ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ...
Καλή Σαρακοστή, αδέλφια! Αν και φαντάζομαι και αυτή η σαρακοστή θα είναι καλή διότι θα τηρηθεί αναγκαστικά λόγω οικονομικών αδυναμιών που ολοένα και μεγαλώνουν!

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ...
Ακούστε τώρα τα κουτοπόνηρα που σκέφτονται και απεργάζονται οι «έσωθεν» με τους «έξω από δω». Λένε οι «έσωθεν» μη βάλετε χέρι στις συντάξεις διότι μας κάψατε! Λέν οι έξωθεν: Εντάξει, δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις αλλά θα τις φορολογήσουμε και κόψτε το λαιμό σας από κει και πέρα!

Η... ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΑ!
Σ’ αυτό το σημείο είναι αυτή η ψυχοπονιάρα Κυβέρνησή μας, που έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον κομμουνστή (;) Κατρούγκαλο ο οποίος για την φτώχεια και την ανέχεια κάτι έχει ακούσει και κάτι του έχουν πει οι παλιότεροι!

ΟΙ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥΔΕΣ...
Ετούτοι δεν είναι διαπραγματευτές αλλά κοπτοραπτούδες που το βλέπουν ότι το ύφασμα είναι λειψό, εν τούτοις όμως επιμένουν να φτιάξουν φουστανέλλες με τετρακόσιες δίπλες! Άντε να τους πολεμήσεις αυτούς τους γραικύλους που εκπαιδεύνται στου κασσίδη το κεφάλι.
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ...
Άφησαν τα σύνορα ανοικτά διότι δεν ήξεραν ότι υπήρχαν τέτοια και τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τ’ αμάζευτα! Αφού άνοιξαν τις πόρτες σε κατατρεγμένους και μη τώρα ψάχνουν να τους ενσταυλίσουν όπου βρουν ξέφωτο και τους αφήνουν έρμαια σε κάθε λογής επιτήδειο να ποντάρει και να ρισκάρει με τις ζωές τους!

ΞΕΦΡΑΓΗ ΕΛΛΑΔΑ!
Ένα ατέλειωτο παιχνίδι Ευρωπαίων, Βαλκανίων, Τούρκων και Αμερικανών! Όλοι τους, για δικούς του λόγους ο καθένας, στέλνει στην αυλή του άλλου τους μετανάστες για να καταλήξουν τελικά στην ξέφραγη Ελλάδα, της οποίας τα δικά της κουσούρια δεν έφταναν, φορτώνεται κι άλλα παραπάνω!

Ο ΒΑΛΤΟΣ...
Δεκαπέντε χιλιάδες ψυχές έχουν μεταφερθεί στο βάλτο της Ειδομένης όπου παίζεται η τραγωδία χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα από μηχανής θεός όπως γίνονταν στην αρχαιότητα. Εκεί συγκεντρώνονται οι απόκληροι του σύγχρονου πολιτισμού και προσπαθούν να βρουν πέρασμα προς το άγνωστο μέλλον. Αυτούς τους απόκληρους τους αφήνουν να εξαφανιστούν, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Ο κίνδυνος που ελοχεύει για την εξαφάνισή τους είναι αυτός που έχει να κάνει με τις επιδημίες που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...
Ούτε ένας αξιωματούχος της Ελληνικής Πολιτείας δεν τόλμησε να κάνει μια επίσκεψη στον τόπο του δράματος στην Ειδομένη. Έχουν αφήσει την υπόθεση στα χέρια των Μ.Κ.Ο. και των πάσης φύσεως διακινητών που κάνουν χρυσές δουλειές!

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!..
Με μία απέραντη φυλακή μοιάζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και γι’ αυτά υπάρχουν ευθύνες, με πρώτους τα Ελληνικά ξεφτέρια της αριστεράς που κατάργησαν την «φυλακή» της Αμυγδαλέζας και μετέτρεψαν ολόκληρη τη χώρα σ’ ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεως!

ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ...
Στην Κόνιτσα φιλοξενούνται οι πρώτοι 160 προσφυγομετανάστες από την περασμένη εβδομάδα, για μια στάση κατά την άποψή τους και επιθυμία τους. Όραμά τους, όπως κι όλων των άλλων που θα έλθουν, είναι να ταξιδεύψουν στην Γερμανία - Σουηδία μέσω Αλβανίας!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΔΟΧΗ!
Ανθρώπινη η υποδοχή από τους Κονιτσιώτες που έδειξαν και δίδαξαν ανθρωπισμό. Μιλάμε για τους ανώνυμους Κονιτσιώτες κι όχι εκείνους που μέσα από ένα ανθρώπινο δράμα έκαναν δημόσιες σχέσεις! Το είδαμε κι αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα όπου οι μεγαλοστομίες, μπροστά σε ανοικτά μικρόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες, έπαιρναν κι έδιναν για το δήθεν ενδιαφέρον.
ΦΘΗΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ!
Αφού λοιπόν τους κλείσουμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα ψάξουμε να βρούμε φθηνούς γιατρούς εισαγωγής για να στελεχώσουμε το ΕΣΥ που θα περιθάλπτει τους δυστυχείς, οι οποίοι θα λειώνουν στους βούρκους από τις επιδημίες! Ναι! Ακούστηκε κι αυτό περί εισαγωγής γιατρών! Έτσι θα λυθεί και το ζήτημα της ανεργίας άλλων λαών, διότι οι δικοί μας γιατροί έχουν πάρει ή θα πάρουν το δικό τους δρόμο της δικής τους προσφυγιάς.

Η ΣΚΕΨΗ...
Με το που εγκαταστάθηκαν στην Κόνιτσα οι πρόσφυγες άρχισε να λειτουργεί η σκέψη για το πώς θα διαβούν τα Αλβανικά σύνορα. Κάποιοι από δαύτους έστειλαν μηνύματα μέσω Αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού προς την Αλβανική Κυβέρνηση να τους αφήσουν ανοικτούς δρόμους προς Αλβανία - Ιταλία - Γερμανία! Αυτό ήταν! Στο εξής θα πιάσουν δουλειά οι «διακινητές», κυρίως προερχόμενοι από την γειτονική χώρα, που ξέρουν όλα τα μονοπάτια από την εποχή που εγκατέλειπαν τον «παράδεισο» του Χότζα. Όπως όμως είναι γνωστό, η Αλβανική Κυβέρνηση θα πουλήσει ακριβά το ενδεχόμενο να υποδεχτεί πρόσφυγες και γι’ αυτό το λόγο έχει επιστρατεύσει και Ιταλούς Καραμπινιέρους για την φύλαξη των συνόρων. Ακόμη και ο φίλος του Αλέξη μας Ρέντζι τον καρφώνει πισώπλατα...

ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ...
Κατά τ’ άλλα, κάποιοι περιμένουν Ανάσταση της χώρας μας. Ο μεν Καμμένος την περιμένει στην Ανάσταση των Καθολικών, ενώ ο Αλέξης στην Ανάσταση των Ορθοδόξων! Όταν συναντηθούν, ας συμφωνήσουν για το χρόνο της Ανάστασης και πώς την εννοεί ο καθένας!

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ!
Αλλά τι Ανάσταση να προσδοκούν οι Έλληνες με 180 ευρώ σύνταξη που προγραμματίζουν οι «θεσμοί» για αυτούς; Μάλιστα τα θεωρούν πολλά κι αυτά και πιέζουν τον κατά δήλωσή του κομμουνιστή Κατρούγκαλο να δεχτεί κι άλλες περικοπές! Ποιος είπε ότι δεν αντιστέκονται τέτοιου είδους κομμουνιστές!

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Τυχεροί όσοι εγκατασταθούν σε στεγασμένους χώρους και για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν μόνο προσωρινή δεν θα είναι η διαμονή. Κατά τις εκτιμήσεις του Μουζάλα αυτοί θα μείνουν για δύο - τρία χρόνια ή θα αφομοιωθούν από τις ντόπιες κοινωνίες.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ...
Όσοι θα εγκατασταθούν στο παλιό αεροδρόμιο Κατσικά δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από κείνους που ζουν αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη. Έναν τέτοιο καταυλισμό άρχισε να κατασκευάζει η ΜΟΜΑ στη συγκεκριμένη περιοχή για να τοποθετηθούν 700 - 800 σκηνές των 8-10 ατόμων. Υπολογίστε τώρα εσείς για τι αριθμό «φιλοξενούμενων» έχουν αποφασίσει να στείλουν στην συγκεκριμένη περιοχή. Χώρια το Τσεπέλοβο - Δολιανά κι ό,τι άλλο σκεφτούν ακόμη...

Ο ΒΟΥΡΚΟΣ...
«Η αξιοπρέπεια της Κυβέρνησης βουλιάζει στον βούρκο της Ειδομένης» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα. Και ολόκληρης της χώρας, προσθέτουμε εμείς. Αυτόν τον βούρκο αποφάσισε να επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κάτι που δεν τόλμησε κανένας κυβερνητικός παράγοντας μέχρι τώρα...


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.