ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝ ΨΥΧΡΩ...
Οι εν ψυχρώ δολοφονίες στη Γαλλία είναι τα γεγονότα στα οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της η διεθνής κοινή γνώμη. Η εκατόμβη θυμάτων την οποία προκάλεσαν οι φανατικοί του Ισλάμ αλλάζει πολλά πράγματα στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο όπως έγινε και μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.

ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ...
Η πράξη αυτή των Ισλαμιστών συνεχίζει ν’ ανοίγει μέτωπα σε ένα πόλεμο με διεθνείς διαστάσεις χωρίς να προδικάζει κανείς ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το τέλος. Ο θρησκευτικός φανατισμός έχει δημιουργήσει ποταμούς αίματος κατά την διάρκεια της ιστορίας κι όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι πάει να γίνει κακό του κεφαλιού του.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ...
«Προχθές» οι ΗΠΑ, «χθες» η Γαλλία, αύριο ποιος ξέρει ποιοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους το απύθμενο μίσος των Τζιχαντιστών κι άλλων παρεμφερών ομάδων που έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν νέα τάξη πραγμάτων...

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...
Πάμε για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο είναι το ερώτημα που στροβιλίζει στα μυαλά πολιτών και της Ευρώπης! Ένας πόλεμος που θα είναι καθαρά θρησκευτικός και που θα στηρίζεται σ’ αντάρτες με πολύ βαθύ το συναίσθημα του βαρβαρισμού.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ...
Δυστυχώς η γεωγραφική θέση της χώρας μας είναι τέτοια που δεν θα μείνει έξω από κάθε εμπλοκή. Είναι το πέρασμα εκτός από τους πρόσφυγες και φανατικών στοιχείων που παίρνουν το «διαβατήριο» για φυγή προς την Δύση όπου θα έχουν δράση σαν κι αυτή που έγινε στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα.

ΑΔΙΚΟ!..
Είναι άδικο για τη χώρα μας να τρώει όλο το μεταναστευτικό κύμα και να μπαίνει και στο στόχαστρο Ευρωπαϊκών δυνάμεων με το πρόσχημα ότι δεν έκαναν τους ανάλογους αυστηρούς ελέγχους για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης. Δεν μπαίνει κανείς στο κόπο να εξηγήσει ότι οι δεκαριές χιλιάδες προσφύγων που βγαίνουν στα νησιά μας δεν ελέγχονται με το υπάρχον προσωπικό. Ούτε που τους πάει στο μυαλό να κάνουν παρατηρήσεις στους Τούρκους που εντελώς ανέλεγκτα τους σπρώχνουν προς τη χώρα μας!

ΜΟΝΟ ΧΑΜΕΝΟΙ!
Η δολοφονική επίθεση στο Παρίσι που στοίχισε 130 νεκρούς περίπου και άλλους τόσους τραυματίες είναι μια πράξη ατιμωτική διότι έχασαν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι που δεν είχαν να κάνουν με τις συμπεριφορές των ηγεσιών των κρατών. Είναι ένας πόλεμος που έχει μόνο χαμένους και που ποιος ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει. Μόνο μια ευχή: Όχι άλλο αθώο αίμα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ!
Ποιος περίμενε να γίνει πράξη αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι: «Πρόσεξε παιδί μου μην έλθει η αριστερά στην Ελλάδα και σου πάρει το σπίτι»! Σύμπτωση, επιδίωξη, έρχεται η ώρα να το δούμε κι αυτό. Η περιβόητη αριστερά να πέφτει θύμα των δικών της αδιέξοδων πολιτικών και κυρίως των δικών της υποσχέσεων σε καιρούς αντιπολίτευσης.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ!..
Μηδενική ανοχή της ΔΕΗ σε οφειλέτες πολίτες. Πάει και τελείωσε! Δεν πληρώνεις, ρεύμα γιόκ κι άντε κουρέψου να βρεις τρόπο να ξεχειμωνιάσεις. Σωρηδόν οι πολίτες τρέχουν από την περασμένη εβδομάδα να βρουν λεφτά να ξοφλήσουν τη ΔΕΗ. Πολλοί δε από τους οφειλέτες πρώτα πρέπει να βρουν δουλειά για να εξασφαλίσουν έσοδα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!
Πάνω σ’ όλο αυτόν τον ορυμαγδό έρχεται η Κυβέρνηση της αριστεράς διά του Υπουργού Τσακαλώτου να... στρίβει το μαχαίρι λέγοντας ότι είναι καταδικασμένη αυτή η Κυβέρνηση να πετύχει. Παίζει όχι μόνο με τον πόνο των Ελλήνων αλλά και με τη νοημοσύνη τους που έχουν αρχίσει να «φορτώνουν»...

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!
Το αποκορύφωμα της αριστερής κατάντιας είναι αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεσηκώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην Κυβέρνησή του για τα σκληρά της μέτρα! Αυτό το σκηνικό μας πάει πίσω στα χρόνια του Αντρέα που ξεσήκωνε τους πρασινοφρουρούς του ενάντια στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και φώναζαν έξω στις βάσεις του θανάτου! Ίδιες μέθοδοι τρεις δεκαετίες μετά.

ΝΑ’ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ!..
Το κόμμα εναντίον της Κυβέρνησης που... στραγγαλίζεται από τους πρώην Γερμανοτσολιάδες αλλά τωρινά συντρόφια! Κι όλα αυτά για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση για να’ χαμε να λέγαμε και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Ξύπνα Αντρέα να τους δεις!

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...
Ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Περισυνό σύνθημα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ. Σε κανένα σπίτι δεν θα κοπεί το ρεύμα κι όποιος το τολμήσει θα του κόψουμε τα χέρια! Άλλη υπόσχεση βαρβάτη μέσα στο Βελλίδειο στη ΔΕΘ! Ήλθε η ώρα λοιπόν της υλοποίησης των υποσχέσεων από την ανάποδη. Το νέο σύνθημα είναι «δώστε και σώστε για να σωθείτε κι εσείς και τα σπίτια σας»!

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ...
150.000 νεοέλληνες θα μείνουν χωρίς ρεύμα διότι η ΔΕΗ δεν προτίθεται να δουλέψει για την ψυχή των ΣΥΡΙΖΑίων. Δεν πληρώνεις, δεν έχεις ρεύμα. Άλλοι τόσοι Έλληνες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι, διότι και οι Τράπεζες δεν εννοούν να δουλεύουν για την χαμένη τιμή της αριστεράς. Θυμηθείτε τον κανακάρη με τα μαύρα υπουργού που φιγουράρει σε πρώτη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...
Τρεις φορές έπαιξε το 300.000 πέρισυ στη ΔΕΘ. Σε 300.000 νοικοκυριά δεν θα κοπεί το ρεύμα. Σε 300.000 θα δίνουμε δωρεάν φαγητό. 300.000 θα είναι οι νέες θέσεις εργασίας τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Τελικά πήραμε 300.000 μπούρδες με τις οποίες πρέπει να πορευτούμε...

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ!
Ξεκινάτε να παίρνετε και την πρώτη κατοικία για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι Έλληνες που είναι μπαταχτσήδες, λένε οι «έξωθεν». Άμα όμως είχε δουλειά ο Έλληνας κι έβγαζε τα απαραίτητα θα πειραματίζονταν στο να χάσει την πρώτη κατοικία; Ένα απλό ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση εντός κι εκτός Ελλάδας.

ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ...
Ιερό πράγμα το σπίτι για την Ελληνική οικογένεια. Δουλεύει μια ολόκληρη ζωή με το όνειρο να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του και πάνω από τα κεφάλια των παιδιών του. Χύνει ποτάμια ιδρώτα στερούμενη πολλά άλλα αγαθά η Ελληνική οικογένεια για ένα σπιτάκι μέχρι εκατό τετραγωνικά. Ε, λοιπόν κι αυτό το έβαλαν στο μάτι οι «δανειστές» και από την επόμενη εβδομάδα θα χυθεί πολύ δάκρυ για όσα μέλλει να συμβούν στην Ελληνική οικογένεια...

ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ...
Τα καταφέρνουν εκεί στη Ν.Δ. να βγάζουν τα εσώψυχά τους και μαζί μ’ αυτά και τα μάτια τους! Το τι λένε και το τι ακούνε οι υποψήφιοι πρόεδροι, πολλές φορές ξεφεύγει κι αυτή ακόμα την κοσμιότητα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν περίπατο η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα.

Η ΚΟΥΡΣΑ...
Το είχα γράψει από την αρχή της κούρσας της εκλογής νέου αρχηγού στο κόμμα και φαίνεται να δικαιώνομαι τώρα. Είχα επισημάνει ότι οι βουλευτές θα πρέπει να μείνουν μακριά από την δημόσια στήριξη του εκλεκτού τους διότι δεν προσφέρουν τις καλύτερες των υπηρεσιών στην παράταξη και στους εαυτούς τους.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Σκάει μύτη προχθές ο Μάκης Βορίδης και ανακοινώνει στήριξη στον Τζιτζικώστα κι έγινε ο κακός χαμός. Άρχισαν οι «αντίπαλοι» να μιλούν για «τσεκουράτη» στήριξη που παραπέμπει στο «μαύρο» παρελθόν του κατά τ’ άλλα ικανότατου Μάκη Βορίδη, κάτι που εκλαμβάνεται ως δεξιά στροφή της Ν.Δ. κι όχι κεντροδεξιά όπως υποστηρίζουν άλλοι συνυποψήφιοι του Τζιτζικώστα. Άμα προσχωρήσει και ο γνωστός Μπαλτάκος, τότε τα πράγματα αγριεύουν.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
Ήταν λάθος μέγιστο η μεγάλη προεκλογική περίοδος και αντί να δυναμώνεται η Ν.Δ. μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Οι 800.000 ψηφοφόροι την εποχή Σαμαρά - Μπακογιάννη θα είναι όνειρο άπιαστο, έτσι όπως κατάντησαν την υπόθεση εκλογής στη Ν.Δ.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!
Την επόμενη Κυριακή 22 του μηνός γίνεται η πρώτη εκλογική αναμέτρηση κι αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, θα πάνε σε επαναληπτικές την επόμενη Κυριακή. Όμως ψυχή που είναι να βγει ας γίνει αυτή την Κυριακή, διότι την επόμενη δεν συναντώ πολλούς πρόθυμους που θα μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία.

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ...
Στην 526η θέση ανάμεσα σε 1.000 ΑΕΙ παγκοσμίως και στην 4η θέση σε εθνικό επίπεδο κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι αυτό αποτελεί ξεχωριστή επιτυχία για το ανώτατο ίδρυμα. Αν αναλογιστεί κανείς σε τι καιρούς έρχεται αυτή η διάκριση τότε η επιτυχία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το επιστημονικό δυναμικό, οι εργαζόμενοι αλλά και οι φοιτητές είναι όλοι εκείνοι που δίνουν αυτή την διάκριση. Πάντα τέτοια και εις ανώτερα είναι η δική μας ευχή.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!
Έβγαλαν τα μάτια μεταξύ τους και πελεκήθηκαν στο ξύλο οι «εορτάζοντες» την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δέρνονταν μεταξύ τους αναρχικοί με «επαναστάτες» διότι δεν γνωρίζονταν. Αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας τους δεν είχε συμμετοχή σ’ εκείνους τους αγώνες!

«ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ»!
Τα σαράντα δύο χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο γιορτάστηκαν για μια ακόμη φορά με γαρύφαλλα στην κεφαλή του Σβορώνου, με καταθέσεις στεφάνων, με λόγους και λογίδρια και με κατάρες προς το καθεστώς εκείνης της περιόδου. Ένα καθεστώς συνταγματαρχών, πολιτικών κι εργολάβων που ήταν ένα με το καθεστώς κι έπαιρναν τότε όλα τα δημόσια έργα.

Η ΓΕΝΝΙΑ...
Γιόρταζε και η γεννιά του Πολυτεχνείου, εκείνοι που στα 42 χρόνια που πέρασαν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους κατά τον προσφορότερο τρόπο. Έγιναν, οι περισσότεροι, ζάμπλουτοι κυβερνώντας επί δεκαετίες την χώρα, πουλώντας επαναστατικότητα! Γιόρταζε ο Λαλιώτης, η Δαμανάκη, ο Τζουμάκας κι άλλοι πολλοί παρόμοιοι «συγγενείς» και «φίλοι».

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Διαχρονικό το σύνθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Σήμερα γίνεται πιο επίκαιρο όταν το ψωμί το στερούνται περί τα δύο εκατομμύρια Έλληνες, την παιδεία περί τα πέντε εκατομμύρια και την ελευθερία άπαντες! Ρωτήστε και τον πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση που μόλις ξεστόμισε μερικές αλήθειες ρίχτηκαν να του βουλώσουν το στόμα οι πρώην σύντροφοι συγκυβερνώντες!

ΟΙ ΝΙΚΕΣ...
Με αφορμή την αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της κοπής των καλαμιών στη λίμνη, ο πρώην δήμαρχος Φ. Φίλιος το πανηγύρισε δεόντως κάνοντας λόγο για νίκη της πόλης ενάντια στον σκοταδισμό. Έχει απόλυτο δίκιο ο Φ. Φίλιος που το πανηγύρισε και καλά κάνει και μιλάει για νίκη της πόλης. Να θυμίσω ότι πρωταθλητής σωρείας τέτοιων νικών ήταν ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημ. Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, ο οποίος επίσης με κάτι «σκοταδιστές» έδινε μάχες στις δικαστικές αίθουσες και αναδείχτηκε νικητής σε όλες! Έτσι, για την ιστορία η υπενθύμιση...

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.