ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Εν έτει 2016 νεολαίος Συριζαίος επικαλείται αγώνες προγόνων και την εξάντληση του αδελφού του στις καταλήψεις για να δικαιολογήσει οικογενειακές «καταλήψεις» στο δημόσιο με ανάλογους διορισμούς! Το καταλάβατε εσείς «ρουφιάνοι» που δεν εξαργυρώσατε τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη που «εκτελέστηκε» από τους ίδιους τους αριστερούς οι οποίοι τον ξαναεκτελούν τώρα με τέτοιες γελοιότητες;

ΒΟΥΚΙΝΟ!..
Ο λόγος για τον γραμματέα νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αγανάκτισε για το βούκινο που έγινε επί δεύτερης φοράς αριστεράς, που ενώ θα καταργούσε τους διορισμούς ημετέρων, αυτό εγράφη στα νέα υποδήματα των Συριζαίων που είδαν εξουσία και όρμησαν για πλιάτσικο βγάζοντας την γλώσσα στην Σλληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην Ελληνική νεολαία που κατά 60% μαστίζεται από ανεργία.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ... ΝΕΚΡΩΝ!
Μάνα, αδελφός και γκόμενα στα υπουργεία ως σύμβουλοι υπουργών που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση! Έκανε προσκλητήριο... νεκρών επικαλούμενος τους αγώνες τους για να έχει το δικαίωμα της κατάληψης του δημοσίου! Αυτά ήταν τα προσόντα του εν λόγω που του έδιναν την δύναμη και το δικαίωμα των διορισμών και δεν το γράφω εγώ αλλά ο ίδιος στον φετφά που δημοσίευσε για να φτύσει κατάμουτρα όσους δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους για την προάσπιση της ελευθερίας του Έθνους.

ΟΙ... ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
Αγωνιστές στον ΕΑΜ οι παππούδες, αγωνιστές του Πολυτεχνείου οι γονείς, αγωνιστές στις καταλήψεις τα παιδιά, άρα το δημόσιο τους ανήκει! Δύο μήνες ξεκουράζονταν ο διορισθείς αδελφός μετά τον κάματο των καταλήψεων την εποχή που το κόμμα του 4% έκανε επαναστάσεις. Μετά από τέτοια εξοντωτική επαναστατική γυμναστική ένας διορισμός ήταν η εξιλέωση. Το δημόσιο είναι μιας πρώτης τάξεως παρκάρισμά του και για αγρανάπαυση!

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ...
Δικαστής του βουνού, κατά τον ίδιο νεολαίο ο μπάρμπας του! Από κείνους τους δικαστές προφανώς που αποτελούσαν τα λαϊκά δικαστήρια και εκτελούσαν παραδειγματικά όσους δεν συμφωνούσαν με τις επαναστατικές ιδέες των ΕΑΜιτών και των ΕΛΑΣιτών και γιόμιζαν με πτώματα αθώων Ελλήνων τα λαγκάδια και τα πηγάδια της χώρας. Για τέτοιους αγωνιστές μιλάει το ανιστόρητο παλικάρι που στα όρια της ξεπερασμένης εμπάθειας ξεπέρασε και τα όρια της γελοιότητας και δεν βρέθηκε κάποιος σοβαρός και υπεύθυνος Συριζαίος να του τραβήξει τ’ αυτιά και να τα μεγαλώσει σαν του συμπαθέστατου τετράποδου.

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...
Δημοσιογράφος στον κομματικό σταθμό ο πατέρας του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον συμβούλευσε να είναι πιο σοβαρός και μετρημένος στα καουμποϊλίκια των προγόνων, μηδέ εξαιρουμένου του ίδιου που γνώρισε την μητέρα στους αγώνες του Πολυτεχνείου και έκτοτε επί 40 χρόνια τον ανέχεται! Τα λέει ο ίδιος, επαναλαμβάνω! Τώρα γιατί 40 χρόνια μετά ή 70 χρόνια μετά τον μπάρμπα δικαστή του ΕΑΜ πρέπει να ανεχθούμε εμείς τις μπούρδες του ράπερ είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν περιμένω απάντηση, παρά μόνο κάνω την διαπίστωση ότι αν είχαν επικρατήσει εκείνη την περίοδο οι πρόγονοι του αεραγωνιστή Συριζαίου πώς θα ήταν σήμερα η χώρα, που μια γεύση την παίρνουμε.

ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ...
Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ ξεβρακώνεται η αριστερά, η οποία στα χρόνια της αντιπολίτευσης πουλούσε φύκια και παπαρδέλες παριστάνοντας τους αγωνιστές που είχαν οράματα για την νέα Ελλάδα! Ξεβρακώνονται δημόσια και το θέαμα είναι αποκρουστικό, αφού τα πριν ένα χρόνο επιδεικνυόμενα «προσόντα» αποδείχτηκαν λειψά σε μέγεθος και βάρος!

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...
Στον δημόσιο λόγο χρησιμοποιούσαν ακατανόητα συνθήματα όπως τα μάθαιναν στις γιάφκες και τα έτρωγε αμάσητα το πόπολο, διότι ακούγονταν ευχάριστα. Πετούσαν στον αέρα περί καπιταλισμού, για νομεγκλατούρες, για σεκταρισμούς κι άλλα παρόμοια χωρίς ποτέ να μπαίνει στον κόπο η απέναντι όχθη να περνά στην αντεπίθεση επειδή έννοιωθε ενοχές που είχε κάνει το λάθος να νικήσει γενικώς την δεκαετία του ‘40!

Η ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ...
Αυτή λοιπόν η ψευτοαριστερά της φτώχειας και της ένδοιας μοστράρει σήμερα σαν η υπεύθυνη δύναμη που θα σώσει τη χώρα από την ανέχεια. Αυτή η ψευτοαριστερά που προκαλεί τον δυστυχή Έλληνα ξεσκίζοντάς του τον εγκέφαλο και τη νοημοσύνη με τις γελοιότητες που παρουσιάζουν ως επιτυχίες. Τους παίρνουν παραμάζωμα οι δανειστές κι εκείνοι το γλεντούν κι από πάνω θυμίζοντας τον Καραγκιόζη που τον τρέλαιναν στις καρπαζιές κι εκείνος κομπορημονούσε λέγοντας «αχ και πόσες έφαγα αλλά και πόσες μου έδωσαν»!

ΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΑ!
Γυρίζουν τους κάδους απορριμμάτων ανάποδα και κοιμούνται στα πεζοδρόμια οι Έλληνες για να προκαλεί η κόρη του Μηλιού με τα κολλαριστά πεντακοσάρικα που τα μοστράρει στα Κολωνακιώτικα στέκια όπου τριγυρνάει πουλώντας αριστεροσύνη. Η ίδια εργάζεται σε εταιρία που επεξεργάζεται το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων της χώρας για τα οποία ορκίζονταν ο Αλέξης ότι θα περάσει πάνω από το πτώμα του όποιος τολμούσε τέτοια... βδελυρή πράξη.

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ...
Και δεν μένει εδώ ο κατήφορος της αριστεράς σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, με τον περιβόητο «σφαγέα» αξιολογητή των διοικητών των νοσοκομείων Γιαννουλάτο που απέσπασε στο γραφείο του τον αδελφό του και την αδελφή του! Πάει η αξιολόγηση σύννεφο και ιδιαίτερα στα αδέλφια και στις αδελφές - αριστερές ψυχές!

ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ!
Δεν έφταναν όλα όσα υφίσταται εδώ κι ένα χρόνο η χώρα με τις δύο αριστερές κυβερνήσεις και έρχεται ο πρώην τσάρος της οικονομίας Βαρουφάκης που για να γιορτάσει τον ένα χρόνο με συνέντευξή του βάζει αλάτι στις πληγές που ο ίδιος με την παρέα του άνοιξαν. Από όσα είπε κρατώ τα πλάνα Α, Β,.. Χ που είχε για να τα κάνει όλα λίμπα, καθώς επίσης την μυστική καταγραφή των συνομιλιών στα Γιουρογκρούπια και στις συνάξεις που έκανε. Αυτός δεν ήταν υπουργός αλλά... μυστικός πράκτορας μυστικών υπηρεσιών που τώρα άρχισε να ξερνάει!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Όλα τα... κακά μαζί ήλθαν στην πρώτη επέτειο της αριστεράς στην Ελλάδα. Πρώτο κακό δώρο η εκλογή Κυριάκου στη Ν.Δ. και το δεύτερο το λάλημα του «κόκορα» Γιάνη Βαρουφάκη προς όλες τις κότες του Μαξίμου! Πώς ν’ αντέξει τόσα δώρα μαζεμένα στην πρώτη επέτειο που ίσως να είναι και η τελευταία!

Ο...ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ!
Τα μαρτύρησε όλα ο Βαρουφάκης και για όποιον δεν τον πιστεύει τα έχει όλα μαγνητοφωνημένα κατά την δική του ομολογία. Άμα μαγνητοφωνούσε τους ξένους τόσο εύκολα θα άφηνε απ’ έξω τους δικούς του; Θα άφηνε απ’ έξω τις κουβέντες που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα για να έχει υλικό για το επόμενο βιβλίο που θα γράψει; Κουράγιο να έχουμε και εδώ θα είμαστε να μάθουμε σε τι χέρια έπεσε η χώρα μας πριν ένα χρόνο ακριβώς.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ...
Γυρίστε ένα χρόνο πίσω, φίλοι μου και θυμηθείτε τι έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες για να κατσικωθούν στην εξουσία! Θυμηθείτε την ΕΛΠΙΔΑ που έρχονταν και που στο διάβα του χρόνου εξαφανίστηκε από προσώπου γης, για να πάρουν τη θέση της οι ΕΑΜογενείς Σχοινάδες που μόλις ξεζώθηκαν τα φυσεκλίκια του πολέμου και μετά την εξουθένωση από τις καταλήψεις των σχολείων και των πανεπιστημίων βρήκαν αραξοβόλι στον κρατικό κουρβανά!

ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Ανέθεσε την οικονομία της χώρας στον Αμερικανοφερμένο Βαρουφάκη και εκείνος επί έξι μήνες γύριζε από κανάλι σε κανάλι του εσωτερικού και του εξωτερικού παρουσιάζοντας στυλιστικές κολεξιόν! Η μόνη αλλαγή που είδαμε ήταν η ενδυματολογική εικόνα του Γιάνη που έβαλε το πουκάμισο μέσα στο παντελόνι! Ήταν κι αυτά στα πλάνα που κατέστρωνε και που πήγαινε να εφαρμόσει για την χώρα και που τα «ευλογούσε» ο Αλέξης με την υπόλοιπη παρέα!

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!
Ήλθε ο Ιούνιος με τα Capital Controls, ο Ιούλιος με το δημοψήφισμα της πλάκας και ο Σεπτέμβριος με τις εθνικές εκλογές όπου ο αμετανόητος λαός ψήφισε για δεύτερη φορά αριστερά και τρίτη φορά μνημόνιο, που ενώ δεν το ήθελε ο Αλέξης, το ψήφισε για να μη χαλάσει το χατήρι των τροϊκανών που πριν δεν ήθελε ούτε ν’ ακούει, ούτε να βλέπει, ούτε να μαθαίνει.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Μέσα στο 2015 εξέλεξαν και δεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι έτσι όριζαν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς. Ένας Πρόεδρος που δεν χαλάει χατήρια στην Κυβέρνηση και που ήθελε να βγάλει την υποχρέωση μέσω των εκλογών για ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. που όμως απέτυχε παταγωδώς!

Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ...
Μέσα στο 2015 άρχισαν και οι εκλογές στη Ν.Δ. για να ολοκληρωθούν στο 2016! Εκατό μέρες εγκυμοσύνης που μετά από πολλές επιπλοκές τελικά ήλθε στον κόσμο τον πολιτικό ένας Μητσοτάκης ακόμη ονόματι Κυριάκος, που αναστάτωσε κόσμο και κοσμάκη.

ΤΑ ΚΕΡΙΑ...
Πέρασε ένας χρόνος λοιπόν και την επόμενη Δευτέρα 25 του μηνός δεν ξέρω αν θα ανάψουν κεράκι στο Μαξίμου ή θα γίνουν ετήσια μνημόσυνα σε όλη τη χώρα! Πείτε μου αν κράτησε μία προεκλογική υπόσχεση ο Αλέξης, εκτός από εκείνη την νομιμοποίηση του συμφώνου συμβίωσης και αυτό γιατί ήταν τζάμπα.

Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ!
Η είδηση που θέλει τον Υπουργό Γεωργίας Αποστόλου να μεταμφιέζεται σε παπά, αστυνομικό ή νοσοκόμο για να εξέλθει του κτιρίου της Περιφέρειας στη Ροδόπη ελέγχεται για την πιστότητά της. Το ότι έμεινε 15 ώρες «φυλακισμένος» των αγροτών είναι αλήθεια πέρα ως πέρα κι αυτό δείχνει την αγάπη με την οποία τους περιβάλλει η τιμημένη (κάποτε) αγροτιά την οποία φλόμωσαν στο παραμύθι κι εκείνη τους πίστεψε και έπεσε πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ με τα μούτρα στις εκλογές ψηφίζοντας ΝΑΙ σε όλα, πλήν του ΟΧΙ που ψήφισαν την 5η Ιουλίου 2015 που μεταφράστηκε σε ΝΑΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!..
Μέγιστο θέμα της εποχής το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ζήτημα που δεν αφήνει κανένα Έλληνα που να μη τον επηρεάζει. Ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κατηγοριών και αγρότες και συνταξιούχοι γενικώς κατεβαίνουν στους δρόμους για να σώσουν, αν σώσουν, ό,τι μπορούν. Πέρισυ ψήφιζαν τα κούφια λόγια και μοίραζαν χρυσά κουτάλια κι εφέτος έπεσαν στον αέρα τον κοπανιστό.

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...
«Θα εκπλήξει τους πάντες η άνθιση της Ελληνικής οικονομίας που θα γίνει μέσα στο 2016» λέει ο Πρωθυπουργός μας και θεωρεί ότι όλοι οι επενδυτές του κόσμου θα έλθουν στη χώρα την ίδια στιγμή που στη Χαλκιδική είναι κλειστά τα ορυχεία! Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία του Αλέξη, μόνο ο ίδιος το γνωρίζει!..

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα κι αυτή τη φορά έρχονται από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ που έφτασαν τρία χρόνια υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για να παρουσιάσει αυξημένα κέρδη! Η καθ’ όλα ορθολογική διαχείριση, το συμμάζεμα από τις σπατάλες, αλλά και το άνοιγμα σε νέα προϊόντα και σε νέες αγορές καθιστούν την ΔΩΔΩΝΗ πρωτοπόρα στο χώρο και την κάνουν ξεχωριστή και ζηλευτή. Να σημειωθεί ότι προχωρά η ΔΩΔΩΝΗ σε επενδύσεις στην Κύπρο και η παραγωγή χαλουμιού με το σήμα της ΔΩΔΩΝΗΣ σύντομα θα είναι γεγονός.

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ!
Τρία οικόπεδα του ΤΑΙΠΕΔ στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων ζητούν επειγόντως αγοραστές! Είναι τα ίδια οικόπεδα που επί προηγούμενης κυβέρνησης είχαν ξαναβγεί στο σφυρί και που η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση είχε επαναστατήσει και ωρύονταν από το... έγκλημα που πήγαινε να γίνει στην περιοχή από την εκποίησή τους.

ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ...
Τρεις ταμπέλες που τοποθετήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο και κάτω από αφοδρή βροχόπτωση μας πληροφορούν ότι τα οικόπεδα ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ κι όσοι πιστοί φραγκάτοι προσέλθετε! Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας, λένε οι τότε αγωνιστές που τώρα ρίχνουν άσφαιρα για την τιμή των όπλων, διότι η εκποίηση γίνεται από τη δική τους συγκυβέρνηση!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ...
Την αντίθεσή του για την εκποίηση εκφράζει και ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος φαίνεται να μην πίστευε ότι θα ξεπουλιούνταν τέτοια «φιλέτα» σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαίως πολεοδομικά και που οι δημόσιοι χώροι δεν περισσεύουν. Το αν θα πεισθεί ή όχι η Κυβέρνηση από την διαμαρτυρία του Δήμου θα το δούμε μετά τις 31/1/16 που θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την «διάθεση» των ακινήτων...

ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΑΡΤΑΣ...
Ένα άλλο ΞΕΝΙΑ μπαίνει στο δρόμο της αξιοποίησης κατά τα πρότυπα του ΞΕΝΙΑ Ιωαννίνων. Πρόκειται για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την ενοικίασή του σε ιδιώτη που θα το αξιοποιήσει ως ξενοδοχείο και ως άλλες υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος. Μ’ αυτόν τον τρόπο, κατά τον Δήμαρχο Χρ. Τσιρογιάννη ολόκληρος ο χώρος αποκτά ξανά ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον και ο Δήμος οφελείται πολλαπλά. Όσον αφορά τις κάποιες αντιθέσεις από κάποιους «κύκλους» είναι οι συνηθισμένες «ασθένειες»!

ΕΥΧΕΣ...
Γιόρταζε χθες ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος και το γιόρτασε πανηγυρικά και με όλες τις αρμόζουσες τιμές. Πλήθος κληρικών, πιστών και φίλων πέρασαν από το Μητροπολιτικό μέγαρο να ευχηθούν στον Ποιμένα μακροημέρευση. Και από μας ευχές για ό,τι καλύτερο στον ίδιο και κυρίως υγεία και σοφία για την επιτέλεση του έργου του!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.