ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑΣ «ΤΡΕΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ!
Ένας εναντίον όλων και τελικά πήρε τα... σώβρακα στα Αμερικανάκια! Ήταν μόνος, πούλησε τρέλα, βρήκε καμιά εξηνταριά εκατομμύρια Αμερικανάκια και έγινε πλανητάρχης. Τόση εξουσία και τόση δόξα πώς θα την αντέξει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ή για οκτώ όπως είθισται στο Αμέρικα; Μπαγκαμποντιές με έκτακτες εκλογές γίνονται στο Ellada μόνο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!..
Όλο το προηγούμενο διάστημα η στήλη δεν ανακατεύτηκε με τις Αμερικάνικες εκλογές από τον κίνδυνο... επηρεασμού της Αμερικάνικης κοινής γνώμης! Το έργο αυτό το είχαν αναλάβει όλα τα Αμερικάνικα ΜΜΕ, όλοι οι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές...

ΕΧΑΣΕ Η ΣΥΝΥΦΑΔΑ!
Ανέλαβαν λοιπόν όλα τα ΜΜΕ σ’ όλο τον κόσμο μη εξαιρουμένης της Ελλάδας μας να εκλέξουν την Χίλαρι και τελικά της έβγαλαν τα μάτια! Από κοντά και οι γκαλοπατζήδες που ξεπέρασαν ακόμη και τους δικούς μας στην πετυχαισιά! Μας τα είχαν κάνει τούμπανο καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο με τις διαφορές που έδιναν στην Χίλαρι του Μπιλ Κλίντον, που ήταν «συνυφάδα» της Μόνικας και που το χάψαμε κι εμείς ότι θα νικήσει και είπαμε να τραπεζώσουμε τον απερχόμενο, ο οποίος θα μας έσβηνε το χρέος μέσω της νέας πλανητάρχισσας, που όμως δεν προέκυψε, γαμώ την ατυχία μας!

ΟΙ ΞΟΡΚΙΣΜΟΙ...
Το είχε δέσει και ο δικός μας «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και στην υπουργική σύναξη την περασμένη Κυριακή έκανε ψυχολογικό μασάζ στα λιμοξέφτερά του εκθειάζοντας την επίσκεψη του απερχόμενου Ομπάμα, ο οποίος θα έδινε εντολή στην Χίλαρί του να βοηθήσει την Ελληνική Αριστερά και μάλιστα τώρα που ξορκίζει τα αντιαμερικανικά και αντινατοϊκά συνθήματα. Βοήθησε στον ξορκισμό ο ίδιος ο Ιερώνυμος που καθάρισε την αριστερά από τα κακά πνεύματα τύπου Φίλη, την Τζάκρη και την οσία Θεανώ την φασολακοκαθαρίζουσα!

ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ...
Habemum TRAMP λοιπόν αντί της Χίλαρι που στο εξής θα βρει χρόνο να πλένει τ’ άπλυτα του Μπιλ του Κλίντον, που θα βρει επιτέλους ευκαιρία να φάει ένα ζεστό πιάτο φαΐ κατά προτίμηση γεμιστά. Την συνταγή αν δεν την έχει να την πάρει από την Θεανώ που ξέρει από αυτά κι άλλα πολλά, η οποία κι εκείνη τώρα με κάτι τέτοια θ’ ασχολείται.

ΤΑ «ΟΡΦΑΝΑ»...
Έχασε η Χίλαρι κι άφησε ένα σωρό «ορφανά» ανά την υφήλιο. Δεν εννοώ τα ορφανά των πολεμικών συρράξεων αλλά τ’ άλλα τα «ορφανά» που το είχαν δέσει κόμπο ότι θα γίνει πλανιταρχέσα και πήγαιναν το κονέ... βρόντο! Κολλητιλίκια στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα της αριστεράς των άλλων πολιτικών δυνάμεων, πλην ΚΚΕ και ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του Φαήλου. ανάμεσα στα ορφανά και κάμποσα της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ», που να δω τώρα τα μούτρα τους πώς θα την κάνουν γυριστή.
ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ...
Γι’ αυτό σας λέω ότι δεν ανακατεύτηκα στις Αμερικάνικες εκλογές, για να μη χρεωθώ ένα κακό αποτέλεσμα της συνυφάδας της Μόνικας! Άντε τώρα να συμμαζέψουν τα συντρίμμια τους η «ΑΥΓΗ» και ο ΣΚΑΪ που έκαναν τόσο αγώνα ενάντια στον Τραμπ! Να δω με τι μούτρα θα αντικρύσουν τον νέο πλανητάρχη, τον οποίο έριχναν στην πυρά εξασφαλίζοντας τον καταποντισμό του.

ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!..
Να δω το συγχαρητήρια του Αλέξη, του Κοτζιά και του βοηθού μαντηλάκια ψηλοτάκουνου Κατρούγκαλου και του στρατάρχη Καμμένου! Να δω ποιον στρατό θα στήσει ο Αλέξης προς τον Ομπάμα λέγοντάς του το περιβόητο «ιδού ο στρατός σου», όπως είχε πει ένας άλλος υπουργός στρατιωτικών στον Αϊζενχάουερ. Ο ίδιος ο Καμμένος φρόντισε να υποδεχτεί τον νέο Γεώργιο Παπαδόπουλο της Ελλάδος! Τώρα ψευτομαγκιές, λίγο αργότερα πάλι στα τέσσερα για να τον δεχτεί ο τρίτος ανθυποϋπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ!

ΦΛΟΡΙΝΤΑ ή...ΦΛΩΡΙΝΑ;
Δεν κατάλαβα καλά ή δεν άκουσα καλά τι είναι αυτό που θα γίνουμε κατά την νέα άποψη του νέου Υπουργού Οικονομίας καθηγητή (γυμνασίου είπε ο Πάγκαλος) Φλόριντα ή Φλώρινα; Στα χνάρια του Γιωργάκη που θα μας έκανε την Δανία του Νότου την περίοδο που λεφτά υπήρχαν και μετά δεν υπήρχαν αλλά αν υπήρχαν δεν θα χρειάζονταν να γίνουμε Δανία! Κάτι τέτοιο ξεφούρνισε ο πρώην αντιρρησίας νεοδιορισθείς υπουργός σε συνέντευξη - «ποταμό» στην ΕΡΤ που καθόλου δεν στήνει εκπομπές με πολιτικά αστέρια της αριστεράς, ενίοτε και της δεξιάς όπως εκείνη τη χειμαρώδη του Βύρωνα που βγήκε να αγιογραφήσει τον φίλο του Αλέξη και να θάψει τον πρώην πολιτικό του φορέα τη Ν.Δ.!

ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ...
Άρχισαν τα προεόρτια της υποδοχής του Ομπάμα στην Αθήνα. Οι γνωστοί «κάτοικοι» των Εξαρχείων προετοιμάζουν το έδαφος υποδοχής σε συνδυασμό με τη γιορτή του Πολυτεχνείου και άρχισαν το γνωστό έργο της καταστροφής. Την σκυτάλη πήρε βομβιστική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία κι έπεται συνέχεια, με πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Σιγά μη ξεχάσουν παλιές αγαπημένς τους συνήθειες τα «παιδιά»!

Ο ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ...
«Από τον Ν. Παππά και τον Βερναρδάκη πληρωνόμαστε για να φτιάξουμε σάιτ που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις είπα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν μου ξανάβαλαν το χιλιάρικο στο λογαρισαμό μου». Τα λέει αυτά ο Συριζαίος Άρης Δαβαράκης, δημοσιογράφος - συγγραφέας και φίλος του Αλέξη. Μιλάμε για τον Ν. Παππά που θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο με τους Δαβαράκηδες να βγάζουν τη «δουλειά». «Ήλθαμε για να μείνουμε», είχε πει στον μαρτυριάρη τώρα πρώην φίλο Δαβαράκη ο ίδιος ο Ν. Παππάς. Αλήθεια ή ψέματα, θα σας γελάσω...

ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ!..
Έχει πληροφορηθεί ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κατά κόσμον Γ. Κουμουτσάκος ότι δεν εξελέγη η δικιά του Χίλαρι στις ΗΠΑ, αλλά ο «έξω από δω» Τραμπαρίφας; Αν δεν το αντέχει ας πάει παρακάτω και ας τον αντικαταστήσει ο πρόεδρός του. Καλό παιδί ο Κουμουτσάκος αλλά για άλλες εποχές και για Π.Τ.Ε (προ Τραμπ εποχή).

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ...
Παρακολουθώ τις δραστηριότητες της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων και ως προς τις δράσεις δεν με βρίσκουν αντίθετο. Αλλά με το να περιφέρει η ΝΟΔΕ κάποιους πολιτικούς τυχοδιώκτες που την Ν.Δ. την χρησιμοποιούν κατά περίσταση μάλλον ακυρώνει στο σύνολό τους τις πράξεις. Καλά είναι τα ανοίγματα αλλά όχι στους επαγγελματίες τυχοδιώκτες που έχουν μία ροπή στα τρυπώματα.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Επίσης, μια επισήμανση προς την ΝΟΔΕ και προς την διορισμένη τομεάρχη, εκ Καστοριάς ορμώμενη: Καθόλου δεν πρέπει ν’ απασχολούν την τοπική Ν.Δ. τα όσα συμβαίνουν στην Καστοριά μεταξύ των κομματικών στελεχών και της βουλευτού της περιοχής. Ξέρω τι γράφω και όποιος θέλει ας το πάρει τοις μετρητοίς για να μην επεκταθούμε. Αλήθεια, είναι γνωστή της γνωστής σε μας Βίκυς, η νέα τομεάρχης;

ΙΣΟΠΑΛΙΑ...
ΗΠΑ - ΕΛΛΑΣ σημειώσατε Χ με σκορ 1-1. Και οι δύο χώρες επέλεξαν από τους χειρότερους τους κακούς. και οι δύο λαοί ως πνιγμένοι πιάστηκαν από τα μαλλιά τους και αποφάσισαν κυβερνήσεις που οι αρχηγοί είπαν τα περισσότερα και μεγαλύτερα παραμύθια. Έφαγαν στη μούρη την «κεντροαριστερά» οι Αμερικανοί και αποφάσισαν έναν θεοπάλαβο, ο οποίος όμως επελέγη ως καλύτερος Πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι σ’ ένα κατεστημένο όπως ήταν αυτό του ΚλιντονΟμπάμα που του έδωσαν πέντε νάχει δέκα.

ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ...
Απορούσα και με το Ελληνικό πολιτικό σύστημα που εκτός των «άκρων» είχαν πιστέψει στην εκλογή Χίλαρι επειδή έτσι διέταξαν τα ΜΜΕ και οι δημο(σ)κόποι. Πάρτους τώρα να στριμοκολιάζονται και να μη μπορούν να στείλουν μία συγχαρητήρια επιστολή προς τον Τραμπ έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα. Όχι πως ξέρει κατά πού πέφτει η Ελλάδα, αλλά λέμε τώρα. Αν μάλιστα μάθει ότι έχουμε Αλέξη με Θεανώ και Καρανίκα, τότε ακόμη χειρότερα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
Την αλήθεια την είπε ο πρόσφατα απολυθείς Υπουργός Ξυδάκης, ο οποίος φόρτωσε την εκλογή Τρμαπ στον τρόπο που κυβερνούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχοντας φυσικά την δική του αριστερή κυβέρνηση η οποία ακόμη περιμένει να βρει στήριγμα στον απερχόμενο Ομπάμα, ο οποίος μετά το προχθεσινό στραπάτσο της δικής του Χίλαρι μάλλον ως ένας... τουρίστας θα κάνει την επίσκεψη στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ...
Καθόλου δεν άρεσε στους ντόπιους παράγοντες η διαβεβαίωση του διοικητή της ΥΠΑ που έδωσε στον βουλευτή Γιάννη Στέφο για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Το «ζήσε Μάη μου» και το «ήξεις - αφίξεις» λειτούργησε για μια ακόμη φορά και μάλιστα αυτή τη φορά ο ίδιος άνθρωπος της ΥΠΑ το επανέλαβε στον κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε ότι τον ξεφορτώθηκε όσο πειστικότερα μπορούσε!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.