ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΑ FAX

Τι είναι ένα 48ωρο μπροστά στην αιωνιότητα! Μη το κάνουμε και μεγάλο ζήτημα την καθυστέρηση των τελικών αποτελεσμάτων στις εκλογές στη Ν.Δ. που τα μάθαμε την Τετάρτη το πρωί. Ήταν κι εκείνα τ’ άτιμα τα FAX που έκαιγαν κάρβουνο και δεν φτάνανε στη Συγγρού!

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Μάθαμε λοιπόν επακριβώς τι ποσοστό εκτίμησης είχε ο κάθε υποψήφιος με τον Μεϊμάρ να μην κόβει το νήμα του 40%, τον Κυριάκο να μην τριανταρίζει, τον Απόστολο μόλις που εικοσαρίζει και τον Άδωνι να καβαλάει διψήφιο που δεν το είχε φανταστεί στο πιο δυνατό όνειρό του.

ΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ

Έτσι λοιπόν με το τελικό σκορ ανά χείρας και με τους δύο μονομάχους, οι Νεοδημοκράτες αφού κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα κάνουν ποδαρικό το 2016 με εκλογές. Στις 10 Γενάρη με ταυτότητες ανά χείρας θα ξαναμπούν στη σειρά και υπομονετικά και υποδειγματικά θα περιμένουν στη σειρά για να ολοκληρώσουν το εγχείρημα εκλογής προέδρου της Ν.Δ.

ΔΑΝΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ως τόσο οι μονομάχοι θα αγωνίζονται να αποκτήσουν δάνειες δυνάμεις από τους άλλους δύο πρώην συνυποψηφίους τους με τους οποίους όπως και να το κάνουμε δύο παραπάνω κουβέντες είχαν ανταλλάξει. Πρώτος ο Άδωνις ανακοίνωσε προσωπική στήριξη στον Κυριάκο αλλά και πίστη και αφοσίωση στον Μεϊμάρ. Η ψυχή μου στον Μουστάκια και το σώμα μου στον Κυριάκο ένα πράμα.

ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ

Δεν βιάζεται ν’ ανοίξει χαρτιά ο Απόστολος κι άρχισε κι εκείνος να στέλνει μηνύματα με «κύκλους», που άλλοι μεν κύκλοι προς Κυριάκο οδεύουν άλλοι προς Μεϊμάρ. Θα δούμε αυτοί οι κύκλοι πως θα συμπεριφερθούν την 10η Ιανουαρίου όπου θα είναι η ημέρα κρίσης. ΟΜάκης Βορίδης επέλεξε Κυριάκο, μετά τον Απόστολο. Διακρίνω μία σταθερότητα επιλογών από τον Μάκη!

H ΣΥΓΝΩΜΗ

Αφήνω τα μικρά ζητήματα της χώρας για ν’ ασχοληθώ με την μεγάλη συγνώμη που ζήτησε ο Έλλην πρωθυπουργός της χώρας από τα ομόφυλα ζευγάρια για την καθυστέρηση της νομιμοποίησης της συμβίωσής τους! Μία συγνώμη που είχε μέσα απ’ όλα, πόνο, καϋμό, λυγμό, συγκίνηση και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε κάτι τέτοιες πελώριες στιγμές για το Κράτος, το Έθνος, το γένος που έχει λύσει όλα τ’ άλλα ζητήματα!

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Μποναμάς Χριστουγεννιάτικος του Ελληνικού πολιτικού συστήματος (193 Ναι) προς τους αδικημένους (όχι της φύσης) αλλά του συστήματος που δεν επέτρεπε τόσα χρόνια να επισημοποιήσουν τη σχέση τους τα ομόφυλα ζευγάρια για νάχουν να πορεύονται στα γεράματά τους! Ναι το ακούσαμε κι αυτό. «Θέλουμε την νομιμοποίηση για να μπορούμε να ζήσουμε με μία σύνταξη ή να έχουμε μια περίθαλψη, κάτι που σήμερα πολλοί από μας δεν την δικαιούμαστε», έλεγαν εκπρόσωποι αυτών των επιλογών που έβγαλαν τον καϋμό και την αγανάκτησή τους στα πρωινάδικα - μεσημεριανά - βραδινά - μεταμεσονύχτια των Ελληνικών καναλιών, κυρίως όπου οι διάφορες μοιρολογίστρες δεν άφηναν ευκαιρία να μην κλάψουν μαζί τους.

Ο ΜΠΟΝΑΜΑΣ

Με την ψήφο λοιπόν 193 Ελλήνων βουλευτών και με τη μεγάλη συγνώμη του Αλέξη τακτοποιήθηκε αυτή η εκκρεμότητα και εντελώς συμπτωματικά ξέχασαν να δώσουν τον μποναμά του 13ου μισθού στους άλλους πραγματικούς συνταξιούχους που ήταν μία περισυνή, τέτοιο καιρό, δέσμευση του Αλέξη! Ούτε 13ος ούτε μία συγνώμη από τα περήφανα γηρατειά! Το τελευταίο άλλος το είχε πει αλλά το ίδιο είναι, αφού ο Αλέξης είναι το ψευδεπίγραφο του Ανδρέα, το είπε και η Μιμή.

ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ασχολήθηκαν και κάποιοι Δεσποτάδες οι οποίοι χωρίς να το θέλουν ή χωρίς να το ξέρουν έκαναν διαφήμιση του ζητήματος. Μάλιστα ο Αμβρόσιος έβαλε τους δικούς του να χτυπάνε τις καμπάνες και κήρυξε στην Μητρόπολη του πένθος για το ανοσιούργημα που ψήφισε το Ελληνικό κυνοβούλιο (μεν)! Από κοντά και κάποιοι άλλοι δεσποτάδες μέρα πούναι θυμήθηκαν το «κουσούρι» που είχε πει ο Χριστόδουλος που όμως πολλοί κουσουριάρηδες ενδύονται τα φαρδομάνικα! Γι’ αυτούς θα ρίξει κανείς κεραυνούς να τους κάψει;

ΤΟ ΠΕΣΚΕΣΙ

Νέο στικάκι έστειλε πεσκέσι στην σημερινή Κυβέρνηση ο μαρτυριάρης Φαλσιάνι σύμφωνα με την οποία 500.000 κινήσεις λογαριασμών έχουν γίνει από Ελληναράδες που τον πλούτο τους ή τα κλεμμένα τους τα έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Αν δεν την κάνουν και τούτοι γαργάρα, είμαι περίεργος πόσοι αστέρες και της σημερινής Εξουσίας έχουν βγάλει το κάτι τις έξω για να έχουν στα γεράματά τους όπως έλεγε ο Αττικής Νικόδημος που είχε στην άκρη δύο-τρία δισ. (δραχμές).

ΤΣΕ Ο ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ!

«Οι ομοφυλόφιλοι μου φέρνουν γέλιο, όχι επειδή είναι αστείοι, αλλά επειδή είναι γελοίοι. Ευτυχώς ο γιος μου παίζει με ψεύτικα πιστόλια. Εάν έπαιζε με κούκλες θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το αληθινό μου πιστόλι». Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ο μέγιστος των ομοφοβικών! Τι του λες τώρα αυτουνού του μακαρίτη που δεν πρόλαβε να γνωρίσει Έλληνες βουλευτές Γκεβαρικούς και μη.

Η ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΙΑ

Αναμνηστική φωτογραφία με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου έβγαλαν οι Ηπειρώτες βουλευτές για ν’αχουν να μολογούν στις επόμενες γιορτές ότι ήταν κι εκείνοι κάποτε εκεί. Ήταν λίγο μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και λίγο μετά την ανακοίνωση του Σπίρτζη ότι η Ιόνια θα πάει για το 2017 και λίγο μετά από την αποκάλυψη που έκανε ο Κώστας Τασούλας της Ν.Δ. ότι ο κάθετος άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά πάει στις καλένδες!

ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ

Για τους Συριζαίους Ηπειρώτες βουλευτές προέχουν άλλα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας, όπως το σύμφωνο Βαλιανάτου και Τζίνας κι όχι έργα υποδομής για την Ήπειρο της απομόνωσης, της φτώχειας και της κακομοιριάς! Είναι αυτονόητο το σύμφωνο συμβίωσης, λέει ο Γιάννης Στέφος και δεν είναι αυτονόητες οι ολοκληρώσεις των έργων που βρήκαν σε εξέλιξη και δεν μιλάμε για νέα έργα διότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο την σήμερον ημέραν.

ΟΙ ΠΑΥΣΕΙΣ

Τρεις διοικητές νοσοκομείων στην Ήπειρο «εμετρήθησαν» «εζυγίσθησαν» και ευρέθησαν «λειψοί» και παύθηκαν από τον περιβόητο Γιαννουλάτο που γράφαμε τις προάλλες, ενώ δύο εκρίθησαν ικανοί και συνεχίζουν! Μεταξύ παυθέντων και ο διοικητής του Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο οποίος κατά γενικήν ομολογίαν ήταν ο πιο κατάλληλος, βάσει σπουδών, για μία τέτοια θέση, άρα έπρεπε να παυθεί βάσει έλλειψης Συριζαϊκής καταγωγής προέλευσης και τα σχετικά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Δεν έχω την εξουσιοδότηση να υπεραμυνθώ της θέσης του κ. Γεωργόπουλου, με τον οποίο έχω μία προσωπική γνωριμία εκ του μακρόθεν και με τον οποίο ουδεμία επικοινωνία είχα τα χρόνια της θητείας του στο Χατζηκώστα, αλλά παρακολουθούσα την δραστηριότητα στο Νοσοκομείο το οποίο το λειτουργούσε από το πουθενά: Σε σχέση με προηγούμενες διοικήσεις τα παράπονα που έφταναν σε μας για την κακή λειτουργία ήταν τα λιγότερα. Αυτό όμως δεν ήταν ικανό να πείσει την παρέα, επιτροπή κρίσης την ονόμασαν, να επιτρέψουν στον εν λόγω Διοικητή να ολοκληρώσει τουλάχιστον τη θητεία του και τον έπαυσαν όπως ο ίδιος σεμνά ανακοίνωσε και τον αποκαθήλωσαν στη δική μας γλώσσα. Ποιος ξέρει με ποιους συνταξιούχους έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τους «ακατάλληλους» στα πλαίσια της αριστεροσύνης τους.

ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ

Για το τέλος του 2017 προβλέπεται με τα σημερινά δεδομένα να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός. Το είπε ο Σπίρτζης ο οποίος την καθυστέρηση την χρεώνει στους προηγούμενους και κείνοι στους προηγούμενους την χρεώναν. Πάντως όλοι οι προηγούμενοι δεν είχαν εφεύρει τα capitals control που σταμάτησε να λειτουργεί το σύμπαν.

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

Από την εποχή της ευμάρειας και τότε που το χρήμα έτρεχε από τα πατζάκια των Υπουργείων, δηλαδή επί χρυσής εποχής Ανδρέα, πάλι τέτοια χρονογράμματα έμπαιναν για τα μεγάλα έργα κι όλο κάτι έφταιγε και πήγαιναν πίσω. Θυμηθείτε την Εγνατία που κατά τον Κ. Λαλιώτη το 1996 η Εγνατία θα ολοκληρώνονταν το 2000 κι αυτό έγινε μόνο εννιά χρόνια αργότερα επί Κ. Καραμανλή του Β’.

ΤΟ ΤΑΜΑ

Στο τέλος του 2014 θα ολοκληρώνονταν η Ιόνια Οδός μετά πήγε για τούτο τον Δεκέμβριο και τώρα μαθαίνουμε τέλος 2017 που θα είναι άλλη Κυβέρνηση, η οποία θα το πάει το 2020 διότι θα φταίει η προηγούμενη Κυβέρνηση που θα είναι η σημερινή και πάει λέγοντας. Ναι αλλά προηγήθηκε το σύμφωνο συμβίωσης που ήταν «τάμα» του Αλέξη προς Γρηγόρη Βαλιανάτο και τους συν αυτώ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

• Χρονιάρα μέρα σήμερα και η στήλη εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και να γιορτάσουμε όλοι όπως μπορούμε καλύτερα με ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.