ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΕΛΕΓΕ!
Φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνω ή φταίω που δεν θυμάμαι! Τι μας έλεγε ο Αλέξης, θα σκίσει τα μνημόνια ή θα μας ταράξει στα μνημόνια; Καλοφόρετο το τέταρτο μνημόνιο! Είναι Πασχαλιάτικο δώρο! Βοήθειά μας!

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Πρώτη φορά θα έχουμε μόνο Σταύρωση και ποδαρόδρομο και ατέλειωτο Γολγοθά. Η Ανάσταση θ’ αργήσει να έλθει σ’ αυτή τη χώρα ή θα είναι σαν αυτή που «πουλάει» εκείνο το μεγάλο μαγαζί που ψάχνει έναν άντρα να χτυπήσει τα μνημόνια!

Η ΘΗΛΕΙΑ...
Θα βάλουμε τη θηλειά στο λαιμό για να πάρουμε τη δόση μας ένα πράγμα! Αυτά μας έλεγαν κι έκαναν κι οι άλλοι και πήγαν από δω! Τουλάχιστον, εκείνοι το έλεγαν και το εννοούσαν λόγω ιδεολογίας και πολιτικής φιλοσοφίας. Ετούτοι βαράνε στο... ψαχνό και θα μας θάψουν τρία μέτρα μέσα στη γη (βλέπε Πολάκης) και μάλιστα μπρούμητα ώστε αν τυχόν και αναστηθούμε να σκάψουμε και να βγούμε στο Κογκό!

Η ΕΥΛΟΓΙΑ...
Δύο μνημόνια σε πέντε χρόνια οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, δύο μνημόνια σε 15 μήνες η αριστερά της Γεροβασίλαινας που πετάει τη σκούφια της από τη χαρά που έπαθε από το τέταρτο μνημόνιο, Είναι ευλογία το τέταρτο μνημόνιο, μας λένε τις τελευταίες ημέρες και πρέπει να τρέξουμε να προσκυνήσουμε τον Άγιο Αλέξη, την Θεανώ, την Τασία και την Οσία Όλγα εξ Άρτης! Το τέταρτο μνημόνιο είναι με ουρά 3,5 δισ.! Το έγραψε η ΑΥΓΗ!

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Ήταν ένα βήμα πριν το γκρεμό η Ελλάδα προτού έλθουμε εμείς, λένε οι Συριζαίοι και τότε ηκούσθη μία φωνή: Όλοι μαζί παιδιά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά! Ήταν ο μπάρμπα Αλέκος που για να προστατευτεί από την... αγάπη του λαού χρειάζεται περί τους 80 αστυνομικούς!

Η ΠΛΑΚΑ...
Την πλάκα την χοντρή την έπαθε Συριζαία, αλληλέγγυα και ξενοδόχος! Όλα τα κακά μαζί. Η εν λόγω συντρόφισσα είχε στην κατοχή της ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο είχε βάλει λουκέτο, προφανώς διότι τα σεισάχθεια στα οποία είχε πιστέψει δεν ήλθαν ποτέ. Εν τούτοις, το κουσούρι - κουσούρι, δηλαδή το ψυχοπονιάρισμα προς τους «επενδυτές»! Έψαχνε κάνα ορφανό κατάλυμμα για την φιλοξενία τους και μόλις είδε τους συντρόφους να κάνουν ανάρτηση στο FB ότι είχαν βρει ένα αριστούργημα, εκείνη μ’ ένα like επισφράγισε την επιτυχία!

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ!..
Η πιο χοντρή όμως πλάκα είναι αυτή που έγινε όταν έμαθε ότι το κατάλυμμα ήταν το κλειστό δικό της ξενοδοχείο στο οποίο μ’ ένα εικοσαρικάκι έβρισκαν πολυτελή διαμονή οι «τουρίστες» της κυρά - Τασίας! Πήρε ανάποδες η συντρόφισσα και άρχισε τα μπινελίκια στους συντρόφους Συριζαίους αλληλέγγυους που είχαν τέτοιου είδους φαεινή ιδέα να της καταστρέψουν την περιουσία! Τα ήθελε ο τάχας της!

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ!..
Καταλάβατε τώρα πώς αντιλαμβάνονται την αριστερά οι αριστεροί; Μακριά από τον κ...ο μας κι όπου θέλει ας μπει, που λέει και ο σοφός λαός μας που από την τόση σοφία του κάνει την μία μ...ία πάνω στην άλλη! Το ίδιο λάθος τρεις φορές είναι εγκληματική πράξη και θέλει... Γουδή ο λαός κι όχι οι πολιτικοί όπως ψυθίρισε ο Φαήλος και τον «κλάδεψε» ο Κυριάκος!

Ο ΑΦΕΛΗΣ...
Για να καταλάβω κι εγώ ο αφελής, οι δύο Υπουργοί Θεανώ - Βίτσας που ήλθαν στην Ήπειρο τι ακριβώς έκαναν με το προσφυγικό; Έδωσαν λύσεις ή έβαλαν το πρόβλημα; Έκαναν κάτι που ν’ αλλάξει την ζωή των προσφύγων κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι επειδή δεν είχαμε την τύχη να είμαστε «σκηνίτες» αλληλέγγυοι και ΜιΚιΟτες;

ΤΑ «ΘΕΡΕΤΡΑ»...
Τα γράφω αυτά διότι κάποιοι άρχισαν τους πανηγυρισμούς μετά την βόλτα που έκανε η Θεανώ στην Παιδόπολη που την βρήκε ως το καλύτερο... θέρετρο για να φιλοξενηθούν οι μουσαφιραίοι και αυτό θυμίζει εκείνον τον «πολιτικό» που είχε ονομάσει άριστα θέρετρα τα ξερονήσια όπου «φιλοξενούνταν» οι αριστεροί το πάλαι ποτέ! Και να φανταστείτε ότι βρίσκουν εξαίρετες εγκαταστάσεις τον Κατσικά, την Φιλιππιάδα, το Τσεπέλοβο, τα Δολιανά και την Αγ. Ελένη οι τωρινοί κατά δήλωσήν τους αριστεροί! Και μάλιστα, άριστες εγκαταστάσεις αυτές της Παιδόπολης Αγ. Ελένη που είχε δημιουργηθεί επί Φρειδερίκης! Αυτό δεν τους το είπε κανείς!

ΤΑ ΧΑΪΜΑΛΙΑ...
Για μια ακόμη φορά ήλθαν οι πραματευτάδες στην Ήπειρο και προσπάθησαν να πουλήσουν χαϊμαλιά και φυλαχτά για να μην πάρουμε από μάτι. Κάπου εκεί ανάμεσα μας πασάρισαν και μερικές συνταγές, όχι μόνο πώς θα φτιάχνουμε γεμιστά, αλλά για το πώς θα ζήσουμε με τους «μουσαφιραίους», οι οποίοι όμως δεν θέλουν τον τόπο μας για τον «παραθερισμό» τους!
ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ...
Το πιο σπουδαίο δε που έχει ακουστεί είναι ότι κάπως έτσι θα λυθεί και το δημογραφικό! Δεν μας εξήγησαν όμως ποιος θα λύσει ποιανού το πρόβλημα! Εμείς που κάνουμε - δεν κάνουμε ένα παιδί ή εκείνοι που έρχονται και φέρνουν ένα σωρό κουτσούβελα και πάντως όχι με μία γυναίκα! Λέτε να μας βάλουν τίποτα νέες ιδέες και να μπούμε στα ήθη και τα έθιμα τα μουσουλμανικά;

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ...
«Σε λίγο οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμούν να κυκλοφορούν ελεύθερα διότι θα υπάρχει ο φόβος του λιντσαρίσματος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του! Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές της χώρας πλην Ιωαννίνων και Ηπείρου γενικότερα όπου το φιλότιμο και η ευγένια περισσεύουν, σημειώνουμε εμείς!

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...
Γράφω φιλότιμο και ευγένια διότι δεν θέλω να σκεφτώ ότι μπορεί στο βάθος να υπάρχει κι ένας ραγιαδισμός όπου μετατρέπεται σε πράξη το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Ό,τι δεν εξυπηρετεί, ενοχλεί και προσβάλλει την αισθητική σας σε Αθήνα και Πειραιά στείλτε το στην Ήπειρο που είναι τόπος αποθήκευσης ψυχών, είναι το σκεπτικό των κυβερνώντων. Δεν διαμαρτύρονται οι Ηπειρώτες και είναι καλά παιδιά ό,τι και να τους κάνουμε, όπως και να τους συμπεριφερθούμε, σκέφτονται και νάτοι δύο χιλιάδες πρόσφυγες στα Γιάννενα!

Μ’ ΕΝΑ ΣΤΟΜΑ!..
Μ’ ένα στόμα, μία ψυχή, μία ψήφο οι υπερήφανοι 300 της Ελληνικής Βουλής απαλάσσονται από πάσαν φορολογική νόσον και πάσαν φορολογική μαλακία. Αντ’ αυτών θα πληρώνουν τα κορόιδα οι ιθαγενείς της χώρας που αποκαλείται Ελλαδιστάν.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ!
Όλα τα δεινά στο πόπολο κι όποιος αντέξει! Μέχρι κι αυτός ο φτωχούλης της Ελληνικής τηλοψίας Γ. Παπαδάκης, του οποίου ο κανακάρης διαφήμιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, αγανάκτισε ένα πρωί κι έβρισε αντρίκια τους βουλευτές που απαλλάσσονται από περικοπές μισθών και από άλλα φορολογικά βάρη. Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Βγήκε από τα ρούχα του ο Γιώργαρος και άρχισε τα μπινελίκια. Εκείνη τη στιγμή αν είχε κάποιον κυβερνητικό θα τον χαστούκιζε και θα τον δάγκωνε! Λέμε τώρα! Μη τα παίρνετε και πολύ σοβαρά και τοις μετρητοίς, αυτά που λένε κάτι τέτοια παιδιά... ατίθασα που έχουν πάντοτε μία σταθερή κυβερνητική θέση. Δεν φταίνε εκείνοι αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν!
ΜΕ ΓΕΙΑ!
Με γειά μας και το νέο κουστούμι που μας λανσάρισαν οι τρεις καμπαλιέρος Τσακαλώτος - Σταθάκης - Κατρούγκαλος. Κοστούμι σαν του Κατρούγκαλου και μάλιστα με παρδαλό μαντηλάκι όπως το δικό του. Μιλάμε για το 24% στον ΦΠΑ για να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο. Δώρο από την Κυβέρνηση στους πρώην δυνάστες, νυν... θεόσταλτους τροϊκανούς! Τόσα κάνουν εκείνοι για μας, να μη κάνουμε κι εμείς κάτι γι’ αυτούς!

ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ...
Κι ο λαός; Ο λαός απολαμβάνει σε όλο του το μεγαλείο το θεάρεστο έργο της αριστεράς με μείγμα της ακροδεξιάς και σκάει και σκάβει. Κατά την συγκυβέρνηση ο λαός αναμένει μία ακόμη ευκαιρία εκλογική να ξαναψηφίσει το ίδιο μείγμα κυβερνητικής πολιτικής. Μ’ ένα νόμο σ’ ένα άρθρο θα γκρέμιζε το... σάπιο κράτος της ΣαμαροΒενιζελικής συγκυβέρνησης. Το είπε και το’ κανε! Μ’ ένα νόμο ισοπεδώνουν τα πάντα κι από δω πάνε οι άλλοι και εις υγείαν των Ελλήνων που έτρεχαν τρεις φορές πέρσι να προλάβουν τις αριστερές μεταρρυθμίσεις! Όχι όλοι! Αλλά έφταναν τόσοι για να κάτσουν επί ένα 15μηνο στο σβέρκο της χώρας...

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!..
Πάνω σ’ αυτήν την «τούρλα» σκάει μύτη ο Γιωργάκης! Ποιος Γιωργάκης; Αυτός ντε που μία μέρα του Απρίλη 23 ανήμερα της γιορτής του από το ακριτικό Καστελόριζο παρέδωσε την χώρα εις χείρας δυναστών ως δώρο στη γιορτή του! Αυτός λοιπόν ως νέος Τσολάκογλου (έτσι τον χαρακτήρισαν τότε), παρέδωσε τη χώρα στους Γερμανούς και στους λοιπούς «φίλους» επειδή στα ταμεία δεν υπήρχε... σάλιο!

ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ...
Αυτός ο Γιωργάκης, ο και «λεφτά υπάρχουν» επωνομαζόμενος, βγήκε στον ΣΚΑΪ και με φόντο τον Παρθενώνα μας αποκάλυψε το νταηλίκι που πούλησε στους ξένους λίγο προτού παραδώσει τη χώρα. Το τι... χαστούκια και μπουνίδια έφαγε η Μέρκελ το τι... κλωτσίδι εκείνος ο κοντοστούπης ο τότε Γάλλος Πρόεδρος δεν περιγράφονται! Μέχρι και του Στρος Καν έκανε τα μούτρα... κρέας ο Γιωργάκης και το μολόγαγε στη νύφη από ανιψιό του Κυριάκου, Σία Κοσιώνη!

ΤΟ «PEDI»...
«Ποτέ δεν είπα εγώ λεφτά υπάρχουν», έλεγε και ξανάλεγε και φάνηκε να το πιστεύει το παιδί της Margaret, από το βιβλίο της οποίας μάθαμε ότι είχε και γκόμενο, όταν γκομένιζε και ο μακαρίτης, για να καταλήξει στην αγκαλιά της Μιμής.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε...
• Απεργία τα ΜΜΕ που εξισώνεται με μούγκα κι όλοι στη στρούγκα! Προσέξτε τώρα την επιτυχία της απεργίας των ΜΜΕ όλης της χώρας. Οι συμφωνίες για το τέταρτο μνημόνιο έγιναν και τα... σκυλιά δεμένα πισθάγκωνα! Μετά ήλθε το συνέδριο της Ν.Δ. μην τύχει κι ακούσει και δει κανένας Έλληνας τι νέο μπορεί να φέρει ο Κυριάκος με τ’ ασκέρι του. Μαζί μ’ όλα αυτά να και το Πάσχα όπου κανενός τη γκρίνια δεν θα δει κανείς για το Πάσχα, όχι του φτωχού, αλλά του ελεεινού που σπαρταράει από χαρά για τα γεμιστά της Θεανούς, η οποία εν μέσω Capital Controls τσέπωσε 70.000 εφ’ άπαξ και εκατοντάδες χιλιάδες είναι στο «περίμενε». Τελικά και απεργία κάνουν και τα χιλιόμετρα των μνημονίων θα τα φάνε κατακούτελα. Όλα αυτά Πασχαλιάτικη προσφορά στην ελπίδα που χάθηκε!

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ...
Χτύπα σαν άντρας, ακουσε ο Κυριάκος και ξέσπασε στον Παπαμιμίκο και το «παραμάγαζο» αυτού, τον Γεωργιάδη της ΟΝΝΕΔ. Μετά πήγε στις γυναίκες κι άρχισε να τις «δέρνει» που παρασέρνουν και τους αντράδες τους και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ! Όπως το γράφω, αδέρφια, και μέρα πούναι!

Η ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ!
Αφού τα είπε αυτά και για να τις τιμήσει τις γυναίκες εξέλεξε στην Πολιτική Επιτροπή όλο άντρες! Κάπου - κάπου έβαλε στην λίστα και καμιά γυναίκα, ενώ οι περισσότερες έτυχαν της ποσόστωσης! Κάπως έτσι μπήκε οξυγόνο στη Ν.Δ. όπως εκείνο που χρησιμοποιούν στις εντατικές!

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!
Παρελθόν για τη Ν.Δ. το 10ο συνέδριο, από το οποίο μπορεί να σημειώσει κανείς κάποιες αλλαγές στο καταστατικό, το οποίο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, κόβεται και ράβεται στα μέτρα του Προέδρου. Ο Κυριάκος μίλησε και ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τα χειροκροτήματα! Φανταστείτε να είχε μιλήσει ο Καραμανλής! Τι σου είναι τελικά αυτή η φυλή των γαλάζιων! Πάντοτε είναι με τους προηγούμενους αρχηγούς.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!..
Ένας και με το ζόρι εξελέγη από τα Γιάννενα στην Πολιτική Επιτροπή κι αυτός είναι «σώγαμπρος»! Πρόκειται για το μεγαλοστελέχατο που λέγεται ότι μιλάει τρεις φορές την ημέρα με τον Κυριάκο, ο οποίος έτσι και δεν πάρει τη συμβουλή του δεν κάνει... βήμα! Φανταστείτε αν δεν είχε και τέτοια σχέση με τον αρχηγό της Ν.Δ. σε ποια θέση θα βρίσκονταν.

Η ΠΡΩΤΙΑ...
Πιο τυχερή η Πρέβεζα που ένα άξιο τέκνο της από τον Λούρο καταγόμενο χτύπησε την πρώτη θέση στην Πολιτική Επιτροπή. Είχε όμως μπάρμπα στην Κορώνη κι αυτός ήταν ο μπάρμπα Μήτσος Αβραμόπουλος, του οποίου στενός συνεργάτης ήταν ο πρώτος των πρώτων Γ. Κατσαούνος.

ΜΕ... ΒΑΡΥΤΗΤΑ!
Σε καλή θέση ένας καλός φίλος του υπογράφοντος, ο εκ Πάργης Σπύρος Κυριάκης (ο μεγαλοξενοδόχος) που είναι εκ των πραγματικών φίλων και συνεργατών του Κυριάκου, της Ντόρας και γενικώς του Μητσοτακέικου! Με τη δική του παρουσία στην Π.Ε. της Ν.Δ. αποκτά μια άλλη «βαρύτητα» η παράταξη και βεβαίως σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές ο Σπύρος δεν θα αρκεστεί στο αξίωμα του μέλους Πολιτικής Επιτροπής!

ΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ...
Ως ήταν φυσικό, στο συνέδριο της Ν.Δ. βρέθηκαν και πολλοί ταξιδευτές από όλα τα μέρη της χώρας που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες και μέσω FB να βγάλουν τα απωθημένα τους. Ο καθένας και η καθεμιά έπιανε από ένα Αθηναίο, έστω ακόμη κι αν αυτό ήταν... ζόμπι, για να δώσουν στίγμα πολιτικο-κομματικο-κοινωνικό! Ό,τι νάναι...

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ...
Για να κλείσω με το συνέδριο της Ν.Δ. για σήμερα, να σας πω μόνο τούτο: Η παρέα του καρατομημένου Παπαμιμίκου που ήταν παρά τω Τζίτσι, κατάφερε να εκλέξει την πλειοψηφία στην Πολιτική Επιτροπή! Οι λίστες του Κυριάκου ήταν αδύνατες και ακολούθησαν κι εκείνες τα αποτελέσματα στις εκλογές στις ΝΟΔΕ ανά την χώρα. Ευτυχώς που η τωρινή Πολιτική Επιτροπή θα ακολουθήσει τα χνάρια της προηγούμενης και δεν θ’ ασχολείται με... τίποτα!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.