ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

OI MΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ...
Ηθικόν δίδαγμα και «πολεμικό» συμπέρασμα! Οι Τούρκοι δικαιώνουν τους χαρακτηρισμούς μπουνταλάδες αξιωματικοί και Μογγόλοι. Κατά το μεν πρώτον ούτε ένα πραξικόπημα της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν και κατά το δεύτερον, δεν ξεχνούν την τέχνη των αποκεφαλισμών!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ!
Διότι, πού πάτε, ρε μεμέτια, 10 η ώρα το βράδυ να κάνετε πραξικόπημα και χαλάτε το ραχάτι των νεόΤουρκων; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να στερείτε τις τελευταίες ρουφηξιές του ναργιλέ κάνοντας φασαρία με ερπύστριες και με εικοσάχρονα παιδιά που έτρεμε το φυλλοκάρδι τους μη τυχόν και πετύχει το εγχείρημα των γιαλατζί πραξικοπηματιών αξιωματικών τους!

ΟΙ «ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ»...
Είχαν προηγηθεί άλλα πέντε πραξικοπήματα κι όλα ήταν πετυχημένα! Κανένας όμως δεν άνοιξε ένα βιβλίο να πάρει δύο τζούρες ιστορίας για να’χουν να λένε ότι έκαναν κάτι της προκοπής. Πάρτους τώρα όλους ξεβράκωτους στιβαγμένους σε αποθήκες και δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει κανείς, να κλαίει ή να γελάει από το όλο θέαμα που είναι απόρροια του πραξικοπήματος της πλάκας.

Η ΑΣΚΗΣΗ...
Εμείς για άσκηση το πήραμε κι είπαμε να κάνουμε μία βόλτα στην πλατεία ΤΑΧΙΜ που έχει κι ωραίο σουτζούκ λουκούμι, είπαν τα φαντάρια που πήραν και τα τανκς μαζί τους για να κάνουν εντύπωση στις γκόμενες! Πού να ήξεραν τα κακόμοιρα ότι θα απολάμβαναν το οθωμανικό δίκαιο από τον Σουλτάνο Ερντογάν, του οποίου χάλασαν τις διακοπές καλοκαιριάτικα!

ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ!..
Καμιά τριακοσαριά οι νεκροί και κάμποσες χιλιάδες οι φυλακισμένοι στρατιωτικοί - δικαστές κι άλλοι αντικαθεστωτικοί! Θα τους φάνε τα μπουντρούμια και μερικούς θα τους φάει η μαρμάγκα, όπως προανήγγειλε ο δημοκράταρος Ερντογάν, του οποίου η τύχη έφτασε μέχρι τον Αλάχ!

ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!..
Πραξικόπημα της πλάκας και του κουστουμιού ήταν αυτό και κάποιοι προχωρημένοι (!) μιλούν για στημένη υπόθεση από το καθεστώς του Σουλτάνου Ερντογάν! Ό,τι και να πει κανείς... τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο τούρκικος λαός ζει στο πετσί του έναν ιδιότυπο ραγιαδισμό, που είναι παλιά τέχνη των Μογγόλων!

ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ...
Καϋμένο μου παιδί, τι πήγες να πάθεις, ήρθαν τα λόγια παρηγοριάς από τον δικό μας Αλέξη προς τον Τούρκο ομόλογό του! Μη στεναχωρείσαι και μη συγχίζεσαι, αδελφέ και ό,τι κι αν σου συμβεί εγώ με τον στρατάρχη Πάνο είμαστε εδώ να βάλουμε πλάτη!
ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Σ’ ευχαριστώ γκαρντάσι για τα καλά σου λόγια, το ίδιο θα έκανα κι εγώ αν σε έδενε ο υπουργός Βαρουφάκης με τον Γκαλμπρέιτ, του απάντησε ο Σουλτάνος και του έκλεισε το μάτι με νόημα. Ο διάλογος έγινε μέσω I PHONE που, ενώ τόσο πολύ μισούσε ο Ερντογάν, εν τούτοις, την γενομένη στιγμή τον έσωσε. Θυμηθείτε, αυτό θα του φάει το κεφάλι κάποια στιγμή. Σε 15 μέρες θα κάνεις παραλαβή οκτώ δεμάτων του απάντησε ο Αλέξης και έκλεισε κι εκείνος το αριστερό μάτι!

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!
Το καλό όμως ήλθε από το «μπλοκ» του Στρατάρχη Πάνου, κατά το οποίο αποκαλύπτεται το μέγα μυστικό του όλου εγχειρήματος στην Τουρκία! «Το γνώριζε προ πολλού ο Πάνος και είχε πάρει τα μέτρα του» γράφουν και δοξάζουν τον μέγα πολιτικό και στρατιωτικό νου της χώρας μας!

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...
Αφού έτσι ήταν τα πράγματα, γιατί ωρέ δεν ενημερώναταν τον Σουλτάνο που του χάλασαν τις διακοπές κάτι χαζομεμέτια; Επίσης, αφού το γνώριζαν, γιατί ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιαννιώτης την καταγωγή, ξυπνούσε τα άγρια μεσάνυχτα να ενημερώσει το έτερον ήμισυ της Κυβέρνησης ότι γίνεται παρέλαση αρμάτων με συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία;

Τ’ ΑΥΤΙΑ!
Το ελληνικό «τραβάτε και κανένα αυτί» έγινε κόψτε τ’ αυτιά των Τούρκων πρωτοστατών στο πραξικόπημα με πρώτο τον αρχηγό της Αεροπορίας! Ώσπου να το πει ο Ερντογάν το έκαναν ασκαρδαμυκτί οι οπαδοί του και νάτον τώρα τον αρχηγό «σιούτο»! Φανταστείτε την τύχη της «οκτάδας» που αυτομόλησε στην Αλεξανδρούπολη και που η Ελληνική δικαιοσύνη τους κατηγορεί για μη κατάθεση προγράμματος πτήσης προς Ελληνικό έδαφος. Επ’ ευκαιρία, αυτοί που ήλθαν να πάρουν το ελικόπτερο είχαν υποβάλλει πρόγραμμα πτήσης; Τι λέει ο στρατάρχης Πάνος που ντύνεται πιλότος τα βράδια και κόβει βόλτες στο Πεντάγωνο;

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ...
Στα Τούρκικα ζητήματα βρίσκουμε και δίνουμε λύσεις, στα Ελληνικά έχουμε ένα προβληματάκι, όπως τα «καλόπαιδα» που έχουν καταλάβει το ΑΠΘ και έχουν κατασκηνώσει για τα καλά! Ένα δεκανέα δεν μπορεί να στείλει ο στρατάρχης να επιβάλλει την τάξη, τραβώντας κανένα αυτί;
ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΗΜΙΧΡΟΝΩΝ!
Τέλος, ισλαμοφασίστες - Κεμαλοφασίστες σημείωσατε το σημείο ένα στο α’ Ημίχρονο! Να δείτε που ο «αγώνας» δεν πρόκειται να τελειώσει σε δύο ημίχρονα! Εδώ θα είμαστε όταν θα κόβουν τ’ αυτιά του Σουλτάνου και θα τα περιφέρουν ως τρόπαια οι κυνηγοί κεφαλών! Ως τότε, καλό κουράγιο!

ΕΠΟΧΗ ΟΤΣΑΛΑΝ!
Όσο για τους δικούς μας με πνιγμένα τα μάτια από την εποχή της παράδοσης του Οτσαλάν κάνουν την καρδιά κόμπο, ως συνήθως και θα παραδόσουν εις χείρας Ερντογάν τους οκτώ για να τους θάψει ζωντανούς η νέα δικαιοσύνη που εγκατέστησε ο Σουλτάνος! Αν δεν με πιστεύετε, σας ορκίζομαι στο όνομα του Βίτσα και της Αγίας Όλγας από την Άρτα, που με πόνο ψυχής και λιποθυμώντας από δημοκρατικές ευαισθησίες έβγαλαν καταδικαστική απόφαση επαναπατρισμού των Κεμαλοφασιστών!

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...
Εν τω μεταξύ, «Τούρκος» έγινε ο δικός μας «άγιος» από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και είχαν να κάνουν με το ταξίδι του στην Ρωσία. Πού βρήκε τα λεφτά και ταξίδεψε αναρωτήθηκε κάποιος «καλοπροαίρετος» περί τα εκκλησιαστικά κι αυτό ανάγκασε τον Μάξιμο να απαντήσει από άμβωνος, λέγοντας πως στο ταξίδι χορηγός ήταν κάποια Τράπεζα, η οποία μετά την «απολογία» Μαξίμου εισέπραξε την διαφήμιση της ζωής της εντελώς τζάμπα! Συχνά-πυκνά γίνονται επιθέσεις στον Δεσπότη Ιωαννίνων για τη δράση του από την οποία ενοχλούνται ορισμένοι...

ΑΛΟΓΙΣΤΑ...
Ο υπογράφων, θα το ξαναγράψω, έχει υποστεί περιπέτειες από το «παπαδαριό» και θα είχαμε χίλιους λόγους να τους καταχεριάζουμε ψάχνοντας αδυναμίες και αστοχίες. Στην περίπτωση όμως του Μαξίμου τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μόνο όποιος είναι προκατειλημμένος και δεν θέλει να «ερευνήσει τας γραφάς» μπαίνει στην κριτική την αλόγιστη...

ΧΥΜΑ...
Δεν ξημεροβραδιάζω στην Μητρόπολη και δεν έχω καμία σχέση με την διαχείριση των Αγαθοεργών, όπως γίνεται με πολλούς συμπολίτες. Όποτε όμως ζήτησα πληροφορίες από την Μητρόπολη δεν βρήκα πόρτες κλειστές αλλά έναν Δεσπότη χύμα που δεν κρύβει ούτε την πικρία και την αγωνία, αλλά ούτε και την ικανοποίησή του από την συνεργασία με ανθρώπους που έχουν την διάθεση της προσφοράς, που αρχίζει από το κεράκι και φτάνει μέχρι την σίτιση χιλιάδων συνομιλητών που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό...

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ...
Μαζί με την πικρία του για την κριτική που του ασκείται, ο Μάξιμος προσεύχεται και για τους επικριτές του, έτσι είπε από άμβωνος Αγ. Μαρίνας. Σε αντίθεση με κάτι ρασοφόρους που περιμένουν με αγωνία να έλθει η Κυριακή και ν’ αρχίσουν το καταχέριασμα από άμβωνος σε όσα δεν είναι στα μέτρα τους. Αντί να ξεχειλίσει η αγάπη ακόμη και για τους αμαρτωλούς, τους περισσεύει το μίσος...

ΚΑΝΕΝΑΣ... ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ!
Συνέλαβαν κάποιους λαθροριγανάδες και τους παρέπεμψαν αρμοδίως να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη. Μετέφεραν 2,1 τόνους κόκα και ουδείς ευρέθη υπεύθυνος διακινητής κατά την αδέκαστη δικαιοσύνη μας. Προφανώς το πλοίο αυτοφορτώθηκε, αυτοταξίδεψε και αυτοαγκυροβόλησε σε Ελληνικό λιμάνι. Κατόπιν όλων αυτών, το «εμπόρευμα» ήταν δι’ ιδίαν χρήση του... πλοίου!

ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ!!!
Αλλού το περίμεναν το ελικόπτερο, αλλού αυτό προσγειώθηκε και είχε μέσα οκτώ ψοφότουρκους, οι οποίοι εν πτήσει έμαθαν ότι έκαναν, οι ίδιοι, πραξικόπημα! Ήλθαν που ήλθαν, λένε, δεν ζητούν κι ένα πολιτικό άσυλο γιατί αν επιστρέψουν στην Τουρκία μαύρο φίδι που τους έφαγε...

ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ...
Άκουσαν ήχους ελικοπτέρου οι άλλοι οι φίλοι του Καρανίκα που κατοικούν στο Μαξίμου κι άρχισαν τα ξόρκια! Μακριά από μας κι όπου θέλει ας μπει... ο διάβολος, σκέφτονται και είναι έτοιμοι να τους παραδώσουν πεσκέσι στον Σουλτάνο. Μάλιστα, στο πεσκέσι θα συμπεριλαμβάνονται καλάθια με αγγούρια Καλυβιώτικα και ξέρουν εκείνοι τι θα τα κάνουν!

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ...
Δεν κινείται στη σφαίρα του παράλογου το αίτημα του Ερντογάν προς τον Αλέξη περί παράδοσης των οκτώ. Πήγαν να γκρεμίσουν τον φίλο Ερντογάν και αυτό είναι εγκληματική πράξη, οπότε πρέπει να τους παραδώσουμε, λέει ο κ. Βίτσας, που ενώ είναι κάτι εκεί στο Άμυνας, δίπλα στον στρατάρχη Πάνο, αν και ήξερε δεν μίλαγε!

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ...
Το μήνυμα που έστειλαν οι φίλοι Αμερικάνοι προς Ερντογάν μάλιστα είναι σαφές: «Την επόμενη φορά που θα ζητάτε συγγνώμη από τον Πούτιν, να ξέρετε ότι θα είναι πετυχημένο το πραξικόπημα. Απλά να το κάνουμε τις πρωινές ώρες και χειμώνα καιρό. Τώρα, μια... προβίτσα κάναμε τους διεμήνυσαν!».

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑ!
Ποιος είπε ότι δεν γίνονται θαύματα και την σήμερον ημέραν κι ένα ακόμη από τα πολλά που έχουν γίνει στον ίδιο χώρο είναι η συγκόλληση χεριού που έγινε από την ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Για μια ακόμη φορά γίνεται κάτι τέτοιο από την Κλινική που έστησε ο καθηγητής Σουκάκος, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο και ο οποίος έφτιαξε τη δική του σχολή αφήνοντας τεράστια γνώση ως παρακαταθήκη. Είμαστε εδώ να καταγράφουμε, όχι μονάχα τα στραβά του συστήματος Υγείας αλλά και τις επιτυχίες και μη σας κάνει εντύπωση αν βγει ο Υπουργός Πολάκης και μιλήσει για «κατόπιν ενεργειών του». Τουλάχιστον, να μην επιτρέψουν οι γιατροί κάτι τέτοιο...


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.