ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!
Καλό φθινόπωρο, φίλοι κι όχι καλό χειμώνα από τώρα όπως είθισται να ευχόμεθα μετά την θερινή ραστώνη. Ας πορευτούμε πρώτα ένα καλό φθινόπωρο και για χειμώνα έχει ο... καιρός!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Επιστροφή λοιπόν στην καθημερινότητα που κάθε μέρα που περνάει δεν μοιάζει σε τίποτα με την προηγούμενη. Ούτε η νέα χρονιά μοιάζει με την προηγούμενη και ιδιαίτερα οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια της αριστεράς!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή μιλούσαμε για μνημόνιο τρίτο, για εκλογές εθνικές, ενώ εφέτος το καλοκαίρι την βγάλαμε με αδειοδοτήσεις καναλιών όπου τα μαθηματικά σε σχέση με την ενημέρωση και την δημοκρατία μπήκαν σε άλλες βάσεις. Θα έχουμε καλύτερη και... πλέρια ενημέρωση με τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια σε σχέση με τα 8-10 που λειτουργούν σήμερα! Είναι η νέα τετράγωνη τετρακάναλη αριστερή πολιτική που λειτουργεί εδώ και είκοσι μήνες περίπου.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ...
Μαζί με την ενημέρωση που βρήκε τη λύση μέσα από τον μη διαπλεκόμενο εργολάβο δημοσίων έργων Καλογρίτσα και τον μη... εμπλεκόμενο με δικαιοσύνη Μαρινάκη, βρήκε λύση και στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Με το «μαύρο» στα κανάλια θα δουν άσπρες μέρες εκατομμύρια Έλληνες που θα τρώνε με χρυσά κουτάλια και θα χορταίνουν την πείνα τους με... αέρα κοπανιστό!

ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ...
Αν πάρει ο Καλογρίτσας άδεια καναλιού εγώ θα παραιτηθώ από την Κυβέρνηση και θα τα κάνω όλα λίμπα, προειδοποιούσε ο λεβεντοΠάνος, που για έβδομη φορά βρέθηκε πεσμένος στα τέσσερα. Είχαν προηγηθεί η μη υπογραφή μνημονίου, η μη αύξηση ΦΠΑ, η μη πληρωμή ΕΝΦΙΑ, η μη παραίτηση Μουζάλα, η μη αύξηση ΦΠΑ στα νησιά και αν αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία. «Αν θα πάρει λοιπόν άδεια ο Καλογρίτσας που διακινεί μαύρο χρήμα και πληρώνει τα μπλογκς να γράφουν κάτι τέτοιο, εγώ θα παραιτηθώ» είχε πει ο Πάνος. Είδατε κάτι, ακούσατε κάτι για την τύχη του Καμμένου; Πόσος τσαρλατανισμός τελικά σ’ αυτή τη χώρα...

ΡΟΥΛΕΤΑ...
Έκαναν ένα διαγωνισμό ρουλέτα για να βγάλουν έξω από το παιχνίδι τον Αλαφούζο και το ΣΚΑΙ και τελικά εκείνος τους εξευτέλισε και ως καλός παίκτης αγόρασε άδεια με το μισό τίμημα από τους υπόλοιπους νέους και παλιούς «νταβατζήδες» της ενημέρωσης!

ΤΟ ΓΚΟΟΟΟΟΛ!
Έπιασε Κώτσο τον Μαρινάκη ο Αλαφούζος και του έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια! Σε διπλάσια τιμή πλήρωσε το «νταβατζιλίκι» ο Μαρινάκης κι έτσι το σκορ μεταξύ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ είναι 1-0. Να πάρει η ευχή, δεν έχει δεύτερο ημίχρονο, ούτε επαναληπτικό αγώνα για να ρεφάρει ο Μαρινάκης.

Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ...
Από εισπράκτορας του Χ. Φλωράκη νάτον τώρα τον Καλογρίτσα να μπαίνει στο Μαξίμου με τηλεοπτική άδεια στο χέρι απειλώντας ότι θα βάλει τέρμα στη διαπλοκή των νταβατζήδων! Δεύτερος καλός τζογαδόρος ο Καλογρίτσας που με τον Αλαφούζο οι δυο τους πέταξαν στο... καναβάτσο Κυριακού - Μαρινάκη που αποδείχτηκαν... μπουνταλάδες σε τέτοια παιχνίδια!
ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ!..
Διακόσια σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρουλάκια ΘΑ βάλει στο κρατικό παντελόνι ο Τσίπρας για να τα μοιράσει στους φτωχούς! Άμα όμως τα βάλεις στο παντελόνι εύκολο είναι να τα βγάλεις και να τα δώσεις όταν είναι γνωστό ότι οι έξωθεν νταβατζήδες περιμένουν σαν τα κοράκια να τα παντελονιάσουν οι ίδιοι.

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ...
Άμα πάρουν δεύτερη δόση από αυτά τα χρήματα να μας γράψουν να το κάνουμε σημαία. Θα μείνουν στην προκαταβολή του 1/3 και μετά μη τους είδατε, μη τους απαντήσατε. «Δεν μπορούμε, δεν βγαίνουμε», θα λένε και θα πετάνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους στα κανάλια που θα ψωμολυσσούν έτσι κι αλλιώς αφού τα ποσά που ακούγονταν ότι έπαιρναν θα είναι όνειρα νυκτός όποιας εποχής προτιμάτε!

ΤΟ... ΣΚΟΥΞΙΜΟ!
Πάει το σκούξιμο των πάσης φύσεως Βερύκιων που έμειναν απ’ έξω από τη μάσα σ’ άλλο κόσμο! Οι Βερύκιοι που υπηρετούντες τα αφεντικά τους, τα οποία ήταν στον βούρκο της φορολογικής ασυλίας, ανακάλυπταν Βατοπέδια όταν ο Καραμανλής θέλησε να βάλει χαλινάρια στους «νταβατζήδες». Ήταν οι ίδιοι που λιποθυμούσαν από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, που πληρώνουν με το ζόρι όλοι οι Έλληνες και τώρα ρίχνουν καμιά «ντουφεκιά» για να κρατήσουν τα προσχήματα...

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ!
Καθόλου δεν λυπάμαι που θα στερηθούν οι Έλληνες τους Βερύκιους, οι οποίοι έχουν κάνει την προίκα τους προ πολλού. Αλλά γι’ αυτούς που έβγαζαν την λάντζα στα κανάλια για να παριστάνουν τον... Γκιουλέκα καμιά εκατοσταριά διαμορφωτές της κοινής γνώμης, μεταξύ αυτών οι Βερύκιοι, οι Ευαγγελάτοι, οι Τατιάνες κι άλλοι τινές που, εδώ που τα λέμε, θα ξανατρυπώσουν, αφού ποτέ δεν έπαψαν να’ χουν άκρες στην εκάστοτε εξουσία. Κι όταν λέμε εξουσία, εννοούμε την Όλγα, τον Νίκο, τον Αλέξη, την Τασία, τον Φίλη και τον... Καρανίκα!

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...
Υπάρχει και η Altera Part που ακούει στο όνομα αντιπολίτευση, με πρώτη και καλύτερη τη Ν.Δ., η οποία θα δώσει κι άλλες άδειες θεωρώντας τις τέσσερις λίγες για τον πλουραλισμό που πρέπει να έχει μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Από κοντά ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που κι εκείνα πυροβολούν την Κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΟΠΑΝΟΥ για το μεγάλο κακό που γίνεται στο τηλεοπτικό πεδίο της χώρας.

ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ!
Όταν ο Καραμανλής ο Β’ πήγε να βάλει τάξη στα ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις ξεσήκωσαν τον ντουνιά από την φασιστική (!) μεθόδευση. Μάλιστα, τότε το μόνο που θα γίνονταν ήταν να νομιμοποιηθούν οι τότε «αυθαίρετοι» τηλεοπτικοί σταθμοί και θα είχαν την δυνατότητα να μπουν κι άλλοι στο παιχνίδι μέχρι εκεί που θα επέτρεπε το «φάσμα». Τώρα πανηγυρίζουν για το κτύπημα που κατάφεραν στη διαπλοκή ανακηρύσσοντας... όσιο τον Καλογρίτσα φίλο του γνωστού εγκλείστου Τρομπούκη από το Ανοιξιάτικο και του επίσης  φίλου και συνομιλητή του γνωστού Βλαστού από τις «αγαθοεργίες» «υπεξαίρεσης» του πλούτου από εφοπλιστές! Θα έλθει κάποια στιγμή και, Θεός φυλάξοι» μην είναι σαν αυτή που περνάει αυτή τη στιγμή ο σύντροφός του Μαδούρο, που θα αναρωτιούνται οι Έλληνες πώς ανέχθηκαν κάθε π...ριά της Καρακώστα, της Αυλωνίτου και των άλλων «καλόπαιδων» του ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!..
Στη στήλη έφτασε μια πληροφορία από υπεύθυνη κρατική πηγή ότι με εντολή «άνωθεν» αλλάζει εντελώς στα μουλωχτά η θεώρηση διαβατηρίων των Σκοπιανών. Ενώ μέχρι τώρα στα διαβατήρια κολλούσαν ένα χαρτί για ν’ αποφεύγεται η σφράγιση απ’ ευθείας, για να μην γίνεται απόλυτη αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, με την νέα εντολή πλέον στα διαβατήρια το κράτος «Μακεδονία» αναγνωρίζεται ως υπαρκτό από την Ελληνική Πολιτεία διαγράφοντας τη γνωστή ονομασία FYROM!

ΤΟ... ΠΕΣΚΕΣΙ!
Αυτού του είδους η «αναγνώριση» του κράτους γίνεται μετά την επίσκεψη Μπουτάρη και την αναγνώριση «Μακεδονικού κράτους» που ο ίδιος λανσάρισε πρόσφατα και μάλιστα μαλώνοντας την Ελληνική Πολιτεία για την καθυστέρηση που είχε μέχρι τώρα. Λέτε να έχει καμία σχέση αυτή η κίνηση του Υπουργείου Εξωτερικών να σφραγίζονται τα Σκοπιανά διαβατήρια με την απειλή του Μπουτάρη ότι δεν θα παρεβρεθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ όπου θα παραστεί ο Αλέξης;

ΣΤΑ ΚΟΥΦΑ...
Πάντως, γίνεται στα... κουφά αυτού του είδους η πονηρή αναγνώριση που κάνει η χώρα μας σ’ ένα μόρφωμα που έγινε τα τελευταία εβδομήντα χρόνια και που αξιώνει να ονομάζεται Μακεδονία για ν’ αποκτήσει ιστορία και να πορεύεται στο διεθνές γίγνεσθαι. Μέσα σε μια νύχτα και με μία μυστική εντολή φαίνεται να αναγνωρίζονται τα Σκόπια και δεν άνοιξε μύτη. Ότι έγινε με αίμα χαρίζεται με μια διαταγή και μάλιστα σε μια περίοδο που η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη κτυπά σε ρυθμούς πανηγυριού. Και ο πατριώτης στρατάρχης Πάνος που έχει στις διαταγές του τα Ελληνικά Στρατά τι κάνει, πώς το δέχεται το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Ποιος στρατάρχης; Αυτός είναι στρατάρχης διπλωμένος στα τέσσερα και δεν λέει να ξεδιπλωθεί!

ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ...
Μετά τα 1.000 περίπου γίδια ο δεσπότης Μάξιμος εξασφάλισε αρκετές αγελάδες και ικανό αριθμό μελισσοσμηνών. Στόχος του είναι να δημιουργήσει Γεωργική και Γαλακτοκομική Σχολή η οποία θα βρίσκεται στην περιοχή της Ιεράς Μονής Βελλά. Μάλιστα, απ’ ότι μαθαίνω έχει ανακαινίσει διάφορες αίθουσες της Μονής, οι οποίες ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στα διάφορα εγχειρήματα που έχει δρομολογήσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων. Εν τω μεταξύ, πληροφορούμαι ότι ο δεσπότης σε κάθε ταξίδι του στην Γερμανία εξασφαλίζει διάφορα αγαθά, από είδη διατροφής μέχρι είδη ένδυσης, τα οποία μεταφέρει στα Ιωάννινα για να ενισχύσει τους μη έχοντες, οι οποίοι καθημερινά πολλαπλασιάζονται και οι ενορίες βάζουν πλάτη στη διανομή είτε φαγητών είτε άλλων αγαθών.

Η ΜΑΖΩΞΗ ΝΔ...
Οργανωτικής φύσεως ζητήματα της Ν.Δ. συζητήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, σε μάζωξη που έγινε στελεχών από όλη την Ήπειρο. Πέντε μήνες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. και η εντολή από τα κεντρικά είναι να βρίσκεται το κόμμα σε εγρήγορση γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να ξημερώσει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ...
Στη συγκέντρωση των στελεχών αυτών της Ν.Δ. τον πρώτο λόγο είχε ένας Σπανάκης, ο οποίος υπό το βλέμμα του Θ. Νέζη, προέβλεψε την νίκη της Ν.Δ. σ’ επόμενες εκλογές και γι’ αυτό πρέπει να είναι έτοιμη η παράταξη για ενδεχόμενο διακυβέρνησης. Κάθε παράγραφος του κ. Σπανάκη άνοιγε κι έκλεινε με το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα είναι ο επόμενος καλός πρωθυπουργός. Ήταν εκεί και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Θανάσης Νέζης κατ’ εντολή του ίδιου του Κυριάκου! Απλά το επισημαίνω και κρατάτε το αυτό...

ΨΑΞΤΕ!
Ψάξτε αυτούς που ψήφισαν δεξιότερα ή αριστερότερα και σηκώστε από τους καναπέδες αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές, ήταν η εντολή προς τα στελέχη της Ν.Δ. που έδωσε ο κ. Σπανάκης. Ορθή η επισήμανση, με μια παρατήρηση: Κι εκείνους που την έχουν δει ως αρπαχτή την Ν.Δ. θα πρέπει να τους προσεγγίσουν τα στελέχη της; Εκείνους που όπου οσμίζονται εξουσία πιάνουν πρώτες θέσεις στις συνάξεις για να είναι έτοιμοι την ώρα της εξουσίας; Αυτή την διευκρίνιση δεν την έκανε ο κ. Σπανάκης και την χρωστάει για μια άλλη φορά.

ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Με δέκα μονάδες προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αυτό δείχνει ότι παγιώνεται η διαφορά αφού το ίδιο έδειχνε και προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου Πανεπιστημίου. Το 85% των Ελλήνων και το 73% των Συριζαίων είναι απογοητευμένοι από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. είναι μακράν του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος πήρε κεφάλι από τον Αλέξη σε δημοτικότητα. Δίκαια ετοιμάζονται στη Ν.Δ. για την επόμενη μέρα κι αυτό θα το οφείλουν στον απλό λαό κι όχι στους τυχοδιώκτες που όπου μυρίζουν εξουσία ορμούν. Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την τύχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Καμμένος μένει στα αζήτητα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
Ορθώς ο Στ. Καλογιάννης επισημαίνει τα παραμύθια με τα οποία προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να παραμυθιάσει το πόπολο περί τρεξίματος των μεγάλων οδικών έργων. Ο κ. Καλογιάννης ήταν ο αρμόδιος Υπουργός που έβαλε πάλι μπροστά τα έργα ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, τα οποία από το 2015 και δώθε κόλλησαν και δεν θα ξεκολλούσαν αν δεν έπαιρναν τα δωράκια και τα πανωπροίκια οι εργολάβοι! Ούτε ένα μέτρο δρόμος δεν δόθηκε σε κυκλοφορία από την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ η οποία θα τελείωνε το 2016! Τα 17 χιλιόμετρα που δόθηκαν μετά την Κόρινθο δόθηκαν για να μπουν τα διόδια και ν’ αρχίσουν τις εισπράξεις. Όσο για το τούνελ της Κλοκοβας που επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας, νάχαμε να λέγαμε. Ορθά λοιπόν ο κ. Καλογιάννης μιλάει για παραποιήσεις έργων και ημερομηνιών εκ μέρους της Κυβέρνησης!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.