ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ...
Πριν ένα χρόνο: Ξεπουλήθηκαν 14 αεροδρόμια και καταστρέφεται ο ελληνικός τουρισμός! Ένα χρόνο μετά: Δέκα δισεκατομμύρια τα οφέλη από την παραχώρηση 14 αεροδρομίων στους Γερμανούς! ΣΥΡΙΖΑ και τότε και σήμερα...

ΡΑΓΙΣΕ!..
Ράγισε το καταπέτασμα, οι ουρανοί ανεώχθησαν και ποτάμια γέμισαν από τα δάκρυα του υπουργού Σπίρτζη που, ενώ πριν δεν ήθελε αλλά μετά ήθελε και δεν ήθελε, τελικά ήθελε, με το ζόρι επειδή το ήθελε ο Αλέξης, που το ήθελε η «go home madam Μέρκελ», που πάντοτε ήθελε να έχει Γερμανοτσολιάδες, δοσίλογους κι άλλα τέτοια.

ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ...
Που λέτε, γονάτισε στα τέσσερα ο σύντροφος Σπίρτζης ησπάσθη τον Γερμανοτσολιαδισμό, ύψωσε τα μάτια προς τα ουράνια και έβγαλε φωνή μεγάλη: Ήμαρτον, λαέ μου, αλλά για σένα θυσιάζομαι και υπογράφω το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων. Το «Ηλί - Ηλί λαμά σαβαχθανί» είναι από άλλον μάρτυρα που καμιά σχέση δεν έχει με τους κατ’ επάγγελμα και κατά συνθήκη απίστους της ΣΥΡΙΖΑϊκής φυλής.

ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ...
Με συνοπτικές διαδικασίες και άρον - άρον ψήφισαν οι 153 τα προαπαιτούμενα χωρίς να εκτεθούν και πολλοί από τους τριτομνημονιακούς υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έπεσαν κάποιες σκόρπιες ντουφεκιές ένθεν - κακείθεν, ψηφίστηκαν όλα και πάμε γι’ άλλα από Γενάρη - Φλεβάρη μεριά.
ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»...
Το... αντριλίκι έπεσε από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου. Είπαν όχι στην υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Εκεί μπαίνουν οι «κόκκινες γραμμες» του Πάνου, που όπως είναι σκυμμένος στα τέσσερα φυσικόν είναι να βλέπει τον κόσμο... ανάποδα!

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!
Παρεμπιπτόντως, προχθές γιόρτασε ο Αλέξης τον ένα χρόνο από τις φοβέρες που έκανε προς τους Γερμανοτσολιάδες, από τη Ρόδο λέγοντας το περιβόητο «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»! Ένα χρόνο μετά βλέπουμε πως υλοποιείται το «πήδημα» ενός λαού από τους καλούς εταίρους με τους οποίους ο Αλέξης επί 17 ώρες διαλογίζονταν για να ασπαστεί τον δοσιλογισμό και τον Γερμανοτσολιαδισμό!

Ο ΛΑΚΗΣ...
Ο Λάκης - Λαλάκης της σάτυρας, έτσι λέει, είναι γνωστός και δεν χρειάζεται πολλά σχόλια επ’ αυτού. Αλλά εκείνος ο Άδωνις πού πήγαινε τρεις μέρες από την εκλογική διαδικασία; Ανέβασε τη δική του δημοτικότητα ή έφτασε στα ύψη τον καιροσκοπισμό του Λάκη - Λαλάκη;

ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
Ήταν στοχευμένη πέρα για πέρα η παρέμβαση του εθνικού μας «σάτυρου» για να περπατήσει το γνωστό serai του πασά στην ψήφιση ό,τι πιο άθλιου γίνεται εις βάρος του καρπαζοεισπράκτορα πλέον νεοέλληνα. Έκλαιγε, δάκρυζε, καταριόταν την ώρα και τη στιγμή που έγινε υπουργός ο Σπίρτζης, ούτε που το πήρε χαμπάρι κανείς. Η κοινή γνώμη ήταν απασχολημένη με τον «ήμουν κι εγώ στο κότερο» Λάκη - Λαλάκη και με τον Άδωνι να ψάχνει πόρτα να μπει στο θέατρο ως νέος... Κούγιας που πηδούσε καγκελόπορτες ανοιχτές το πάλαι ποτέ!

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...
Στον περιβόητο Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν οι μπαχαλάκηδες για να ζητήσουν προστασία από την τσιμπίδα του νόμου για όσα «θεάρεστα» δημιουργούν στην Αθήνα. Το ξεβράκωμα του ρόλου του Λάμπρου έγινε από Αθηναϊκό ΜΜΕ όπου δημοσιογράφος προσποιούμενος τον αδελφό μπαχαλάκη ζητούσε προστασία από τον προστάτη των μπαχαλάκηδων, ο οποίος με μεγάλη χαρά ανέλαβε την ευθύνη αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψης μέσω ειδικού νομικού τμήματος που λειτουργεί στην Κουμουνδούρου.

Ο ΡΟΛΟΣ...
Σκοτεινός έως και επικίνδυνος ο ρόλος του Λάμπρου που, όπως αποκάλυψε ο Πανούσης, ήταν ο συνομιλητής και προστάτης της αναρχίας και της τρομοκρατίας ακόμη και των νταβατζήδων των φυλακών. Αυτό το αγλάισμα έχει αναλάβει ένα σκοτεινό ρόλο που οδηγεί στο παρακράτος και θυμίζει σε κάποιους μια παλιότερη εποχή, της οποίας φαίνεται πως ορισμένοι είναι νοσταλγοί.

ΑΦΟΒΑ...
Σπάστε, δείρτε, ληστέψτε, κάψτε κι εμείς είμαστε εδώ να σας προσφέρουμε προστασία, είναι το δόγμα της Κουμουνδούρου. Η εμπλοκή του Λάμπρου σε θέματα απονομής δικαιοσύνης (ο οποίος Λάμπρου κατοικοεδρεύει στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν περιδιαβαίνει τα κελιά των φυλακών ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες) αποδεικνύει ότι το κράτος έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά το παρακράτος. Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μόνο οι πάσης φύσεως παράνομοι κι όχι οι απλοί πολίτες!

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ...
Ένα φοβερό από πάσης πλευράς κείμενο δημοσιοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Ν. Χατζηνικολάου. Ένα κείμενο που αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς για να διαπιστώσει πως υπάρχουν και τέτοιοι ιεράρχες που δεν ασχολούνται με τα σύμφωνα συμβίωσης. Αφορμή είναι η φτώχεια και γενικώς η ένδοια που έχει πλακώσει στη χώρα αλλά και στη δική του Μητρόπολη. «Προκειμένου να μη κοπεί το ρεύμα σε κανένα «ενορίτη» της περιοχής μας εγώ θα σβήσω τα φώτα όλων των εκκλησιών για να καλύψω τις ανάγκες», λέει μεταξύ άλλων, ενώ στέλνει αυστηρά μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, βάζοντάς της χέρι για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ...
Το είπα και το κράτησα. Όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. δεν μπήκα στον πειρασμό να ταχθώ υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου κι αυτό ήταν συνειδητή επιλογή. Στάθηκα μόνο σε σχολιασμούς της τακτικής και της πρακτικής που ακολούθησαν οι υποψήφιοι κι αυτά ήταν αρκετά για να βάλουν σε σκέψεις τους εν δυνάμει ψηφοφόρους που μεθαύριο την Κυριακή θα κάνουν το κομματικό τους καθήκον.

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ...
Για όσους φίλους ρωτούν κι από μένα να τους υποδείξω τον ικανότερο μόνο ένα έχω να τους πω: Επιλέξτε εκείνον που όχι μόνο υπόσχεται να τα αλλάξει όλα στη Ν.Δ. αλλά λέει πως θα τα αλλάξει όλα στη χώρα και θα την φέρει στα ίσα της. Αν το ακούσατε κι αν το πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να το κάνει, αυτόν προτιμείστε!

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
• Τα καλά νέα έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αυτή τη φορά και συγκεκριμένα από την Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική, της οποίας Δ/ντής είναι ο καθηγητής κ. Θεοδ. Στέφος. Σύμφωνα λοιπόν με την ερευνητική ομάδα της Κλινικής, στην οποία συμμετέχουν οι καθηγητές Γεωργίου και Ζηκόπουλος και η εμβρυολόγος Χατζή, ανακάλυψαν μέθοδο τέτοια που ακόμη και τα ζευγάρια με μεσογειακή αναιμία έχουν την δυνατότητα να φέρνουν άφοβα στον κόσμο υγιέστατα παιδιά! Να τα λέμε κι αυτά και να μη μένουμε σε όλα όσα μας μαυρίζουν την ψυχή...

ΑΝΙΛΕΩΣ!..
Όσο περνάει ο καιρός όλο και απαξιώνεται η πολιτική της χώρας κι όλο πιο πολλοί πολίτες γυρίζουν την πλάτη στους πολιτικούς, οι οποίοι ξυλοκοπούνται ανηλεώς. Οι ίδιοι οι πολιτικοί δίνουν το δικαίωμα στον κάθε περιθωριακό, αγανακτισμένο, αναρχικό, μεταπράτη να τους κυνηγούν σε πλατείες και δρομάκια και να τους κάνουν τ’ αλατιού, με την κοινωνία πλέον να αδιαφορεί αν ενδόψυχα δεν το φχαριστιέται κι από πάνω!

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
Δεν κάνουν τίποτα παραπάνω οι «ευερέθιστοι» πολίτες απ’ όσα διδάσκουν οι πολιτικοί. Πρόσφατο παράδειγμα ένας αγρίκος Κρητικός ονόματι Πολάκης που on camera δίδασκε τσαμπουκά στους δημοσιογράφους και το ότι δεν τους ξυλοφόρτωσε ήταν θέμα τύχης. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ως δήμαρχος κάπου εκεί στην Κρήτη ομολόγησε δημόσια ότι κρατούσε διπλά ταμεία στο Δήμο, όπερ σήμαινε ότι έκλεβε το κράτος! Με το νταηλίκι, με το καουμποϊλίκι κι άλλα τέτοια εφόδια εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιβραβεύτηκε με θέση υπουργού στο Υγείας για να... βάλει τάξη και στα οικονομικά, με μονά ή διπλά ταμεία, ποιος ξέρει άραγε! Ήταν ο ίδιος που ως ΚΝίτης το 1989 επιτέθηκε στον Σεβαστιανό σε ομιλία του για το Βορειοηπειρωτικό στην Αθήνα...

Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ...
Το μόνο «παρήγορο» είναι ότι στην Ελλάδα δέρνονται βουλευτές ενώ στην Ισπανία το ξύλο το έφαγε ο Ραχόι που τολμά να βγαίνει φάτσα - μπάλα στο λαό του κι όχι σαν τον Έλληνα συνάδελφό του που έφυγε από την πίσω πόρτα σε δημαρχείο νησιού του Αιγαίου και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.