ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...
Όλη μέρα κι όλη νύχτα εκεί που κάθονται υπουργοί, βουλευτές, σύμβουλοι (βλέπε Καρανίκας) ξύνουν την κούτρα τους (εκτός Καρανίκα...) και κατεβάζουν ιδέες και τις σερβίρουν στο πόπολο. Ο ένας συναγωνίζεται τον άλλον στο τι π...ριά θα απολύσει για να κάνει εμφανή την παρουσία του και να δικαιολογήσει την αντιπαροχή (εκτός Καρανίκα που για την... βαριά δουλειά του πήρε και 10.500 ευρώ για υπερωρίες).

Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Με την διαταγή καλούνται όπως συμμορφωθώσι άπαντες οι καταγόμενοι εκ Ζαγοροχωρίων, οίτινες μέχρι τούδε έσχον την κάκιστη των συνηθειών να ακούωσιν το δημοτικόν παραδοσιακόν άσμα «εγώ είμαι το αρχοντόπουλον»! Πού ηκούσθη τοιούτον ανοσιούργημα ίνα άδωσιν άσμα περιέχον τον εξευτελιστικόν ορισμόν «αρχοντόπουλον» οίος έχον το θράσσος ν’ ανοίγει διάλογον με μπέηδες κι αγάδες και, το χείριστον όλων, αρχοντόπουλον που έφτιαχνε μασιάδες!

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ...
Αποφασίζουμε και διατάσσουμε: Στο εξής εκτός των άλλων απαγορεύσεων - ρυθμίσεων στα περί κυκλοφορίας των Ελλήνων στους ελληνικούς δρόμους απαγορεύονται αυστηρώς ορισμένες προσφωνήσεις τύπου «πρίγκιπά μου», «πριγκίπισσά μου», «βασιλιά μου», «τσολιά μου», «κουκλάρα μου», «κορμάρα μου», «πασιά μου» κι άλλα συναφή! Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με φυλακίσεις, λιμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, εξανδραποδισμούς, εξορίες, κοινωνική εργασία, ανάλογα με την φύση του αδικήματος - χαρακτηρισμού.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!
Μη γελάτε καθόλου! Η διαταγή απαγόρευσης στους γονείς και στους γιαγιαδοπαπούδες να αποκαλούν τους απογόνους με τους άνω προσδιορισμούς, γίνεται επισήμως από στελέχη της λαοπρόβλητης ΓεναροΣεπτεμβριανής επαναστατικής άνευ πουλάδας κυβέρνησης! Όπως σας το γράφω και δεν θέλω μειδιάματα, διότι αυτό θ’ αποτελέσει casus beli και ο πέλεκυς θα επιπέσει επί των κεφαλών υμών!

ΑΜΟΙΡΟΙ!..
Αχαχαχα! Πού οδηγούμεθα, ω άμοιροι συνέλληνες του πάλαι ποτέ υπερήφανου γένους των αρχαίων Ελλήνων, των οποίων η διδασκαλία της γλώσσας σήμερα γίνεται παραφύσιν! Το είπε ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και τα... σκυλιά δεμένα! Θεέ μου, γιατί τόση βλακεία και αθλιότητα μαζί την έστειλες σε τέτοιους ανθρώπους;

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ...
Αδιάβαστοι δήλωναν ένας - ένας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βουλευτές και υπουργοί όσον αφορά την τακτοποίηση των Offshore εταιρίων των πολιτικών προσώπων. Μόλις έσκασε το ζήτημα από τον Τύπο, οι πρώτοι βουλευτές της συγκυβέρνησης ξεφτιλίζονταν στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας το ορθόν και το νόμιμο του νόμου. Οι πιο υποψιασμένοι δήλωναν ότι δεν το διάβασαν και οι προχωρημένοι μιλούσαν για έκρτωμα! Όμως, η δουλειά είχε γίνει. Το ξέπλυμα κάποιων ημετέρων είχε πραγματοποιηθεί και τα καουμποϊλίκια που ακούστηκαν μετά με την ψήφιση νέου νόμου απαγορευτικού σε Offshore είναι τζάμπα μαγκιές!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Ενοχλήθηκαν, λέει, Κυβέρνηση και άλλα πολιτικά κόμματα από την αποχώρηση της Ν.Δ. από την συζήτηση στη Βουλή για την διόρθωση της ύποπτης τροπολογίας περί Offshore και δεν ενοχλήθηκαν από όλο το καραγκιοζιλίκι που είχε στηθεί για να ξεπλυθεί η ίδια η Κυβέρνηση από την βρώμικη τροπολογία που ξέπλενε, ποιος ξέρει ποια μεγαλοστελέχη κυβερνητικά από τις υπεράκτιες δικές τους αμαρτωλές συναλλαγές.

ΣΩΠΑ, ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!
Σε θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, ακούστηκε να λέει ο Αλέξης! Μωρέ, πού το έχω ξανακούσει, πού το έχω ξανακούσει! Α, ναι! Από τα ίδια χείλη τότε που δεν κάθονταν μύγες στα σπαθιά του με τα οποία μαχαίρωνε τα μνημόνια και τα ξέσκιζε ένα - ένα για να φέρει τα δύο δικά του μέσα σ’ ένα χρόνο. Για τέτοιον παλικαρά μιλάμε! Αυτόν ανέχθηκαν προχθές στη Βουλή και ξαναπαραμυθιάστηκαν οι βουλευτές, όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων που έκατσαν να ψηφίσουν την νέα ντροπολογία για να μπουν στην γνωστή κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλυθούν από αμαρτίες του μέλλοντος που όμως έτσι κι αλλιώς όσοι ήταν να ξεπλυθούν το είχαν πετύχει με την ντροπολογία που είχαν ψηφίσει αλλά δεν το πήραν χαμπάρι διότι δεν το είχαν διαβάσει...

ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...
Πολύ καλά έκανε η Ν.Δ. και αποχώρησε, διότι εκτός όλων των άλλων, δεν μπορούσε ν’ αντέξει γονατιστό όλο αυτό το κυβερνητικό τουρλουμπούκι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ζητά συγχώρεση για την πρώτη τροπολογία ρίχνοντας τις ευθύνες και τις κατάρες προς την αντιπολίτευση που κι αυτή δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι στην σελίδα 1.399 και στην παράγραφο 13 υποπαράγραφο 11 στην 23 γραμμή και σε μία ακρούλα ξεπλένονταν κάποια νυν κυβερνητικά στελέχη που πριν μπορεί να ήταν και σύντροφοι του φυλακισμένου Άκη, όπως αποκάλυψε ο Σταύρακης του Ποταμιού!

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ...
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα της αριστεράς και του «δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου» εξευτελίζονταν στην Θεσσαλονίκη για ένα μήλο, μία πατάτα, ένα κρεμμύδι κι αυτά με μάχες μέχρι λυποθυμίας και τελικής πτώσης των ζητιάνων! Δέστε τις δύο εικόνες, στη μια να κτυπιούνται οι βουλευτές για τον κρυμμένο πλούτο και στην άλλη να εξευτελίζονται οι ελεεινοί για μία μπουκιά ψωμί. Ελλάδα του ύψους και του βάθους εν έτει 2016...

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!
Παγκόσμια μέρα γάλακτος η προχθεσινή και... οποία σύμπτωση! Την ίδια μέρα η χώρα μας χάνει δυο καταδικά της προϊόντα, όπως είναι η ονομασία ΦΕΤΑ και το ελληνικό γιαούρτι γίνεται Τσέχικο! Χάσαμε τα ονομαστά αυτά ελληνικά προϊόντα σε μία μάχη που ποτέ δεν δόθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον πολύ ψυχοπονιάρη για αγροτικά ζητήματα Υπουργό Γεωργίας Αποστόλου που πολύ μας έχει πρήξει με τους μεγαλοϊδεατισμούς για προστασία των συμφερόντων των κτηνοτρόφων μας! Μάλιστα, αυτόν τον τύπο τον παίρνουν στα σοβαρά κάποιοι δικοί μας και τον έχουν περί πολλού!

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...
Χρόνια τώρα παλεύονταν η υπόθεση προστασίας της ονομασίας Φέτα, διότι είναι αποκλειστικά Ελληνικής εφεύρεσης και παρασκευάζεται από πρόβειο και γίδινο γάλα σε ποσοστά 70% και 30% αντίστοιχα. Ό,τι άλλο παρασκευάζεται εκτός αυτής της ποσόστοσης αποκαλείται λευκό τυρί ή άλλα κίτρινα τυριά άλλων χωρών.

Η ΜΑΧΗ...
Παρ’ όλα αυτά, η δική μας ΔΩΔΩΝΗ εξακολουθεί όχι μόνο να δίνει τη μάχη της φέτας, αλλά και να επιδιώκει την εξάπλωσή της στα πέρατα του κόσμου, σε πείσμα των καιρών και των καιροσκόπων! Επιμένει Ελληνικά στην Ελλάδα, Αμερική, Ευρώπη, Κύπρο και οσοσνούπω Ελληνικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ θα πωλείται και στην Αυστραλία. Όλα αυτά με γάλα νωπό και όχι γάλα σκόνη όπως «συμφωνήθηκε» εσχάτως με τα αριστερής υπογραφής και προέλευσης μνημόνια!

Ο ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ!
Ως μέγιστο «ξεχασιάρη» καταγγέλει τον Δήμαρχο Μετσόβου κ. Κώστα Τζαφέα ο μέχρι τώρα συνεργάτης του δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Κασσάρος κι αφού του επισημαίνει όλα τα «ξεχάσματά» του, στο τέλος τον παρακαλεί να τον απαλλάξει από κάθε ευθύνη «κυβερνητική» και αποχωρεί από τον συνδυασμό με τον οποίο τόσα όνειρα έκαναν για την αναβάθμιση του Μετσόβου!

ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!..
Υπάρχει μία αρχή κι όποιος την παραβαίνει, κακό της κεφαλής του κι εγώ είμαι απ’ αυτούς που το έπραξα στο παρελθόν και πλήρωσα με τέσσερα χρόνια δικαστικές ταλαιπωρίες, όπως και η εφημερίδα μας! Η αρχή λέει πως δεν πρέπει να μπαίνεις ανάμεσα σε δύο Μετσοβίτες όταν κονταροχτυπιούνται γιατί στο τέλος θα την πληρώσεις εσύ! Στην προκειμένη όμως περίπτωση της διαμάχης μεταξύ του Δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου που μόνο τυχαίος δεν είναι, δεν πρέπει να μείνει κανείς αδιάφορος για τα όσα υπέβοσκαν και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Το δημοσιογραφικό καθήκον το επιβάλλει...

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!
Η επιστολή που στέλνει ο κ. Κασσάρος στον μέχρι προχθές Δήμαρχό του είναι καταπέλτης, για τα όσα διαδραματίζονται στο «βασίλειο» του Μετσόβου και που μέχρι τώρα κανείς δεν μπορούσε να βάλει χέρι στις πράξεις ή τις παραλείψεις των διοικούντων!..

ΠΛΗΝ ΑΡΤΑΣ!
Πάλι εκτός Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η Ήπειρος πλην Άρτας, που, εκτός της Αγίας Θεοδώρας, διαθέτει και την «αγία» Όλγα, η οποία φροντίζει να ενισχύει το «εκκλησίασμά τους». Τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές ο Νομός Ιωαννίνων και πάλι εκτός νυμφώνος έμειναν όλοι οι Δήμοι, εκτός της βοήθειας, όπως και η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία όπου φέρονται να τρέχουν τα εισοδήματα από τα... πατζάκια τους, τέσσερις βουλευτές ο Νομός Ιωαννίνων, κανένας όμως υπουργός, οπότε όλα πάνε στην Άρτα όπου έχει το βασίλειό της η Όλγα Γεροβασίλη και φροντίζει για το λαό της! Επόμενο βήμα της Όλγας είναι να γίνει Υπουργός Υγείας για να μας σώσει από πάσα νόσον και πάσαν...

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ!..
Δεν ζηλεύω και δεν μέμφομαι τους Αρτινούς που τυγχάνουν αυτής της προνομιακής μεταχείρισης, αλλά όλους εκείνους που πουλούσαν λαϊκισμό αισχίστου είδους κατηγορώντας προηγούμενες κυβερνήσεις για πελατειακή άσκηση πολιτικής και τώρα κάνουν οι ίδιοι τα χειρότερα! Δεν λέμε να μη τύχουν οι Αρτινοί των ευεργετημάτων, αλλά να μην εξαιρείται και η υπόλοιπη Ήπειρος, η οποία αποδεδειγμένα βιώνει την φτώχεια και διάγει την εποχή των ισχνών αγελάδων. Αυτό είναι το παράπονό μου και το παράπονο των υπολοίπων Ηπειρωτών!

Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ!
«Είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος, πάει και τελείωσε»! Δεν ξεκαθάρισε τίνος χώρας βασιλεύει ο Κων/νος, αφήνοντας ένα υπονοούμενο ότι είναι υπόθεση λαού αν τον θέλει για ανώτατο άρχοντα!
Μπαξές η συνέντευξη του Κων/νου ο οποίος ξαναμολόγησε όσα μας έχει πει κατά καιρούς για να καταλήξει ότι ο Καραμανλής του την έφερε! Ναι αλλά, αν θυμάμαι καλά, το 1974 έγινε ένα δημοψήφισμα και εκεί αποφάσισε ο λαός τον οποίο εμπιστεύεται ο Κων/νος.
Βλέπετε, δεν χρησιμοποιώ τη λέξη «τέως» διότι δεν υπάρχει νυν! Νυν είναι ο Πάκης, ο οποίος τυγχάνει στενής στήριξης της Αλεξοπαρέας για να επιτηρεί πιστά την εφαρμογή του Συντάγματος! Αυτή την Αλεξοπαρέα για την οποία ο Κων/νος έδειξε να τρέφει μια συμπάθεια, διότι, λέει, το παλεύει να βγάλει τη χώρα από την κρίση! Τώρα, άρρωστος ήταν, πιωμένος ήταν, πάντως δεν ήταν αυτό που είχαν στο νου τους οι Έλληνες! Μια ακόμη τέτοια εμφάνιση και την... έκατσε την βάρκα ο «θεσμός»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.