ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΕ!..
Να συγχαρούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό που παραμέρισε τον Αλέξη Τσίπρα του προηγούμενου χρόνου και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ στη Θεσσαλονίκη τιμώντας την υπογραφή που είχε βάλει ο Α. Σαμαράς το 2013!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ!
Ό,τι ήταν πικρό και δηλητηριώδες σε καιρούς αντιπολίτευσης μετατράπηκε σε γλύκισμα τους 17 μήνες συγκυβέρνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τις κατάρες και τους αφορισμούς που ήταν οι προσφιλείς ασκήσεις αντιπαράθεσης πριν τον Γενάρη του 2015 πέρασε στους διθυράμβους από τότε μέχρι σήμερα κι έχει ο Θεός για το εγγύς ή απώτερο μέλλον, αν υπάρξει κάτι τέτοιο.

ΟΙ «ΓΙΕΣ ΜΕΝ»...
Τα ουρλιαχτά που έβγαιναν από τα χείλη των... επαναστατών της πλάκας όπως αποδείχτηκε όλο το διάστημα της συγκυβέρνησης, μετατράπηκαν σε «γιες μεν» και «πάρτε τα όλα» για να μη χαλάσουν καρδιές!

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ!
Θα έφερνε την δυστυχία, την καταστροφή και την υποδούλωση σε ξένα συμφέροντα ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΠ που υπογράφτηκε επί Σαμαρά, για να μετατραπεί σε ευκαιρία ζωής για την χώρα μας από τον ίδιο τον Αλέξη του πρώην 15μελούς. Στα κάγκελα τότε ο Αλέξης, με κάγκελα κλεισμένος ο χώρος όπου έβγαζε «πύρινους» λόγους προχθές στην Θεσσαλονίκη υπέρ των αγαθών του αγωγού φυσικού αερίου!

Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Αφήνουμε πίσω λοιπόν τον Αλέξη των καγκέλων και υποδεχόμαστε τον Αλέξη τον... καγκελωτό! Τον Αλέξη που για να προστατευτεί από την «λατρεία» των Ελλήνων επιστρατεύεται η μισή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.! Τον Αλέξη που έκανε επάγγελμα την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και εθνικό του σπορ το ψεύδος.

Η ΓΑΡΓΑΡΑ...
Τον Αλέξη που είχε σαν σύνθημα την προστασία της εργασίας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά έκανε γαργάρα την σεξουαλική παρενόχληση των εργαζομένων στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας του αδελφού Μαδούρο! Εργαζόμενες που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διορίσει εκεί, διότι άλλης πολιτικής προέλευσης δεν χωρούσαν, που όμως απελύθησαν γιατί επέλεξαν να μην ενδώσουν στις ορέξεις του μερακλή Πρέσβη!

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!
Τσιμουδιά από τον γυναικείο πληθυσμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το μαρτύριο των συγκεκριμένων εργαζομένων στην Πρεσβεία. Κάτι ψέλισε η Γυροβασίλαινα περί αντίδρασης του Αλέξη το 2013, ενώ κώφευσαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Δεν είπε η Όλγα ότι κάτι τέτοιοι «σκελετοί» είναι καλά κρυμμένοι στα τρίσβαθα των ντουλαπιών της αριστεράς...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ!..
Κυκλοφορεί και σαν ανέκδοτο: «Είναι τρίχες κατσαρές όσα λέγονται περί σεξουαλικής παρενόχλησης στην Πρεσβεία. Κι εγώ πέρασα από κει και δεν με πείραξε κανένας. Μάλιστα, ρώτησα τον Πρέσβη μήπως θέλει κάτι κι εκείνος με κοίταξε περίεργα και με απαξίωση». Το διηγήθηκε γυναίκα Υπουργός της Κυβέρνησης που έχει καβατζάρει τα 75!

ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ...
Απλώνουν πλοκάμια παντού οι Συριζαίοι για να πιάσουν τίποτα ξέμπαρκα εναπομείναντα Πασόκια! Σκέφτηκαν να «γιορτάσουν» τα 20χρονα από τον θάνατο του Αντρέα και ανέθεσαν την υπόθεση στον Πρόεδρο της Βουλής. Σ’ αυτά τα γιορτάσια θα πήγαινε ο σωσίας Τσιπραντρέας και θα έκανε σπέκουλα ρίχνοντας το σκουσμό της ζωής του για να συμπαρασταθεί στο εναπομείναν ορφανό ΠΑΣΟΚ της Φώφης, του Γιώργου και των λοιπών συγγενών.

ΤΟ «ΣΥΣΤΡΙΓΚΛΟ»!..
Το παίρνει χαμπάρι η Φώφη και τραβάει ένα μπερντάκι σε όλους εκείνους που πάνε να της κλέψουν τον Αντρέα και γίνεται ένα σύστριγκλο άνευ προηγουμένου! Αναγκάστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης να χουγιάξει και να διαβεβαιώσει το όλον ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα παραστεί ο Τσιπραντρέας και ότι ας τον κλάψουν μόνοι τους, όσο κι όπως μπορεί ο καθένας, ενώ ο Αλέξης θα αρκεστεί στο άναμα μιας λαμπάδας στο μπόι του...

ΧΩΡΙΣ ΕΚΑΣ!..
Το πραγματικό όμως κλάμα το ρίχνουν εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι επειδή η θεόπεμπτη αριστερά τους καταργεί το φιλοδώρημα του ΕΚΑΣ! Το δραματικό της υπόθεσης είναι ότι τους ζητάνε πίσω επιδόματα έξι μηνών και η τραγωδία έρχεται από τα χτυπήματα και τους εξευτελισμούς που υφίστανται από τους καλοφαγωμένους Συριζαίους βουλευτές τύπου Καρακώστα - Αυλωνίτου που θεωρούν... κλέφτες όλους όσους εισέπρατταν το ΕΚΑΣ. Τι είπαμε ότι ψήφισαν οι συνταξιούχοι για καλύτερες μέρες;

Η... ΑΓΑΠΗ!
Κάτι τέτοια κι άλλα πολλά κάνει η Κυβέρνηση Αλέξη - Πάνου και καθημερινά εισπράττουν περισσότερη «αγάπη» από το λαό! Το λένε οι ίδιοι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν και που για καλό και για κακό επιστρατεύουν την μισή ΕΛ.ΑΣ. για προστασία και φράζουν τους δρόμους με κλούβες αστυνομικές!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Για να εισπράξουν ακόμη περισσότερη «αγάπη» θ’ αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και θα δώσουν δικαίωμα ψήφου στα 17χρονα Ελληνόπουλα! Ας το πράξουν για να διαπιστώσουν τι εστί βερύκοκο. Μια γεύση την πήραν προχθές με τις φοιτητικές εκλογές όπου το «αριστερό» φοιτητικό κίνημα του Κουρουμπλή έφτασε στο... δυσθεώρατο ποσοστό του 2%!

ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ...
Πάλι η ΔΑΠ ήταν η νικήτρια φοιτητική δύναμη και γι’ αυτή τη χρονιά, κάτι που γίνεται από το 1982 και δώθε. Παρά την αποχή, παρά την «διάσπαση» των νέων της Ν.Δ. κι εφέτος κατά συντριπτική πλειοψηφία είπαν και πάλι ΟΧΙ στην ψευτοαριστερά και στις παραφυάδες αυτής. Τώρα γιατί στις εθνικές εκλογές υπάρχει μία αποστροφή προς την Ν.Δ. είναι ένα ζήτημα που κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσει την ηγεσία η οποία το πρώτο που έκανε μετά την ανάληψη της προεδρίας είναι να «σφάξει» τους «αμνούς» της.

ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ...
Σαράντα χρόνια στην πιάτσα ο Μαρτίνης του «Ερρίκος Ντυνάν» και απ’ αυτά τα τριάντα στον Ερυθρό Σταυρό! Το φαινόμενο Μαρτίνης είναι πολύ παλιό και μόλις τώρα τον έβγαλαν στον ντάκο για να «ομολογήσει» τα έργα και τις ημέρες της «βασιλείας» του. Έτρωγε εκείνος, μοίραζε και σε φίλους και τώρα καλείται να δώσει λόγο των αμαρτιών του!

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΑΜΟΙ...
Πώς γίνεται και κάτι τέτοιοι Μαρτίνηδες όταν γίνονται βούκινο να ισχυρίζονται ότι είχαν πλούσια σύζυγο και τα λεφτά είναι εκείνης! Άρα δεν φταίει όποιος κάνει πλούσιο γάμο! Αυτό είπε ο Μαρτίνης που τώρα καλείται να απολογηθεί για την «προίκα» που έκανε στα ευαγή ιδρύματα από τα οποία πέρασε. Κι εσύ, λαέ βασανισμένε, μη ξεχάσεις να δώσεις τον οβολό σου στον έρανο του Ερυθρού Σταυρού...

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ!..
Στο 15% φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τη Ν.Δ. να βρίσκεται στο 25%! Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που επιστρατεύτηκε ο αστράτευτος, λόγω ψυχικών προβλημάτων, Λάκης Λαλάκης του «ήμουν κι εγώ στο κότερο», για να το διασκεδάσει από το «βοθροκάναλο» του Κοντομηνά την περασμένη Τρίτη το βράδυ! Περαστικά μας και εις άλλα με υγεία...

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...
Επανέρχομαι σ’ ένα προσφιλές θέμα όπως είναι η λειτουργία του Αεροδρομίου μας. Άντε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επέκτασής του που καρκινοβατούν εδώ και δέκα χρόνια, άντε και βρέθηκε η λύση στην τοποθέτηση ραδιοβοηθήματος, κάτι που ανέλαβε ο Αλ. Καχριμάνης, θα μου πει κάποιος πού θα βρει πελάτες αυτό το «μαγαζί» με τέτοια κόμιστρα που έχει και που φτάνουν πιο ψηλά από το ύψος όπου πετούν τα αεροσκάφη;

ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ...
Αν υπολογιστεί ότι κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί και η Ιόνια Οδός, η οποία θα συντομεύει την απόσταση με την Αθήνα, διότι είναι η μόνη διαδρομή, τότε ποιος θα «πετάει» με τέτοιο τίμημα εισιτηρίων που υπάρχει σήμερα και που το έχει κάνει μονοπώλιο μόνο μια αεροπορική εταιρία; Ή θα μειώσουν τα ναύλα ή θα επιτραπούν οι πτήσεις και σε άλλες αεροπορικές εταιρίες φθηνότερες για να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, αν υπάρχει τέτοιο τα επόμενα χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς και την κρίση της χώρας μας.

ΠΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...
Προσέξτε και τούτο. Η αεροπορική εταιρία που εξυπηρετεί την γραμμή Γιάννενα - Αθήνα και τούμπαλιν διαθέτει χιλιάδες μειωμένα εισιτήρια προς πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού πλην Ιωαννίνων! Έχουν βρει αυτή τη γραμμή για να βγάζουν τα σπασμένα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να διαμαρτυρηθεί και κυρίως δεν το κάνουν οι βουλευτές ή άλλοι παράγοντες του δημοσίου βίου διότι ταξιδεύουν «τζάμπα» αφού άλλοι πληρώνουν γι’ αυτούς.

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ;
Τι έγινε, ρε παιδιά; Έφυγαν οι προσφυγομετανάστες και δεν το πήραμε χαμπάρι; Πού πήγαν όλοι αυτοί οι ψυχοπονιάρηδες που έβγαιναν στα ΜΜΕ και λυποθυμούσαν από τον πόνο προς τους μουσαφιραίους που τους «φύτεψαν« στο παλιό αεροδρόμιο του Κατσικά; Χάσαμε τους αλληλέγγυους, χάσαμε τις ΜΚΟ, χάσαμε όλους εκείνους που τον πρώτο καιρό περνούσαν από το στρατόπεδο Κατσικά για να δουν το αξιοθέατο του ζητήματος και να κυνηγήσουν μετά τους καμεραμανατζήδες για δηλώσεις συμπόνοιας.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.