ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΒΡΗΚΕ ΡΟΛΟ!
Κανείς καλός δεν χάνεται σ’ αυτό τον τόπο και δη στην Ν.Δ. Τελικά η γνωστή σε μας από το πέρασμά της στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου Βίκυ Ευταξά βρήκε ρόλο κομματικό στην Θεσσαλονίκη μετά από απόφαση του Κυριάκου, ο οποίος αφού «καθάρισε» τον προηγούμενο που δεν ήταν δικός του, τοποθέτησε την δική του Βίκυ, η οποία «θυσίασε» τον Απόστολο κατά την προεκλογική κομματική περίοδο και μπήκε στην υπηρεσία του Κυριάκου!

• ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ!..
Μέχρι τον διορισμό της κ. Βίκυς έγιναν ένα σωρό κινήσεις, μερικές εξ’ αυτών να είναι απέναντι ακόμη και σε άτομα «στενού» περιβάλλοντος του Κυριάκου ο οποίος δεν τους άκουσε και αξιοποίησε την εν λόγω στη Θεσσαλονίκη αν και διακαώς επιθυμούσε και διεκδικούσε θέση στην κεντρική διοίκηση της Ν.Δ. στην Αθήνα. Τώρα το πρόβλημα θα το έχουν οι Θεσσαλονικείς βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές κι άλλα στελέχη που δεν τους κάθεται και καλά η αναρρίχηση στην κομματική ιεραρχία της κ. Ευταξά. Και εις ανώτερα ευχόμαστε στην κ. Βίκυ και στον Κυριάκο καλό κουράγιο...

• ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Μαζί με το πρόγραμμα της Ν.Δ. που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος λέγεται ότι θα εξαγγείλει και αλλαγές στο κόμμα, με πρώτες και καλύτερες τις αλλαγές των Αντιπροέδρων! Πώς θα πορευτεί η Ν.Δ. χωρίς Άδωνι αν οι φήμες για κατάργησή του είναι σωστές; Θ’ αλλάξει, λέει και τον εκπρόσωπο τύπου Γ. Κουμουτσάκο και στη θέση του θα τοποθετήσει την Μαρία Σπυράκη! Έτσι, έτσι! Η γαλάζια Ν.Δ. αρχίζει να παίρνει ένα πράσινο χρώμα! Είπαν στον Κυριάκο να κάνει αλλαγές αλλά εκείνος φαίνεται πως θα τις κάνει εκ θεμελίων!

ΤΟ ΒΙΛΑΕΤΙ!
Στην αξιοποίηση της κ. Ευταξά πρέπει να οδηγήθηκε ο Κυριάκος από το πλούσιο έργο που άφησε στην Ήπειρο και στη Δ. Μακεδονία για την διετία που χρημάτισε «αποκεντρωμένη». Μικρή σημασία είχε αν ήταν η κομματική στήριξη που προσέφερε στον Κυριάκο, που κατά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών κατάφερε να μην εκλέξει ούτε μία ΝΟΔΕ στα μέτρα του στην ζώνη επιρροής της ή αλλιώς στο βιλαέτι της!

❁ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ  ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ!
Την υπόθεση μη «φιλοξενίας» ούτε προσωρινής ούτε μόνιμης των σκουπιδιών Λευκάδας και Κέρκυρας πήρε πάνω του ξεκάθαρα και υπεύθυνα ο μόνος Ηπειρώτης Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης. Βγήκε στο μεϊντάνι και δήλωσε αυστηρά και αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να δεχτεί στην περιοχή του σκουπίδια άλλων πόλεων, κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει casus beli...

■ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...
Νέος στα αυτοδιοικητικά ο Χρ. Τσιρογιάννης πήρε το βάρος της ευθύνης να διακηρύξει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όσοι βυσοδομούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή της απόρριψης σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, θα βρουν αντιμέτωπη την κοινωνία των Αρταίων με μπροστάρη τον Δήμο Αρταίων ο οποίος ομόφωνα έχει αποφασίσει να μη συμφωνήσει σε όσα κρυφίως συμφώνησαν οι διορισμένοι διευθυντές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με πρώτο τον κ. Μιχελάκη της Ηπείρου, ο οποίος με αυτή την υπογραφή που έβαλε για την σκουπιδοποίηση της Ηπείρου «εξασφάλισε» την παραμονή του στη θέση του ή και τον διορισμό του ως αποκεντρωμένου!

❖ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
Έκανε το αυτονόητο ο Δήμαρχος Αρταίων με την ξεκάθαρη θέση που πήρε όσον αφορά την μη αποδοχή απορριμμάτων στην περιοχή του. Είναι αυτονόητο να αναλαμβάνει ένας Δήμαρχος την ευθύνη των πράξεών του που έχει να κάνει με τον σεβασμό της βούλησης των πολιτών που τον εξέλεξαν για να προστατέψει τα συμφέροντά τους κι όχι τα συμφέροντα των υψηλών αφεντικών που συνήθως κρύβονται και αρκούνται στο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

❁ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
Πολύ ορθά ο κ. Τσιρογιάννης αποφάσισε να μη δεχτεί την μετατροπή της Άρτας σε σκουπιδότοπο ούτε για λίγα ούτε για πολλά σκουπίδια, ενώ αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος Λευκάδας ζητάει να πετάει τα σκουπίδια στην Ήπειρο για τρία χρόνια, κάτι που κάποιοι άλλοι το έκρυβαν ή το αγνοούσαν. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, είπε ο Δήμαρχος Αρταίων και αυτό αποκαλύπτει όλη την μεθόδευση της Κυβέρνησης μέσω των «άμοιρων» διευθυντάδων των Αποκεντρωμένων...

■ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ!
Αν δεν κάνω λάθος, είναι ο μόνος Ηπειρώτης Δήμαρχος που πήρε τέτοια ξεκάθαρη θέση και δεν μάσησε τα λόγια του όπως κάνουν ορισμένοι άλλοι που το φέρνουν από δω, το φέρνουν από κει και πάνε γυρεύοντας, αφήνοντας «κάποιους άλλους» να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Οι κάποιοι άλλοι τελικά κατέληξαν στον εξής ένα, τον Χρ. Τσιρογιάννη, ο οποίος δικαιούται να ηγηθεί του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου και ως Δήμαρχος του δεύτερου πιο μεγάλου Δήμου της Ηπείρου.
❖ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...
Ωστόσο, οι Δήμαρχοι της Ηπείρου δεν έχουν καμιά διάθεση να συζητήσουν την αποδοχή των σκουπιδιών της Λευκάδας, ούτε προσωρινά ούτε μόνιμα, που είναι και το αίτημα του Δημάρχου του νησιού. Η συνάντηση που έγινε του Προέδρου ΦΟΔΣΑ κ. Γιαννούλη με τον Αποκεντρωμένο κ. Μιχελάκη ήταν μια τυπική διαδικασία για να μην ειπωθεί ότι δεν υπήρξε διάλογος κατόπιν εορτής, διότι, ως είναι γνωστόν, ο κ. Μιχελάκης με εντολή άνωθεν και νύκτωρ υπέγραψε σύμβαση αποδοχής των απορριμμάτων. Γι’ αυτή την υπογραφή ενδεχομένως θα αμοιφθεί σε επόμενη αξιολόγηση που θα τον αναγάγει σε «Περιφερειάρχη» Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας, θέση που κατείχε η γνωστή μας κ. Βίκυ Ευταξά επί... επαράτου συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

❁ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ!
Τη σκούφια τους από την τρελή χαρά τους πετούν οι Συριζαίοι μετά την σύλλυψη των δύο τρομοκρατών που καταζητούνταν. «Μπράβο μας που πιάσαμε τους επικίνδυνους τρομοκράτες», έλεγαν και ξανάλεγαν και χτυπούσαν τους ώμους τους από το μεγάλο κατόρθωμά τους. Οι ίδιοι άνθρωποι παλαιότερα ήταν που αποθέωναν τους επαναστάτες που ό,τι έκαναν το έκαναν για να χτυπήσουν την αδικία! Άντε τώρα να βρει κανείς τον όρο λογικής σ’ αυτούς τους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα μας.

■ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ!..
Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν συνάδελφος και συνεργάτης στις επιχειρήσεις «χτυπήματα Τραπεζών» και ήταν τα παιδιά με τα μαύρα. Αυτός ο ένας ήταν ο κανακάρης του Ν. Βούτση που ο λαός τον επέλεξε να τον κυβερνήσει και η Βουλή να διευθύνει τις εργασίες της, ο οποίος παλαιότερα αγωνίζονταν σκληρά για την απελευθέρωση του Σακκά! Βγαίνει λοιπόν ο συνήθης ύποπτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης και δηλώνει συμπαραστάτης των παιδιών των ατίθασων και ζητά δίκαιη δίκη αμφισβητώντας ευθέως τη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Μα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, ξαναμπαίνει το ερώτημα ύστερα από έξι δεκαετίες σχεδόν!

❖ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΑΛΥΣΟ!
Την λειτουργία της δικαιοσύνης αμφισβητεί και ο περιβόητος Π. Πολάκης, ο οποίος έχει κόψει τον άλυσο και γαυγίζει ασυστόλως. Νομίζω πως έχουν δίκιο και αμφισβητούν την απονομή της δικαιοσύνης, η οποία αντί να τους μπαγλαρώσει και να κάνουν χρόνια να δουν ήλιο με τα μάτια, τους χαϊδεύει με κάτι αφορισμούς και ανακοινώσεις.

❁ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ...
Που λέτε, παιδιά, ο κ. Πολάκης έκανε επίδειξη χειρουργικής τέχνης χειρουργώντας τις αιμορροϊδες κάποιου νεοέλληνα και βγήκε και κόμπαζε για την τέχνη του και την τεχνική του. Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο τυχερός ή άτυχος της επιχείρησης Πολάκη, αλλά το ότι ο Υπουργός Υγείας ασχολούνταν ανέκαθεν με υποθέσεις του κ...λου είναι οφθαλμοφανές και γνωστό τοις πάσι κι απλά το επιβεβαίωσε με πράξη την προηγούμενη εβδομάδα!

■ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ...
Έτσι λοιπόν ο «κατουρημένος» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ακούει στο όνομα Κυρίτσης ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη δίκαια δίκη για τα «παιδιά» που πιάστηκαν στην Σπάρτη τυχαία από την ΕΛ.ΑΣ. και γι’ αυτή τη σύλληψη η Κυβέρνηση άρχισε να πανηγυρίζει. Γράφω «κατουρημένος» για τον Κυρίτση, κάτι που ο ίδιος ζήλωσε όταν ψήφισε το αριστερό μνημόνιο καταλαμβάνντας θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την παραίτηση συντρόφου του που κράτησε την αξιοπρέπειά του και δεν κατουρήθηκε πάνω του όπως ο παλίκαρος (της φακής) Γ. Κυρίτσης!

❖ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ!..
Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα και πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν μια διαμάχη μεταξύ Καραμανλικών και Μητσοτακικών. Οι πρώτοι κατηγορούν τους δεύτερους ότι κάνουν γαργάρα την παραπομπή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στη Δικαιοσύνη για την αλλοίωση στοιχείων που επί Καραμανλή εκτίναξε το έλλειμμα στα ύψη, κάτι που βρήκε σαν δικαιολογία ο ΓΑΠ για να μπάσει τη χώρα στο ΔΝΤ.

❁ Η ΣΙΩΠΗ!..
«Τώρα που δικαιώνεται ο Κ. Καραμανλής με την παραπομπή του Γεωργίου η Ν.Δ. του Κυριάκου αντί να κάνει σημαία το ζήτημα κρατά σιωπή κι αυτό είναι επιλήψιμο», λένε οι Καραμανλικοί και η σιωπή των Μητσοτακικών έχει να κάνει με τις σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν με το ΠΑΣΟΚ σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση στο μέλλον!

■ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ...
Από μια τέτοια εσωκομματική διαμάχη κερδισμένος βγαίνει ο Αλέξης, ο οποίος είναι εκείνος που έσπειρε το ζιζάνιο μεταξύ των δύο πλευρών στη Ν.Δ. παραπέμποντας δήθεν τον Γεωργίου, ο οποίος δεν πρόκειται να υποστεί καμία συνέπεια. Απλά ο Τσίπρας εκείνα που έμαθε παιδιόθεν και που είναι οι διαβολιές τα εφαρμόζει στην πράξη σε όλες τις γραμμές της πολιτικής που εφαρμόζει. Αν μάλιστα πάει σ’ εκλογές το φθινόπωρο, τότε τέτοιου είδους κόλπα όλο και θα πολλαπλασιάζονται...

❖ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
Στην ΔΕΘ τον επόμενο μήνα θ’ ανακοινώσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. ο Κυριάκος, το οποίο τώρα έχει βάλει σε δημόσια διαβούλευση. Όποιος θέλει κι έχει άποψη για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η Ελλάδα δεν έχει παρά ν’ αναζητήσει την Ν.Δ. στο διαδίκτυο και να καταθέσει την άποψή του! Νομίζετε ότι δεν θα βρεθούν Έλληνες που θα ήθελαν να κυβερνήσουν τη χώρα και που θα ήθελαν μόνο λίγες ώρες πρωθυπουργίας, για να τα αλλάξουν όλα;

• Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!
• Δραματική έκκληση απευθύνουν τα τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της πόλης μας για παροχή αίματος. Η ανοχή που έδειχναν μέχρι τώρα κυρίως από τους συγγενείς ασθενών που χειρουργούνταν έφερε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα με την έλλειψη αίματος να κτυπάει κόκκινο. Όσοι πιστοί και μη αιμοδότες μπορείτε να προσέλθετε για την άμεση προσφορά αίματος που σημαίνει αυτόματα προσφορά ζωής! Όλοι μας έχουμε ανάγκη αυτής της προσφοράς, διότι κανείς δεν έχει εξασφαλίσει ισόβια υγεία. Δίνοντας λίγο από τον χρόνο και πολύ από το περίσσευμα αγάπης σώζουμε ζωές με πρώτη την δική μας και των δικών μας ανθρώπων. Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές έχεις την δύναμη να αρνηθείς;

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.