ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΕΦΕΡΕ;
Τι ακριβώς μας έφερε ο Αλέξης από τις Βρυξέλλες μετά το τελευταίο ταξίδι του και εμείς δεν το καταλάβαμε; Τι είδε, τι άκουσε, τι του είπαν να μας πει; Τον στείλαμε να διαπραγματευτεί το χρέος κι εκείνος όχι μόνο μας ήλθε με τα χέρια ταράζοντας, αλλά μόλις επέστρεψε από την σκληρή διαπραγμάτευση κι αφού πρώτα του είχε κατεβάσει τ’ αυτιά η Μερκελοπαρέα, μόλις επέστρεψε λοιπόν τους τραβάει ένα μπερντάκι που θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή!

Ο ΔΑΡΜΕΝΟΣ...
Επέστρεψε σαν το δαρμένο σκυλί με την ουρά στα σκέλια κι όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τράβηξε ένα ουρλιαχτό εναντίον του... Μητσοτάκη για να φάει το πόπολο σανό! Πολύ σανό, ρε παιδάκι μου! Να ήταν τρίφυλλο θα λέγαμε ας πάει και το παλιάμπελο. Ετούτοι όμως μοιράζουν σανό της παλιάς εποχής που δεν το πλησιάζαν ούτε τα γομάρια του Χότζα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ...
Πώς γίνεται, ρε παιδιά, να πηγαίνει για συζητήσεις με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, να διαπραγματεύεται προς το συμφέρον της χώρας μας και πάντοτε να νικάει από την ανάποδη και οι Έλληνες να βυθίζονται όλο και περισσότερο στην κόλαση! Σου τρέμει το κουταλάκι για το ποια συμφορά μπορεί να μας βρει από τις συμφωνίες που πετυχαίνει ο Πρωθυπουργός μας κάθε φορά που συναγελάζεται με τους άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του. Θυμηθείτε εκείνο το 17ωρο που είναι το μοναδικό που δούλεψε στη χωή του και μας έμπασε στο τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο!

ΤΟΥΜΠΑΝΟ!..
Τον έκαναν τούμπανο οι ομόλογοί του και ήλθε να ξεσπάσει στην αντιπολίτευση η οποία δεν τον περίμενε με ανοιχτές αγκαλιές αλλά με κάτι γομαράγκαθα νααα με τα οποία τον μαστίγωσαν στα γυμνά του οπίσθια έτσι όπως του τα κατάντησαν οι έξω από μας!

ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!
Δεν έφταναν όλα όσα του έκαναν οι ξένοι, έρχονται και οι δικοί του και του βγάζουν μία δημοσκόπηση που του κόβει τα πόδια, γι’ αυτό και τα ουρλιαχτά στα συνέδρια και μετά τις κουραστικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Έρχεται η δική του «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον εκτελεί με μία δημοσκόπηση που δίνει όλες τις πρωτιές στον Κυριάκο, κάτι που τον τρελαίνει ντιπ για ντιπ. Έντεκα μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑΣ και δώδεκα μονάδες πίσω από τον Κυριάκο. Η δημοσκόπηση της ΕΦΣΥΝ απλά επιβεβαιώνει την ανάλογη της ΑΥΓΗΣ πριν από μερικές ημέρες. Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς ένα πράγμα...

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...
Παρηγορείται όμως με την δημοσκόπηση του «ΧΩΝΙΟΥ» που μεταξύ gay party και άλλων σεξουαλικού περιεχομένου οδηγιών δίνει πρωτιά στον Αλέξη για να του ανεβάσει το... ηθικό! Εντελώς συμπτωματικά ο ιδιοκτήτης του ΧΩΝΙΟΥ έχει προσληφθεί ειδικός σύμβουλος στο Μαξίμου και μεταφέρει από μέσα τις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ...
Οι ελπίδες αυτής της αριστεράς έχουν εναποτεθεί στο ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα που λέγεται ότι θα έλθει στις 14-15 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Τότε που θα έχουν αρχίσει οι εορτασμοί της επετείου της 17ης Νοέμβρη και μη τον δείτε να καταθέτει λουλούδια στο Πολυτεχνείο! Ποιος θα το πίστευε αριστεροί άνθρωποι να φέρνουν έναν ακραίο καπιταλιστή να λύσει τα ζητήματα και τις διαφορές που έχει με την Ευρώπη η χώρα. Θα πέσουν όλοι οι κεραυνοί του Στάλιν, του Λένιν, του Μπακούνιν και του Μαρξ να κάψουν σύριζα τον ΣΥΡΙΖΑ και θα γυρίζει στον τάφο του σαν σβούρα ο Άνταμ Σμιθ από τέτοιου είδους αλισβερίσια!

ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ...
Άρχισαν τα νταούλια και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα νταούλια που θα βαράγανε για να χορεύουν οι Ευρωπαίοι επειδή θα τους έδινε διαταγή ο Τσίπρας και η Μέρκελ θα χόρευε... χορό της κοιλιάς, ενώ θα ουρλιάζαν και τα σκυλιά στα καταβάνια! Βαράνε τα νταούλια του Σκουρλέτη που δεν θέλει να υπακούσει διαταγές Μέρκελ για παράδοση της ΔΕΗ στους ιδιώτες. «Δεν πάω πουθενά - πουθενά», σιγοτραγουδάει ο Σκουρλέτης και πιάνει θέση προτεραιότητας στην έξοδο!

ΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ...
Μέσα η Χριστοδουλοπούλου, έξω η Γεροβασίλη από τα όργανα του κόμματος! Αυτό για να καταλάβετε την αισθητική που βασιλεύει στο χώρο της «αριστεράς». Τουλάχιστον, η Όλγα είναι γυναικάρα με τα όλα της. Σου χτυπάει ζεϊμπεκιά που τρελαίνονται όλα τα κλαμπατσίγκαλα της Άρτας και περιχώρων. Βάλτε δίπλα της την θεία Τασία και δέστε τι επιλογή έκαναν προχθές οι Συριζαίοι για να καταλάβετε και τον εσωτερικό κόσμο που διαθέτουν. Εγώ ψηφίζω Όλγα δαγκωτό!

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ
Κάτι να γίνει να τελειώσει το σήριαλ με τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών και τις αδειοδοτήσεις αυτών. Από αυτό το τηλεοπτικό κατάντημα δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές επιλογές. Ή βλέπουμε ντοκιμαντέρ με διασταυρώσεις ακρίδας και ζευγαρώματα κουναβιών και βίδρας ή διασταυρώνουμε τις εκπομπές Αννίτας με Φουρθιώτη! Έτερον ουδέν.

Η ΠΡΩΤΙΑ...
Να φανταστείτε ότι οι Έλληνες δίνουν πρωτιά σε σήριαλ του MEGA και ΑΝΤ1 από την εποχή που πρωτοξεκίνησε η τηλεόραση! Το είπε και ο Δ/ντής του ΑΝΤ1 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής Στρατής Λιαρέλης επαιρόμενος ότι η ταινιοθήκη του καναλιού του αξίζει περί τα 440 εκατ. ευρώ κι αυτό αποτελεί την εγγύηση του καναλιού έναντι των τραπεζών! Θα μου πείτε, μπροστά στο «χρυσάφι» που είχε το ALTER του Γ. Κουρή με το νυφοπάζαρο της Αννίτας είναι κάτι, όπως κάτι ήταν και εκείνο το «σόου» με δυστυχισμένα πλάσματα όπου επένδυε ο Κουρής στην δυστυχία τους όπως επενδύει και τώρα στην δυστυχία του λαού με την συνεχή αρλουμπολογία του από τα ΜΜΕ που διαθέτει.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ!
Δεν ξέρω τι θα γίνει με το ΣτΕ και τι απόφαση θα πάρει κι αν θα νομιμοποιήσει το πραξικόπημα Ν. Παππά, αλλά πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτό το κατάντημα που παρουσιάζει η σημερινή Ελληνική τηλεόραση που είναι πιο μαύρη από το μαύρο που πάει να της επιβάλει ο αρμόδιος Υπουργός. Απλά σήμερα νομίζουμε ότι έχουμε ελεύθερη τηλεόραση με την τρανς τηλεόραση, που αν αυτό είναι το ζητούμενο, τότε... πάμε να φύγουμε παιδιά!

ΣΑΡΔΕΛΑ - Ο ΓΑΥΡΟΣ!
Μόνο σαρδέλα και γαύρο γεύονται -όσοι γεύονται- οι νεοέλληνες σύμφωνα με έρευνες ειδικών διατροφολόγων! Τσιπούρα, λαυράκι, μπαρμπούνια, σιναγρίδες μόνο στα όνειρα βλέπουν που, όπως είναι γνωστό, τέτοια όνειρα είναι λαχτάρες κατά τους ονειροκρίτες. Μήπως δεν είναι λαχτάρες όλα όσα ζούμε, φίλοι μου, εδώ και επτά χρόνια μνημονιακής κατοχής; Όμως κατά τους διατροφολόγους η σαρδέλα δεν είναι εκείνη που έχει τα Ω-3 λιπαρά που είναι ό,τι καλύτερο διά την καρδίαν, όπως έλεγε η θεία μου η Κωστάντω! Ποιος είπε ότι δεν φροντίζουν και για την καλή μας υγεία η Κυβέρνηση με τους εταίρους μας;

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Σε μία σειρά έργων και παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην Ήπειρο για να βγει από την απομόνωση αναφέρθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος σε ομιλία του στην Επιτροπή Περιφερειών. Μίλησε για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, την Ε65, την ολοκλήρωση σύνδεσης Ιόνιας με Κακαβιά, τη σύνδεση της Πρέβεζας με Ιόνια κι άλλα πολλά. Αλήθεια, σε ποια Κυβέρνηση απευθύνονταν ο κ. Στέφος για την υλοποίηση αυτών των έργων; Μας τράβηξε κι ένα μπερντάκι εμάς τους Ηπειρώτες που δεν μακαρίζουμε την Κυβέρνηση και ασχολούμαστε μόνο με την κριτική λόγω της απουσίας της από τις περιπέτειες που περνάει ο Νομός από τους σεισμούς!

Η ΔΙΚΗ...
Από τη δίκη του πράγματι αδικοχαμένου νεαρού Β. Γιακουμάκη μπορεί κανείς να κρατήσει το σόου Ακρίτα που ήλθε και κατέθεσε ότι κάποιοι της έδωσαν μια πληροφορία πως στο όλο σκηνικό της δολοφονίας είχε συμμετοχή πρώην υπουργός της Ν.Δ. Τράβηξε κι ένα σκουσμό on camera επειδή στο πρόσωπο του Βαγγέλη έβλεπε τον γιο της που είχε την ίδια ηλικία! Αυτή η παράσταση ήταν ικανή να κλέψει την γενικότερη παράσταση που έχει να κάνει με το ίδιο το περιστατικό, που δεν είναι άλλο από τον άδικο θάνατο ενός νέου παιδιού, το οποίο κάτω από συνθήκες μπούλιγκ οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Γι’ αυτό το ζήτημα θ’ ανοίξουν στόματα;

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ!..
Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα φιγουράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα μ’ έναν αγώνα λιγότερο λόγω της αναβολής του ματς με τον Λεβαδειακό εξαιτίας του σεισμού. Αυτός ο ΠΑΣ Γιάννινα που απολαύσαμε στον αγώνα με την Λάρισα είναι ο ΠΑΣ που πρέπει και αυτός που θέλουμε ως ηπειρώτες. Δεν λέμε, θα υπάρξουν και οι στραβές αλλά αυτή η ομάδα είναι ομάδα του μέλλοντος και βρίσκεται σε καλό δρόμο προς νέες κατακτήσεις. Τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν στην ομάδα από τις οικονομικές δυσχέρειες του παρελθόντος την ανάγκασαν να στραφεί προς νεότερες ηλικίες ποδοσφαιριστών οι οποίοι όμως αποδείχτηκαν αστέρια φτιάχνοντας μια νέα ομάδα σε υγιείς βάσεις.

ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ...
Από την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα γίνονται νέοι σχεδιασμοί για το εγχείρημα «αθλητικές σύγχρονες εγκαταστάσεις» κι απ’ ότι μαθαίνουμε βρίσκονται σε καλό δρόμο. Σ’ αυτό το νέο εγχείρημα πρέπει να συμβάλουμε κι όλοι εμείς οι φίλαθλοι που πρέπει να ξαναγυρίσουμε στο γήπεδο όπως τότε παλιά που δεν έπεφτε καρφίτσα. Άλλο πράγμα να ζεις ζωντανά τον παλμό της κερκίδας κι άλλο να απομονώνεσαι στην τηλεόραση και ξερά να παρακολουθείς κάτι που σε ξενερώνει!

ΑΞΙΟΣ!
• Η μεγάλη είδηση στην εκλογή νέου αντιπροέδρου και σε δύο χρόνια προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας δεν είναι η εκλογή ενός ακόμη καθηγητή, αλλά ενός καθηγητή από ένα επαρχιακό Πανεπιστήμιο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι τώρα τα σκήπτρα κρατούσε το κλεινόν άστυ. Λαμβάνει λοιπόν μεγαλύτερες διαστάσεις η εκλογή του δικού μας καθηγητή κ. Γιάννη Γουδέβενου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα ηγέτη της Καρδιολογικής Εταιρείας και μάλιστα υπερψηφισθείς από τους συναδέλφους του σε πολύ μεγάλο ποσοστό, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συνάδελφοί του στο πρόσωπό του, στις γνώσεις του και εν γένει στην αξία του. Ένας Γιαννιώτης, ένας Μετσοβίτης, στην κορυφή αυτού του μεγάλου επιστημονικού οργάνου της χώρας, στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα και από καρδιάς ευόδωση στόχων. Να σημειωθεί ότι πρόεδρος μέχρι τώρα ήταν ένας άλλος Ηπειρώτης καθηγητής, ο κ. Στεφ. Φούσας.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.