ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΗΘΙΚΟ...
Έκανε 1.000 χιλιόμετρα ο έρμος ο Σκουρλέτης να επισκεφτεί τα Γιάννινα το περασμένο Σάββαρο για να βρίσει τα ΜΜΕ και την επιχείρηση «παραιτηθείτε», την οποία χρέωσε στη Ν.Δ.! Και τι δεν είπε ο στόμας του για τους νταβατζήδες της ενημέρωσης (πλην περιφερειακών ΜΜΕ, μεγάλη η χάρη μας) και στη συνέχεια έπιασε την αντιπολίτευση και της έδωσε να καταλάβει. Τα έλεγε αυτά σε σύναξη συντρόφων του Συριζαίων για να τους τονώσει το ηθικό να μπορούν ν’ αντέχουν στις μπόρες που έρχονται...

• ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ Π.Δ.;
Κάπου εκεί στο τέλος άρχισε να προστατεύει και την λίμνη Παμβώτιδα από εχθρικές επιθέσεις! Μέχρι και το προεδρικό Διάταγμα θυμήθηκε ο κ. Σκουρέλτης. Όχι το θυμήθηκε, απλά του είπαν αυτό να πει. Αν τον ρωτήσει κανείς περί τίνος πρόκειται, η απάντηση είναι πως «δεν είναι δική μου δουλειά»!

• ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ!..
Μετά την Ν.Δ. περίλαβε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκουρέλτης και του έδωσε να καταλάβει! Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλούσε, κανείς δεν κατάλαβε! Εννοούσε αυτό που έμεινε στο 4% ή αυτό το 30% που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και που πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα πρωτοπαλίκαρα του Άκη; Μη με ρωτήσετε ποιος είναι ο Άκης! Ρωτήστε τον Σκουρλέτη που συνεργάζεται με δαύτους. Καμιά εικοσιπενταριά από τους συγκεκριμένους είναι υπουργοί στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

❁ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ...
Το καραβάνι προχωρά και τα σκυλιά... γαβγίζουν! Δέστε όλους αυτούς που και πριν και μετά το συλλαλητήριο του «παραιτηθείτε» τι αβυσαλέα μάχη έδωσαν για να μειώσουν την παρουσία αλλά και την σημασία του! Για αγώνα κατσαρόλας του Άδωνι μίλησαν οι Συριζαίοι δίνοντας δύναμη στον αντιπρόεδρο περισσότερη απ’ ότι στην πραγματικότητα έχει. Μετά την χρέωσαν σε ξεπεσμένους Πασόκους, για να καταλήξουν στους κολαγονοξεσηκωμένους που, άμα τους γυρίσεις ανάποδα και τους τινάξεις, θα πέσει το μισό χρέος της χώρας! Το τελευταίο το έγραψε γ.γ. υπουργείου, κάποιος Νεφελούδης, που, αφού βρήκε τρύπα και τρύπωσε ελέω ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε κι αυτός κι έκραξε τους χθεσινούς συνταγματούχους!

■ ΡΗΜΑΔΙΟ!..
Το ήθελαν για δικό τους το Σύνταγμα να σπάνε, να καίνε και να τα κάνουν όλα ρημαδιό γενικά στην Αθήνα. Θυμηθείτε το 2008 που έκαψαν την Αθήνα και ο τότε υπουργός Πρ. Παυλόπουλος δεν άνοιξε μύτη μη στεναχωρήσει τα «παιδιά» που εδώ κι ενάμισο χρόνο ξεχρέωσαν την υποχρέωσή τους και τον έκαναν Πρόεδρο, πλην του Κυριάκου που, εδώ που τα λέμε, έσωσε το κύρος των πολιτικών!

❖ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ...
Μονοπώλιο των μπαχαλάκηδων το Σύνταγμα για τους πάσης φύσεως εξεγερμένους το ήθελε ο Φίλης, που ως νέος συνταγματολόγος έκανε λόγο για συγκέντρωση που άγγιξε τα όρια της συνταγματικής εκτροπής και μετατράπηκε στον καλύτερο χορηγό της! Και να μην ήθελε πολύς κόσμος να πάει στο Σύνταγμα, πήγε από περιέργεια για να δει πώς γίνεται η εκτροπή με τις φωνασκίες και τα συνθήματα. Βέβαια, πήγαν και ορισμένοι για να έχουν να λένε ότι «ήμουν κι εγώ εκεί όταν παραιτούνταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»! Όνειρα θερινής νυκτός, αλλά ήταν καλύτεροι εκείνοι που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε την αρχή για το ξήλωμα του Παπαδόπουλου και την αντικατάστασή του με τον Ιωαννίδη, που όλα μαζί οδήγησαν στην τραγωδία της Κύπρου; Αυτοί λοιπόν οι «επί τόπου» του Πολυτεχνείου εξαργύρωσαν την συμμετοχή στην εξέγερση με εξουσία, πλούτη, χλιδή, κλεψιές, υπουργεία, πρωθυπουργεία και έφτασαν σε σημείο να ενοχοποιούν τους Έλληνες λέγοντας «μαζί τα φάγαμε»...

❁ «ΝΑ ΚΑΕΙ - ΝΑ ΚΑΕΙ»!
Επαναλήφθηκε ο ξεσηκωμός των Ελλήνων - μπαχαλάκηδων το 2008 και, αφού κάηκε η Αθήνα, ήλθε το 2012 που και πάλι οι ίδιοι «επαναστάτες» βρέθηκαν στο Σύνταγμα και φώναζαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», η οποία ουδέποτε κάηκε με αποτέλεσμα κι αφού δεν έχασε τον χαρακτήρα της, να εξακολουθεί να λειτουργεί με π...νες και τσατσάδες, οι οποίες σήμερα... μούγκα στη στρούγκα!

■ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ...
Δεν φταίω εγώ αν γράφω αισχρόλογα, αλλά δέστε ποιοι άρχισαν πρώτοι! Ποιοι εξακολουθούν να παρομοιάζουν τους αντιρρησίες της αριστεράς με επαναστάτες της κατσαρόλας! Υπάρχουν όμως χειρότεροι εκφραστές από αυτούς που κυβερνούν σήμερα τη χώρα; Είναι η χειρότερη έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που αν δεν είχε προκύψει δυο φορές το 2015 είναι σίγουρο ότι δεν θα έδεναν πισθάγκωνα τον λαό που κάποια στιγμή, πού θα πάει, θα ξυπνήσει από τον λήθαργο και θα τους πάρει παραμάζωμα. Μια καλή πρώτη πρόβα έγινε προχθές...

❖ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ  ΣΤΟΝ... ΦΙΛΗ!
Με αυτά και με άλλα μαζεύτηκαν καμιά 10.000 νοματαίοι στο Σύνταγμα προχθές και οι καλοί τρόποι ευγένειας επιβάλλουν στους διοργανωτές να στείλουν ανθοδέσμες στον Φίλη, στην Όλγα, στον Νεφελούδη, στον Σκουρλέτη και φυσικά στον Καρανίκα στο Μαξίμου! Ας στείλουν και κανένα... στεφάνι στην «Αυγή» και στην «Contra News» του Κουρή με τα θερμά συλλυπητήρια για το βαθύ πένθος τους και τις πλερέζες που έριξαν επειδή δεν πέτυχαν να ματαιώσουν την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μαζί με τα στεφάνια ας τους στείλουν και από πέντε ζευγάρια καλτσόν ν’ αλλάζουν αν τους σκίζονται από τον κυβερνητικό κάματο!

❁ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...
Προσπαθεί η κυβέρνηση να μειώσει την αξία του συλλαλητηρίου μιλώντας για φιάσκο και την συνέκρινε με ανάλογες του 2012! Μάλιστα, προσπαθεί να δώσει και ερμηνεία αποδοχής του κυβερνητικού έργου της για το γεγονός ότι δεν κατέβηκαν καμιά διακοσαριά χιλιάδες άνθρωποι και να τα κάνουν όλα λίμπα. Δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό είναι χειρότερο γι’ αυτούς. Οι Έλληνες περιμένουν τη δική τους στιγμή να τους τιμωρήσουν κι αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνεται ότι το 80% των Ελλήνων δεν πιστεύουν ότι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να αλλάξει την κατάσταση και το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους εμπιστεύεται πια!

■ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Διαμαρτύρεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης επειδή τον αγνόησε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑς και δεν τον κάλεσε στη μάζωξη που έκανε ο Σκουρλέτης με αντικείμενο την σωτηρία της λίμνης! «Εμείς σε καλέσαμε κι εσύ δεν ήλθες», του απαντούν οι Συριζαίοι για να τους ξαναπαντήσει ο Αλέκος ότι «εμείς ένα απλό τηλεφώνημα είχαμε και πέραν αυτού ουδέν»!..

❖ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!..
Εδώ που τα λέμε, καλύτερα που δεν εκλήθη ο Αλέκος από τον ΣΥΡΙΖΑ να... σώσουν μαζί την λίμνη! Αν είναι να σωθεί από τον Σκουρέλτη, χαλάλι του και ας πάρει όλη τη δόξα εκείνος που, άμα δείτε κάτι τέτοιο, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Τόσοι πολλοί την έσωσαν πριν, που δεν έγινε και τίποτα για έναν ακόμη!

❁ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
Από την παρουσία του Αδώνιδος στα Γιάννενα και την ομιλία του εκείνο που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι η παρουσία ακροατηρίου ασυνήθιστου για τέτοιες εποχές και η παρατήρηση που του έγινε από ακροατή ότι «πρέπει να σηκώσεις τους τόνους, σε βλέπω πολύ χαλαρό». Αυτό του είπε και δεν μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το φαινόμενο. Ο άνθρωπος αυτός κατέβηκε από τον Άρη πρόσφατα, ή έκανε πλάκα στον Άδωνη, ο οποίος έδωσε την απάντηση «πόσο πιο ψηλούς τόνους να σηκώσω;». Έτσι του απάντησε και πολύ φοβάμαι πως δεν παρακολουθεί τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

■ ΣΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ!
Μόνο τον Μητροπολίτη Μάξιμο είδε προσωπικά και κατ’ εξαίρεση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Προφανώς πήγε να πάρει την ευχή του για να τον έχει ο Θεός καλά και να πάει καλά η συγκέντρωση. Στο δεύτερο η ευχή του Μάξιμου έπιασε και είχε κόσμο. Στο πρώτο όμως μάλλον υπήρξε αστοχία, διότι ο Άδωνις δεν έπαψε να είναι «δαιμονισμένος» και να πολεμάει τους... αντίχρηστους της Αριστεράς!

❖ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ;
Μετά τον Αποστόλου, τον Σκουρλέτη, την Όλγα Γυροβασίλη νάτος και ο Γιωργάκης στα Γιάννινα. Ήρθε κι εκείνος να σώσει την πατρίδα ή την παρτίδα, θα σας γελάσω! Θα κάνει νεκρανάσταση του κόμματός του, λέει, για να μη χάσει ο τόπος το κελεπούλι που κάποτε έγινε πρωθυπουργός με 44%, άφησε το κόμμα του στο 4% και το υπόλοιπο το σκόρπισε στους πέντε ανέμους, στέλνοντας πεσκέσι στον Αλέξη τον Κουρουμπλή, τον Σπίρτζη, την Τζάκρη κι ένα 30% της φυλής των πρασίνων. Στις εκλογές του Γενάρη του 2015 που κατέβασε δικό του κόμμα πήρε το 1,5% και την... μπούτσικα με τον κύπρο, αν δεν το θυμάται ο ίδιος. Με ό,τι απέμεινε τώρα βάλθηκε να αναστήσει το κόμμα του για να το οδηγήσει κι αυτό στον Αλέξη, τον οποίο άρχισε να γλυκοβλέπει όπως η γίδα τα καμπρολάχανα...

❁ ΤΥΧΕΡΟΣ...
«Δεν έγινε και τίποτα αν δεν ξεκινάνε τα σχολεία με προσευχή, ούτε κι αν δεν κάνουν παρελάσεις» ήταν η νέα έκδοση του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη. Πάντως, εγώ είμαι πολύ τυχερός διότι πρόλαβα ίσως την τελευταία προσευχή του Δημοτικού Σχολείου της Πεδινής όπου βρέθηκα προχθές το πρωί ένεκεν Γεωργίου Γιαννάκη του Β’ που άφησε την Δευτέρα Δημοτικού και επαξίως οδηγείται στην Τρίτη! Εκεί λοιπόν άκουσα πρωινή σχολική προσευχή, κάτι που είχα από τα δικά μου σχολικά χρόνια να ζήσω. Σας ομολογώ, δεν αισθάνθηκα καθόλου άσχημα, όπως αισθάνεται ο Υπουργός Παιδείας και η Καρανικοπαρέα του.

■ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Ένα από τα καλύτερα σχολεία το Δημοτικό της Πεδινής, το οποίο συγκεντρώνει πολλούς μαθητές, όχι μόνο από την περιοχή αλλά κι από την πόλη ακόμη. Το διδακτικό προσωπικό του δίνει σημασία όχι μόνο στην μάθηση αλλά και γενικότερα στην παιδαγώγηση των παιδιών και το κάνουν αγόγγυστα και παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν σε όλες τις γραμμές της εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι διαθέτουν και γνώσεις και μεράκι για το λειτούργημα. Με ενημερώνει ο Γιώργος για όλα και εγώ θεωρώ σκόπιμο και υποχρέωση να τα κοινοποιήσω. Χαλάω χατήρι στα παιδιά;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...
• Κλήθηκε ο Άδωνις να σχολιάσει την γλυκειά στάση του Αλέκου Καχριμάνη απέναντι στον Υπουργό Γεωργίας Β. Αποστόλου που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην πόλη μας. «Φίλος ο Αλέκος, φίλτατη η αλήθεια και η πατρίς», απάντησε και δικαίωσε πλήρως την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για το καταχέριασμα του Υπουργού που αρλουμπολογούσε ασυστόλως δίνοντας εξετάσεις όχι στο λαό της Ηπείρου, αλλά στο λαό του Κολωνακίου και στον Καρανίκα του Μαξίμου που θα κάνει τις αξιολογήσεις των Υπουργών όχι ανάλογα με το κυβερνητικό έργο, αλλά ανάλογα με την «φιλοξενία» που «έπαθαν» στις περιοχές που επισκέπτονται...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.