ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΚΑΣΤΑΝΑΑΑΣ!
Εμείς θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, είπε ο Αλέξης και εν τω άμα και το θάμα! Έστειλε καμιά δεκαπενταριά ΕΛΑΣίτες εκεί στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και έκαναν σηκωτό τον καστανά και μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε!

ΤΑ ΜΠΑΓΛΑΡΩΜΑΤΑ...
Μιλάμε για μεγάλη καστανοβγάλτικη κυβέρνηση αυτή της αριστεράς. Αδυνατεί ένας καστανάς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να το μπαγλάρωμα από την εξουσία. Ξεχνάν οι βουλευτές να δηλώσουν καμιά 40αριά ακίνητα και κάμποσα εκατομμύρια και γίνονται υπουργοί! Πουλάει δύο ματσάκια μαϊντανό η γριά και νάτο το πεντοχίλιαρο πρόστιμο! Και η Όλγα τα σπάει στα σκυλάδικα!

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!
Εγώ θα βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά, ακούγεται να ξαναλέει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλλον την έχει ψωνίσει και αρχίζει να ξεφεύγει. Ποια κάστανα, ποια φωτιά που όλα γίνονται στάχτη και μπούρμπερη, ένεκεν μνημονίου τρία και του χειρότερου!

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ...
Μάλιστα, σε κάποια στιγμή είπε ότι θα κρατήσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στο λαό, ο οποίος σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μας ανέδειξε νικητές και μας ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας! Δηλαδή ο λαός σας έδωσε εντολή να τον στείλετε στα τάρταρα και να τον σπρώξετε πιο βαθειά στους σκουπιδοτενεκέδες να βρει κάτι να χορτάσει την πείνα του;

ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ...
Όχι πως είναι άμοιρος των πράξεών του κι ο λαός για την επανάληψη του λάθους «τρεις φορές μέσα σ’ ένα χρόνο». Πήγαινε γυρεύοντας να ζήσει τα χειρότερα, διότι πίστεψε στις καλύτερες μέρες που του τσαμπούναγαν οι μετανάστες, λαθραίοι και μη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ήταν μανούλες στο παραμύθι για να κατακτήσουν την εξουσία.

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!..
Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, ήταν το σύνθημα που έπαιξε πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια της υπεύθυνης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει τώρα «πάρτε τα όλα και μην αφήσετε τίποτα όρθιο». Θα κλάψουν μανούλες από 15 Φλεβάρη και μετά που θα ξεσπιτώνονται οικογένειες όχι επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά επειδή δεν θα μπορούν. Θα είναι η ίδια η άλλοτε προστάτρια των φτωχών ΠΑΣΟΚα Λούκα Κατσέλη που θα παίρνει εκείνη τα σπίτια ως διοικήτρια της Εθνικής Τράπεζας, την οποία της έδωσε «προίκα» ο Αλέξης. Είπαμε, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, εκτός κάποιων ολίγων ρομαντικών - νοσταλγών του Παπανδρεϊκού παρελθόντος.

ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ!..
Ενώ λοιπόν τα έχουμε δώσει όλα στους κακούς δανειστές και στους κακούς τραπεζίτες, εκεί το χαβά τους στην κυβέρνηση. «Ευτυχώς που είμαστε εμείς και τα προστατεύουμε», εξακολουθούν να ισχυρίζονται!

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...
Έρχεται η ώρα που θα γίνουν οι λογαριασμοί κι ο καθένας θα ζήσει στο πετσί του τι εστί βερύκοκο. Όταν θα του κτυπούν την πόρτα οι κλητήρες που μαζί με κάποιους νταγκλαράδες της ΕΛΑΣ θα τους πετάνε έξω από τα σπίτια τους γιατί αποδείχτηκαν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και βεβαίως πολλοί πίστεψαν στις σειρήνες περί ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ!

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Πριν ένα χρόνο που ο Α. Σαμαράς αποφάσισε να παραδώσει την εξουσία για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πάκης ήταν χιλιάδες νεοελλήνων που πέταγαν τη σκούφια τους από την ΕΛΠΙΔΑ που έρχονταν! Ήταν εκείνοι οι Έλληνες όλων των αποχρώσεων που θεώρησαν ότι τέλειωναν με το παλιό και έρχονταν το καινούργιο που θα εφάρμοζε κατά κεραία το «ευαγγέλιο» της ΔΕΘ. Μα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα ευαγγέλιο από άθεους, άπιστους, άσχετους, επικίνδυνους;

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!
Άκουγε κανείς νοικοκυραίους ανθρώπους που μεγαλούργησαν αλλά η κρίση τους λοξοδρόμησε να βγαίνουν στα κάγκελα και να γίνονται υπερθεματιστές της ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, αγνοώντας ότι αυτές οι υποσχέσεις είχαν ημερομηνία λήξης στις 25 Γενάρη του 2015 με παράταση ως τις 20 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...
Έρχεται η ώρα της πλέον ανώμαλης προσγείωσης και η παράδοση άνευ όρων στους λαομίσητους δανειστές γίνεται δια χειρών αριστεράς. Αν οι προηγούμενοι χαρακτηρίζονταν Τσολάκογλου και Γερμανοτσολιάδες, ετούτοι πώς να χαρακτηριστούν;

ΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!..
Τον λένε Γιαννουλάτο, είναι ΣΥΡΙΖΑ και Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, αν δεν κάνω λάθος. Προτού αναλάβει αξίωμα ήταν Διευθυντής του υπουργείου και παραιτήθηκε όταν του εζητήθη από τον τότε υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη να μπει σε διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και αρνήθηκε διότι ήταν ΣΥΡΙΖΑ και κάτι τέτοιο δεν συμβάδιζε με τις ιερές απόψεις της αριστεράς...

Η ΣΦΑΓΗ...
Ο ίδιος άνθρωπος, ο σύντροφος Γιαννουλάτος, είναι εκείνος που ως νεοαξιωματούχος ανέλαβε την αξιόλογηση των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας ρίχνοντας τα «άγια» της αριστεράς τοις κυσί κι άρχισε να βγάζει... λαγούς και περιστέρια από το μαγικό καπέλο του! Άρχισε να «σφάζει» διοικητές στο γόνατο επειδή δεν ήταν του γούστου του και των γούστων της παρέας του. Έτσι λοιπόν το «πού σε πονεί και πού σε σφάζει» έγινε πραγματικότητα με το σύστημα υγείας να έχει τις πρώτες τριάντα απώλειες μέσω αποκεφαλισμών των διοικήσεων των νοσοκομείων με την συνέχεια να έπεται... Φυσικά η Ήπειρος δεν φαίνεται να μένει πίσω απ’ αυτή τη σφαγή και αναμένεται απλά να δούμε ποιοι διοικητές θα παίξουν τον ρόλο της... γαλοπούλας ή του αρνιού. Για καλό και για κακό όλοι οι σημερινοί διοικητές των νοσοκομείων της Ηπείρου έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία μάλλον στην Άρτα, για νάχουν κι εκείνοι κι εμείς να τους θυμόμαστε!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...
Είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές και να κάνει αντικαταστάσεις διοικητών, διότι, όπως και να το κάνουμε κι αυτές είναι πολιτικές θέσεις. Δεν θα κάνει τίποτα διαφορετικό η σημερινή κυβέρνηση απ’ ότι έκαναν όλες οι προηγούμενες όπου οι πρώτοι που πλήρωναν το μάρμαρο της κομματικής επιλογής ήταν οι διοικητές των νοσοκομείων κι άλλων παρόμοιων φορέων. Αλλά είναι υποκρισία αισχίστου είδους να επικαλούνται την αξιολόγηση για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά! Και μάλιστα να ανατίθεται αυτό το έργο της «κάθαρσης» στους πάσης φύσεως Γιαννουλάτους που σε σχέση με τους αξιολογούμενους υπολείπονται παρασάγκας σε γνώσεις και ικανότητες.

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ...
Δεν ρώτησε η επιτροπή Γιαννουλάτου πώς τα έβγαλαν πέρα οι διοικήσεις των νοσοκομείων που στερούνται και τα πιο ουσιώδη για να λειτουργήσουν. Ρώτησαν αν γνωρίζουν οι διοικητές ποια η αναλογία του κόστους λειτουργίας σχετικά με τη μισθολογία των εργαζομένων που, ως είναι γνωστό, είναι υπόθεση του υπουργείου οικονομικών κι όχι των νοσοκομειακών μονάδων;

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ...
Βέβαια, υπήρξαν και περίοδοι που στα νοσοκομεία γίνονταν το μεγαλύτερο πλιάτσικο. Τότε που διόριζαν διοικήσεις οι φαρμακευτικές εταιρίες και χάριζαν την καθαριότητα σε ιδιώτες ως προίκα των υπουργών και των παρατρεχάμενων αυτών όπου με συμβάσεις δουλοπαροικίας δούλευαν οι καθαρίστριες υπογράφοντας δηλώσεις μετανοίας. Ήταν τότε που οι διατροφολόγοι των νοσοκομείων διέταζαν προμήθειες πέρκας ειδικών προδιαγραφών με κόστος 18 ευρώ το κιλό και δεν ξέρω πόσοι ασθενείς είχαν την ευτυχία να γνωρίζουν ότι έτρωγαν, αν έτρωγαν, από τις σάρκες τους. Ήταν τότε που η στήλη έκανε αποκαλύψεις αλλά η πολιτεία διά των πάσης φύσεως οργάνων της κώφευε!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ...
Για να φτάσει η περίοδος της κρίσης όπου το μόνο που έκαναν οι διοικητές νεότερης φουρνιάς είναι να αλληλοδανείζονται υλικά για να εξυπηρετήσουν άμεσες ανάγκες προς ασθενείς. Είναι η εποχή που τα περιβόητα στεντς τα προμηθεύονται με 150 ευρώ αντί 500 - 600 ευρώ την περίοδο των παχέων αγελάδων όπως αποκάλυψε ο διοικητής του ΕΛΠΙΣ της Αθήνας, ο οποίος καρατομήθηκε στο εξωτερικό όπου είχε πάει για διακονιά μηχανημάτων από τους ομογενείς. Είχε κι εκείνος την τύχη Φωτήλα, που ως υπουργός του Αντρέα είχε καρατομηθεί στον αέρα, ταξιδεύοντας!

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
Με το παραπάνω υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, κάτι που έκανε τους πάντες ν’ απορούν για το πώς έγινε αυτό το «θαύμα», διότι σε τέτοιους καιρούς περί θαύματος πρόκειται. Η υπερκάλυψη του αρχικού στόχου που ήταν τα 7,2 εκατ. ευρώ έγινε με το παραπάνω αφού ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ...
Ηπειρώτες και μη αγκάλιασαν την Τράπεζα Ηπείρου και όχι μόνο της έδωσαν ανάσα ζωής, αλλά και φτερά να πετάξει για να έχει τη δυνατότητα να γίνει αρωγός στην ανάπτυξη της Ηπείρου και όχι πλέον όπως έκανε μέχρι τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Ένα κρίσιμο στοίχημα κερδήθηκε κι αυτό οφείλεται σε όλους εκείνους που καθοιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στο νέο εγχείρημα, από τα νέα και παλιά μέλη, τους εργαζόμενους την διοίκηση και τον στρατηγικό επενδυτή που αξιολόγησε την θέση της Τράπεζας Ηπείρου και της εμπιστεύτηκε ικανό ποσό για την παραπέρα πορεία της.

Ο ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ...
Τον οφειλόμενο φόρο τιμής για τον μισό περίπου αιώνα προσφοράς στο Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών θα αποδόσουν φίλοι και συνεργάτες στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο Ξενοφώντα Κοντούρη. Ένας φόρος που τον δικαιούται απόλυτα αυτός ο μέγιστος υποστηρικτής του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, ο οποίος ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο ζήτημα που απασχολεί επί έναν αιώνα και πλέον το καθαρό ελληνικό σκλαβωμένο κομμάτι που έμεινε έξω από τη μοιρασιά που έκαναν εκείνοι οι μεγάλοι μετά το τέλος του Β’ Παγκομίου Πολέμου. Η Ελλάδα ήταν με τους νικητές αλλά χωρίς έστω και κατ’ ελάχιστο να τύχει της απελευθέρωσης της Β. Ηπείρου, την οποία όταν ο Ξενοφών Κοντούρης την αποκαλούσε με το όνομά της, οι διάφοροι ανιστόριτοι και απάτριδες την χάριζαν στην Αλβανία και μάλιστα ως «Νότια Αλβανία»!

ΤΟ ΒΑΡΟΣ...
Όσα και να γράψει κανείς για τον Ξεν. Κοντούρη είναι πολύ λίγα για ν’ αποδώσουν στα ίδια το βάρος που σήκωσε όλα αυτά τα χρόνια της προεδρίας του. Αφιέρωσε τον εαυτό του από εθνικό και πατριωτικό καθήκον σε μια υπόθεση που το κράτος των Αθηνών την είχε πουλημένη και ξεχασμένη. Με τη φλόγα του πραγματικού πατριώτη και μόνο κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του γκρεμίσματος των ηλεκτροφόρων συρμάτων της φυλακής του Χότζα. Μπορεί να μην είδε την απελευθέρωση της Β. Ηπείρου, είδε όμως τους Βορειοηπειρώτες να σπάνε τα δεσμά τους και να γίνονται ένα με την μάνα Ελλάδα. Το θέμα δεν είναι μόνο γεωγραφικό αλλά κυρίως ανθρώπινων δικαιωμάτων που κάποια στιγμή τ’ απόκτησαν όλοι οι Αλβανοί και στη χώρα τους και στην Ελλάδα.

Η ΟΥΣΙΑ...
Η τιμητική εκδήλωση για τον Ξ. Κοντούρη δεν έχει να κάνει με το τυπικό μόνο μέρος προς τον απερχόμενο πρόεδρο, αλλά με την ουσία της προσφοράς και το μέγεθός της που μόνο με την προσφορά του μακαριστού ιεράρχη Σεβαστιανού μπορεί να συγκριθεί! Βέβαια, κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά την οργάνωση της εκδήλωσης θα έπρεπε ν’ αποφευχθούν κι αυτές έχουν να κάνουν με τον ρόλο που ανέθεσαν σε κάποιους μέγιστους πολέμιους και αρνητές της υπόθεσης «Βόρειος Ήπειρος», που ήταν και θιασώτες του Χοτζικού καθεστώτος, που κατά την περίοδο Παπούλια δεν τους ενδιέφερε αν τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα απολάμβαναν οι Βορειοηπειρώτες. Αλλά αυτό είναι για μια άλλη στιγμή και κυρίως για εκείνους τους απιλήσμονες και αγνώμονες που γίνονται απλά κυνηγοί ευκαιριών. Ωστόσο, καλοτάξιδοι οι συνεχιστές του Ξ. Κοντούρη στο ΙΒΕ και στο χέρι τους είναι ν’ αποδείξουν ότι είναι άξιοι διάδοχοί του.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...
Τα καλά νέα έρχονται από την «ΠΙΝΔΟ», η οποία επάξια βραβεύτηκε για τα προϊόντα της, για την λειτουργία της και για την συνέπειά της. Μια βράβευση από το ΣΒΒΕ που απλά πιστοποίησε το μεγάλο έργο που επιτελείται στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ« του οποίου τα κοτόπουλα και τα άλλα προϊόντα προερχόμενα απ’ αυτά είναι μοναδικά στη χώρα όπως κι άλλα Ηπειρώτικης προέλευσης και γι’ αυτό είναι και περιζήτητα.

Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Τα καλά λόγια για την βράβευση της «ΠΙΝΔΟΣ» μοιράζονται σε όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση «κοτόπουλο» από τους πτηνοτρόφους μέχρι τους εργαζόμενους και την διοίκηση υπό την «καθοδήγηση» του προέδρου Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος, παρά τις αντιξοότητες της αγοράς, κυρίως με τους Supermarketάδες, δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει όρθιο και ζωντανό τον πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό.

«ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»...
Σε μια κουβέντα που είχα με τον κ. Δημητρίου μου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική αγορά όσον αφορά το κοτόπουλο που είναι η πιο φθηνή και προσιτή πρωτεϊνούχα τροφή και την μάχη που δίνει καθημερινά για να υπάρχει το άριστο «ορεινό κοτόπουλο» όπως έχει καθιερωθεί το κοτόπουλο «ΠΙΝΔΟΣ». «Θα τα καταφέρουμε διότι ξέρουμε, μπορούμε και πάνω απ’ όλα θέλουμε να κυριαρχούμε στην αγορά» μου είπε με λίγα λόγια...

Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ...

Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και απλά με βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που με είχε βρει από τον Γιωργάκη, που με είχε βρει στο υπουργείο Εξωτερικών και τους έγινα ο απαραίτητος! Το είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς προχθές στο Mega όπου άρχισε να... πλένει τα χέρια δίκην Πόντιου Πιλάτου.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.