ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!
Μετά την... επιτυχημένη δρομολόγηση της ανάπτυξης εκ μέρους της Κυβέρνησης, τώρα τους μάρανε η αλλαγή του εκλογικού νόμου και άρχισαν να σκαρώνουν διάφορες διαβολιές για να ξαναξερδίσουν εκλογές, διότι ο Καρανίκας δεν μπορεί να ξανακάνει το γκαρσόνι!

ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ...
Ψάχνει για συνενόχους ο Αλέξης στο νέο ανοσιούργημα που έχει σκεφτεί να φτιάξει σ’ επίπεδο εκλογικού νόμου. Έναν εκλογικό νόμο που δεν θα επιτρέπει στο πρώτο κόμμα να φτιάχνει κυβέρνηση! Δηλαδή θα παρακαλάνε όλα τα κόμματα να εκλέγονται δεύτερα - τρίτα ή και τελευταία ακόμη για να συμμετέχουν σε κυβερνητικό σχήμα.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...
Το έχει χωνέψει ο Αλέξης ότι δεν θα ξαναδεί στη ζωή του πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψάχνει λύσεις για την περίπτωση που θα μπαίνει στη Βουλή ξεπερνώντας το 3%, το οποίο με επιμονή του Καμμένου θα αποτελέσει την κόκκινη γραμμή! Αλήθεια, πόσες κόκκινες γραμμές έχει βάλει ο εν λόγω πολιτικός κι όλες τις πήδηξε ή τις πέρασε κολάρο στο σβέρκο του;

ΚΟΥΙΚ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ!
Θα πούμε σ’ όλα ναι, ακούστηκε να λέει ο γίγαντας της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, Τέρενς Κουίκ. Η συνεργασία της αριστεράς με την δεξιά μας τα πήγε περίφημα, λέει και κλείνει το μάτι στην υπουργική καρέκλα, που με την ιδέα ότι μπορεί να τη χάσει έχει αρχίσει και ζουρλένεται!

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ...
Συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής θα έχει ο Πρωθυπουργός. Δεν θα συναντηθεί με τον Μιχαλολιάκο για να τηρήσει τα προσχήματα της δημοκρατικότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και μόνο αυτή η εξαίρεση στιγματίζει τον δικό του πολιτικό χώρο και μάλιστα ως ακραίο. Από τη στιγμή που η Χ.Α. εκλέγεται με την ψήφο των Ελλήνων είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς αυτή την απόφαση. Διαφορετικά, αν έχεις τα κότσια, θέσε την Χ.Α. εκτός Βουλής!

Ο ΚΟΥΤΣΟΝΟΜΟΣ...
Ορθά η Ντόρα μίλησε για νέο Κουτσογιωργισμό σ’ αυτό που πάει να κάνει η συγκυβέρνηση. Θυμάται η Ντόρα το νόμο που είχε φτιάξει ο Μένιος και με τον οποίο το πρώτο κόμμα δεν έφτιαχνε κυβέρνηση αν δεν έπαιρνε το 47% μόνο του. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν το 1989 - 1990 για να γίνει ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και με 151 βουλευτές παίρνοντας την ψήφο του Κατσίκη από τη ΔΗΑΝΑ.

ΤΑ ΚΟΛΠΑ...
Τα άλλα κόλπα του συγχωρεμένου ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Αλέξης, ο οποίος προσπαθεί να βάλει στο κόλπο κι άλλους πολιτικούς αρχηγούς, γι’ αυτό τους καλεί για να διερευνήσει τις απόψεις τους και τις θέσεις τους. Κάτι για απλή αναλογική γίνεται λόγος, αλλά μία απλή αναλογική στα μέτρα του Αλέξη και του Πάνου. Έχουν βάλει με το νού τους ότι ο λαός παραληρεί από... λατρεία προς το συγκυβερνητικό έργο που απολαμβάνει εδώ και ενάμισο χρόνο!

ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ;
Θα χάσει την εξουσία ο Τσίπρας με τον εκλογικό νόμο που κέρδισε, προεξοφλεί ο Κυριάκος. Ξέρει κάτι ή αυτό επιθυμεί, ιδού η απορία! Δυστυχώς, ο έχων μαχαίρι τρώει καρπούζι και αυτή τη στιγμή τα χασαπομάχαιρα έχουν πάρει... φωτιά!

ΚΑΒΑΛΑ...
Μιλάμε για πολύ μεγάλη ξετσιπωσιά! Έχουν στραγγίξει τους Έλληνες και ενώ ακόμη είναι η αρχή, ετοιμάζουν εκλογικό νόμο για να εξακολουθήσουν να τους περιφέρουν καβάλα. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη φτάσαμε στο πάρτε τα όλα, ακόμη και τα σώβρακα! Γι’ αυτά τα «καλά» ζητούν την ανοχή του μα...κα λαού ο οποίος σκάει και πληρώνει ακόμη!

ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ...
Θα νοσταλγήσει ο Έλληνας το έργο της Θεανούς με τα γεμιστά και του Πολάκη που ως αρμόδιος επί της Υγείας Υπουργός δίνει δουλειά στους κτηνιάτρους για να βρίσκουν την υγειά τους οι Κρητικοί!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Θα εκτιμήσει ο Έλληνας τα δάκρυα που έχυσαν οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης όταν τους γονάτιζαν με την υπογραφή του τρίτου και τέταρτου μνημονίου και θα τους ξαναβάλει στο σβέρκο του για να τον ταΐζουν με το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης!

ΚΟΥΤΣΟΝΟΜΟΣ...
Νομίζει κανείς ότι με τις ίδιες μεθόδους του παρελθόντος που παραπέμπουν στο παρελθόν του Μένιου, του Άκη και των άλλων πρασινοφρουρών, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν να κυβερνούν τη χώρα, θα φέρουν διαφορετικό αποτέλεσμα; Αν, λέω, αν επαναφέρουν τον κουτσονόμο πιστεύει κανείς ότι θ’ αποφύγουμε το «βρώμικο» ‘89 όπως ήθελαν να το χαρακτηρίζουν επειδή έπεσε ο φύλαρχος Αντρέας;

ΤΟΝ ΧΕΙΝΟΠΩΡΟ!..
Ας περάσει το καλοκαίρι άπρακτο κι ας έλθει ο «χεινόπωρος» που θα σφίξουν τα γάλατα με ΕΝΦΙΑ, φόρους, φόρους, φόρους, με πλειστηριασμούς, με κατασχέσεις με αναδουλειές και τότε θα δούμε πόσο χρήσιμος θα τους είναι ένας νέος εκλογικός νόμος τύπου Τσίπρα, Κουρουμπλή, Κατρούγκαλου, Θεανούς, Πολάκη...

ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ!
Στο Αγρίνιο τον έραναν με γαρύφαλλα και στα Γιάννενα του φιλούσαν τα χέρια! Όπως σας το γράφω, φίλοι μου! Ο λόγος για τον αμούστακο Γιωργάκη που ως νέος «πατήρ Κοσμάς» γυροβολάει τη χώρα στα πλαίσια νεκρανάστασης του κόμματός του (ποιος θυμάται πώς το λένε) και νεκρανάστασης της ευρύτερης αριστεράς!

Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ...
Εδώ που τα λέμε, τα θέλει και ο τάχας μας! Όταν υπάρχουν Έλληνες που φιλάνε τα χέρια των ηγετών τύπου Αλέξη, Γιωργάκη, τότε τι να περιμένει κανείς! Το χειροφίλημα των αφεντάδων μας παραπέμπει σ’ ένα ραγιαδισμό που δυστυχώς δεν έχει ξεριζωθεί από μέσα μας. Τετρακόσια χρόνια Τούρκικου ζυγού στην υπόλοιπη Ελλάδα και πεντακόσια περίπου στην Ήπειρο δεν ήταν δυνατόν να μην αφήσουν τα κατάλοιπά τους.

Ο ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Τα καλά νέα έρχονται από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο οποίος επί τέλους πάει Ευρώπη όπως είχε προβλέψει ο αείμνηστος Αλ. Κιτσάκης, ύστερα από πολλές αναποδιές του παρελθόντος. Όλος ο κόσμος το είχε τούμπανο κι ενώ έγινε ακόμη και η κλήρωση της ομάδας για συμμετοχή στην Ευρώπη, μέχρι χθες η περιβόητη ΕΠΟ δεν είχε πληροφορηθεί τίποτα για το γεγονός και γι’ αυτό δεν το ανακοίνωσε!

Ο ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ!..
Ήταν το τριήμερο και ο ύπνος ήταν βαθύς για τους διοικούντες την ΕΠΟ ή ήταν βαρύ το πένθος που ο γνωστός Γκαγκάτσης «έχανε» το ταξίδι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ο οποίος ήθελε να φέρει και την ΟΥΕΦΑ στα μέτρα του θυμίζοντας τα παλιά της συγχωρεμένης για όσους θυμούνται κι έγινε προ ετών.

ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ...
Έστω και δι’ αυτού του τρόπου, δηλαδή του αποκλεισμού του Πανιωνίου για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εκπροσωπήσει την Ήπειρο σε διεθνή ποδοσφαιρική οργάνωση. Μέσα στην υπόλοιπη Ελληνική ξεραΐλα αυτή η συμμετοχή είναι μία μικρή όαση όπου στην ομάδα του Χριστοβασίλη, του Πετράκη και των ποδοσφαιριστών τους έμελλε να πιουν λίγες σταγόνες νερού ευτυχίας!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ...
Τα άλλα καλά νέα έρχονται από τα παιδιά της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, τα οποία την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας ταξίδεψαν σε άλλες χώρες, σε άλλους κόσμους, σε άλλους πολιτισμούς για να πάρουμε μία μόνο μικρή γεύση. Με την παιδική αθωότητα και με την ομαδική δουλειά των παιδαγωγών πρώτα αλλά και με την στήριξη πολλών άλλων εθελοντών και μη οι μπόμπιρες έδειξαν το δρόμο της αγάπης, αδελφοσύνης, ελευθερίας, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι «τρανοί» του κόσμου και στον οποίο θα ήθελαν τα ίδια να ζήσουν. Αυτό το δρόμο ζητάει κι από μας ο Μπάμπης μου, ο οποίος με προσκάλεσε να παρακολουθήσω το ταξίδι του μαζί με τ’ άλλα παιδιά μπας και συμμορφωθεί ως προς τις υποδείξεις. Μπράβο στα παιδιά και στις δασκάλες τους. Ας αρχίσουν αυτά να φτιάξουν μόνα τους τον κόσμο που θέλουν να ζήσουν...

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.