ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΒΑΓΙΑ...
Πάρτε διαβόλοι βάγια κι ένας - ένας! Όλοι θα πάρετε, μη βιάζεστε! Κάτι τέτοιο έγινε με την Θεανώ Φωτίου που επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο την Ήπειρο. Ό,τι θέλουν τα παιδιά ήταν η Θεανώ, η οποία δεν ξέρω αν έδωσε κι εδώ την συνταγή για τα γεμιστά με τα οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε!

ΟΙ ΤΖΟΥΜΠΕΔΕΣ...
Τύφλα να έχουν οι Τζουμπέδες μιας άλλης εποχής που με τα λόγια έκτιζαν παλάτια, έφτιαχναν ποτάμια, αποκαθιστούσαν αναπήρους από βλάβη στα «αμελέτητα» και έσπερναν ακόμη και παιδιά! Στο τέλος όλοι «αμελέτητα» θα πάρουν αφού η πολιτική μοιάζει μ’ εκείνη των παλόμενων «αμελέτητων» του Βέλγου καλλιτέχνη Φαμπρ!

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ...
Από Σεπτέμβριο θα πάρετε τα «αμελέτητα», δηλαδή θέσεις κοινωφελούς εργασίας, υποσχέθηκε στους Γιαννιώτες η αναπλ. Υπουργός Εργασίας και Πρόνοιας για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις από Δήμο μεριά. Εκείνη έκανε πως σοβαρολογούσε όταν υπόσχονταν και οι άλλοι έκαναν πως την πήραν στα σοβαρά και ότι την πίστεψαν ότι μπορεί να κρατήσει το λόγο της.

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!
Υπάρχει μια άλλη μανταλιτέ σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα στην περιοχή μας. Όλοι οι επισκέπτες είναι καλοδεχούμενοι και δεν διανοείται κανείς να αντιδράσει σε όσα γίνονται για το λαό χωρίς τον λαό, που καταλήγουν να μετατρέπονται εις βάρος του λαού!

ΤΟ ΣΩΣΑΙ!..
Όπου πατά το πόδι του πολιτικός και δη κυβερνητικός, γίνεται το σώσαι σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρόσφατο παράδειγμα στο Αγρίνιο όπου η αναπλ. Υπουργός Εργασίας «φυλακίστηκε» από αγανακτισμένους φοιτητές, που δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τους νεοαριστερούς καβαλητές της εξουσίας.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...
Στην Ήπειρο ακόμη υπάρχει μια ευγένεια κι αυτό ας μη το εκλάβουν ως αδυναμία των Ηπειρωτών. Όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος, όχι όμως όλα ευχάριστο. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους όσοι παίζουν με την νοημοσύνη και τις αντοχές των Ηπειρωτών, πλην της φυλής των Συριζαίων! Μάλιστα, μέλη αυτής της «φυλής» που «κοσμούν» το Πανεπιστήμιό μας υπογράφουν επιστολή στήριξης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη τους που θέλουν να φέρουν την άνοιξη αλλά δεν τους αφήνουν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και τους αναγκάζουν να υπογράφουν μνημόνια με τα τέσσερα!

ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!
Πώς να πιστέψει και γιατί να πιστέψει κανείς τα όσα υποσχέθηκε η κ. Φωτίου προχθές που ήλθε στην περιοχή; Θα ανοίξουν θέσεις εργασίας με τις προσλήψεις που θα γίνουν για την στήριξη των προσφύγων, υποσχέθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου που κι εκείνη έκανε μια περατζάδα στην περιοχή μας πουλώντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς όπως έλεγαν σε παλιότερες εποχές οι ίδιοι όταν κατηγορούσαν τις τότε κυβερνήσεις.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ...
Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, Δεσπότης Μάξιμος κι άλλοι φορείς - συμφορείς μαζεύτηκαν ν’ ακούσουν την Θεανώ και την Ράνια και είμαι βέβαιος ότι όλοι τους έφτυναν τον κόρφο τους για να μη τους συμβεί καμιά χειρότερη συμφορά. Απλά τις άκουγαν και δεν θεωρώ ότι έπαιρναν τοις μετρητοίς όσα άκουγαν και κυρίως όσα άκουγαν περί ανάπτυξης. Φυσικά μαζί τους ο Γιάννης Στέφος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πάρει επί πόνου και εργολαβικά το ψυχολογικό μασάζ της περιοχής μέσω της... όπου νάναι έρχεται ανάπτυξη, μαζί με την Ανάσταση!

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...
Εν τω μεταξύ, Καχριμάνης και Μπέγκας προτού προκύψει η Θεανώ είχαν ανακοινώσει τις παραιτήσεις τους από το «συντονιστικό» αντιμετώπισης του προσφυγικού. Βρήκαν ότι ο ρόλος τους ήταν άχαρος και αφού το κουμάντο το κάνουν οι διάφοροι «κομάντος», η δική τους παρουσία ήταν περιττή. Είχαν δίκιο οι άνθρωποι μέχρι τον Θεό και η απόφασή τους ήταν η ενδεδειγμένη την δεδομένη στιγμή. Αν μετά τον ερχομό της Φωτίου επείσθηκαν ν’ ανακαλέσουν τις παραιτήσεις δεν το γνωρίζω, αλλά και δεν το πιστεύω, διότι σαν μεγάλα παιδιά που είναι έχουν χορτάσει από γεμιστά!

ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ...
Αφήνοντας το αεροδρόμιο Κατσικά, πάμε στο άλλο Αεροδρόμιο όπου εντελώς κυνικά οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διεμήνυσαν ότι δεν είναι στους άμεσους στόχους τους η εγκατάσταση ραδιοβοηθήματος προσγείωσης των αεροσκαφών! Η ίδια υπηρεσία πριν ένα χρόνο παραμύθιαζε τον Δήμο ότι είχε εναλλακτική λύση για την προσγείωση και ότι όπου νάναι τα αεροσκάφη θα πάνε και θα’ ρχονται χωρίς σταματημό!

ΠΑΠΑΛΑ!..
Κι εδώ... πάπαλα οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης, η οποία ακολούθησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων, σε ό,τι έχει να κάνει με την αναβάθμιση του αεροδρομίου μας. Μετά το «μαντάτο» της σε βάθος χρόνου αναβάθμισης του Αεροδρομίου πάλι οι ντόπιοι διοικούντες και με την ευλογία του Δεσπότη Μάξιμου αυτή τη φορά είπαν να ρίξουν ένα μπερντάχι στο Μαξίμου! «Αμάν, προς Θεού», ηκούσθη στεντόρεια φωνή από την τετράδα των ντόπιων βουλευτών! Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Υπουργό Σπίρτζη, όχι στον Πρωθυπουργό που δεν αντέχει ν’ ακούει κλάματα και μοιρολόγια Ηπείρου! Μετά πλάκωσε η θεία με τα «γεμιστά» και έκλεψε την παράσταση και... από δω πήγαν!

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...
Κατηγορήθηκαν για προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ στο περισινό δημοψήφισμα κάποιοι δημοσιογράφοι των Αθηνών που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ κι εφέτος θυμήθηκαν να τους τιμωρήσουν με ποινή διαγραφής από την Ένωση! Μιλάμε για πολλή... δεοντολογία!

ΣΤΟΝ... ΚΑΙΑΔΑ!
Είχαν άποψη διαφορετική από εκείνη των Συριζαίων της σημερινής εποχής κι έπρεπε να τους ρίξουν στον Καιάδα ως μιάσματα της ενημέρωσης. Γράφω, της σημερινής εποχής διότι, ως είναι γνωστόν, το ΟΧΙ των Ελλήνων έγινε ένα μεγάλο ΝΑΙ από την Κυβέρνηση Τσίπρα, που θα ήταν οι πρώτοι που κατά την εκτίμηση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να υποστούν την ποινή του ανασκολοπισμού!

ΟΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ...
Σημεία των καιρών! Ποιος θα τόλεγε πως με αριστερή Κυβέρνηση θα τιμωρούνταν η ελεύθερη άποψη και θέση. Ποιος το περίμενε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι που υποστήριξαν ό,τι εφαρμόζει στην πράξη η Κυβέρνηση που είναι η κομματική επιλογή των δημίων της ΕΣΗΕΑ. Ποιος τελικά έχει την ευθύνη, εκείνος που εξέφρασε άποψη ή εκείνος που κορόιδεψε τον λαό, τον κάλεσε να υποστηρίξει ΟΧΙ για να το μετατρέψει τελικά σ’ ένα πελώριο ΝΑΙ με το οποίο πορεύεται ο τόπος μας;

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...
Συνταξιούχοι αποτελούν το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κι αυτό διότι οι εν ενεργεία δημοσιογράφοι δεν τα βρήκαν στη συγκρότηση σε σώμα των εκλεγμένων. Έτσι, ανέλαβαν την ευθύνη της ενημέρωσης Συριζαίοι και όπου νάναι θα φωνάξουν τον Γεωργαλά (μέντορα του Καμμένου) και θ’ αρχίσουν την προληπτική λογοκρισία! Ήδη είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις των τηλεοράσεων σε πρώτο χρόνο για ν’ ακολουθήσουν όλα τ’ άλλα ΜΜΕ.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
• Προπαγάνδιζαν υπέρ του ΝΑΙ, γι’ αυτό ρίξτε τους στη φωτιά, ήταν το σκεπτικό της ΕΣΗΕΑ των Συριζαίων. Το ότι το ΟΧΙ εν μία νυχτί μετατράπηκε σε ένα τεράστιο ΝΑΙ, κανείς δεν το λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Αυτό έγινε από πρωθυπουργό που δεν είναι μα...κας όπως είχε αποκαλέσει δημόσια ο περιβόητος Αρβανίτης τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο οποίος όμως δεν διανοήθηκε να τον στείλει αδιάβαστο, ούτε φυσικά το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έμαθε ή άκουσε τον Αρβανίτη του «Κόκκινου» για την απρέπεια προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Έστι δε Αρβανίτης ο διευθυντής του ραδιοφωνικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, που γι’ αυτή την... εξυπηρέτηση αμείφθηκε με διορισμό της συζύγου του και της κόρης του σε δημόσιες θέσεις!

«ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ!»
Πριν από αρκετά χρόνια για κάποιον λόγο που δεν θυμάμαι τώρα είχα κάνει μια εκτενή αναφορά στην ζωή και την δράση ενός εκλεκτού φίλου και πολιτικού μου δάσκαλου, του Κώστα Σαφαρίκα ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δεν υπάρχει στη ζωή! Μετά από εκείνο το δημοσίευμα έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Κώστα Σαφαρίκα ο οποίος δεν μπορούσε να μου μιλήσει αφού ήταν σκασμένος στα γέλια! «Αχ, το φχαριστήθηκα με όλη μου την ψυχή», μου είπε και συνεχίζοντας μου είπε με όλο το χιούμορ που τον διέκρινε: «Σήμερα διάβασα τον εν ζωή επικήδειό μου κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος»!

ΟΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΙ...
Έχω γράψει πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις ότι οι επικήδειοι είναι μια υπόθεση εκ των υστέρων που ο εγκαταλείπων την ζωή δεν τους έχει καμία ανάγκη. Κυρίως είναι ανάγκη όλων ημών, λόγω της αδυναμίας που έχουμε να είμαστε κανονικοί άνθρωποι εν ζωή και ν’ αναγνωρίζουμε τις ικανότητες των συνανθρώπων μας...

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!..
Δεν είχε και δεν έχει ανάγκη των μεγάλων λόγων ο Κώστας Σαφαρίκας διότι ήταν ο ίδιος Τεράστιος κι αυτό το απέδειξε σ’ όλη του τη ζωή και σε όλο του το διάβα και με ό,τι ασχολήθηκε. Γράφτηκε χθες στον «Π.Λ.» ο βίος και η πολιτεία του εν περιλήψει διότι κάτι περισσότερο δεν μπορεί ν’ αποδοθεί μέσα από τις λίγες γραμμές τις δικές μου, απ’ αυτή τη στήλη.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!..
Απλά εδώ θέλω να καταθέσω λίγα λόγια ευγνωμοσύνης προς τον εκλεκτό φίλο ως λουλούδια στον τάφο του για όσα μ’ έμαθε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 1978 και έως λίγες μέρες προτού φύγει από τη Ζωή! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου τα χρόνια που συνεργαστήκαμε σε πολιτικό επίπεδο και με τίμησε με την φιλία του. Καλό ταξίδι, φίλε...

Kαι για την αντιγραφή:


Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.