ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Ύστερα από οκτώ χρόνια παρουσίας μου στη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου η συμπόρευση μαζί της δεν θα συνεχιστεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Ευχαριστώ όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια είχα την τιμή να συνεργαστώ θεωρώντας ότι η παρουσία μου ήταν προς την θετική κατεύθυνση και μάλιστα σε μία περίοδο που τα πράγματα για την οικονομία της χώρας ήταν και είναι στα χειρότερά τους. Αυτή λοιπόν η ώρα δεν προσφέρεται για τον απολογισμό της οκταετούς παρουσίας μου στην διοίκηση της Τράπεζας, κάτι που θα γίνει εν καιρώ και το οφείλω σε όλους όσους μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους ή τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Τούτη την ώρα απλά εύχομαι στην Τράπεζά μας να βρει περπατησιά ανάλογη με την ιστορία της και το περιεχόμενό της. Καλή δύναμη σε όλους!

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...
Ήταν να το ζήσουμε και με την οδηγία που δίνονταν σε άλλους κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας ή άλλων χωρών. «Μάθετε να ζείτε με τους σεισμούς», είναι η οδηγία από υπεύθυνους και «περιμένετε να ζήσετε τα χειρότερα από τους ανεύθυνους που έχουν κάνει την φήμη επάγγελμα»!

ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ...
Το «καληνύχτισμα» του περασμένου Σαββάτου ήταν ένας σεισμός 5,5 ρίχτερ, κάτι που βρήκε πολλούς Γιαννιώτες να τραβάνε ξενύχτια σε δρόμους και πλατείες. Πολλοί ήταν εκείνοι που μάζεψαν παιδιά και μερικά συμπράγκαλα και τα στίβαξαν στα αυτοκίνητα για να γλυτώσουν από τ’ απανωτά κτυπήματα του εγκέλαδου που, εδώ που τα λέμε, είχε μια απίστευτη για τα τοπικά δεδομένα επιμονή να «βαράει» εκείνος και να «χορεύουν» οι κάτοικοι στους ρυθμούς του.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!
Εδώ που τα λέμε, σε κάτι τέτοιες ώρες ηρωισμοί δεν χωράνε και ένα «Παναγία μου» σου ξεφεύγει αυθόρμητα. Αλλά, στο Θεό σας, μπορεί κάτι να κάνει κάποιος αν μένει στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας; Άρα, η ψυχραιμία επιβάλλεται και ο πανικός είναι εκείνος που μπορεί ακόμη και να σκοτώσει.

ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ...
Ξενύχτι λοιπόν από το Σάββατο προς Κυριακή που εκεί άρχισε να «δουλεύεται» από τους σεισμολόγους της πλατείας το επόμενο δυνατό κτύπημα του Εγκέλαδου. Όλοι αυτοί οι... παπαρολόγοι επικαλούνταν πηγές τους από τα μεγαλύτερα Γεωδυναμικά Ινστιτούτα του κόσμου ότι τα Γιάννενα μπορεί και να εξαφανιστούν κι από το χάρτη. Άλλοι πιο θρησκευόμενοι επικαλούνταν τους «αγίους» που έχουν τα Γιάννενα και δεν θ’ άφηναν να γίνει τέτοιος αφανισμός!

ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ
Αγωνία όλη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή πρωί που εδέησε να έλθει κάτι από σεισμολόγος (το κάτι έχει να κάνει με τους χαρακτηρισμούς στο χώρο των ειδικών) και να πει αυτά τα καθησυχαστικά τύπου «μην μπαίνετε στα σπίτια σας για ένα 48ωρο»! Αυτό ήταν! Το πήραν τα σαΐνια της πλατείας και άρχισαν τις προβλέψεις που έφταναν στο μεγάλο κτύπημα το οποίο θα γίνονταν στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής κι όταν αυτό δεν έγινε, το πήγαιναν πιο πίσω από ώρα σε ώρα.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...
Το τελικό πριν τον εγκέλαδο χτύπημα το έκανε ο υιός Παπαζάχου που να’χε πατέρα να μοιάσει, ο οποίος προέβλεψε τα ακριβώς αντίθετα από τον Λέκκα που έφτασε επί τόπου για να αναλύσει το φαινόμενο. Αυτός ο Παπαζάχος αγρίεψε περισσότερο τα πράγματα και νάτους τους Γιαννιώτες να ψάχνουν για νέο ξενύχτι περιμένοντας τον μεγάλο σεισμό που θα... σάρωνε τα πάντα!

ΕΥΤΥΧΩΣ!..
Είμαστε στην τέταρτη μέρα σήμερα και οι προβλέψεις ευτυχώς έχουν πέσει στο κενό! Τα σημάδια όμως τα έχουν αφήσει στους κατοίκους που έχουν πάντοτε μία ροπή να «συγκινούνται» από τα υπερφυσικά φαινόμενα και να τα μεγενθύνουν σε βαθμό επικίνδυνο, ακόμη και για τη ζωή τους.

ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ...
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται παλικαριές σε τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα κι όταν αυτά είναι πρωτοφανή. Αλλά απ’ αυτό το σημείο μέχρι την ανευθυνότητα και την ηλιθιότητα χωράει πολύς δρόμος κι αυτόν καλείται να τον καλύψει η ίδια η Πολιτεία, η οποία άφηνε τον κόσμο στο σκοτάδι και άφηνε τους τσαρλατάνους να λένε και να γράφουν στο διαδίκτυο ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα!

ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ...
Δώδεκα ώρες μετά εμφανίστηκε ο κ. Λέκκας στην Περιφέρεια Ηπείρου για να πει κάποια υπεύθυνα πράγματα ώστε να έχει μια πρώτη επίσημη ενημέρωση ο κάτοικος της Ηπείρου. Πιο πριν την υπόθεση την δούλευαν οι «καφετζούδες» που είχαν πιάσει τα παγκάκια της πλατείας και τους άλλους ανοικτούς χώρους...

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ!
Είμαστε λαός χωρίς μέτρο. Είμαστε του ύψους και του βάθους και έχουμε την ικανότητα και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Μέση οδός δεν υπάρχει για μας κι αυτό κάποιοι επιτήδειοι το εκμεταλλεύονται και κάνουν παιχνίδι μαζί μας. Συμπέρασμα: Θα μάθουμε να ζούμε και με σεισμούς πλέον, αρκεί να είναι κάτω από τα 7 ρίχτερ όπως λένε οι ειδικοί ή να φτιάχνουμε σπίτια που να αντέχουν σε τέτοιου είδους φαινόμενα, κάτι που εδώ και τριάντα χρόνια γίνεται και στην περιοχή μας.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ...
Νέα δεδομένα χωροταξικού ενδιαφέροντος προκύπτουν μετά τον σεισμό των 5,5 ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου, που θέλουν την μετακίνηση της Πίνδου προς τα δυτικά! Το διέγνωσε ο γεωλόγος - σεισμολόγος κ. Γκανάς χωρίς να μας πει πού θα την πάει! Αφού το ακούσαμε κι αυτό απομένει να δούμε τα Γιάννενα... παραλιακά!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!
Κάτι τους είπε, κάτι δεν κατάλαβαν και ψήφισαν αντίθετα απ’ αυτό που τους ζητούσε! Όταν είδε το αποτέλεσμα ο Αλέξης, τους έβαλε τιμωρία να ξαναψηφίσουν για να έλθουν στα ίσα τους κι εκείνοι το έπραξαν, αλλιώς τους περίμεναν... σαράντα παρά ένα ραβδισμοί στα οπίσθια μέχρι να συνέλθουν! Μετά τους έφταιγε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ που έβγαλε από το μυαλό του λόγια που δεν είπε ο Ερντογάν αλλά που τα εννοούσε και τον απέλυσαν δια το ατόπημα!

ΤΟ ΑΠΕ...
Και τι ζητάει ο καημένος ο Ερντογάν; Την Δυτική Θράκη, την Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου! Κάνει την μ...α ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ και προσθέτει ένα «δημοψήφισμα» και νάτον τώρα να μαζεύει βρούβες για να πορευτεί επειδή δεν ήξερε καλά τούρκικα ή αυτό του είπαν να γράψει. Κάτι ανάλογο είχε γράψει το ΑΠΕ για τους δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούσαν τον Ν. Παππά στις ΗΠΑ και που το «ρεπορτάζ» το έκαναν στην Κουμουνδούρου!

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!
Σύντροφοι και συντρόφισσες είμαστε εδώ όλοι για τον σοσιαλισμό! Το είχε πει πρώτος ο Άκης, μετά το επανέλαβε ο Παπαντωνίου και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προσφώνηση του Πάνου Καμμένου! Άτιμη εξουσία τι τρέφεις στον κόρφο σου και με τι γάλα τους βυζαίνεις κάτι τέτοιους...

ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Μειονοτική περιοχή η Ήπειρος για το ΑΠΕ που τα χωριά της χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο. Δηλαδή εκχώρησε την Νότια Ήπειρο στην Νότια Αλβανία! Κάτι είχε πάρει το αυτί του για Β. Ήπειρο αλλά η αριστερή τους ιδεολογία δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν γεωγραφία και ιστορία. Στην ίδια γραμμή η ΕΡΤ που εκχώρησε τα Γιάννενα στα Γιανιτσά!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
Στα πλαίσια της ανανέωσης στελεχιακού δυναμικού της η Ν.Δ. εκτός όλων των άλλων έψαξε βαθειά στα αρχεία της και «ξέθαψε» κόσμο και κοσμάκη. Μάλιστα, για να εκδικηθεί τους αντιπάλους του ο Κυριάκος τους ανέθεσε τομείς εργασίας και τους εξαπέλυσε να μεταφέρουν την «συμφωνία» του κόμματος έτσι όπως το οραματίστηκαν εκεί στην Πειραιώς. Άντε και του χρόνου...

ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ!
Ένας άλλος «σεισμός» ήταν αυτός που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με 95% επανεξελέγη Πρόεδρος ο Αλέξης. Ήθελα να ήξερα ποιοι ήταν οι μπαγάσηδες που δεν σταύρωσαν το παλικάρι τους, τον αναμορφωτή της νέας Ελλάδας, η οποία με τέτοιο «σεισμό» μετακινείται προς Αφρικανικές χώρες. Τύφλα να’χει η μετακίνηση της Πίνδου και του Μιτσικελίου.

Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ...
Αδιαμφισβήτητος αρχηγός της φυλής των πρασινο-ροζ ο νέος Ανδρέας, ο οποίος ονομάζεται Αλέξης κι από κάτω να τον χειροκροτεί το όλον ΠΑΣΟΚ, μηδέ εξαιρουμένου του Στέφανου Τζουμάκα που είδε φως και όρμηξε. Ποιος είπε ότι δεν γίνονται νεκραναστάσεις! Αλήθεια, γνωρίζατε εσείς ότι ζούσε ο Στέφανος Τζουμάκας;

ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ...
Συντοπίτης ο Στ. Τζουμάκας με τον Αλέξη και είπαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους! Γειά σου Αλέξη, γειά σου Στέφανε και καλώς το το παιδί! Μάλιστα, ο Στέφανος Τζουμάκας στον ΣΥΡΙΖΑ, για να παραδώσει μαθήματα σοσιαλισμού όπως τότε που καθοδηγούσε τις ορδές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Άκη! Ο... νέος αέρας που μπαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα εν όψει της διανομής υπουργείων...

Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ!..
Εκεί σ’ αυτή την πίσω πόρτα περιμένει η Ξενογιαννακοπούλου, ο Χριστοδουλάκης και φυσικά ο μπαρμπα-Φώτης ο Κουβέλης, ο οποίος είναι ξέσκεπος από εξουσία εδώ και τρία χρόνια περίπου. Με όλα αυτά τα παλιά υλικά αλήθεια, μπορεί να δημιουργηθεί νέο ισχυρό οικοδόμημα, αναρωτιούνται οι γηγενείς Συριζαίοι που άρχισαν να μιμούνται εκείνους τους κατοίκους ορισμένων περιοχών που έχουν μία αποστροφή προς τους πρόσφυγες, που ψάχνουν μια στέγη για να βάλουν το κεφάλι τους.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.