ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΥΛΗ
Τι σου είναι τελικά αυτή η γαλάζια φυλή! Εκεί που την είχαν ξοφλημένη, νάτη πετιέται και φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω και ζούρλανε πολύ κόσμο. Ε, όχι και 400.000 Νεοδημοκράτες να στηθούν επί ώρες στις κάλπες για να στείλουν μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση!

ΤΡΕΛΑΝΕ ΚΟΣΜΟ
Με τρεις απανωτές χαμένες εκλογικές αναμετρήσεις, με μια αποτυχημένη εσωκομματική διαδικασία, οι Νεοδημοκράτες μπήκαν στον κόπο να στηρίξουν την παράταξή τους σε μία κρίσιμη γι’ αυτή στιγμή. 400.000 άνθρωποι δεν είναι λίγοι για τέτοιους καιρούς και μάλιστα για την πληγωμένη παράταξή τους. Η συμμετοχή αυτή τρέλανε πολύ κόσμο και καλά έκανε. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι της Ν.Δ. δεν περίμεναν τέτοια συμμετοχή. Να «καβαλήσουμε» το 200άρι και πάλι καλά θα είναι έλεγαν οι επαΐοντες, οι οποίοι τελικά μόνο τέτοιοι δεν ήταν. Είπαμε να το κάνουν και να πάνε να ψηφίσουν κι εκείνοι το παράκαναν και υπερψήφισαν, έλεγαν και ξανάλεγαν όσοι δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν αυτό το φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Αυτή η συμμετοχή ήταν η μεγάλη έκπληξη για να έλθει η δεύτερη που ήταν η έξοδος από το παιχνίδι της διαδοχής του Απόστολου. Εκεί που είχε βάλει πλώρη για πρωτιά και προεδρία από τον πρώτο γύρο, τελικά έμεινε στην τρίτη θέση, κάτι που θα τον περιορίσει στα καθήκοντα του Περιφερειάρχη για να συνεχίσει το έργο του, όπως τον έταξε ο λαός της Μακεδονίας μέχρι το 2019.

ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ
Έτσι οι μονομάχοι Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης θα αγωνιστούν σε μαρμαρένια αλώνια σε μία νέα μάχη της Κρήτης, καθότι γνήσια κοπέλια και οι δύο. Κρητικοί - Βλάχοι σημειώσατε 1-0 στο Α’ ημίχρονο. Το Β’ ημίχρονο θα παιχτεί στις 10 Γενάρη όπου θα αναδειχθεί ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας μας.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Για τους γνωρίζοντες καλά τα πράγματα, η πρωτιά του Μεϊμαράκη δεν παίζονταν σε σχέση με τους άλλους τρεις. Η έκπληξη ήταν η τρίτη θέση του Απόστολου, ο οποίος ενώ χτυπούσε προεδρία, τελικά έμεινε πίσω από τον Κυριάκο, ο οποίος είναι ο μεγάλος κερδισμένος της προχθεσινής αναμέτρησης.

ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ
Η εκλογή φιάσκο που δεν έγινε τον περασμένο μήνα άλλαξε τη σειρά των υποψηφίων με τον Κυριάκο να περνά δεύτερος στην κούρσα της διαδοχής και να βρίσκεται τώρα σε θέση βολής, φλερτάροντας με την ηγεσία της Ν.Δ. στην εκλογική αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.
Η ΣΕΙΡΑ
Μεγάλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου κι αυτό φάνηκε να μην επηρεάζει τελικά τους ψηφοφόρους αλλά τους ίδιους τους υποψηφίους, που όπως γράψαμε παραπάνω άλλαξε η σειρά. Ο Απόστολος ξεκίνησε ως φαβορί για να καταλήξει στην τρίτη θέση με χαμηλά ποσοστά που τον θέλει εκτός μάχης για την προεδρία της Ν.Δ.

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ
Και τώρα οι δύο Κρητικοί θα αναμετρηθούν και ο καθένας θα προσπαθήσει να πείσει τους Νεοδημοκράτες να γίνει εκείνος ο εκλεκτός της καρδιάς τους κι ανάλογα με τις θέσεις, τις σκέψεις που θα ξεδιπλώσει μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ
Όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, έγιναν πολλά και στη Ν.Δ. αλλά και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα. Από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που επανεξελέγη ο ΣΥΡΙ­ΖΑ κάποιοι θεώρησαν ότι ξοφλάει και η Ν.Δ. μετά το ΠΑΣΟΚ κι άρχισαν τον τρελό χορό και κατά πως βαράνε τα νταούλια των εταίρων μας.

Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ
«Αυτή η περίοδος τελειώνει όπου νάναι και η χώρα από τις 10 Γενάρη και μετά θα αποκτήσει ισχυρή αντιπολίτευση». Αυτή την διαβεβαίωση δίνουν πλέον οι «αντίπαλοι» στην κούρσα της διαδοχής «χαμένοι» και «κερδισμένοι». Τον δρόμο τους τον άνοιξαν και τους τον έδειξαν οι 400.000 «τρελοί» που κάθησαν στις ουρές στα εκλογικά τμήματα υπομονετικά για να υποστούν για τέταρτη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο τη γλυκειά βάσανο της ψήφου.

ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ
Όσον αφορά τους διάφορους καλοθελητές που θέλουν την Ν.Δ. για μια ακόμη φορά να διασπάται θα περιμένουν για μία ακόμη φορά να συμβεί αυτό. Με μία αναδρομή στο παρελθόν θα πειστούν ότι όσοι το επιχείρησαν έμειναν με τη γεύση της αποτυχίας. Σας θυμίζω Στεφανόπουλο, Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Ντόρα.

ΣΚΛΗΡΗ
Είπαμε είναι σκληρή για να πεθάνει η κεντροδεξιά στη χώρα που έρχεται από Συναγερμό, ΕΡΕ και Ν.Δ. Τις δύο τελευταίες παρατάξεις ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής και που έγραψαν ιστορία σ’ αυτή την πατρίδα που λέγεται Ελλάδα. Επομένως ματαιοπονούν όσοι αναμένουν να πατήσουν πάνω στα συντρίμια της Ν.Δ.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Βέβαια γινόμαστε μάρτυρες ενός περίεργου παρασκηνίου που θέλει τον Κώστα Καραμανλή μέσω κύκλων να δίνει γραμμή υπέρ Μεϊμαράκη. Οι κύκλοι έχουν ονοματεπώνυμο και ακούνε στα ονόματα Ρουσόπουλος - Αντώναρος, που βγήκαν από τους «τάφους» τους επτά χρόνια μετά το «θάψιμο» και δεν άφησαν στασίδι ΜΜΕ που να μην το χρησιμοποίησαν για να ερμηνεύσουν τον «Βούδα» της Ραφήνας.  Δεν έφταναν τα όσα έκαναν με τα Βατοπέδια και τους κουμπάρους, τώρα έρχονται να ξαναδηλητηριάσουν την παράταξη με το πρόσχημα ότι μεταφέρουν μηνύματα του Κώστα.

ΟΙ ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ
Κρυμμένοι στα έγκατα της γης ως ασπάλακες οι ψευτοταχυδρόμοι του Καραμανλή βγήκαν στην πιάτσα μοιράζοντας μηνύματα διχασμού. Περισσότερο που όμως οι Νεοδημοκράτες τα γράφουν καταλλήλως κι αυτό πρέπει να το αντιλήφθηκαν την περασμένη Κυριακή. Αν συνεχίσουν έτσι θα τα καταλάβουν καλύτερα στις έντεκα ή δώδεκα Γενάρη αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν γίνει μία από τα ίδια, όπως της προηγούμενης εκλογής, που ακόμη δεν έχουμε τελικά μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται η στήλη.

ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ
Ας το βουλώσουν λοιπόν οι «κύκλοι» κι ας επιστρέψουν στα λαγούμια τους να συνεχίσουν από κει το έργο της υπόσκαψης των δικών τους πολιτικών χώρων, διότι στη Ν.Δ. ως σώγαμπροι μπήκαν όταν αντίκρυσαν φως. Αν θέλει ο Καραμανλής να πει κάτι ας το κάνει ο ίδιος και τότε θα εκτιμηθεί δεόντως η άποψή του από τους Νεοδημοκράτες. Έως εδώ και μη παρέκει με τους περίεργους κύκλους που τείνουν να ξεπεράσουν τους γυναικείους «κύκλους».

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Ας πάρουν πλέον το μήνυμα και οι υπόλοιποι πολιτικοί χώροι προεξάρχουσας της Κυβέρνησης που νόμιζε ότι θα παίζει σε άδειο και δικό της γήπεδο. Μάλιστα έχει φτάσει σε σημείο η Κυβέρνηση να χλευάζει την αξιωματική αντιπολίτευση για την αδυναμία της να λύσει τα εσωκομματικά της, άρα και στα εθνικά ζητήματα υπολείπεται. Αυτή η τρίμηνη «τρικυμία» στη Ν.Δ. έδινε το δικαίωμα στην Αλεξοπαρέα να εμπαίζει την παράταξη της Ν.Δ. εκμεταλλευόμενη τις εσωκομματικές αναταράξεις λόγω της αναζήτησης νέας ηγεσίας.

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Το διάλειμμα, λοιπόν, τελειώνει όπου νάναι στη Ν.Δ. και σ’ αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η εκλογή της περασμένης Κυριακής. Όποιος δεν κατάλαβε ή δεν θέλησε να καταλάβει τι έγινε προχθές κακό του κεφαλιού του. Κυρίως εκείνοι που πήγαν ν’ αναβιώσουν τον θεσμό του κομματάρχη χειραγωγώντας την βούληση του άγνωστου Νεοδημοκράτη.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Είχαμε επισημάνει απ’ αυτή τη στήλη την παρέμβαση που έκαναν υπέρ των εκλεκτών τους διάφοροι παράγοντες, με πρώτους τους βουλευτές, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, όχι όμως της υπόδειξης. Αυτή την τακτική ο πρώτος που την πλήρωσε είναι ο Απόστολος, ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει τον πήχυ ψηλά και να υποστεί τελικά ατύχημα. Κάτι ανάλογο έγινε με τον Μεϊμαράκη, ο οποίος χρεώθηκε πολλές αμαρτίες του παρελθόντος, που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση εκλογή προέδρου από την περασμένη Κυριακή.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Απ’ όλη την προεκλογική πορεία κι απ’ όσα έγιναν, ειπώθηκαν, είδαμε, ακούσαμε, αξίζει κανείς να κρατήσει τις δεσμεύσεις των τεσσάρων υποψηφίων περί ενότητας και ομόνοιας στη Ν.Δ. την επόμενη μέρα. Ο ίδιος ο μεγάλος «χαμένος» ο Απόστολος, δεσμεύτηκε για ενότητα στη βάση και την κορυφή της Ν.Δ. κι αυτό έχει την ιδιαίτερη αξία. Δεν τον παρέσυρε η πίκρα να προβεί σε κατάρες, κάτι που δείχνει ότι ο ίδιος διέπεται από παραταξιακές αρχές. Κάτι ανάλογο έκανε ο Άδωνις του οποίου τον τρίμηνο Μαραθώνιο παρακολουθήσαμε όλοι. Προσωπικά στηρίζω Κυριάκο, αλλά θα υπηρετήσω και τον Μεϊμαράκη αν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος, δήλωσε ο Άδωνις και απέφυγε να παρασύρει και το 11% των ψηφοφόρων του να πράξει το ίδιο. Ήταν μία πράγματι υπεύθυνη θέση, με ήθος, αυτή που πήρε ο Άδωνις, ο οποίος δεν θεωρεί τους ψηφοφόρους του κοπάδι για να το κατευθύνει.


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.