ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!..
Κάθε μέρα που περνάει όλο και ερχονται στο φως της δημοσιότητας ημέρες και έργα της ελληνικής αριστεράς, η οποία δεν υπολείπεται σε τίποτα του πρώην Ελληνικού Σοσιαλισμού της δεκαετίας του ‘80! Μια αριστερά που ήλθε τρεις φορές το 2015 και είκοσι μήνες μετά ψάχνει τρόπο να βγει από τ’ αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε!

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 2016!
Αυτή η λίγο από αριστερά με μπόλικο από παλαιοσοσιαλισμό των «πράσινων αλόγων» που οι δεύτεροι σε ρόλο καθοδηγητών φτιάχνουν ένα νέο ‘89 το οποίο κάποιοι ονόμασαν «βρώμικο» γιατί αυτό τους βόλευε. Όπως τότε, έτσι και τώρα τους φταίει η Ν.Δ. και γενικά η αντιπολίτευση, πλην Λεβέντη, που τους ξεσκεπάζει για το βρώμικο 2016 που έχει αρχίσει να ανατέλει κι έχει αρχίσει το «τρεχάτε ποδαράκια μου».

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Πέρασε ένας χρόνος από την επανεκλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην διακυβέρνηση και αυτή η επέτειος είναι μαύρη κι άραχνη. Είναι η επέτειος που σημαδεύεται από έναν νέο Κοσκωτισμό με τις ίδιες μεθοδεύσεις αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και δυστυχώς με ίδια με τότε νοοτροπία. Απουσιάζουν οι Μένιοι, οι Άκηδες, οι Σμπώκοι, ο Κοσκωτάς, αλλά έχουν μείνει στο πόδι τους άξιοι αντικαταστάτες! Δεν το γράφω εγώ αλλά ο δικός του βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ο οποίος, αφού τους έζησε για κάμποσο καιρό, πήδηξε από το «μαντρί» και τώρα τους τα χώνει κανονικά.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
«Μετά την αποκάλυψη των τηλεοπτικών αδειών και κυρίως την χορήγηση μίας στον Καλογρίτσα και την εμπλοκή της Τράπεζας Αττικής, ο Κοσκωτάς, ο Άκης, ο Σμπώκος θα πρέπει να αισθάνονται νάνοι», τους λέει κατάμουτρα ο Στάθης Παναγούλης με όση βαρύτητα μπορεί να έχουν οι διαπιστώσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν ανεξάρτητου. Και να προσθέσουμε κι εμείς ότι διαχρονική αξία είναι ο γνωστός Ματζουράνης!

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσοι ενεπλάκησαν στον διαγωνισμό και τα έκαναν όπως τα έκαναν, λέει ο πρώην ΠΑΣΟΚος, νυν ΣΥΡΙΖΑίος Κουρουμπλής, του οποίου κάτι πήρε τ’ αυτί του για άλλα κόλπα και γι’ αυτό ξιφούλκησε. Άσχετα αν την επόμενη μέρα ζορίστηκε και μίλησε μόνο για ποινικές ευθύνες απαλλάσσοντάς τους από πολιτικές.

ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ...
Για να σπάσουν το στραπάτσο τους οι Συριζαίοι ανακάλυψαν περουκοφόρους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ που ήπιαν δύο μπύρες και δεν τις πλήρωσαν την ώρα που έπρεπε! Το «έγκλημά» τους ήταν που παρακολουθούσαν τον λεβέντη Ν. Παππά για να δουν πού πάει και κυρίως πού το πάει ο Υπουργός που πήγε τρεις μέρες στις ΗΠΑ πριν τον Πρωθυπουργό και κυρίως τι έκανε στο πάρκο απέναντι από το ξενοδοχείο του. Δεν τους βγήκε για να αλλάξουν την ατζέντα και τώρα ψάχνουν για κάτι άλλο...

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ...
Δεν το έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να το καταλάβουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτού του είδους την ψευτοαριστερά στη χώρα. Το ότι δεν κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους όπως έκαναν εκείνοι δεν σημαίνει ότι τους έχει σε εκτίμηση. απλά δεν έχει το κουράγιο, τα μέσα και τις δυνάμεις να το κάνει αυτή την εποχή, διότι είναι απασχολημένος για το πώς θα τη βγάλει και σήμερα. Πώς θα βρει μια απασχόληση έστω και εξευτελιστική ο νέος και γενικά ο άνεργος, πώς θα τη βγάλει ο συνταξιούχος που κατά τον πρωθυπουργό δεν κόπηκε η σύνταξη στο 95%, πώς θα στείλει στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο το παιδί ο γονιός, πώς θα πληρωθούν οι δόσεις στην τράπεζα, οι λογαριασμοί στη ΔΕΗ, στο νερό και, αν μείνει κάτι, να περιμένει στο τέλος της ημέρας της λαϊκής για να πάρει το κάτι τις με κάτι λιανά στο χέρι που του έχουν απομείνει.

ΟΙ...ΡΗΜΑΔΟΥΡΟΙ!
Άλλοι υπέγραψαν τα μνημόνια κι εμείς απλά τα βρήκαμε, λένε οι μέχρι πριν δύο χρόνια αντιμνημονιακοί. Να συμφωνήσω μαζί τους και να υπερθεματίσω. Αλλά ο λαός αυτό είχε στο νου του όταν έστελνε στον αγύριστο τους ΣαμαροΒενιζέλους; Αν ήξερε ότι θα έλθουν οι χειρότεροι κάτι άλλο θα έκανε κι όχι να σβερκωθεί τους Μαδούρους που έγιναν... ρημαδούροι!

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ...
Άνοιξαν τις πόρτες από Τουρκία μεριά για να περάσουν οι της ανατολής κυνηγημένοι, μετά τους έστειλαν προσωρινά προς αποθήκευση στην ενδοχώρα, τους φύτεψαν και τις λογής - λογής ΜΚΟ και τώρα βρίζουν τις τοπικές κοινωνίες που δημόσια εκφράζουν κάποιες αντιρρήσεις για το νέο καθεστώς και περιβάλλον όπου καλούνται να συμβιώσουν!

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...
Μετά την «δολοφονία» της σκέψης των κατοίκων Ωραιοκάστρου, ήλθε η σειρά των κατοίκων της Φιλιππιάδας που έχει γίνει το επίκεντρο επίθεσης όλων των ψυχοπονιάρηδων της χώρας, με πρώτα τα Αθηναϊκά ΜΜΕ να ανακαλύπτουν την περιοχή μετά την επιφύλαξη των γονέων ενός σχολείου να αποδεχτούν συμβίωση των παιδιών τους με προσφυγόπουλα που δεν πληρούν τις υγειονομικές προϋποθέσεις έτσι όπως οι νόμοι και οι κανόνες υγιεινής απαιτούν!

Η ΕΠΙΘΕΣΗ...
Εν χορώ τα πάσης φύσεως ΜΜΕ επιτίθενται στην Φιλιππιάδα για την φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά των γονιών και κρατούν για τον εαυτό τους όλα τα δίκια και την πλέρια δημοκρατικότητα, πατώντας μία ολόκληρη κοινωνία που υποδέχτηκε κατά γενική ομολογία με θαλπωρή όλους εκείνους που έκρινε η Πολιτεία ότι έπρεπε να στρατοπεδεύσουν στο εγκατελειμμένο στρατόπεδο.

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ...
Κατηγορούνται ως ρατσιστές και φασίστες οι Φιλιππιαδιώτες και τους κράζουν από όλα τα ΜΜΕ και μένει στο απυρόβλητο η Πολιτεία που τους αποθήκευσε, τους πετάει κι ένα ξεροκόμματο μέσω των ΜΚΟ που το ονομάζουν τροφή και από πάνω τους μαστιγώνει επειδή δεν ενδιαφέρονται μόνο για την υγεία των παιδιών τους, αλλά πρωτίστως για την υγεία των προσφυγόπουλων που η ελονοσία, η φυματίωση ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε μάστιγα.

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...
Αυτό που έπρεπε να κάνουν εκείνοι που παίρνουν τα χιλιάδες ευρώ για την προστασία των προσφύγων πάνε να το κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μιλούν για τ’ αυτονόητα στα οποία δείχνουν να έχουν αναφυλαξία οι ιθύνοντες. Φωνάζουν και καθυβρίζουν προκαταβολικά οι υπεύθυνοι για να μη τους ζητηθούν ευθύνες για το πλιάτσικο στο οποίο έχουν ριχτεί με τα μούτρα οι επιτήδειοι, οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται και καλή ζωή κάνουν!

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...
15.000 ευρώ το «κεφάλι» στοιχίζει ο κάθε πρόσφυγας που κατοικοεδρεύει στην Ελλάδα και 12.000 κοστίζει στον Νορβηγό. Βάλτε δίπλα - δίπλα τις οικονομίες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ποιος κάνει πλιάτσικο και ποιος παράγει έργο δεν χρειάζεται να το γράψουμε εμείς αλλά το βλέπει ο καθένας που κατοικεί σ’ αυτόν τον τόπο και θέλει να έχει έστω μία μικρή σχέση με την πραγματικότητα...

ΤΑ ΙΔΙΑ!
Ξανάνοιξε το στόμα του ο Ν. Φίλης και τι ξεστόμισε ο αθεόφοβος! Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή και στην δικτατορία! από στόματος κοράκου... κρα! Έτσι θα αναρωτηθεί και ο Υπουργός Παιδείας του μέλλοντος όταν θα αναφέρεται στην ηγεσία της Εκκλησίας κατά την περίοδο της αριστεράς! Τι έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα αναρωτιέται έχοντας κατά νου τα φιλιά, τα σφιχταγκαλιάσματα και τα τραπεζώματα του Ιερώνυμου με τον Αλέξη! Καλύτερα να μασά αυτός ο Φίλης παρά να μιλά. Ας του το πει κάποιος.

ΝΕΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Έτρεξαν εφέτος στο Υπουργείο Παιδείας να διορίσουν εκπαιδευτικό προσωπικό για να προκάνουν να λειτουργήσουν τα σχολεία στην ώρα τους. Ξέχασαν όμως να φτιάξουν αίθουσες για να κάνουν μαθήματα οι μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα στις αυλές και στα σκαλοπάτια των σχολείων. Το είδαμε κι αυτό στη λεβεντογέννα Κρήτη, η οποία, τι είπαμε ότι ψήφισε τρεις φορές το 2015;

Η ΠΑΙΔΕΙΑ...
Βεβαίως και πρέπει τα προσφυγόπουλα να μετέχουν της παιδείας και δη της Ελληνικής, Βεβαίως αυτά τα παιδιά θα πρέπει να αφομοιωθούν από τις τοπικές κοινωνίες, διότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Κι αυτό όμως πρέπει να γίνει κάτω από κάποιους κανόνες που έχουν να κάνουν με την σωστή διαπαιδαγώγηση. Έχουν δικαίωμα οι πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα να κουβαλούν την δική τους ιστορία, τη δική τους θρησκεία, τα δικά τους ήθη κι έθιμα κι αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό απ’ όλους μας. Έχουν υποχρέωση όμως να σέβονται τις αξίες και τα ήθη κι έθιμα των ντόπιων.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!..
Όμως, το να προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στις τοπικές κοινωνίες μάλλον είναι άτοπο και άλογο. Φοβάμαι πως όλα αυτά είναι δουλειές των επιτηδείων καθοδηγητών οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί και με το έτσι θέλω αναστατώνουν τις κοινωνίες οι οποίες υποχρεώνονται έτσι να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις που αφορούν τις δικές τους ζωές.

ΒΟΡΑ...
Εύκολη λύση για τους επιτήδειους να χαρακτηρίζουν ρατσιστές και φασίστες τους γονείς που γνωστοποιούν τις αντιρρήσεις τους για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό η Πολιτεία. Τους ρίχνουν βορά στα αδηφάγα ΜΜΕ που εξομοιώνουν την Φιλιππιάδα με το Ωραιόκαστρο χωρίς να αντέχει σε μια τέτοια σύγκριση.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...
Ρατσισμός, ξενοφοβία, είναι λέξεις που έχουν μπει στο λεξιλόγιο του νεοέλληνα το τελευταίο διάστημα κι αυτό κυκλοφορεί ευρέως από εκείνους που την έχουν δει οικονομίστικα τη δουλειά. Με λίγα λόγια, σκάστε γιατί θα σας κρεμάσουμε στα μανταλάκια και θα σας στείλουμε στα τηλεδικεία των άλλων ηλεκτρονικών ΜΜΕ, είναι η απειλή κι έχουν την απαίτηση να σταθεί σούζα η κάθε τοπική κοινωνία, που με το έτσι θέλω τους έστειλαν τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Σ’ αυτή τη δυστυχία τους δυστυχώς επενδύουν οι επιτήδειοι, οι οποίοι έχουν στήσει χρυσές δουλειές γύρω από το προσφυγικό.

ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ...
Τέλος, ναι στην συμβίωση ντόπιων και προσφύγων. Ναι στην εκπαίδευση των παιδιών! Όλα με σεβασμό απ’ όλες τις πλευρές. Όχι στην Πολιτεία της αδιαφορίας. Όχι στον τυχοδιωκτισμό επιτηδείων. Όχι στην κομματική και πολιτική σπέκουλα που δηλητηριάζει τον κόσμο.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ...
Έπεσε και το τελευταίο οχυρό της ανακολουθίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν είναι άλλο από εκείνο της Αμυγδαλέζας που ήταν το κολαστήριο των λαθρομεταναστών επί ΣαμαροΒενιζέλων. Τώρα με μία ευχή του Τόσκα και των λοιπών «αγίων» της Κυβέρνησης μετατράπηκε σε... γη της επαγγελίας όπου τα αγγελάκια θα πάνε και θα έρχονται και θα ζουν στον παράδεισό τους! Μάλιστα, οι πρώην «φευγάτοι» με την βοήθεια της Κυβέρνησης είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν υπέρ της επιστροφής τους για να περνούν την ζωή χαρισάμενη που ονειρεύονταν όταν ξεκινούσαν από τις χώρες τους.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.