ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ!
«Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Ιουλίου του 2016! Μια ακόμη προεκλογική δέσμευσή μας υλοποιείται». Το έγραψε ο γίγαντας Κώστας Ζαχαριάδης καθοδηγητής του Αλέξη, του Καρανίκα, του Κατρούγκαλου, του Δρίτσα, της Τασίας κι άλλων πλείστων ομοίων του ων ουκ έστιν αριθμός.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ!
Από πρώτη Ιουλίου λοιπόν μη τυχόν και πιάσει κανένας άνεργος δουλειά αν δεν πάρει 751 ευρώ μηνιάτικο, διότι θα του κόψει τον κ...λο ο Κωστάκης ο Ζαχαριάδης που έτρεξε να συγχαρεί την μεγάλη επιτυχία των Podemos στις πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία ακολουθώντας τον άλλο Τιτάνα Παπαδημούλη επαγγελματία Ευρωβουλευτή των 25.000 ευρώ μηνιαίο μισθό!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Η παπαριά τελικά έχει την πρωτοκαθεδρία εδώ κι ενάμισο χρόνο. Έχουν γίνει εξπέρ στο παραμύθι και ο λαός δεν αντιδρά διότι τους θεωρεί ακόμη σπουδαίους μόνο και μόνο επειδή δηλώνουν αριστεροί! Αριστεροί που όμως ανακάλυψαν τον καπιταλισμό και του δίνουν να καταλάβει. Εδώ ταιριάζει αυτό που έχουμε ξαναγράψει και έχει να κάνει με την γεροντοκόρη που ανακάλυψε τη σημασία και την αξία του sex στα 45 της και δεν λέει να σηκωθεί από το κρεβάτι.

ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Ανακάλυψαν έναν καπιταλισμό περίεργο που προσπαθούν να τον εφαρμόσουν μέσα από Μαρξιστικές και Μπακούνικες θεωρίες με αποτέλεσμα κάθε επόμενη μέρα να είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Έπαιρναν κάτι από σύνταξη οι Έλληνες απόμαχοι της δουλειάς και ετούτοι εδώ το έφεραν στα μέτρα της ιδεολογίας τους. Ισοπέδωση στη φτώχεια ήταν πάντοτε στις σκέψεις της αριστεράς κι αυτό επετεύχθη πλήρως και μάλιστα μέσα από εκλογικές διαδικασίες όπου απόκτησαν την νομιμότητα.

Η ΑΝΑΠΛΑΙΣΙΩΣΗ
Έπαθαν, λέει, σοκ οι πάσης φύσεως συνταξιούχοι όταν αντίκρυσαν τις συντάξεις που πήραν για τον Ιούλιο του 2016! Είχαν πιστέψει τους Αλέξηδες με τους Κατρουγκαλαίους ότι δεν θα πειραχτεί καμία σύνταξη κανενός συνταξιούχου! Μάλιστα ο κ. Βούτσης είπε το αμίμητο ότι αυξήσαμε τους φόρους για να μη μειώσουμε τις συντάξεις! Ενώ ένας άλλος τύπος Σεβαστάκης εφηύρε δικό του όρο για το πετσόκομμα των συντάξεων και μίλησε για αναπλαισίωση! Τι μ...κίες θ’ ακούσουμε ακόμη! Ακούτε και θυμηθείτε: Αναπλαισίωση!

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Πάνω που επί αριστεράς είχαν εκλείψει οι αυτοκτονίες διότι τις είχε απαγορεύσει ο Αλέξης, νάτη μια καραμπινάτη από τον αυτόχειρα Κυριάκο Μαμιδάκη. Την ώρα που η «λετσοπαρέα» ζητιάνευε επενδύσεις στην Κίνα, οι Ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα η μία πίσω από την άλλη. Ηλεκτρονική, Μαρινόπουλος, Μαμιδάκης είναι τα τελευταία θύματα της κρίσης στη χώρα. Έχουν προηγηθεί άλλες μεγάλες επιχειρήσεις είτε έκλεισαν είτε έφυγαν προς άλλες χώρες για να σωθούν από την λαίλαπα γενικώς και ειδικώς.

Ο ΧΟΡΟΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ
Αυτοκτόνησε ο Μαμιδάκης και βγήκαν οι σκατόψυχοι της φιλοσοφίας «η δική μου μάνα πέθανε καμία μάνα να μη μείνει» κι έστησαν χορό γύρω από το πτώμα. Χρωστούσε τρακόσια εκατομμύρια στην αγορά και άφησε τώρα ένα σωρό κόσμο στην ανεργία λένε και ξαναλένε οι «προοδευτικοί» και κανένας δεν μιλάει για το χωμί που έδινε επί εβδομήντα χρόνια σε χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες. Το ίδιο και με άλλες επιχειρήσεις καμιά 500αριά χιλιάδες από την αρχή της κρίσης!

ΓΙΟΚ!
Καλό το σύνθημα της αριστεράς που ήθελε την Ελλάδα χωρίς επχειρηματίες άρα αφεντικά, αλλά όταν γιοκ «αφεντικά» γιοκ επιχειρήσεις άρα γιοκ εργαζόμενους. Το 1,5 εκατ. ανέργων δεν έγινε τυχαία και μάλιστα δουλεύτηκε πολύ από τους «αντιρρησίες» ελεύθερης οικονομίας. Όταν οι Ρώσοι ανακάλυπταν τους παραδείσους του καπιταλισμού κάποιοι Έλληνες ανακάλυπταν τον Μπολσεβικισμό, Λενινισμό, Σταλινισμό, Μαρξισμό, Βελουχιωτισμό! Τον τελευταίο τον έχει εικόνα στο γραφείο του ο Πολάκης για να τον προστατεύει από πάσαν νόσον και μαλακίαν! Πρώτος διδάξας ο Στ. Τζουμάκας με την περιβόητη Εγκύκλιο το 1980 που έδινε διαταγή στις Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να αναρτήσουν την φωτό του Άρη τον οποίον είχαν ρίξει στο πυρ το εξώτερον οι κομμουνιστές...

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ...
Κατάρες στον Κυριάκο Μαμιδάκη που έκανε αίτηση πτώχευσης, κατάρες και στο νεκρό πια Μαμιδάκη που άφησε χρέη και άνεργους! Ήταν λέει και συγχωριανός και φίλος του Κων/νου Μητσοτάκη άρα οι κατάρες πιο σκληρές και τρισκατάρατες. Πας μη αριστερός εχθρός του λαού κατά τους νάνους της πολιτικής όπως εκείνος ο λεβέντης Λεβέντης, ο οποίος ήλθε θεόσταλτος να σώσει την Ελλάδα. Έφτασε σε σημείο να συμβουλεύει τον Τσίπρα να σώσει και την Βρετανία μετά τη σωτηρία της Ελλάδας!

ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ
Ο κόσμος καίγεται και οι π...νες λούζονται, ένα πράμα η οικονομική κατάσταση στη χώρα. Κάθε μέρα που περνάει ο τόπος στεγνώνει και οι πολιτικοί μας έχουν την πολυτέλεια να κάνουν διάλογο για τον εκλογικό νόμο. Αυτό μάρανε τον ξυπόλυτο, νηστικό, εξευτελισμένο Έλληνα και μ’ αυτή την έννοια κοιμάται και ξυπνάει.

Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Θα μπει δεν θα μπει στη Βουλή ο Καμμένος, θα μπει δεν θα μπει στη Βουλή η Αυλωνίτου (αριστερό αγλάισμα) θα μπει ή όχι στην κυβέρνηση ο γελωτοποιός Παύλος Χαϊκάλης κι άλλοι τέτοιοι πονοκέφαλοι βασανίζουν εκείνο τον 19χρονο που περιγράφει το δράμα του στο διαδίκτυο, τώρα που πέτυχε στο Μαθηματικό Ιωαννίνων δεν πρόκειται να πάει να φοιτήσει διότι δεν τολμά να ζητήσει από τους γονείς του ούτε εισιτήρια για το Αστικό ΚΤΕΛ, αφού και οι δυο είναι άνεργοι!

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ
Τη μπάλα εκτός γηπέδου για να μη φαίνεται η γύμνια και η ξεφτίλα των παικτών. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελληνική πολιτική σκηνή με τους Ελληναράδες που βρίσκονται στην κερκίδα να είναι ψεκασμένοι και να μην αντιδρούν διόλου. Άραγε πότε θα ξυπνήσουν για να γίνουν εκείνοι πρωταγωνιστές και να παίζουν εκείνοι την μπάλα που ξέρουν και πρέπει.

ΤΣΙΜΠΗΣΕ...
Έχει τσιμπήσει η αντιπολίτευση με τον εκλογικό νόμο και κάνει κι εκείνη πως ενοχλείται από το κακό παιχνίδι της κυβέρνησης! Στην ουσία κι εκείνη στο ίδιο γήπεδο παίζει και μαρκάρει την κυβέρνηση με τα μάτια! Δυστυχώς έχει περάσει εκείνη η εποχή που ακούγονταν «παίξτε μπάλα ρε» και το άλλο «θα μπούμε μέσα». Με άδεια ή «νεκρή» εξέδρα δεν περιμένει κανείς να ζήσει τέτοιες εποχές.

ΑΞΙΟΣ!
Τα αγαθά κόλποις κτώνται τελικά! Θυμώσαστε εκείνον τον... παλαμακιστή στη ζεϊμπεκιά της Γυροβασίλη! Μ’ αυτό το προσόν και με κάτι άλλα εκρίθη ικανός να διοικήσει το Νοσοκομείο της Άρτας, ξεπληρώνοντας συγχρόνως αυτή την ιερή υποχρέωση προς το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και προς την «αγία» Όλγα η οποία τους φίλους μπορεί ν’ αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Δεν είναι σαν κάτι γίγαντες της Ν.Δ. που έψαχναν να βρουν στη «γειτονιά» για ικανούς και πρόθυμους, όταν ήταν να ορίσουν διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα οι της Ν.Δ. είχαν μια ιδιαίτερη αδυναμία σε συνταξιούχους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Πέρασε ενάμισος χρόνος για να ορίσουν προέδρους Δ.Σ. σε Νοσκομεία της χώρας. Έψαχναν, λέει, τους καλύτερους με μια ευαισθησία στους πάσης φύσεως... παλαμακιστές! Έτσι, σε τρία Νοσκομεία της Ηπείρου (Άρτας, Πρέβεζας, «Χατζηκώστα») επιτέλους βρέθηκαν οι ικανοί και από προχθές έγινε από Θεού και ορίστηκαν. Το «Χατζηκώστα» έμεινε νωρίς από Διοίκηση διότι ήταν πολύ φιλελεύθερος ο Λ. Γεωργόπουλος, ενώ παραμένουν στις θέσεις τους ο Φ. Βάββας στο ΠΠΓΝΙ και Σπ. Δερδεμέζης στους Φιλιάτες. Το πότε θα έλθει, αν θα έλθει η σειρά των δύο εναπομεινάντων, είναι άγνωστο προς το παρόν. Δέστε  όμως μια λεπτομέρεια: Ο νέος Διοικητής του «Χατζηκώστα» λέγεται ότι είναι κι εκείνος της ευρύτερης οικογένειας Βάββα, εξ αγχιστείας κάτι που δεν το γνώριζαν οι μέντορές του! Φοβάμαι πως αυτό θα αποβεί σε βάρος του Φώτη Βάββα, καθότι δύο «συγγενείς» δεν μπορεί να έχουν την «σφραγίδα δωρεάς». Άλλωστε οι σώγαμπροι πάντοτε είχαν καλή τύχη...

ΚΛΕΦΤΕΣ!
Ένα στα τρία βενζινάδικα κλέβει τους πελάτες. Τα λένε αυτοί που μετά από ελέγχους διαπίστωσαν την κλοπή που γινόταν συστηματικά και κατ’ επάγγελμα, από κάποια βενζινάδικα της Αττικής που πουλούσαν φθηνά καύσιμα τα οποία τελικά ήταν πιο ακριβά από τα ακριβότερα! Το πιο τρελό είναι ότι κάποιοι από τους κλέφτες ήταν υπότροποι πλήρωναν το προστιμούλι και συνέχιζαν και συνεχίζουν να κλέβουν. Το κράτος απλά παρακολουθεί το ζήτημα αντί ν’ αρχίσει να βάζει λουκέτα προς παραδειγματισμό. Είπαμε κλέφτες αλλά όχι να παίρνουν στο λαιμό τους όλους τους έντιμους πρατηριούχους!

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...
Πόσο κοστίζει ένα κόψιμο χορταριών στο προαύλιο και τον περίβολο της εκκλησίας Αγ. Αποστόλων στο Μέτσοβο; Καθόλου καλή δεν ήταν η εικόνα που αντίκρυσα τις προάλλες που βρέθηκα σ’ αυτό το χώρο, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από πολλούς Μετσοβίτες. Αν υπάρχει οικονομική αδυναμία από την εκκλησία και τον Δήμο Μετσόβου, ας κάνει κάτι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ή ο πρώην δήμαρχος και νυν Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος είμαι βέβαιος πως δεν του άρεσε η εικόνα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Έντεκα υποψήφιοι για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες! Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον από παλιούς και νέους μνηστήρες οι οποίοι αν και γνωρίζουν ότι το εγχείρημα τηλεόραση δεν είναι ό,τι καλύτερο εν τούτοις ψάχνουν για μια αδειούλα για να περπατήσουν άλλου είδους συμφέροντα. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων και ο πρώην αριστερός - κατασκευαστής Καλογρίτσας ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία η οποία έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ
Φιλαράκι από παλιούς συντροφικούς αγώνες με αρκετούς του σημερινού καθεστώτος συνδεόμενος μάλιστα με κουμπαριές με Σπίρτζη και Καμμένο. Λέγεται ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε εξαγοράσει την κατασκευαστική εταιρία του Παύλου Τσίπρα με ό,τι μπορεί να σημαίνει γι’ αυτό. Τα κονέ στην κυβέρνηση ισχυρά και στόχος του είναι να ελέγξει τον τομέα διαχείρισης αποβλήτων σ’ όλη τη χώρα κάτι που πρέπει να το κρατήσετε στη μνήμη σας. Περισσότερα οσονούπω.

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ!
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα καταργήσει αυτό το μικρό επίδομα ΕΚΑΣ». Ποιος το είπε χρυσά μου κορίτσια κι αγόρια; Τι είπατε, δεν θυμόσαστε! Εγώ είμαι εδώ! Ο Αλέξης αγαπημένα μου παιδιά, μεσήλικες και ηλικιωμένοι!

ΤΙ ΕΛΕΓΕ!
Ο Αλέξης που δεν θα έκοβε κύριες συντάξεις, επικουρικές και ΕΚΑΣ. Αυτός που θα επανέφερε 13η σύνταξη και όχι μικρότερη σύνταξη από το φιλοδώρημα των 700 ευρώ. Αλήθεια ποιος τελικά φταίει, εγώ που τα θυμάμαι ή εκείνοι που παπάριαζαν τον λαό όταν ήταν αντιπολίτευση. Αν έλεγαν όλα αυτά που δεν θα έκαναν δεν θα έφταναν από το 4% στο 35% και θα θρονιάζονταν στον σβέρκο των Ελλήνων επειδή αρέσει η εξουσία στον Δρίτσα της Τασίας και στον Καρανίκα!

ΣΑΝ ΧΘΕΣ...
• Ήταν σαν χθες βράδυ πέρσι τέτοιο καιρό που οι απ’ έξω χόρευαν για το 62% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και μέσα στο Μαξίμου έπεφτε το δάκρυ κορόμηλο από την απόφαση που είχε πάρει ο λαός τον οποίο εκείνοι είχαν οδηγήσει σ’ αυτό το δρόμο.
Πέντε Ιουλίου 2015 και η ιστορία θα γράψει πως το 62% ΟΧΙ και 38% ΝΑΙ έγιναν όλα ΝΑΙ! Ήταν η δεύτερη φορά αριστερά της οποίας το παραμύθι έχαψε ο λαός. ακολούθησε ο Σεπτέμβριος του 2015 που για τρίτη φορά αποφάσισε αριστερά.
Τώρα που άρχισε να λούζεται τα αγαθά της είναι αργά για δάκρυα. Τώρα ήλθε η ώρα του σκάσε και πλήρωνε έχεις δεν έχεις. Τώρα όσο σκουσμό κι αν ρίξουμε ούτε μας ακούει ούτε μας πιστεύει κανείς. Τα τραβούσε ο οργανισμός μας οπότε τσιμουδιά!


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.