ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ...
Το νέο εργοστάσιό της στην Κύπρο εγκαινίασε προχθές η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ κι αυτό είναι μία ακόμη κατάκτησή της. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρώτο βήμα της ΔΩΔΩΝΗΣ για να βγει εκτός ελληνικών συνόρων με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ενέργεια σε μια περίοδο σαν αυτή που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

• ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!
Έγραψα το πρώτο βήμα, διότι το επόμενο εγχείρημα θα γίνει στην Αυστραλία όπου κι εκεί η ΔΩΔΩΝΗ θα στήσει το δικό της εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με την σφραγίδα της Ηπειρώτικης Βιομηχανίας γάλακτος!

• Η ΕΞΑΓΟΡΑ...
Εξάλλου, η ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται σ’ έρευνα εξαγοράς ομοειδούς μεγάλης Ελληνικής Γαλακτοβιομηχανίας που, αν ολοκληρωθεί το εγχείρημα, τότε θα μιλάμε για κυριαρχία της σε όλη την χώρα. Απ’ ότι πληροφορείται η στήλη, η επιχείρηση εξαγοράς της εν λόγω Βιομηχανίας βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένονται επίσημες επιβεβαιώσεις.

• ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ!
Η υπόθεση ΔΩΔΩΝΗ που επί πολλά χρόνια πέρασε από πολλά στάδια λειτουργίας και από πολλές περιπέτειες, τελικά κατάφερε να βρει το δικό της δρόμο και τώρα μακριά από αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές, πορεύεται στο δρόμο της ανάπτυξης κι αυτό το αποδεικνύει έμπρακτα. Η δημιουργία νέας μονάδας στην Κύπρο, ο προγραμματισμός ανάλογης μονάδας στην Αυστραλία και η εξαγορά νέας αντίστοιχης μονάδας στη χώρα αποδεικνύουν το μέγεθος των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια και από τότε που μπήκε σε καθεστώς με ιδιωτικοοικονομικά ενδιαφέροντα.

❁ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ!
Τι είναι 99 χρόνια «σκλαβιά» των ΔΕΚΟ μπροστά στην αιωνιότητα! Είναι το συμπέρασμα του σκεπτικού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, το οποίο στην καθομιλουμένη μεταφράζεται «για 6.000 ευρώ μισθό ας πάει και το νερό»!

■ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Πού πάτε ωρέ κλεφτόπουλα; Ελάτε εδώ να σας πω το παραμύθι και μετά αποφασίστε να ρίξετε «μαύρο» στην παράδοση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, είπε στους πρωινούς επαναστατημένους (;) οικολόγους και στους βραδυνούς ΝαιΝαίδες κατά την ψηφοφορία ο Αλέξης. Και τότε εκείνοι ύψωσαν το τελευταίο ποτήρι νερό από τις δύο εταιρίες ύδρευσης και ήπιαν εις υγείαν των κορόιδων.

❖ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Προφανώς ο Πρωθυπουργός κατάφερε να πείσει τον Υπουργό κ. Τσιρώνη και έναν άλλον από τους οικολόγους με το επιχείρημα του τύπου σε 99 χρόνια ποιος θα είναι εδώ να απολογηθεί για το σημερινό ξεπούλημα του νερού κι εκείνοι συνήλθαν από τον οικολογικό τους νιρβάνα όπως οι αρκούδες κι αφού τεντώθηκαν, είπαν ναι σε όλα κι ό,τι θέλει το παιδί! Έτσι, το βράδυ η οικολογική τους συνείδηση τους επέβαλλε να πουν ναι στο ξεπούλημα του νερού και ευχαριστούν τον Αλέξη που τους αφήνει τον... αέρα (τον κοπανιστό) να ζουν, ν’ αναπνέουν και να ροκανίζουν τον βουλευτικό και υπουργικό τους μισθό. Τόσο απλά!

❁ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!..
«Έχουν ξεκινήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της Χιλής του Πινοσέτ, που πρώτος παρέδωσε το νερό στα συμφέροντα! Ποιος το έχει πει αυτό, φίλοι μου; Ποιος τεράστιος πολιτικός εγκέφαλος που σήμερα έχει πάθει καθολική αμνησία; Είναι ο ίδιος που εξελίσσεται σε Μαδούρο! Είναι το χαμογελαστό παιδί που σκυμμένο στα τέσσερα μοιράζει στους διαβόλους βάγια. Είναι ο Αλέξης μας, το καμάρι μας.

■ ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Και ο ιερός πόλεμος μεταξύ Εκκλησίας και Φίλη καλά κρατεί! Από την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία μας έμεινε το άδειασμα του Πρωθυπουργού προς τον Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, ο οποίος μάλλον για... ψιχάλισμα το πέρασε. Είχε προηγηθεί το προσκύνημα του λεβεντόΠανου του 4Χ4 στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος αφυπνίστηκε από τον λήθαργο στον οποίο τον είχε θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την ανάληψη της εξουσίας.
❖ Η ΣΟΥΠΑ...
Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, ούτε που κατάλαβα το σχέδιο που έχει ο Ν. Φίλης για την Παιδεία, που έφτιαξε έναν αχταρμά από Μαριέτα Γιαννάκου - Άννα Διαμαντοπούλου κι αυτό το παρουσίασε ως μεταρρύθμιση. Κατά τ’ άλλα, η όλη συζήτηση για την Παιδεία ήταν μια σούπα, με την Κυβέρνηση να ψάχνει μια σανίδα να διασωθεί από τον καταποντισμό.

❁ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ...
Μάθαμε όμως ότι ο Νίκος Φίλης δεν είναι πτυχιούχος νομικής από τον ίδιο, ο οποίος εξήγησε ότι το έκανε από επιλογή κι όχι από αδυναμία! Εντάξει! Τώρα ησύχασε ο κόσμος της εκπαίδευσης από την ομολογία του Υπουργού και στο εξής θα κοιμάται ήσυχος...

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...
Πάει όμως γυρεύοντας ο Πρωθυπουργός να τ’ ακούσει από την καλή και γι’ αυτό ζήτησε να γίνει συζήτηση για τα σκάνδαλα απαντώντας στο αίτημα της αντιπολίτευσης. Μη βάζετε τέτοιο ζήτημα γιατί μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό, είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο, ο οποίος σήκωσε αμέσως το γάντι και του μίλησε για Καλογρίτσα - Τράπεζα Αττικής - άδειες τηλεοπτικές. Είχε φροντίσει πριν ο Αλέξης να μιλήσει για Siemens - Χριστοφοράκους κλπ. Όμως το ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά το είχαμε ξανακούσει από κάποιον άλλο πρωθυπουργό, τον Κ. Καραμανλή!

ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!..
Την μπάλα στην εξέδρα πήγαινε να πετάξει ο Τσίπρας αλλά αναγκάζονταν να προσγειωθεί στην πραγματικότητα η οποία γι’ αυτόν είναι πολύ οδυνηρή. Η απόσταση των 10 μονάδων πίσω από τη Ν.Δ. τον βγάζει εκτός εαυτού και αρχίζει »τ’ άλλα λόγια να αγαπιώμαστε». Μέχρι και τον Αμβρόσιο είναι έτοιμος ν’ αγκαλιάσει για να διασώσει το βιλαέτι του και τ’ ασκέρι του που όταν ανοίγει το στόμα του, η αρλούμπα είναι το αποτέλεσμα!
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
Βγαίνει ο Στέλιος Κούλογλου τη μία μέρα και αποκαλύπτει ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ Καλογρίτσα και Κυβέρνησης για μία τηλεοπτική άδεια μέσα από την οποία θα στηρίζεται η Κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν πέτυχε. Την επόμενη μέρα τα γυρίζει πίσω, »ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο», λέει και γελάνε μέχρι και τα ντουβάρια του Ευρωκοινοβουλίου! Άξιος ο μισθός κι αυτουνού του στελέχους της αριστεράς που κάποτε μέσω κρατικής τηλεόρασης δίδασκε ήθος.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
Νέους «επενδυτές» αναμένει ο «στρατοπεδάρχης» Κατσικά κ. Φ. Φίλιος κι αυτό θα γίνει μετά τον «τουρισμό» που έκαναν στα νησιά του Αιγαίου όλο το προηγούμενο διάστημα! Προφανώς έρχονται για χειμερινή διαβίωση στην περιοχή μας, για να έχουν άποψη και εικόνα όλες τις εποχές!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ...
Ο κ. Φίλιος προετοιμάζει ψυχολογικά τους Ηπειρώτες για το τι μέλλει γεννέσθαι με το προσφυγικό. Αφού δεν τους δέχονται οι ανάποδοι Κρητικοί και οι Πελοποννήσιοι, φέρτε τους εδώ, στην Ήπειρο, η οποία κατά τις απόψεις της τοπικής ηγεσίας είναι πολύ φιλόξενη. Το πώς θα ζήσουν και το για πόσο καιρό θα φιλοξενηθούν κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει...

ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ!
Από την άλλη μεριά, Δήμαρχος Ιωαννιτών και περιφερειάρχης Ηπείρου νίπτουν τας χείρας τους σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση επαναλειτουργίας της SPIDER, η οποία τα τελευταία χρόνια δεινοπαθεί. Έδειξαν ενδιαφέρον Μπέγκας - Καχριμάνης και συναντήθηκαν με αρμοδίους του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι τους πέταξαν το μπαλάκι να βρουν εκείνοι λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

■ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
«Εμείς ούτε τη δύναμη έχουμε, ούτε τις γνώσεις, ούτε την αρμοδιότητα, άρα αδυνατούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα της SPIDER», λένε μ’ ένα στόμα Μπέγκας - Καχριμάνης και έχουν δίκιο οι άνθρωποι, οι οποίοι είπαν να βάλουν μία πλάτη όχι όμως και να γίνουν οι ίδιοι μέρη του προβλήματος.

❖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ...
Σας έχω νεότερα από τα δημοτικά σχολεία του Μονάχου στα οποία η λέξη μπάχαλο είναι μικρή για να περιγράψει την κατάσταση. Οι γονείς των παιδιών καταγγέλουν κάθε υπεύθυνο του Υπουργείου Παιδείας που απερίσκεπτα έκανε αλλαγές στους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα σχολεία και το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας να παραμονεύει να τα καταργήσει. Ήδη αρκετοί γονείς έχουν αρχίσει να παίρνουν τα παιδιά τους από τα υπολειτουργούντα ελληνικά σχολεία και τα πηγαίνουν στα γερμανικά! Αυτά τα ξέρει ο Ν. Φίλης που προχθές μιλούσε στην Βουλή για την υπερηφάνεια που νοιώθει ως Υπουργός επειδή άνοιξαν τα σχολεία (χωρίς δασκάλους) στην ώρα τους!

❁ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ...
Από τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα μπορεί κανείς να κρατήσει όχι μόνο την διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και την παράσταση ψήφου που έχει διπλασιαστεί, με την Ν.Δ. να προηγείται κι αυτό το στοιχείο να διευρύνει την διαφορά. Επίσης, το ότι οι δημοσκοπήσεις φέρουν καλύτερο τον Κυριάκο έναντι του Αλέξη κι αυτό είναι ένα εύρημα που δεν αμφισβητείται, πλην εκείνης της δημοσκόπησης που έκανε το λαθρόβιο του πρωθυπουργικού υπηρέτη.

■ ΟΛΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΩΝ ΑΛΕΞΗ!
Αξιοσημείωτο είναι ότι Ν.Δ. και ο Κυριάκος προηγούνται χωρίς να έχουν κάνει κάτι σημαντικό. Μόλις πριν 15 μέρες ο Κυριάκος άνοιξε κάποια από τα χαρτιά του στη ΔΕΘ. Όλα τα κάνει ο Τσίπρας με την παρέα του που πάει η κωλοτούμπα σύννεφο. Δεν προλαβαίνει κανείς τις μεταμορφώσεις του. Ούτε οι δικοί του δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν, μηδέ εξαιρουμένης της Θεανούς και του Καρανίκα.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ...
Θα μετακομίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ η Ξενογιαννακοπούλου με τον Κίμωνα Κουλούρη και τον Στέφανο Τζουμάκα για να του προσδώσουν κεντροαριστερό προφίλ! Τώρα, αν σας πω ότι δεν ήξερα ότι υπάρχουν και είναι καλά αυτά τα παιδιά δε θα σας γελάσω! Μη ξεχάσουν να πάρουν και τον Τσουκάτο μαζί τους, διότι όλους τους άλλους πρώην συντρόφους τους θα τους βρουν εκεί. Πού είσαι Αντρέα για να δεις τα παιδιά της... εντροπής!

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Θέλω εδώ να επισημάνω στη Ν.Δ. του Κυριάκου ότι οι δημοσκοπικές πρωτιές δεν αρκούν να στρώσουν παιχνίδι για την επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία. Θέλει πολλή δουλειά από τον ίδιο, ο οποίος θα πρέπει να οργώσει την Ελλάδα και να πει αλήθειες στον κόσμο. Να πάει εκεί, κοντά στον πολίτη, να ακούσει τον καϋμό και τα προβλήματα, όπως υποσχέθηκε και στην ΔΕΘ. Αν όχι, τότε η πρωτιά θα εξαϋλωθεί γρήγορα και η εξουσία θα απομακρύνεται. Θέλει ο λαός τον ηγέτη κοντά του κι όχι τους αντιπροσώπους του!

• Η ΘΕΑΝΩ...
• Προχθές νάτην την Θεανώ που άφησε για λίγο τα γεμιστά της και ασχολήθηκε με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που είναι όλοι... τεμπελόσκυλα και το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν το έργο της Κυβέρνησης! Πρώτος και καλύτερος ο Διευθυντής του Υπουργείου της, ο οποίος βγάζει φετφάδες χωρίς την άδειά της, είπε η Θεανώ, για να τα ξαναπάρει πίσω την επομένη όταν οι «τεμπέληδες» πήγαν να την εντοιχήσουν στο γραφείο. Τα γύρισε λέγοντας ότι έγινε παρανόηση και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δουλευταράδες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.