ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΡΟΖ ΧΑΛΙΑ...
Ήλθαν δύο Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα Γιάννενα τις προηγούμενες μέρες κι εμείς τους στρώσαμε ροζ χαλιά να πατήσουν να μας ταϊσουν «σανό», κτηνοτρόφους ή μη ή και απ’ τα δυο και... μη τους είδατε, μη τους απαντήσατε. Ο μεν ένας θεράπευσε την πολυπόθητη λίμνη των στεναγμών αναστενάζοντας τρεις φορές «αχ κατακαϋμένη λίμνη πού είναι οι θρύλοι σου» κι ο άλλος εθεράπευσε την φέτα λέγοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί η ονομασία της διότι του αρέσει πολύ η άτιμη!

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!
Θα γυρίσουν πίσω οι Υπουργοί, θα πούνε τα μαντάτα στον Αλέξη και, αφού του περιγράψουν τα θεάρεστα που συνάντησαν στα Γιάννενα, θα εξασφαλίσουν Υπουργείο στον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Διότι πού να τον πάει τον Πολάκη όταν οι Κρητικοί οι ίδιοι του έδειξαν τι εστί «κουτσούνα»!

ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ...
Μου κάνει εντύπωση και φαντάζομαι όχι σε μένα μόνο που είμαι προκατειλημμένος αλλά και σε πολλούς άλλους Έλληνες, πως υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα ορισμένοι εξ’ αυτών «αξιωματούχοι», που εξακολουθούν να παίρνουν τοις μετρητοίς αυτό το ασκέρι, όταν είναι γνωστό ότι όλο το διάστημα της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με τις έννοιες αλήθεια και σοβαρότητα!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ...ΦΡΥΔΑΤΟΙ!
Τους τάισαν σανό, τους έστειλαν σε κτηνιατρεία, απειλούν να τους θάψουν τρία μέτρα κάτω από τη γη (!), έκαναν το «όχι» «ναι», υπέγραψαν δύο - τρία μνημόνια ακόμη, φύτεψαν ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031, «φόρεσαν» ΦΠΑ στα νησιά, έβαλαν κόφτες σε συντάξεις, μισθούς, δουλειές και τόσα άλλα δεινά έσπειραν και ζητούν τώρα να τους προσκυνάμε και να τρώμε γιαούρτια Τσεχίας και φέτα Αφρικής εις υγεία των! Κάποιοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να αλλάξουν την φυσιολογία του ανθρώπου και να βλέπουν από τα... φρύδια!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Την επέτειο ενός χρόνου από το «μαύρο» στη ΝΕΡΙΤ που είχε διαδεχτεί το «μαύρο» στην ΕΡΤ γιόρτασαν αυτές τις μέρες οι αριστεροί! Αυτό το «μαύρο» δεν μοιάζει σε τίποτα με το πρώτο «μαύρο» σαν εκείνο που πέφτει λίγο πριν το χάραμα! Αλήθεια, υπάρχει κόσμος που ενημερώνεται από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που τύφλα να’ χει το «κόκκινο» στο οποίο διευθυντεύει ο γνωστός ενημερωτής κ. Αρβανίτης;

ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ!..
Έχασε είκοσι μονάδες από την δύναμή του ο ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε πάτο ο Αλέξης και το γιόρτασε δεόντως το Μαξίμου όταν το είδε στο ΒΗΜΑ του Ψυχάρη. Άρχισαν να πετούν τη σκούφια τους οι Όλγες με τους Παππάδες που μ’ αυτή την απώλεια της δύναμής τους ο λαός επικροτεί το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους οκτώ μήνες! Δεν σχολιάζουν διότι δεν θέλουν να δουν ότι ο λαός τους παίρνει με τα ζαρζαβατικά όπου βρεθούν και όπου σταθούν, πλην Ιωαννίνων που ακόμη επικρατεί ο πολιτικός πολιτισμός!

Η ΔΟΚΙΜΗ...
Η... αγάπη και η εκτίμηση του λαού προς την πολιτική της Κυβέρνησης φάνηκε στην υποδοχή του τεράστιου Κατρούγκαλου στην Κρήτη! Προσπάθησε να δοκιμάσει τα νεύρα των Κρητικών, πολλοί από τους οποίους πολύ πρόσφατα είχαν νοσηλευτεί σε κτηνιατρεία της περιοχής ελλείψει ανθρωπογιατρών!

Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση στο «ΒΗΜΑ» της περασμένης Κυριακής φτάνει στις 3,5 μονάδες με την Ν.Δ. να προηγείται! Πειραγμένη - ξεπειραγμένη με τέτοια διαφορά μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό που υφίσταται η ελληνική κοινωνία, μάλλον πειραγμένοι είναι οι Ελληναράδες που έκαναν επάγγελμα την ανοχή. Δεν φαίνεται να «φορτώνει» η Ν.Δ. απλά ξεφορτώνει η συγκυβέρνηση! Ο ίδιος ο λαός ξεφορτώνει τον Αλέξη Τσίπρα κι από την λατρεία που τον είχε μέχρι τον Γενάρη του 2015, τώρα, δεκαοκτώ μήνες μετά, τον στέλνει στ’ αζήτητα στέλνοντάς τον για βρούβες! Πώς τα καταφέρνουν να στήνουν χορό γύρω από ένα «πτώμα» μόνο αυτού του είδους οι αριστεροί το επιτυγχάνουν. Όταν μάλιστα τον «πολυχρονεμένο» Αλέξη σε δημοτικότητα τον έχει υπερπηδήσει ακόμη κι αυτός ο Βασίλης Λεβέντης!

ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ...
Αν έτσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά την προτίμηση του λαού, τότε ο Κυριάκος θα πρέπει να μπει σε συλλογισμό και να ψάξει να βρει άλλους δρόμους κι άλλους τρόπους άσκησης του αντιπολιτευτικοί έργου. Οι κραυγές του Αδώνιδος και οι αφορισμοί του Γιακουμάτου δεν φτάνουν να φέρουν το νέο ή το κάτι άλλο που είναι ζητούμενο αυτή την εποχή.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ...
Δεν φτάνουν οι αρλούμπες του Φίλη, οι ανοησίες της Αυλωνίτου και της Καρακώστα, τα τετυμποϊλίκια του Κατρούγκαλου και του Πολάκη και τα δάκρυα μέχρι λυποθυμίας του Σπίρτζη για να απαλλαγεί ο τόπος από τους Καρανίκες, ούτε οι κατάρες σαν της σημερινής εκδήλωσης του κινήματος «παραιτηθείτε». Χρειάζεται δυναμική παρουσία και πειστικός λόγος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης για να πειστεί πρώτα ο λαός ότι κάποιοι έβαλαν μυαλό και ότι έπαψαν να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά κι εκεί ως έλαχεν...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
Η υπόθεση «Ελληνικό» έχει μια ιστορία την οποία σκοπίμως οι τωρινοί «γίγαντες» της πολιτικής αγνοούν. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι τελέστηκαν επί Κ. Καραμανλή του Β’ άρχισε να καλλιεργείται η ιδέα αξιοποίησης του Ελληνικού και άρχισαν οι εκτιμήσεις που έφταναν την αξία του στα 15 δισ. ευρώ! Είχε χαρακτηριστεί ως το καλύτερο ενιαίο «οικόπεδο» το οποίο συνδύαζε ένα σωρό πλεονεκτήματα, με πρώτο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το αεροδρόμιο, την παραλία και το γαλάζιο του ουρανού.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ...
Ενώ λοιπόν ο Καραμανλής άρχισε τις μελέτες και τις σκέψεις αξιοποίησης κι ενώ είχε βρει και τους επενδυτές που ήταν διατεθειμένοι να βάλουν τα λεφτά, έρχεται εκείνος ο φανταστικός Γιωργάκης να ξεσηκώσει τον κόσμο για το ξεπούλημα που πήγαινε να κάνει ο Καραμανλής. Το έχαψαν τότε οι «πολίτες» κι άρχισαν την επαναστατική γυμναστική και το εγχείρημα έμεινε στα χαρτιά με «νικητή» τον Γιωργάκη!

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ!..
Όταν το 2009 ο λαός έδωσε 44% στον Γιωργάκη για να φάνε με χρυσά κουτάλια, αφού λεφτά υπήρχαν με το τσουβάλι, άρχισε κι εκείνος να αναζητά επενδυτές για το Ελληνικό. Με την... σοφία που τον διέκρινε και κυρίως με το επενδυτικό πνεύμα του έστειλε στο Κατάρ ομάδα Υπουργών, τους Πάγκαλο, Κατσέλη, Κουβέλη μ’ επικεφαλής τον αδελφό του για να πείσουν τους Καταριανούς να επενδύσουν στο Ελληνικό! Το τίμημα που έμπαινε τότε κατέβηκε από τα 15 δισ. ευρώ στα 5 δισ. ευρώ και μάλιστα με τους δικούς τους όρους τους Καταριανούς.

ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ...
Τον βρήκαν ένα σωρό συμφορές τον Γιωργάκη κι έτρωγε τα χαστούκια το ένα μετά το άλλο μέχρι που του ήλθε ο ουρανός στο κεφάλι και του πήρε από τα χέρια την εξουσία ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κάτι ψέλισε περί επένδυσης, αλλά στο ποσό των 3 δισ. ευρώ! Θα περάσετε πάνω από τα πτώματά μας αν ξεπουλήσετε το Ελληνικό, ούρλιαζαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έβαλαν πολυβολεία στο «οικόπεδο» για προληπτικούς λόγους!

ΜΕ 93 ΕΥΡΩ/Μ2!
Αφού πέρασε και η σειρά του Α. Σαμαρά και η αξιοποίηση δεν έγινε, αφού η ανάπτυξη δεν άρχισε τότε, ήλθε η σημερινή... σωτήρια Κυβέρνηση του ΑλεξοΠάνου με την υπόλοιπη παρέα Σκουρλέτη, Τασίας, Κουρουμπλή, Φίλη, Θεανώς, οι οποίοι, πεσμένοι στα τέσσερα άρχισαν τις ευχαριστίες προς τον ύψιστο Λάτση που τους έκανε την χάρη να το πάρει το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου με 917 εκατ. ευρώ! Δηλαδή με 93 ευρώ το μ2!

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ...
Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία και η περιπέτεια του «Ελληνικού» για το οποίο τόσος πόνος και δάκρυα χύθηκαν και το ξεπούλημα έγινε επί ημερών αριστεράς χωρίς ν’ ανοίξει μύτη. Μη ξεχάσω να αναφερθώ και στον μεγάλο ιδεατισμό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που ήθελε να το κάνει μητροπολιτικό πάρκο για να φυτέψει φοίνικες και να βάλει λιοντάρια, μαϊμούδες, ελέφαντες για να θυμηθεί ότι δεν έφταναν 40 ποτάμια τύπου Μόρνου να τα χορτάσει με νερό και, ως είναι γνωστόν, με θαλασσινό νερό μόνο ψάρια, φώκιες, δελφίνια και σαρδέλες ποτίζεις!

ΜΠΙΡ - ΠΑΡΑ!..
Αν δεν πιστεύετε εμένα ότι το Ελληνικό ξεπουλήθηκε μπιρ - παρά, ρωτήστε τον σύντροφο Σπίρτζη, πρώην Πασόκο, νυν Συριζαίο που στεναχωρήθηκε πολύ από το ξεπούλημα! Έτσι είναι αυτοί οι αριστεροί που λανσάρουν μία δική τους λογική και τακτική η οποία εξελίσσεται σε μόδα. Πρώτα λυπούνται, μετά ξεπουλάνε και μετά λένε «τι μ...κία έκανα»! Το έργο παίζεται πολύ τελευταία! Τώρα ψάχνουν να ξεπουλήσουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας και καλούν επενδυτές! Μεταξύ αυτών και ο αερολιμένας των Ιωαννίνων.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...
Με όλα όσα υπέγραψε η Κυβέρνηση θα τα ξεπουλήσει ΟΛΑ μη αφήνοντας τίποτα για τον Κυριάκο που θα διαδεχτεί πολύ σύντομα τον Αλέξη, αν υπολογίσει κανείς τις δημοσκοπήσεις. Απλά ο Κυριάκος θα κληθεί να υποστηρίζει με θέρμη μάλιστα τις υπογραφές του Αλέξη, ο οποίος θα είναι αντιπολίτευση και θα σπάει πλάκα με τον Κυριάκο που θα βολοδέρνει να βρίσκει λεφτά για να ξεπληρώνει χρέη.

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ...
Ζητούμε δημόσια συγγνώμη από τον ντόπιο πολυχρονεμένο που δεν συστήσαμε στους Νεοδημοκράτες να υποδεχτούν τον επί πώλου όνου με Φοίνικες «μεσσία» που ήλθε από το Κολωνάκι για να μας πουλήσει φέτα Αφρικής και μεις να το χάψουμε! αν θέλουν οι Νεοδημοκράτες να ανεχθούν τα τσαμπασιλίκια ας το κάνουν μόνοι τους. Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοιο ανοσιούργημα, διότι σεβόμαστε την κρίση και την άποψη ελεύθερων ανθρώπων και ο κοπαδισμός δεν είναι στην φιλοσοφία και στις ιδεολογικές αρχές μας. Το «αλλού τρώμε και πίνουμε κι αλλού πάμε και το δίνουμε» είναι παλιού καιρού και τα δίφραγκα πρέπει να τερματίσουν εδώ. Ούτε βέβαια θα υποστηρίξουμε την άποψη ότι μέσω Ν.Δ. θα κάνουμε δημόσιες σχέσεις για να στηρίξουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτά τ’ αφήνουμε για τους επιτηδείους και τέτοιοι υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν...

ΟΙ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΙΕΣ...
Τριάντα πέντε χρόνια μιλάμε για Βορειοηπειρωτικό και Τσάμικο και τα αυτιά της εξουσίας ήταν κλειστά! Τώρα που τρώμε κατακεφαλιές κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια που παίζουνε με τα Εθνικά ζητήματα. Άντε τώρα, ρε όψιμοι πατριώτες, να μαζέψετε αυτό το αληταριό που ζητά αποκατάσταση της «νομιμότητας»!

Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ...
Να αποδεχτώ εγώ καλή τη πίστη, να επιστρέψουν στις «εστίες τους» οι Αλβανοτσάμηδες, με μία προϋπόθεση όμως: Να μας επιστρέψουν πρώτα πίσω τους χιλιάδες δολοφονημένους από τους ίδιους που διαμαρτύρονται, να επιστρέψουν τα κοπάδια, τα κλεμμένα, τα χιλιάδες καμένα σπίτια, τα ξεκοιλιασμένα παιδιά, τις βιασμένες γυναίκες, τις ξεκοιλιασμένες εγκύους, τους σκοτωμένους ιερείς, τους δημάρχους, νομάρχες, καθηγητές, δασκάλους... Μόλις λοιπόν γίνουν όλα αυτά, η πόρτα είναι ανοικτή!

Η ΚΑΝΑΒΗ...
Είδαν ότι το «σανό» δεν το πολυτρώνε οι Έλληνες γι’ αυτό 36 «κατασκευαστές» - βουλευτές ήθελα να πω - της Κυβέρνησης, ζητούν να επιτραπεί η καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτική χρήση! Κοιτάτε που θα μας βάλουν όλους στη μαστούρα για να μην αντιδρούμε στα δεινά. Δύο από τα «ξεφτέρια» είναι από το Νομό μας! Δοξάστε τους!

Η ΜΑΖΩΞΗ...
Μάζωξη κτηνοτρόφων σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης χαρακτηρίστηκε η προχθεσινή και μόνο κτηνοτρόφοι δεν υπήρχαν. Μιλούσε ο κ. Αποστόλου στους Πανεπιστημιακούς, οι οποίοι εδώ που τα λέμε, τα κηπάρια τους τα έχουν στο Πανεπιστήμιο, άρα σε σωστό ακροατήριο μιλούσε. Ο μόνος κτηνοτρόφος που βρίσκονταν εκεί ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης (έχει κοπάδι 200 προβάτων), ο οποίος και ως οικοδεσπότης έδειξε μία αβρότητα στον υψηλό καλεσμένο Υπουργό, τον οποίο εκτιμά υπέρ του δέοντος. Εκεί και η Όλγα με τους αξονικούς που επεσήμανε την ωριμότητα των Ηπειρωτών στην αντιμετώπιση της ανέχειας!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.