ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ...
Εννιακόσια εκατομμύρια και κάτι άλλα ψιλά ήταν το mail Χαρδούβελη και ήταν... ακριβό και θηλειά στο λαιμό των Ελλήνων. Εννέα δισ. ευρώ είναι το πακέτο Αλέξη και ψάχνει τρόπο να το σερβίρει η Γυροβασίλαινα που ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να κάνει το μαύρο - άσπρο. Ας πρόσεχε, διότι τα ήθελε ο τάχας της!

•Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ...
Υπάρχει και η άλλη εκδοχή της καθυστέρησης της ανάστασης του Έθνους έτσι όπως την σκέφτονταν και την είχε προεξοφλήσει ο Αλέξης. Θέλησαν οι «ξένοι» ν’ αφήσουν τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να κάνουν την τελευταία πασχαλιά εν ειρήνη στα χωριά τους που, ως είναι γνωστό, τους περιμένουν με... ανοιχτές αγκαλιές οι «χωριάτες»!

• ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ...
Τους το είπε ο Κυριάκος και το επανέλαβε και ο γνωστός Καρδιτσιώτης Μπούτας: «Δεν θα τολμάτε να πηγαίνετε στα χωριά σας σε λίγο» και αυτό δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Όσο κι αν πουλήσαν νταηλίκι οι διάφοροι Πολλάκηδες που είναι εντελώς φευγάτοι και που το «Δαφνί» θα ήταν μια καλή διαμονή, για ορισμένους, κάποια στιγμή οι «χωριάτες» θα αρχίσουν τις «περιποιήσεις»!

• ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ...
Μια γεύση από «περιποίηση» πήρε ο Γ. Μουζάλας από τους... επενδυτές της σοδειάς Τασίας! Άρχισαν και οι «μουσαφιραίοι» να δαγκώνουν ένα χέρι που δεν ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να συναντήσουν στο διάβα τους. Κι όμως, μόλις που γλύτωσε τα χειρότερα ο Υπουργός που διορίστηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή για να τρώει ξύλο από τους ντόπιους και τους ξένους.

❁ Ο ΘΡΗΝΟΣ...
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου! Αυτό γίνεται επί δύο χιλιάδες και βάλε χρόνια και μεθαύριο θ’ ακολουθήσει η Ανάσταση! Αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση του Θεανθρώπου που η λύτρωσή του ήλθε με τον επί ξύλου σταυρωθέντα θάνατο...

■ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ...
Σε αντίθεση με τούτη τη χώρα που την κατοικούν Έλληνες κατά πλειοψηφία Ορθόδοξοι Χριστιανοί, η οποία χώρα ποιος ξέρει για πόσα χρόνια θα βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη πληρώνοντας αμαρτίες, ποιες άραγε;

❖ ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ...
Η Ανάσταση του Κυρίου έτσι κι αλλιώς έρχεται, ενώ αναβάλλεται η ανάσταση της χώρας όπως είχε προσδιορίσει ο Αλέξης μας πριν από ένα μήνα περίπου. Τύφλα να’ χουν οι μετεωρολόγοι που έπαιξαν με τον καιρό και επικρατεί ένα γενικότερο αλαλούμ!

❁ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ!
Αναβάλλεται λοιπόν η ανάσταση των Ελλήνων και Κύριος μόνον οίδε για πότε! Αν δεν γίνει κάτι με την Ανάσταση του Κυρίου προσδοκούμε κατά την Ανάληψή του και ίδωμεν! Τώρα που αρχίζει ο Έλληνας να συνηθίζει στις στερήσεις θα του έρχονταν νταμπλάς να επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις περί Αναστάσεων και ανατάξεων των μαθητευόμενων μάγων της Αριστεροακροδεξιάς!

■ ΤΑ ΖΑΒΑ...
Περί ΔΝΤ ο λόγος και βγαίνει μια ζαβή του ΣΥΡΙΖΑ που ξημεροβραδιάζεται στα «βοθροκάναλα» κατά τον άλλο ζαβό από την Κρήτη και τι λέει η γυναίκα! Ευτυχώς που υπάρχει η Ελλάδα και σώζει το ΔΝΤ! Ονομάζεται Αυλωνίτου και την έχουν σπρώξει στην αρένα των «βοθροκάναλων» να παλαίψει με τα άγρια θηρία και δεν έχει καταλάβει ότι δεν γυρίζει ταινία αλλά παίζει εκ του φυσικού χωρίς να επικοινωνεί η γλώσσα της με τον εγκέφαλό της! Ποιον εγκέφαλο, θα μου πείτε...
❖ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
Μια βδομάδα χωρίς ΜΜΕ και η Κυβέρνηση τα μαγείρευε στο παρασκήνιο. έβγαζε κανένα φετφά ότι πότε παραιτείται ο Καμμένος, πότε ο Τσακαλώτος και στην τελική ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Θύμωσαν, λέει, που δεν τους παίζουν οι άλλες «φιλενάδες» από Ευρώπη και Αμερική και διέρρεαν ότι θα παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας! Κάτι σαν τον γνωστό αγά του ανέκδοτου που έκοψε τα αχαμνά του από τον πολύ θυμό του!

❁ ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!
Θα πάμε σε δημοψήφισμα, είπαν πρώτα, μετά το πάνε για εκλογές και τελικά την πλήρωσαν τα αποθεματικά των ταμείων, των Υπουργείων και έτοιμοι είναι να βάλουν χέρι και στα παγκάρια των εκκλησιών. Το ίδιο έργο το είδαμε, το ζήσαμε και το «απολαύσαμε» τον ίδιο καιρό πέρσι και φτάσαμε σε δημοψήφισμα, σε capital controls και στο πρώτο αριστερό μνημόνιο που τόσο επονείδιστο ήταν προτού προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απ’ την οποία θα καταργούνταν με ένα άρθρο σ’ ένα νόμο!

■ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ!..
Σε όλα αυτά ξαναείχαμε προβλήματα «υγείας» του Αλέξη με μία άσπρη βούλα στο κεφάλι του! Πέρσι μετά τον 17ωρο «ξυλοδαρμό» του από τους... Γερμανοτσολιάδες (ήταν η πρώτη φορά που δούλεψε στη ζωή του) είχε φιλοδωρηθεί μ’ έναν άτιμο έρπητα στα χείλη που τόσο πολύ μας το βασάνισε το παιδί! Πάλι τα ίδια τώρα και, αν συνεχίσουμε έτσι, θα ακούσουμε ξανά την μάνα του να λέει «μου το στεναχωρούν το παιδί»! Για το ότι τόσες μανάδες, πατεράδες και παιδιά βρίσκονται σε εξαθλίωση ούτε που νοιάζεται η Αλεξοπαρέα!

❖ Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ!
Το «Η ζωή εν τάφω» δεν απέχει και πολύ απ’ ότι ζει η χώρα μας τα τελευταία έξι χρόνια. Απλά ακόμη έχουν απομείνει κάποιοι και κυκλοφορούν ως ράκη στην άλλοτε ένδοξη πατρίδα που λέγονταν Ελλάδα. Τώρα Γιουνανιστάν και πολύ της είναι!

❁ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
Εννέα ολόκληρα δισ. ευρώ χωρίζουν την Ελλάδα από την συμφωνία που έκαναν πέρσι την παραμονή του 15Αύγουστου όλα τα πολιτικά κόμματα πλην ΚΚΕ - Χ.Α. Έπρεπε από τον Οκτώβριο του 2015 να έχουν μπει στην εφαρμογή τα μέτρα αλλά η Κυβέρνηση περίμενε το θαύμα για να την κάνει γυριστή. Ακούστε - ακούστε! Οι άθεοι περίμεναν το θαύμα, γι’ αυτό και μιλούσαν για «Αναστάσιμο πακέτο», που όμως αργεί να έλθει και θα τους... κάτσει άσχημα ο οβελίας!

■ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!
Τώρα εσείς, αδέλφια, μη τσιμπάτε στις κουτοπονηριές των «μπόμπων» της συγκυβέρνησης. Όλο διαολιές σκέφτονται για να σερβίρουν το τέταρτο μνημόνιο και παριστάνουν τους νταήδες! Είναι κάτι σαν τον Καραγκιόζη που, ενώ πάντοτε τις τρώει, ο ίδιος βγαίνει συνέχεια απόπάνω. «Και πόσες έφαγα αλλά και πόσες μου δώσανε», έλεγε και ξανάλεγε και πάντοτε εκείνος παραμένει ο πρωταγωνιστής, ο νταής, ο λεβέντης, ο παλικαράς!

❖ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ!..
Δεν έχει δώρο Πάσχα για την Ήπειρο κι εφέτος. Δεν έχει πακέτο από τον Γιούνκερ για την Ήπειρο κι αυτό το επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης. «Μας άφησε απ’ έξω το Υπουργείο Υποδομών από το πακέτο Γιούνκερ, κάτι που σημαίνει ότι συνδέσεις με Πρέβεζα και Αλβανία με την Ιόνια γιοκ», λέει ο κ. Καχριμάνης και έχω την αίσθηση ότι... τα θέλει όλα δικά του! Δεν του φτάνουν οι 2.500 «επενδυτές» που του έστειλε το Υπουργείο, θέλει και πανοπροίκια!

❁ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ!
Το ξαναείπαμε: Η Ήπειρος είναι τόπος να ζεις! Το πήραν στα σοβαρά ο Ηπειρώτης Πρωθυπουργός, η Γυροβασίλαινα και τ’ άλλα παιδιά και μας έφεραν «τουρίστες» νέου τύπου για να μας βοηθήσουν και στην ανάκαμψη της υπογεννητικότητας. Το είπαν εκείνοι κι εγώ απλά το υπενθυμίζω...

■ ΠΡΟΤΑΣΗ...
Εγώ έχω μια καλή πρόταση και ας το σκεφτούν να το προτείνουν οι παράγοντες της περιοχής στην θεόπεμπτη κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς το Αεροδρόμιο (στον Αγ. Ιωάννη) δεν πρόκειται ν’ αξιοποιηθεί, γιατί δεν το παραχωρούν στους προσφυγομετανάστες να κάνουν τις δικές τους «πτήσεις»;

❖ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το Θείο Δράμα για μία ακόμη φορά φτάνει στην κορύφωση με τον Θεάνθρωπο να πληρώνει με τον Σταυρικό Του θάνατο τις ανθρώπινες αμαρτίες, όπως γίνεται επί είκοσι αιώνες περίπου. Με την ελπίδα ότι η ανάστασή του θα σημάνει κάτι και γι’ αυτόν τον τόπο. Όλες οι ελπίδες πλέον στον Θεό. Καλή Ανάσταση σε όλους!

• ΑΝΩΘΕΝ...
• Και το όνομα του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης! Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος κατά την εκλογική διαδικασία, που σημαίνει «χρίσμα άνωθεν»! Τζάμπα όργωσε το παιδί την Ελλάδα κατά την προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου; Είναι και Κρητικός! Οι ευχές για καλή επιτυχία που ήλθαν από τον προκάτοχο Παπαμιμίκο ήταν από τις πρώτες που έλαβε ο κ. Αυγενάκης! Σιδεροκέφαλος κι από μας!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.