ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ...
Μπορεί να ήταν ήσυχος ο φετινός επετειακός εορτασμός αλλά τα προεόρτια και τα νταούλια των αγανακτισμένων έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Τον γνωστό Κατρούγκαλο τον «περιποιήθηκαν» δεόντως οι αγανακτισμένοι της Καλαμάτας παραμονή της εθνικής επετείου και φυγαδεύτηκε όπως - όπως από τους πιο ψύχραιμους! Ό,τι έσπειραν άρχιζαν να θερίζουν...

• Ο ΘΕΡΟΣ...
Ανάλογο «θέρο» κάνει η Όλγα Γεροβασίλη από τους συντρόφους της Περιφερειακούς Συμβούλους στην Περιφέρεια Ηπείρου. Θυμήθηκε η συντρόφισσα Όλγα ότι έχει υποχρέωση στην Περιφέρεια Ηπείρου ως επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε σε συνεδρίαση, θέλοντας να δοκιμάσει το νέο «ταγιέρ» του μνημονίου «τρία».

• Η ΕΚΠΛΗΞΗ...
Της επεφύλαξαν έκπληξη όμως τρεις σύντροφοί της οι οποίοι μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και κούνησαν μαντήλι στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ανεξαρτητοποίηση! Δεν είναι ότι δεν το περίμενε η Όλγα, αλλά της ήρθε κάπως ανάποδα σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί την μετάλλαξη της μνημονίασης που είναι και η ασθένεια της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια.

• Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
«Σκέφτομαι να παραιτηθώ διότι έχω πολλή δουλειά παρά τω Πρωθυπουργώ», λέει η Όλγα Γεροβασίλη και είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιήσει την απειλή! Κάπως αργά το σκέφτηκε, αλλά έστω και τώρα ας δώσει λύση κι ας μην το αφήσει το ζήτημα να γίνει γιοφύρι της Άρτας.

❁ ΕΥΧΕΣ ΑΛΑ ΦΙΛΗ...
Καλή χρονιά, αδέλφια, καλή Σαρακοστή, καλά Χριστούγεννα, καλά κούλουμα, καλό Πάσχα και καλά μυαλά! Γιατί τόσες πολλές ευχές μαζεμένες, θα αναρωτηθείτε. Πού να ξέρω κι εγώ! Αφορμή ήταν η ευχή για «καλή χρονιά» που έδωσε στους Έλληνες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο φωστήρας Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης.

■ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!
Έχουν ξεφύγει εντελώς κάποια αγλαΐσματα της Κυβέρνησης που ως αριστερά ουδέποτε μπήκαν σε πνεύμα εθνικής ανάτασης. Μια ζωή είχαν στο μυαλό τους πώς θα βρουν ευκαιρία να τα κάνουν όλα μπάχαλο. Πού να γνωρίζει ο καϋμένος ο Φίλης τι έγινε την 28η Οκτωβρίου; Κάτι άκουσε, κάτι του είπαν για ένα ΟΧΙ που είπε κάποιος, κάπου, κάποτε κι έκτοτε ούτε που ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες. Καλά, για Ι. Μεταξά ούτε που να γίνεται λόγος, διότι το όχι το είπε ο λαός ο οποίος ήταν στην εξουσία!

❖ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ!
Την ιστορία την «μαθαίνει» κανείς άμα ακούει την ΕΡΤ και τις παραφυάδες αυτής. Έλεγε λοιπόν ο ιστορικός (ντενεκές) της ΕΡΤ ότι την ήττα το ‘40 την υπέστη ο Μουσολίνι από τα λάθη του! Οι Έλληνες κατ’ αυτόν, «συνωστίζονταν» απλώς στα βουνά της Ηπείρου και επειδή δεν είχαν τι να κάνουν και επειδή ένοιωθαν μία... ανία από την πολλή απραξία είπαν να κόψουν βόλτες, έτσι για να έχουν να απασχολούνται με κάτι!

❁ Η ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥΣ...
Τέτοια ιστορία έμαθαν, τέτοια ιστορία αναμεταδίδουν τα παιδιά της κρατικής ενημέρωσης χωρίς ποτέ να βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό και χωρίς ποτέ ν’ ανοίξουν ένα βιβλίο. Ό,τι μαθαίνουν στην «κόβα» τους αυτό τους έχει μείνει στη γκλάβα τους κι από αυτά χρησιμοποιούν στο δημόσιο λόγο τους, ακόμη και σ’ εθνικές επετείους.

■ ΑΠΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ...
Το όχι το είπε η κομμουνιστική αριστερά, η οποία είχε εκνευριστεί πάρα πολύ από το Μεταξικό καθεστώς και πήρε τα βουνά και τα ρουμάνια να πολεμήσει τον Ι. Μεταξά! Ήταν μία νέα εκδοχή του ΕΡΤικού αστέρα προχθές, ο οποίος ανάθεμα κι αν έμαθε ποτέ του για την άρνηση της ηγεσίας της τότε αριστεράς να εμπλακεί σ’ έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στην Φασιστική Ιταλία και την Ναζιστική Γερμανία!

❖ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ...
Αρνούνταν λοιπόν την εμπλοκή στον πόλεμο του ‘40 διότι η μαμά τους Ρωσία είχε υπογράψει το περιβόητο σύμφωνο μη επίθεσης με την... καλοπροαίρετη και καλοσυνάτη Γερμανία, το λεγόμενο σύμφωνο Ρίμπετροπ - Μολότωφ, το οποίο καταπατήθηκε όταν άνοιξε η όρεξη του Αδόλφου Χίτλερ κι άρχισε να βαδίζει προς Μόσχα!
❁ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ...
Το έλεγαν τότε οι «αριστεροί», το επανέλαβε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ η «ΑΥΓΗ» το περί εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Πώς λοιπόν να συνηθίσει στα νέα δεδομένα ο Ν. Φίλης που επί χρόνια μέσα από την «ΑΥΓΗ» έφτιαχνε την δική του εκδοχή της ιστορίας από την οποία άντλησαν κομμάτια οι ιστρούχτορες της κρατικής τηλετύφλωσης.

■ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ...
Χωρίς κάγκελα εφέτος οι παρελάσεις και χωρίς αστυνομικές κλούβες και όλα ήταν όμορφα κι ωραία. Οι πρώην μπαχαλάκηδες ήταν τιμώμενα πρόσωπα στις εξέδρες, οπότε τα μέτρα ασφάλειας ήταν αχρείαστα. Φοβάμαι πως θα είναι αυτή η πρώτη και η τελευταία φορά που θα υπάρξει ανάλογη ελεύθερη διακίνηση όλων όσων ακόμη τιμούν όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία του Έθνους.
❖ ΣΗΚΩΤΟΣ!..
Ποιος δεν θυμάται τι έγινε την 28η Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη! Ποιοι ήταν εκείνοι οι αγανακτισμένοι που ακόμη και τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια λίγο έλειψε να τον κάνουν... σηκωτό από την εξέδρα; Πού πήγαν όλοι αυτοί οι «αγανακτισμένοι πολίτες» για τους οποίους τα μνημόνια ήταν κόκκινο πανί και ο μπαχαλακισμός ήταν στην ημερήσια διάταξη;

❁ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΑ...
Δεν ξέρω αν είδατε πώς γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Αμπελοκήπων της Μενεμένης και ποιο ήταν το σπουδαίο γεγονός που διαφήμιζε ο δήμαρχος και οι κάτοικοί του. Ελλείψει στρατιωτικών αγημάτων και οχημάτων ο δήμαρχος έβαλε τα απορριμματοφόρα να παρελάσουν και διέταξε την εκφωνήτρια να ορύεται για το μεγάλο επίτευγμα του Δήμου του, με τα οχήματα που αποκτήθηκαν σε «μάχες» που έδωσε ο ίδιος!

■ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ...
«Αυτά τα οχήματα είναι αποτέλεσμα της επίπονης δουλειάς του δημάρχου μας. Η απόκτηση έγινε με δημόσιο - διαφανή διαγωνισμό για να έχουμε ένα δήμο καθαρό! Χειροκροτείστε τα άξια αποκτήματα που θα πολεμήσουν την βρωμιά της πόλης μας και θα την απελευθερώσουν από τα σκουπίδια. Ζήτω ο δήμαρχος! Ζήτω τα απορριμματοφόρα», έλεγε και ξανάλεγε η εκφωνήτρια η οποία διάβαζε ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού αγοράς τους! Ό,τι του καπνίσει του καθενός!..

❖ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...
Καθόλου δεν καίγεται καρφί για την τύχη των παλιών καναλιών από το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Και το νέο θα είναι μια από τα ίδια για να μη πω ότι κάποιοι από τους παλιούς επιζητούν το νέο για να διαγραφούν οι αμαρτίες του παρελθόντος.

❁ ΤΟ ΑΙΜΑ...
Κάποιοι λένε ότι σ’ αυτό το εγχείρημα του Αλέξη, αν ευδοκιμήσει, παίρνει το αίμα του πίσω ο Καραμανλής που υπέστη τα μύρια όσα από τους νταβατζήδες όπως ο ίδιος τους είχε αποκαλέσει. Ο χρόνος θα δείξει αν θα συμβεί κάτι τέτοιο κι αν ο Ν. Παππάς εννοεί να βάλει τάξη στα ΜΜΕ ή ρίχνει... άσφαιρα στον αέρα.

■ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...
Από τα φαράσια, τις σκούπες και τα ξεσκονόπανα, στα έδρανα των αιθουσών των δικαστηρίων της χώρας και στην υπηρεσία απονομής δικαιοσύνης! Το μάθαμε κι αυτό και αναμένουμε να το δούμε στην πράξη. Πρόκειται για τις περιβόητες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που ενώ είχαν προσληφθεί με απολυτήριο Δημοτικού, τώρα ξαφνικά παρουσίασαν Πανεπιστημιακά πτυχία και με κυβερνητική απόφαση μετατάσσονται σε θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια, για να κάνουν την ανάλογη «κάθαρση» και σ’ αυτούς τους χώρους. Ο αγώνας τώρα δικαιώθηκε!

• Η ΠΙΚΡΑ...
• Θέλει να πικράνει τους δημοσκόπους ο Άδωνις που τον φέρνουν τέταρτο στις δημοσκοπήσεις για την κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία της Ν.Δ. Κατά τον ίδιο η πρωτιά του είναι αναμφισβήτητη, οπότε... γκαλοπατζήδες τρέμετε! Δεν έχει όμως άδικο αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα έκαναν μούσκεμα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις που κάνανε. Τελικά δημοσκόποι είναι αυτοί ή καφετζούδες; Απάνω τους Άδωνι. Πάρτους τα σώβρακα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.