ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ...
«Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Έτσι λοιπόν είναι γνωστό ποια οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν στην Αθήνα». Η διαταγή είναι της συνταγματάρχισσας Όλγας από την Άρτα και έχει να κάνει με την έφοδο των «τανκς» των αγροτών στην Αθήνα!

Η ΔΙΑΤΑΓΗ!..
Τι σας θυμίζει λοιπόν η διαταγή της Όλγας που ξαφνικά ανακάλυψε ότι αυτή η χώρα έχει νόμους και κανόνες, κάτι που αγνοούσε μέχρι πριν ένα χρόνο; Τότε ήταν δικαίωμα των αγροτών να καταλαμβάνουν τα διόδια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις πλατείες και φυσικά την Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή που ήταν το σπίτι του λαού.

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ...
Δεν απομένει παρά να εκδόσει και σχετική διαταγή για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την 5η απογευματινή μέχρι Ανατολής του ηλίου και των συναθροίσεων άνω των πέντε ατόμων και φυσικά να γίνει η αναστολή ορισμένων άρθρων του Συντάγματος για να συμβεί ό,τι είπε ο Αλέξης στην Ζωή περί επιβολής δικτατορίας!

ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ...
Στο κέντρο της Αθήνας έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν οι μπαχαλάκηδες οι οποίοι ήταν Συριζαϊκής κοπής και προέλευσης και οι οποίοι το 2008 το έκαναν γης Μαδιάμ. Έχουν δικαίωμα οι πάσης φύσεως αναρχικοί, τρομοκράτες, που βύζαξαν από το δικό τους γάλα να κάψουν την Τράπεζα στη Σταδίου και μαζί μ’ αυτή τρεις εργαζόμενους!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Οι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα να κατέβουν με τα εργαλεία δουλειάς τους που είναι τα τρακτέρ κι αυτό επειδή η χώρα έχει νόμους και κανόνες, όπως είπε ανερυθρίαστα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος επειδή έτσι της είπαν να πει. Ο Γεωργαλάς... ζει κι αυτός τους οδηγεί! Έστι δε Γεωργαλάς ο καθοδηγητής του Πάνου Καμμένου και του Γ. Παπαδόπουλου!

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...
Μόλις πριν δύο μήνες οι Τράπεζες μπήκαν σε καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης που σήμαινε καλύτερες μέρες για την οικονομία της χώρας. Μόλις προχθές όσα κεφάλαια μπήκαν, ξοδεύτηκαν και η κατρακύλα στο Χρηματιστήριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Αγοράστε μετοχές Εθνικής έλεγε ο Πρωθυπουργός κι όσοι τον άκουσαν είδαν τα λεφτά τους να χάνονται, κάτι που μας θύμισε την εποχή του Σημίτη που κι εκείνος έβαζε τους Έλληνες να παίζουν Χρηματιστήριο για να γίνει της... φούσκας το κάγκελο!

Ο ΤΡΙΦΥΛΛΟΣ ΜΠΑΦΟΣ!
Αφού έλυσε όλα τ’ άλλα φλέγοντα ζητήματα η Κυβέρνηση, κάποιους βουλευτές, καμιά εικοσαριά τον αριθμό, άρχισε να τους απασχολεί η καλλιέργεια και η ελεύθερη χρήση χασίς. Για λόγους υγείας είπαν οι ανήσυχοι βουλευτές, αλλά στο βάθος βλέπετε να πηγαίνει ο μπάφος του τρίφυλλου σ’ άλλο κόσμο! Μετά το σύμφωνο συμβίωσης άλλο ένα «φλέγον» ζήτημα για την Ελληνική κοινωνία οδηγείται σε λύση. Μετά την νομιμοποίηση της χρήσης θα έλθει η νομιμοποίηση της καλλιέργειας που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγροτιά, η οποία θα αφήσει καλαμπόκια, βαμβάκια, τομάτες, αγγούρια, τριφύλλια και θα το ρίξουν στη χασισοκαλλιέργεια! Χαζοί είναι οι Αλβανοί που το έχουν ως εθνικό προϊόν;

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ...
Ή εγώ ζω σε μια ευτυχισμένη και χωρίς κανένα πρόβλημα χώρα ή ο Αλέξης Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός άλλης χώρας. Δεν εξηγούνται διαφορετικά όσα αράδιασε προχθές σε διάγγελμά του, τα οποία μας οδηγούν κατευθείαν στο Δρομοκαΐτειο. Έχει γίνει η χώρα ένα απέραντο «νεκροταφείο» κι εκείνος μιλούσε για την ανάπτυξη που... έχει ήδη αρχίσει στη χώρα μας!

ΤΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ...
Αφού ξεπέταξε στα γρήγορα τα περί αγροτών και των άλλων βαρειά πληττόμενων Ελλήνων, μας ενημέρωσε ότι μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα εκχωρηθούν από το αρμόδιο Υπουργείο! Πιάσε το αυγό και κούρευτο ένα πράγμα... Νοιάζεται ο αγρότης της Άρτας ή της Λαψίστας αν θα πάρει τηλεοπτική άδεια ο Μπόμπολας ή ο Βαρδινογιάννης ή και Τούρκος ενδιαφερόμενος; Εκείνο που τον ενδιαφέρει και ήθελε να ακούσει από τον Πρωθυπουργό είναι αν θα του μείνει κανένα ψιλό να αγοράσει σπόρους και λιπάσματα για να σπείρει και να ταΐσει τη φαμίλια του.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ!..
Κάτι σε προεκλογική ομιλία ήταν αυτό το διάγγελμα που είχε ένα σωρό ΘΑ, αφού πρώτα ικανοποιηθούν τα ΑΝ που τον έχει διατάξει η τετράδα των δυναστών. Από το ΑΝ μέχρι το ΘΑ κι από κει στο «όλα καλά» υπάρχει μεγάλη απόσταση για την οποία είτε δεν έχει την διάθεση να καλύψει, είτε δεν το μπορούν τα πόδια του και προς το παρόν μένει ακάλυπτη.

ΜΕΔΕΝ!..
Μεδέν εις το πηλήκιον (όπως έλεγε και ο Γιωργάκης) όλα όσα ακούστηκαν από τον Αλέξη στο διάγγελμά του. Το μόνο μήνυμα που έβγαινε είναι ότι «εγώ είμαι αριστερός αλλά μπορώ να κάνω τον δεξιό άμα λάχει να ‘ούμε»! Κάνατε τρεις φορές το ίδιο λάθος πέρσι, φάτε με στη μούρη τώρα!

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ!
Βλέποντας την εξέλιξη της κατάστασης κι έτσι όπως διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό αναρωτιέται κανείς ποιος ψήφισε αριστερά σ’ αυτή τη χώρα! Όποιον και να βρεις έξω, όποιον κι αν ρωτήσεις, κανείς δεν έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Το πολύ - πολύ να έχουν ψηφίσει Λαφαζάνη - Ζωή! ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙΣ!
Η ΠΟΡΤΑ...
Άνοιξε πόρτα στο Ιράν, είπε προχθές ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του! «Είμαστε οι πρώτοι που ανοίξαμε πόρτα στην ενέργεια, στην επιχειρηματική δράση και το επόμενο διάστημα θα γίνουμε γη της Επαγγελίας»! Το τελευταίο το άφησε να εννοηθεί. Προς το παρόν, το μόνο που είδαμε ήταν η μπούργκα που φόρεσαν η Περιστέρα και ένα Συριζοπούλι που κελαϊδά από το καναβούρι που ταΐζεται και αλλάζει χρώματα και φερετζέδες κατά το δοκούν.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...
Να δείτε που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό θα κάνουμε επιμνημόσυνη δέηση για τον «θάνατο» του γιοφυριού της Πλάκας! Αυτό τον καιρό θυμόμαστε τα ποτάμια δάκρυα που χύθηκαν από τους διάφορους αξιωματούχους πάσης μορφής για το «πνίξιμο» της γέφυρας και όλοι τους διαγκωνίζονταν ποιος πρώτος θα κάνει την αναστήλωση. Ένα χρόνο μετά ξαναγίνεται σχεδιασμός για την αναστήλωση του μνημείου που αρχίζει να γίνεται μνημείο αδιαφορίας. Να σημειωθεί ότι για αυτό είχε ενδιαφερθεί ο Τζουμερκιώτης Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Αρτινιά υπερυπουργός Όλγα Γεροβασίλη κι άλλοι πολλοί «επί τόπου» που πάνε κι έρχονται σεριανίζοντας με άδεια χέρια...

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...
Άλλο «μνημείο» αδιαφορίας είναι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων που δεν υπολείπεται της περίπτωσης του γιοφυριού της Άρτας. Εδώ και σαράντα περίπου χρόνια όλο υποσχέσεις δίνονται από την Πολιτεία ότι θα αναβαπτιστεί κι όλο στον τόπο τα βιολιά. Το πάνε φιρί - φιρί έως ότου ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός, οπότε θα είναι εντελώς αχρείαστο αφού στην Αθήνα θα φτάνεις νωρίτερα! Άλλωστε, μόνο το δρομολόγιο προς Αθήνα εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.

ΝΕΑ ΙΜΙΑ!
Ζούμε ημέρες Ιμίων επί αριστεράς μετά τη νέα τραγωδία με την πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και την απώλεια τριών Ελληνόπουλων που υπηρετούσαν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του στρατάρχη Καμμένου. Η τραγωδία γίνεται μεγαλύτερη και λαμβάνει εθνικές διαστάσεις από την απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο το οποίο ελέγχεται από τους Τούρκους. Η απαγόρευση ερευνών στην Αμοργό για την διάσωση του πληρώματος εκ μέρους των Τούρκων αποδεικνύει την παράδοση της χώρας άνευ όρων. Έρχεται η ώρα να ξαναευχαριστήσουμε τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς για όσα κάνουν για μας χωρίς εμάς!

Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ...
Τόσος κουρνιαχτός και τόση επαναστατική γυμναστική είχαν κυριέψει την πόλη μας όταν το ΞΕΝΙΑ άλλαζε μορφή και για 35 χρόνια μετατρέπονταν σ’ ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα που μαζί με δύο άλλες αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες άλλαξαν τα δεδομένα όχι μόνο στην πόλη μας αλλά σ’ ολόκληρη την Ήπειρο. Λίγα χρόνια μετά αποδεικνύονται μικρές αυτές οι μονάδες για να φιλοξενήσουν μεγάλες εκδηλώσεις όπως αυτή που γίνεται αυτές τις μέρες με το πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο και να τρέχουν οι σύνεδροι να διαμείνουν σε άλλες περιοχές.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!..
Αν εμείς οι ίδιοι δεν μιζεριάζαμε με ό,τι καλό πάει να γίνει σ’ αυτή την πόλη, περιοχή, χώρα, θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα. Μπορεί η πόλη μας και ο Νομός μας να γίνει σημαντικός τουριστικός προορισμός, αρκεί να βγάλουμε από μέσα μας τον διάβολο που φωλιάζει και βάζει συνήθως την ουρά του στην ανάπτυξη. Αντί να δίνουμε σημασία σε ό,τι μας συνδέει και μας ενώνει σαν λαό, επιλέγουμε το δρόμο της διχόνοιας και της κακομοιριάς...

ΤΟ ΜΑΥΡΟ...
Μαύρο έριξε στα κρατικά κανάλια η Κυβέρνηση Σαμαρά, την δόξα του οποίου ζήλεψε η Κυβέρνηση ΤσιπροΚαμμένου και ρίχνει μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια με την απόφαση να δώσει μόνο τέσσερις άδειες! Έτσι θα έχουμε οκτώ κανάλια στην υπηρεσία της αριστεράς (τέσσερα κρατικά + τέσσερα ημικρατικα, μεταξύ αυτών κι ένα Τούρκικο). Στρώνει χαλί για την επόμενη Κυβέρνηση ο Αλέξης που δεν θα είναι η δική του! Εκείνο που δεν έχει ειπωθεί ακόμη είναι αν θα έχουν σαν σήμα το «πουλί» όπως γίνονταν σε παλαιότερες εποχές.


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.