ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΧΑΟΣ...
Η λέξη χάος μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν δημιουργηθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μη μου πει κανείς ότι αυτά είναι κέντρα υποδοχής στα οποία έχουν την ευτυχία να ζουν άνθρωποι.

ΕΣΤΑΥΛΙΣΜΟΣ!..
Απέραντο χάος κι ένας ιδιότυπος εσταυλισμός ανθρωπίνων υπάρξεων που άφησαν τις πατρίδες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη σε μία χώρα που δεν έχει πώς να πορευτεί με τα δικά της κουσούρια. Εκεί, ως έτυχε και χωρίς κανένα προγραμματισμό κι αφού τους προσκάλεσαν οι Τασίες με το υπόλοιπο συναπάντημα, τους «σπέρνουν» στα χωράφια παρουσιάζοντάς τα σαν τους επί γης παραδείσους!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
Δεν μας ενδιαφέρει αν είστε πρόσφυγες ή μετανάστες... εμείς κεφάλια μετράμε... ότι κι αν είστε, όσοι κι αν είστε τα σύνορα ανοιχτά και τα... σκυλιά δεμένα, ήταν το νόημα της κυρα - Τασίας η οποία έτσι ενίσχυε τη δική της ΜΚΟ που φαίνεται να ήταν και αποδοτική. Μάλιστα, ο μέγιστος πατριωτικός εγκέφαλος εκ Τζουμέρκων καταγόμενος Αλέξης την διόρισε και αρμόδια για το μεταναστευτικό Υπουργό, το έργο της οποίας απολαμβάνουν σε όλο του το μεγαλείο οι νεοέλληνες!

ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ...
Αφού λοιπόν θαυματούργησε η κυρά Τασία, που καλύτερα να άνοιγε καμιά ταβέρνα για να πορευτεί η ίδια και ο σύντροφός της, το έργο της ανέλαβε ο Γ. Μουζάλας, ο οποίος έχει το κουσούρι σαν πολλούς ομοίους Συριζαδελφούς του, να είναι ανιστόρητος. Να μη γνωρίζει και να μη ξεχωρίζει τα Σκόπια από την Μακεδονία. Έτσι τα αποκαλούμε συνεχώς στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τα Σκόπια, δηλαδή Μακεδονία, είπε ο Υπουργός, ο οποίος οσονούπω μπορεί να χαρακτηρίσει και την Ήπειρο Νότια Αλβανία, όπως την θέλουν οι Εθνικιστές Αλβανοί!

Η ΑΠΕΙΛΗ...
Κάτι τέτοια είναι που διεγείρουν τα πατριωτικά και εθνικά ανακλαστικά του Πάνου Καμμένου και απειλεί να κηρύξει πόλεμο στα συντρόφια του στην Κυβέρνηση που έχει γίνει ένα! Από τον μεγάλο θυμό του μάλιστα βούτηξε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πήρε και την μπάντα του Ναυτικού μαζί του και τράβηξε για ΗΠΑ να ξεσκάσει λιγάκι για ν’ αποφύγει τα χειρότερα...

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!
Άφησε τα τρενάκια κι έπιασε τα ελικοπτεράκια και τα αερολανάκια ο Υπουργός Άμυνας και το’ ριξε στα ταξίδια έξω από δω για να ξεπεράσει τον πόνο που του έδωσε ο Γ. Μουζάλας με τα βαπτίσια που έκανε στα Σκόπια. Και πράγματι όχι μόνο το κατάπιε αλλά έπνιξε και τον πόνο του και όλους τους καϋμούς του σε υπερατλαντικό ταξίδι για να πουλήσει νέο πατριωτισμό στα Ελληνοαμερικανάκια, που κάτι έχει πάρει το αυτί τους για μία Ελλάδα που αριστεροδέρνεται.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...
Σπρώχνουν κόσμο προς τα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα, Γιάννενα, Δολιανά, Κόνιτσα για να τους βάλουν την ιδέα ότι μπορούν να βρουν μονοπάτια προς Αλβανία μεριά. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η επιμονή να προτιμούν αυτές τις περιοχές στρατοπεύδευσης.

ΣΤΡΑΤΟΚΑΡΤΕΡΙΑ...
Γυαλιά - καρφιά τα έκαναν προχθές στον Κατσικά και την «υποδοχή» την πλήρωσαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στρατοκαρτερία στα Δολιανά από τους κατοίκους κι όχι πολιτισμένη υποδοχή του νέου κύματος προσφύγων. «Φτάνουν όσοι ήλθαν, δεν θέλουμε άλλους», είπαν οι άνθρωποι και πήραν την τύχη στα χέρια τους, στέλνοντάς τους νυχτιάτικα στο φιλόξενο κλειστό γυμναστήριο της πόλης που άνοιξε για μια βραδιά μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος υποδοχής...

ΑΛΑΛΟΥΜ!..
Αλαλούμ στον Κατσικά και σε κάποιες περιπτώσεις όλα αυτά εγγίζουν τα όρια της φαρσοκωμωδίας με τους υποτιθέμενους υπεύθυνους να αυτοεξευτελίζονται με όσα κάνουν και λένε. Φτάνουν σε σημείο να μιλούν και να ενδιαφέρονται για την ειδική διατροφή και την δίαιτα των κατατρεγμένων, οι οποίοι ένα στρώμα, δύο κουβέρτες, μία λάμπα, ένα κοινό ντους και μία τουαλέτα ψάχνουν για να επιβιώσουν...

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ...
Γλύτωσαν από τις βόμβες, για τους πρόσφυγες ο λόγος, και δεν πρόκειται να γλυτώσουν από τις κακουχίες που τους περιμένουν σε μία χώρα που ακόμα την λένε Ελλάδα! ¨Ολα τα κακά για την χώρα μας ήλθαν μαζί και όποιος αντέξει σε τελική ανάλυση. Προ πάντων, στην Ελλάδα προέκυψαν οι επικίνδυνοι αλητήριοι που την ξεπουλάνε και ο υπερήφανος λαός περιμένει καρτερικά το δικό του τέλος!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ!
Ποιος νοιάζεται αν του κόβουν την σύνταξη, αν του κόβουν τον μισθό, αν μένει άνεργος! Μας φτάνει που έχουμε Αλέξηδες, Πάνους, Τασίες, Μουζάλες, Κουρουμπλήδες κι όλα τ’ άλλα παιδιά της πιάτσας των Εξαρχείων. Μάλιστα, μ’ αυτή την Κυβέρνηση μέχρι και ο Κουρουμπλής διεπίστωσε πρώτα το Γκουαντάναμο της Ειδομένης και καπάκι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στα Διαβατά! Ποιος είπε πως τελικά δεν γίνονται θαύματα...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!
Το δούλεμα από Κυβέρνηση, Τούρκους και Εταίρους πάει σύννεφο και δεν έχει τέλος. Πανηγύρισε την συμφωνία που έγινε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής ο Πρωθυπουργός πουλώντας χαϊμαλιά τελικά σε ιθαγενείς. Πέντε μέρες μετά την συμφωνία οι «επισκέπτες» από τα τουρκικά παράλια εξακολουθούν να φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου, από κει στον Πειραιά και από κει κατ’ ευθείαν στα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα. Ας το γιορτάσουμε κι εμείς μαζί με το κυβερνητικό «ζευγάρι» Αλέξη - Πάνου.

ΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ...
Κατά τ’ άλλα, κάνει υπερήφανη αριστερή πολιτική η συγκυβέρνηση που ευτύχισε τρεις φορές σ’ ένα χρόνο να την εκλέξουν οι υπερήφανοι Έλληνες! Μιλάμε για υπερηφάνια τέτοια που τρέχουν στα ξενοδοχεία οι Υπουργοί να κάνουν βίζιτες στη Δρακουλέσκου, η οποία ένα βίτσιο όπως και να το κάνεις το έχει. Τους βάζει στα τέσσερα και τους μαστιγώνει αλύπητα κι εκείνοι το φχαριστιούνται τόσο που όταν φεύγει της ξαναζητούν να επιστρέψει για να το ξαναπολαύσουν, αφού δεν μπορούν ν’ αντισταθούν!

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ!
Πιαστήκαμε με την Κυβέρνηση κι αφήσαμε στη μπάντα την αξιωματική αντιπολίτευση που ακόμη λέγεται Ν.Δ.! Λέω ακόμη διότι όπου νάναι και με τη φόρα των αλλαγών που έχουν πάρει δεν πιστεύω να γλυτώσει το όνομα. Έχει αρχίσει τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και στελεχών και άρχισε να ψωνίζει από το καλάθι ο Κυριάκος, τον οποίο αλλιώς τον περίμεναν όσοι στις 10 Γενάρη του εμπιστεύτηκαν την τύχη της παράταξης και δεν ήταν λίγοι.

ΟΙ... ΣΩΓΑΜΠΡΟΙ!
Αν πάρει κανείς παράδειγμα από το σε ποιους έχει αναθέσει την τύχη της Ν.Δ. στα Γιάννενα όπως Ευταξάδες - Σεισμανίδηδες, τότε αντιλαμβάνεται πού οδηγείται το όλο εγχείρημα της δήθεν ανανέωσης που επαγγέλθηκε ο Κυριάκος και έγινε αρχηγός της φιλελεύθερης παράταξης με την προσδοκία να γίνει πρωθυπουργός.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ...
Με συνοπτικές διαδικασίες ο Κυριάκος αποκεφάλισε τον Φαήλο επειδή ζήτησε την κεφαλή του ως νέα Σαλώμη η Γεροβασίλαινα! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίσθηκε ο «αποκεφαλισθείς», ο οποίος είχε την ατυχία να γνωρίζει καλά την Ελληνική Ιστορία και ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με την μετά την Μικρασιατική τραγωδία περίοδο το 1923 όπου αποκεφαλίστηκε η πατριωτική δεξιά. Έπρεπε κάποιος να πληρώσει την τραγωδία κι επειδή ο Βενιζέλος δεν το άντεχε, έστησαν στο απόσπασμα τους έξι των οποίων η δίκη έγινε με συνοπτικές διαδικασίες!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ!
Κάτι τέτοια είδαν οι Καρατζαφεραίοι με τους Μπαλτάκους και αποφάσισαν να φτιάξουν μια άλλη δεξιά παράταξη που θα βρίσκεται στα δεξιά του Καμμένου, που είναι στα δεξιά της Ν.Δ., που όμως συγκυβερνά με την αριστερά και να που είμαστε μια όμορφη οικογένεια!

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ...
Επτά μήνες τώρα στη Ν.Δ. ασχολούνται με οργανωτικά ζητήματα αφήνοντας ασύδοτη την Κυβέρνηση να βυθίζει τη χώρα στους βάλτους και στους βούρκους. Κάπου - κάπου ρίχνει και καμιά τροχιοδεικτική αφήνοντας την προσδοκία ότι θ’ ακολουθήσουν πραγματικά πυρά. Δυστυχώς, επτά μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο λαός πορεύεται με αυτόματο πιλότο κι όπου βγει...

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...
Εμπιστεύεται περισσότερο τους μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο Συριζαίους και τους αναθέτει θέσεις ευθύνης ο Κυριάκος όπως έγινε και γίνεται στα Γιάννενα. Είναι η στροφή προς την κεντραριστερά, λένε οι τυχοδιώκτες που είδαν φως και μπήκαν παριστάνοντες τους ειδήμονες. Με τέτοια μυαλά και με τέτοιο τυχοδιωκτισμό μάλλον θ’ αργήσει να δει Μαξίμου ο Κυριάκος. Εύχομαι να διαψευσθώ εγώ και να κερδίσουν όλοι όσοι στριμώχνονται στους διαδρόμους της Συγγρού.

ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ...
Ενώ λοιπόν ο Κυριάκος έκανε το χατήρι στην Γεροβασίλαινα και «έφαγε» τον Φαήλο, η ίδια δεν έπεισε τον Αλέξη να «φάει» τον Μουζάλα, του οποίου την εκπαραθύρωση ζήτησε εκείνος! Να δείτε που τελικά θα «φάει» τον Μουζάλα ο «Μακεδονομάχος» Πάνος και θα τον μεταθέσει σε μεγαλύτερο Υπουργείο! Πάλι με τον καϋμό θα μείνει ο Κυριάκος, ο οποίος πιστεύει στη σοβαρότητα των ψευτοαριστερών, που έχουν αρχίσει να γίνονται κεντροδεξιοί!

ΤΟ 500ευρω...
• Και μη ξεχάσετε, αδέλφια. Άμα σας βρίσκεται κανένα 500ευρω μη κάνετε τη βλακεία και το πάτε να το «σπάσετε» σε Τράπεζα. Την έχετε βάψει!
Κρατείστε το στα σεντούκια να το χρησιμοποιήσετε μετά την απελευθέρωση της χώρας! Αν φυσικά εξακολουθείτε να ζείτε!

ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ!..
Απροετοίμαστη και αφιλόξενη έτσι κι αλλιώς η Ήπειρος στους προσφυγομετανάστες. Αφιλόξενη διότι ούτε ο καιρός, ούτε ο τόπος, ούτε γενικά οι συνθήκες δεν προσφέρονται για την φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων με τους μισούς να είναι μικρά παιδιά. Ο Κατσικάς και η Φιλιππιάδα μόνο για φιλοξενία ανθρώπινων υπάρξεων δεν προσφέρονται...

Η... ΓΥΡΙΣΤΗ!
Μόλις διεπίστωσαν οι φιλοξενούμενοι πού θα περάσουν τον επόμενο καιρό ίσως και χρόνια το μόνο που σκέφτηκαν ήταν να την κάνουν... γυριστή και πολλοί απ’ αυτούς παίρνουν των ομματιών τους. Εξαφανίστηκαν προς άγνωστες κατευθύνσεις για να μη βαλτώσουν τώρα και για να μη λιάζονται το καλοκαίρι, για να θυμηθούμε τις αμίμητες ρήσεις της κυρα-Τασίας!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...
Επεισόδια σε Φιλιππιάδα - Κατσικά και Δολιανά. Είπαν για δύο χιλιάδες νοματαίους σε όλη την Ήπειρο και εννοούσαν καμιά δεκαριά χιλιάδες στα Γιάννενα. «Αμόλυντη» η Άρτα που είναι εντελώς συμπτωματικά η πατρίδα της Γεροβασίλαινας και από σπόντα του Αλέξη!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.