαία πολιτική προσωπικότητα κι απ’ αυτόν ας παραδειγματιστούν οι σημερινοί πολιτικοί, όσοι θέλουν να μην τους αγνοήσει η ιστορία.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ...
Μη μου πείτε ότι δεν ήταν θεία έμπνευση η επανεκλογή του Πάνου Καμμένου! Μιλάμε, παιδί για υιοθέτηση και μάλιστα της αριστεράς! Πιο μαρτυριάρη πολιτικό δεν έχω ξαναδεί. Ακόμη και το κολλητάρι του μαρτύρησε, τον Δ. Γιαννακόπουλο, τον γνωστό παναθηναϊκάκια και φαρμακοτρίφτη! Ήθελε ο Δημητράκης να διορίσει δύο δικούς του Υπουργούς, έναν στο Υγείας κι έναν στον Αθλητισμό! Ψιλοπράγματα δηλαδή.
Είδαμε το πρώτο μισό του έργου με τα καρφώματα του Πάνου και απομένει να δούμε το άλλο μισό, όπου ο Πάνος θα ζητά χατήρια από τον Δημητράκη! Ε ρε γλέντια!

ΓΙΑ ΠΟΙΑ Ν.Δ.!..
Άκουγα τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο «Mega» και αναρωτιόμουν αν μίλαγε γι’ αυτή τη Ν.Δ. που ξέρουμε ή για κάτι άλλο που ο ίδιος έχει οραματιστεί! Θα αλλάξει τη Ν.Δ. ή θα φτιάξει κάτι δικό του που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε; Απευθύνονταν σε Νεοδημοκράτες ή στους Ασιάτες που έρχονται σωρηδόν στη χώρα;

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ...
Το πρώτο που έκανε ο Απόστολος ήταν να αποδομήσει τους «αντιπάλους» του με πρώτο τον Μεϊμαράκη, ο οποίος ως παλιός αρέσκεται στις μεθοδεύσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του κόμματος και εκεί κάπου στο τέλος της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης, αποκάλυψε όλο το μεγαλείο της ψυχής του λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει κάποιους από τους υποψηφίους ως αντιπροέδρους ή αντ’ αυτού να τον εκπροσωπούν στη Βουλή! Θα σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλλείψω λάδι, ένα πράγμα...

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ...
Επί μία ώρα περίπου και σε δύο δόσεις ο Τζι-Τζι ασχολήθηκε με τα εσωτερικά της Ν.Δ. και τα εσώψυχα τα δικά του. Το πώς θα βγει η χώρα από την σημερινή αθλιότητα πολύ λίγο απασχόλησε τον Αποστόλη που υποστηρίζει τον ερχομό του νέου! Το οποίο νέο όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα, σοβαρότητα και χάραξη προοπτικής.

ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ!..
Να σας πω την μαύρη αλήθεια, δεν πολυκατάλαβα το νέο σύστημα λειτουργίας του κόμματος που έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζεται ως αναρχικό. Ο ίδιος ο Αποστόλης δεν μιλά για τέτοιο σύστημα. Θα υπάρχει η Ν.Δ. του «εσωτερικού» και η Ν.Δ. του «εξωτερικού». Θα βγάζουν την λάντζα οι βουλευτές και ο αρχηγός θα ασκεί υψηλού επιπέδου πολιτική! Κάτι δεν κάθεται καλά σ’ αυτή την υπόθεση και η Ν.Δ. δεν είναι μικρό κόμμα για να έχουν την πολυτέλεια σε τέτοιες ώρες να κάνουν πειράματα. Ωστόσο, περιμένουν οι Νεοδημοκράτες τον Αποστόλη στην περιοχή να δώσει περισσότερες πληροφορίες και να λύσει απορίες και αφού πεισθούν, θα πράξουν ανάλογα! Ίσως η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο...


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.