ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ...
Ανεμογκάστρι τελικά ο ανασχηματισμός που ήταν απλώς μία ανακύκλωση κι έγινε μόνο και μόνο για να απολυθεί ο Ν. Φίλης μετά την παρέμβαση του Ιερωνύμου, ο οποίος στη διάγνωση που έκανε στον ΣΚΑΪ τον βρήκε... προβληματικό! Ανεμογκάστρι και στην περίπτωση του Σκουρλέτη που εκείνος δεν απελύθη αλλά άλλαξε πόστο από το οποίο μπορεί να χτυπιέται όσο θέλει για την τύχη της ΔΕΗ, την οποία άφησε σε καλά χέρια να την ξεπουλήσουν.

ΤΟ ΑΝΕΜΟΓΚΑΣΤΡΙ...
Ανεμογκάστρι δεν είχαμε στην περίπτωση της νέας Υπουργού Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά που η αξιοποίησή της εγκυμονούνταν πολλά χρόνια πριν. Από τότε που άνοιξε τα μάτια της και φάτσα - μπάλα αντίκρυσε απέναντί της τον ΣΥΝ πριν και τον ΣΥΡΙΖΑ αργότερα. Από τα γενοφάσκια της αριστερή και τώρα, στα 31 χρόνια, ζωή νάχει, ήλθε η ώρα για να αποτελειώσει το έργο του περιβόητου προκάτοχού της Γ. Κατρούγκαλου που τόσο πιστά υπηρέτησε το τρίτο και μεγαλύτερο μνημόνιο.

«ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...»
Αυτό το τρίτο μνημόνιο που τελικά θα έχει και συνέχεια με ένα τέταρτο, το οποίο θα υπηρετήσει η κ. Αχτσιόγλου, η οποία είναι του δόγματος «εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης»! Δηλαδή, ό,τι λέγαμε πριν ήταν μπούρδες και τώρα θα υπηρετήσουμε πιστά τα μεγάλα αφεντικά, ακόμη και Γερμανοτσολιάδες θα γίνουμε για λίγες σταγόνες εξουσίας!

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!..
Στα 31 της η νέα Υπουργός Εργασίας ρίχτηκε στην πυρά διότι έτσι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θυμηθείτε την θυσία της Ιφιγένειας και τη γυναίκα του πρωτομάστορα κατά την κατασκευή του γιοφυριού της Άρτας. Ίδια τύχη περιμένει την κατά τ’ άλλα ομορφούλα Αχτσιόγλου η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο βωμό της θυσίας με το πρόσχημα της αξιοποίησης πρώτα και της σκληρής διαπραγμάτευσης. Διότι με την Θεανώ και με την Τασία πού να πας να κάνεις κουβέντα μ’ αυτούς τους φραγκολεβαντίνους που πάνε κι έρχονται γαμπρίζοντες.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ!
Δρακουλέσκου εσείς, Αχτσιόγλου εμείς και ώρσε γαμπροί κουφέτα! Όχι που θα σας αφήναμε να κουβεντιάζετε με τον τζιτζιφιόγκο Κατρούγκαλο που λέρωσε εκατοντάδες μαντηλάκια τσέπης για να διαπραγματεύεται το ξεπούλημα και μετά να σπαράζει από το κλάμα κι από την στεναχώρια. Το βράδυ έκοβε συντάξεις και την άλλη μέρα το πρωί τους κορόιδευε στέλνοντας επιστολές στους συνταξιούχους ότι ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. Απλά εξαφανίζονταν οι συντάξεις όπως οι λαθρομετανάστες της Τασίας και δεν ήξερε πού πήγαιναν αυτές.

ΟΧΙ ΧΑΣΟΜΕΡΙΑ...
Ό,τι απόμεινε θα το αποτελειώσει η νέα Υπουργός Αχτσιόγλου, η οποία με εντολή του Πρωθυπουργού θα πρέπει να το κάνει σ’ ένα μήνα και να μη σκεφτεί να ανοίξει διάλογο και χασομερίσει, κάτι που θα στεναχωρήσει σφόδρα τους φονιάδες του λαού Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα να μην κλείσει η αξιοποίηση. Δηλαδή, να δεθεί σφιχτά ο Έλληνας χειροπόδαρα και να μη σκεφτεί να πάρει ανάσα...

ΤΑ ΝΙΑΤΑ...
Αυτό το έργο ανέθεσε στην νέα Υπουργό, που έβαλε τα νιάτα εκείνη και την κουτοπονηριά ο «ηγέτης» ο οποίος ανακάλυψε και τους Αμερικάνους, τους οποίους θα φέρει στις 15 του μηνός να φωνάζουν όλοι μαζί «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»! Τέτοια δώσε στην Αχτσιόγλου και πάρτης όλα τα λεφτά από τις συντάξεις των γερόντων. Έχει, λέει, και διδακτορικό η νέα Υπουργός και την συστήνει ανεπιφύλλακτα ο Κατρούγκαλος, διότι τα παίρνει καλά τα γράμματα της υποταγής και εκτελεί άνευ ουδεμίας αντίρρησης τις άνωθεν εντολές.

ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ!..
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την διευθύντρια του γραφείου μου. Είναι σαν να είμαι εγώ»! Τάδε έφη Κατρούγκαλος για την Αχτσιόγλου και την έκαψε από χέρι τη νέα Υπουργό. Αν είναι να είναι σαν εκείνον, δηλαδή, συν τοις άλλοις και κομμουνίστρια όπως εκείνος, τότε είναι βέβαιο πόσο πιστή στις τρόικες θα γίνει από άπιστη που ήταν όταν κι εκείνη μοίραζε δέκατες τρίτες συντάξεις, 781 ευρώ κατώτατο μισθό, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και θα έκοβε το... χέρι όποιου τολμούσε να βάλει χέρι σε μισθούς και συντάξεις! Δεν τα γράφω εγώ αλλά τα έλεγε εκείνη μέχρι να γίνει υπουργός δουλείας κι όχι δουλειάς!

ΑΡΩΜΑ ΡΑΣΟΥ!..
Αυτός ο ανασχηματισμός είχε άρωμα ράσου και σφραγίδα Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έκανε μία... χαψιά ολόκληρο Φίλη! Αυτόν τον Φίλη που άλλα συμφωνούσαν το βράδυ κι άλλα εκείνος έκανε το πρωί. Ο Ύψιστος όμως που τα πανθ’ ορά τον τιμώρησε μία Παρασκευή βράδυ και τον έστειλε να «ψέλνει» από τα έδρανα των βουλευτών πλέον. Άμωμοι εν οδώ. Αλληλούια!

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Η αντικατάσταση του Ν. Φίλη έγινε από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου ονόματι Γαβρόγλου, ο οποίος ήταν και μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Λάτση! Από το ΚΚΕ Εσωτερικού στον ΣΥΝ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ με δόση από Λάτση!

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ...
Άντε τώρα να δούμε τον νέο υπουργό Παιδείας να περνά πρώτα από κατηχητικό κι αφού πάρει ευλογία να μακροημερεύσει εκείνος στα νέα καθήκοντα πολλαπλασιάζοντας τις ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών που ήταν η αιτία «διαζυγίου» του Φίλη με τον Αλέξη.

Η ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΣ!
Η επιτυχία στον ανασχηματισμό ήταν και ο διορισμός της τραγωδού Λυδίας Κονιόρδου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η θεραπαινίδα της Έβδομης Τέχνης πρώτα και η θεραπεύτρια μέσω βασκανίας, εξορκισμών και αεροθεραπείας τώρα θα θεραπεύει και τον πολιτισμό της χώρας μας. Την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας ποιος θα την θεραπεύσει, ρε παιδιά;

Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Όλοι αυτοί οι παλιοί και νέοι Υπουργοί με τα κοστούμια τους, τις γραβάτες τους, τα φουλάρια, τα μαντηλάκια, τα ψηλοτάκουνα και τα συνολάκια ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος έρχεται να μας σώσει από τους κακούς και ανάλγητους Ευρωπαίους που δεν λένε να μας λυπηθούν και να μας λύσουν τα μάγια - τα δεσμά των μνημονίων ήθελα να πω.

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ...
Θα στηθούν στην ουρά να υποδεχτούν τον Αμερικανό «φονιά του λαού» και εκεί ο μεγάλος ηγέτης θα παρουσιάσει τον «στρατό» του λέγοντας «ιδού το Υπουργικό σου συμβούλιο»! Μιλάμε για άνευ όρων παράδοση από αριστερούς πολιτικούς που δεν σεβάστηκαν ούτε τον Λένιν, ούτε τον Στάλιν, ούτε τον Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος όταν προδόθηκε από τους συντρόφους του, προτίμησε την αυτοκτονία από την σύλληψή του.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ...
«Δούλεψαν κι εξήγγειλαν τον πολιτικό μου θάνατο ο Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός και ο ΣΚΑΪ», είπε ο Ν. Φίλης φεύγοντας από το Υπουργείο. Βέβαια, τώρα είδε ο Ν. Φίλης την εξόντωση συντρόφου από σύντροφο. Εδώ έκοψε στα δύο για να συγκυβερνήσει με τον Καμμένο στα τέσσερα, αυτόν θα λυπούνταν που αμάρτανε διαρκώς εναντίον του Ιερωνύμου, ο οποίος από τη μια έχει τον Αμβρόσιο και από την άλλη τον Αλέξη; Βγάλτε εσείς τον μέσο όρο σ’ αυτού του είδους τις σχέσεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...
Λέγαμε και καμιά π...ριά για να περνάει η ώρα και να δουλεύουμε το πόπολο, είπαν σχεδόν μ’ ένα στόμα οι νέοι Υπουργοί Παπαδημητρίου και Αχτσιόγλου κατά την παράδοση - παραλαβή των Υπουργείων. Τώρα θα εφαρμόσουμε (ντυμένοι Γερμανοτσολιάδες), τις διαταγές όλων των Τροϊκανών του κόσμου, συνέχισαν και υποσχέθηκαν ότι σ’ εκείνους έλαχε ο κλήρος να κάνουν θαύματα και ν’ αναστήσουν την οικονομία της χώρας.

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ...
Κάποια νέα που φτάνουν στη στήλη από την πανεπιστημιακή κοινότητα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον τρόπο που χειρίζονται και μεθοδεύονται οι τακτοποιήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων, που έχουν να κάνουν με τις αξιολογήσεις των προσόντων υποψηφίων για διδακτικό προσωπικό στις διάφορες σχολές. Ένα τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με την «αγιογραφία» που έκανε η τριμελής επιτροπή στον εκλεκτό γόνο επίσης πανεπιστημιακού, επιστρέφοντας έτσι την υποχρέωσή τους για τότε που ο πατέρας είχε κάνει κάτι ανάλογο για εκείνες -ους όταν ήταν αρμόδιος για παρόμοιες αγιογραφίες!

ΟΙ ΣΚΙΕΣ...
Η υπόθεση έχει μεγάλες σκιές οι οποίες πλήττουν καίρια το κύρος του Πανεπιστημίου μας, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί όρθιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι οι σκιές εκείνες που διαχρονικά λυμαίνονται την πανεπιστημιακή κοινότητα ποικιλοτρόπως για πολλές δεκαετίες μένοντας στο απυρόβλητο και μη δίνοντας λόγο σε κανένα, διότι το αλισβερίσι έχει μετατραπεί σε επάγγελμα.

ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ...
Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο εκπαιδευτικά κολάσιμη η υπόθεση αλλά και ποινικά διότι εκτός των άλλων, υπάρχει και εξαπάτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με διάφορα τερτίπια που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στις εισαγγελικές αρχές, καθότι κατατέθηκαν, εκτός των άλλων, και ψευδή στοιχεία έτσι ώστε ο εκλεκτός να μην κινδυνεύει να μείνει εκτός της επιλογής. Περιορίζομαι σ’ αυτά για σήμερα καλώντας τον ίδιο τον Πρύτανη κ. Γ. Καψάλη να επιληφθεί του θέματος κόβοντας τέτοιου είδους συνήθειες και μεθοδεύσεις. Δεν υπάρχουν παιδιά και απόπαιδα κι αν υπάρχουν, τουλάχιστον το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να μην κάνει στραβά μάτια. Η στήλη δεν πρόκειται να κάνει πίσω και τ’ αποκαλυπτήρια που θα κάνει θα αφήσουν πολύ κόσμο άυπνο. Άντε, γιατί σαν πολλή υπομονή δείξαμε τόσα χρόνια!

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΖΙΤΣΑΣ...
Το έργο σε πολιτιστικό επίπεδο που παράγεται στο Γυμνάσιο - Λύκειο του Δήμου Ζίτσας μας το εξήρε φίλος από την Μεσσήνη που το καλοκαίρι, έτυχε να παρακολουθήσει μαθητική θεατρική παράσταση. «Αν και μικρά παιδιά μου έμοιαζαν φτασμένοι καλλιτέχνες όταν είδα πως ερμήνευαν την «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδου», μου είπε ο φίλος και με προέτρεψε να μεταφέρω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες προς τους καθηγητές του Γυμνασίου - Λυκείου γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία να μυήσουν πρώτα τα παιδιά στην θεατρική τέχνη και να μεταλαμπαδεύσουν αυτή στον υπόλοιπο λαό φτάνοντας ακόμη και μέχρι την Μεσσήνη. Δεν έχω παρά να μεταφέρω αυτή την εκτίμηση προς τους παράγοντες που συνετέλεσαν σ’ αυτή την δραστηριότητα αν και ο ίδιος δεν έγινα κοινωνός του έργου. Ας τα δει αυτά και η νέα Υπουργός Πολιτισμού η οποία θα πρέπει να βρει τρόπους ενίσχυσης τέτοιων πρωτοβουλιών οι οποίες, αν μη τι άλλο, λειτουργούν προς όφελος μαθητών, δασκάλων, γονιών και γενικά της κοινωνίας μας.

Η «ΤΟΥΡΛΑ»...
Μέσα σ’ αυτή την κυβερνητική «τούρλα» παραλίγο να μας διαφύγει ότι η Ήπειρος πλην Άρτας δεν έχει ικανά στελέχη προς υπουργοποίηση. Οι τέσσερις βουλευτές στα Γιάννενα κι από ένας σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, αφού ξαναεζυγίσθησαν κι εμετρήθησαν ξαναβρέθηκαν λειψοί για υπουργοποίησή τους. Αντί των δύο γιατρών του Νομού μας προτιμήθηκε η τραγωδός που με... αέρα κοπανιστό θα θεραπεύσει τον Πολιτισμό!

Η ΣΤΑΧΤΗ...
Είκοσι δύο Υπουργούς διόρισε ο Τσίπρας που δεν έχουν μπει στη βάσανο της ψήφου. Μέσα σ’ αυτούς δεν χωρούσε ένας βουλευτής Ιωαννίνων, έτσι για να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και στα Γιάννενα και που πίστεψαν ότι θα έρχονταν η ελπίδα! Απαραίτητη μόνο η Όλγα Γεροβασίλη από την Άρτα, την οποία, αφού την έριξε στα λιοντάρια και την τελευταία στιγμή διεσώθη, τελικά την έκανε Υπουργό εις ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης για τις θυσίες που έκανε στα ξενυχτάδικα! Ας είχαν και οι δικοί μας τέτοιες επιδόσεις, να έκαναν την τύχη τους!

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...
Μπορεί να μην έγινε Υπουργός ντόπιος βουλευτής αλλά ανέβηκε ακόμη ένα σκαλί παραπάνω στην πανεπιστημιακή του καριέρα. Οι σύντροφοί του, οι συνάδελφοί του ήθελα να πω, εξετίμησαν τις επιδόσεις του και στην επιστήμη του. Αν και πολύ απασχολημένος στην πολιτική, εν τούτοις οι φίλοι για τέτοιες περιπτώσεις είναι εδώ, βάζουν πλάτη και δεν είναι αχάριστοι όπως έδειξε ο αρχηγός της «φυλής» τους. Φυσικά, δεν αμφιβάλλει κανείς για τα προσόντα του από μας. Τις αμφιβολίες τις έχει ο πρόεδρος Αλέξης.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.