ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ...
Μετά το μπασταρδεμένο δημοψήφισμα του Αλέξη ήλθε το δημοψήφισμα της Αγγλίας που κι εκεί το όχι έμεινε όχι και προχθές το δημοψήφισμα στην Ιταλία που το όχι είναι νίκη του λαού και ήττα του Πρωθυπουργού! Κάντε τις συγκρίσεις, βγάλτε τα συμπεράσματα και δέστε ποιοι βαδίζουν όρθιοι στην Ε.Ε. και ποιοι γονατιστοί που ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται όσο είναι ζωντανοί να ψηφίσουν μνημόνια.

Η ΜΟΝΑΞΙΑ...
Οι Podemos αφανίστηκαν, ο Ρέντσι παραιτείται, ο Ολάντ τελειώνει και δεν ξαναβάζει υποψηφιότητα για την Γαλλική Προεδρία, ο Κάστρο πέθανε και ο δικός μας ο Αλέξης πώς θα πορευτεί μόνος κουβαλώντας μία ξεφτισμένη αριστερά στους ώμους του; Θα μείνει μόνος του αγκαλιά με τον Σόιμπλε και την «go home madame Merkel»! Πώς θα κοιμάται και θα ξυπνάει τώρα ο Αλέξης μας χωρίς αυτά τα στηρίγματα που κάθε τόσο μας διαφήμιζε ως στηρίγματα της χώρας μας, που όμως μεχρι τώρα δεν τα είδαμε;

❁ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ... 2060!
Ευτυχές και αίσιον το έτος 2060! Τότε θ’ αρχίσει ν’ ανασαίνει ο κάτοικος της χώρας, που ίσως ακόμη να λέγεται Ελλάδα. Ως τότε, σκάσε και πλήρωνε, ιθαγενή που επιμένεις να ζεις ελληνικά κι αριστερά...

■ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Χαρές και πανηγύρια από την Κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους που θ’ αρχίσει από το 2060 όπως πέτυχαν με τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έκαναν το τελευταίο διάστημα. Έρχεται η ανάπτυξη όπου νάναι και μείνετε ξύπνιοι μη τυχόν σας προσπεράσει και χάσετε τις ευκαιρίες, μας διατυμπάνιζαν από προχθές το βράδυ οι διαπραγματευτές μας! Ωστόσο, από πρώτη Γενάρη ας ετοιμαστούμε για τον Αρμαγεδώνα κι όποιος αντέξει...

❖ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ...
Μας παίρνουν τα σώβρακα κι εμείς το απολαμβάνουμε κι από πάνω! Μήπως το ίδιο δεν κάνουν εδώ και δύο χρόνια όπου το θάψιμο το ονομάζαν ανάσταση; Θυμηθείτε πώς μετέτρεψαν το όχι σε ναι μέσα σε μία νύχτα. Γι’ αυτό σας λέω, με το καλό 2060 και καλά σαράντα μας!

❁ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!..
Προκαταβολικά οι Ιταλοί ψήφισαν όχι σ’ ενδεχόμενο επιβολής μνημονίου στη χώρα τους. Είπαν κατά 60% όχι στο δημοψήφισμα και ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Ρέντσι να δηλώσει την παραίτησή του αποφεύγοντας την οδό των βαπτισμών, αλλάζοντας το όχι σε ναι, όπως έγινε σε κάποια χώρα που την κατοικούν Μπανανοί που κάποτε τους έλεγαν Έλληνες και μάλιστα υπερήφανους!

■ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΙΤΑΛΙΚΑ!
«Το όχι νίκησε ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα. Εγώ έχασα κι όχι οι Ιταλοί. Για μένα έκλεισε ένα κεφάλαιο». Με αυτά τα λόγια έκλεισε το κεφάλαιο «πρωθυπουργία» για τον Ιταλό Πρωθυπουργό, ο οποίος χάρισε την νίκη στους Ιταλούς και επωμίστηκε την ήττα ο ίδιος. Φέρτε στο νου σας το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 στην Ελλάδα και τις π...ριές που αράδιασε τότε ο Αλέξης μας για να μεταλλάξει το όχι σε ναι και να κάνει όσα κάνει μέχρι σήμερα, χώνοντας όσο πιο βαθειά μπορεί την Ελλάδα στην αφάνεια...

❖ ΟΙ ΠΛΕΡΕΖΕΣ...
«Πήγα όλο χαρά στο Μαξίμου μετά τα γλέντια στο Σύνταγμα από την νίκη του όχι κι εκεί τους βρήκα με πλερέζες και μοιρολογούντες...», είχε πει τότε ο Βαρουφάκης ο οποίος εφάρμοζε οικονομική πολιτική του όχι που προπαγάνδιζε η αριστερή κυβέρνηση, την οποία όμως δεν πίστευε και της έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι.
❁ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...
Έτσι όπως ήταν σαλεμένοι από το κακό που τους είχε βρει σκαρφίστηκαν τα βαπτίσια. «Εντάξει, καταλάβαμε τι θέλει ο λαός αλλά ο λαός δεν κατάλαβε τι θέλει η Τασία, η Θεανώ και ο Καρανίκας», είπε ο «ηγέτης» κι έκλεισε το μάτι στην εξουσία, η οποία, όπως και να το κάνουμε, είναι γλυκειά. Εφαρμόστηκε στην πράξη η αμεσοδημοκρατία, όπως είπε ο Ζουράρις και όπως αυτή εφαρμόζεται στην Κούβα για εξήντα χρόνια.

■ Η ΑΛΑΛΑΓΗ...
Ήταν ζήτημα χρόνου ν’ απαλλαγεί από τον Β. Σπανάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χρεώθηκε μία βλακώδη στραβή όπου δεν φαίνεται ο ίδιος να είναι άμοιρος ευθυνών. Για να φανεί πιο αγαπητός και πιο πρόθυμος στον αρχηγό Κυριάκο ο μέχρι πρότινος Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Β. Σπανάκης «εξουσιοδότησε» έτερον πρόθυμο να ψηφίσει αντ’ αυτού σ’ εκλογές στην ΑΔΕΔΥ, όμως εκείνος έγινε τσακωτός και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για την λαθροχειρία που πήγε να κάνει!

❖ ΜΕΡΑ - ΜΕΣΗΜΕΡΙ!
Ακούστε - ακούστε βλακεία πατεντάτη που αμαύρωσε την νίκη της Ν.Δ. στην ΑΔΕΔΥ όπου πήρε κεφάλι για πρώτη φορά στη ζωή της. Μέρα μεσημέρι ο αντ’ αυτού με το διαβατήριο του Σπανάκη ανά χείρας και την σχετική κάρτα προσήλθε στις κάλπες της ΑΔΕΔΥ για να προσθέσει μία ακόμη ψήφο στην παράταξή του, για να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι ηλίθιοι χρήσιμοι του αρχηγού που δεν τους έχει ανάγκη ο ίδιος όσο και η Ν.Δ.

❁ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ!
Όταν πληροφορήθηκε τα μαντάτα από τα ΜΜΕ ο κ. Σπανάκης που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη με τον Κυριάκο δεν πίστευε στ’ αυτιά του (σωωώπααα!). Μιλούσε για φήμες και κακεντρέχειες των ΜΜΕ, εναντίον των οποίων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν. Δυστυχώς γι’ αυτόν κι ευτυχώς για τους «εχθρούς του» στην Πειραιώς ήταν αληθινή η είδηση ότι έπιασαν... με την γίδα στην πλάτη τον αντ’ αυτού! Τώρα το πώς βρέθηκε το διαβατήριο στα χέρια του αντ’ αυτού ακόμη δεν μας το είπε ο κ. Σπανάκης, ο οποίος εξεδιώχθη με την μέθοδο της οικειοθελούς παραίτησής του!

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ...
Μόλις την περασμένη Παρασκευή το πρωί και λίγες ώρες πριν το φιάσκο Σπανάκη, από τούτη τη στήλη είχαμε αναφερθεί στο ρόλο του στα οργανωτικά της Ν.Δ. που ήταν μηδαμινά έως ανύπαρκτα, τουλάχιστον σε ό,τι είχε να κάνει στην Ήπειρο, με αφορμή την ανυπαρξία συνδυασμού στον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Όταν έσκασε η «βόμβα» το μεσημέρι με το φιάσκο της παρέας Σπανάκη πολλοί άσπονδοι φίλοι του τηλεφωνούσαν να με ενημερώσουν ότι η στήλη «έφαγε» τον Σπανάκη. Δεν ήταν η στήλη που τον «έφαγε» αλλά η αλλαζονεία που έχει πλακώσει τον περίγυρο και του Μητσοτάκη, που λόγω των δημοσκοπικών ευρημάτων φέρεται «καβαλάρης» της εξουσίας κι όλοι έχουν καβαλήσει ένα καλάμι και γίνονται οι απαραίτητοι.

❖ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ...
Αυτό το σκηνικό που έγινε με τον Σπανάκη ήταν βούτυρο στο ψωμί κάποιων άλλων στελεχών της Πειραιώς και περί τον Κυριάκο, τα οποία τον είχαν στην μπούκα για τους δικούς τους λόγους, ονόματα να μη λέμε τώρα. Ήταν θέμα χρόνου, έλεγαν αυτά τα στελέχη, να τον καθαρίσει ο Κυριάκος επειδή δεν τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να «κυβερνήσει» την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, ο κ. Σπανάκης ήταν από τα αγαπημένα πρόσωπα του Κυριάκου, διότι τον είχε βοηθήσει τα μέγιστα στην εκλογή του για πρόεδρος της Ν.Δ.

❁ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...
Τελευταία εμφάνιση του κ. Σπανάκη στα Γιάννενα ήταν εκείνη που έκανε δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου στην Ήπειρο. Μάλιστα, έκανε και τηλεοπτική εμφάνιση η οποία πολύ κόσμο κράτησε μακριά από την συγκέντρωση, διότι δεν συμφωνούσαν με το «κυβερνητικό» έργο Σπανάκη. Στην προτελευταία εμφάνισή του στα Γιάννενα λίγο πριν την ΔΕΘ η στήλη είχε ασχοληθεί με την «αφθεντία» του, που με μία ώρα καθυστέρηση παρουσίασε το οργανωτικό πρόγραμμα μεταξύ συγγενών και φίλων. Μια σύναξη που ήταν ύμνος στον Κυριάκο, επειδή την παρακολουθούσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του εν δυνάμει πρωθυπουργού κ. Νέζης, ο οποίος θα έβαζε καλό βαθμό στην έκθεση!

■ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!..
Ένα περίεργο τρόπο έχει βρει να πολιτεύεται και να συμπεριφέρεται ο τοπικός μηχανισμός της Ν.Δ., ο οποίος κάθε τόσο βρίσκει ένα τρόπο να προκαλεί την τοπική κοινωνία με τα δήθεν ανοίγματα στην κοινωνία. Έρμαιο δεν ξέρω ποιών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων ο πρόεδρος με συγκεκριμένα στελέχη που έχουν προκαλέσει με τον πολιτικό τους τυχοδιωκτισμό την ντόπια κοινωνία, κάνουν περατζάδες σε διάφορους χώρους απέναντι από τον χώρο που τους ανέδειξε, προκαλώντας έτσι αφ’ ενός την θυμηδία, αφ’ ετέρου όσους είχαν την φαεινή ιδέα να τους στηρίξουν.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ...
Επαφές, λένε, με τους φορείς της περιοχής κάνει η ΝΟΔΕ και το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν selfies και να τις μοστράρουν στα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και μη. Είπαμε ότι είναι κομματικά στελέχη κι όχι «γαμπροί» και «νύφες» που το ονομάζουν επικοινωνιακή πολιτική! Μάλιστα, πρώτες μούρες στις φωτό πολλοί και πολλές που πλήγωσαν την παράταξη ενισχύοντας αντίπαλα στρατόπεδα και τώρα που μυρίστηκαν πρωθυπουργία Κυριάκου βγήκαν στο... κλαρί κάνοντας κονέ με δυνάμεις που όχι μόνο δεν χαρίζουν νερό στους αγγέλους, αλλά καρπώνονται εκείνοι τα οφέλη από την επικοινωνιακή τακτική των κομματικών εγκεφάλων της Ν.Δ.! Λάθος μηνύματα σε λάθος χώρους, σε λάθος χρόνο, από λάθος ανθρώπους.

❁ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ...
Άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία. Ναι, κ. πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Αυτά τα ανοίγματα τα έχουν ανάγκη οι πολίτες, αλλά όχι όμως στους γυρολόγους που όταν διαπιστώνουν πού γέρνει η προτίμηση των πολιτών όσον αφορά την εξουσία, πιάνουν... στασίδι για την επόμενη μέρα. Δέστε ποιοι φιγουράριζαν στις λίστες άλλων ποικιλόχρωμων συνδυασμών και που τώρα κάνουν «πιάτσα» στη Ν.Δ. στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι κορόιδα όσοι μένουν σταθερά στην Ν.Δ. και στα δύσκολα, ενώ οι εκλεκτοί γυροβολάνε από δω κι από κει...

Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ...
• Με την βουλευτή της Ν.Δ. στην Β’ Αθηνών κ. Άννα Ασημακοπούλου έχουμε χαθεί από την περίοδο που εκείνη θήτευσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών επί θητείας Νίκου Γκόντα, απ’ όπου και ανεδείχθη ως πολιτικό πρόσωπο. Παρακολουθώ την πορεία και την δράση της χωρίς όμως να σχολιάζω είτε θετικά είτε αρνητικά. Η τελευταία της κίνηση όμως να ζητήσει την άρση ασυλίας της για να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης στα Γιάννενα για υπόθεση που έρχεται από την εποχή που ήταν δημοτική σύμβουλος την κάνει ξεχωριστή και υπεύθυνη... Αυτή η κίνηση δεν έχει μόνο πολιτικό περιεχόμενο αλλά κυρίως ηθικό που την κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς άλλους συναδέλφους της στο Κοινοβούλιο που βάζουν λυτούς και δεμένους να μη τους συμβεί κάτι ανάλογο. Την ίδια μέρα ζητήθηκε και από Εισαγγελέα η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου από την πρώην βουλευή του κ. Ξουλίδου η οποία απερρίφθη από τους βουλευτές μη τυχόν και πάθει κάτι το παιδί! Λίγες μέρες πριν στα πλαίσια συναδελφικής αλληλεγγύης είχε προστατευτεί ο βουλευτής Αχαΐας Νικολόπουλος που μονίμως λεονταρίζει στη Βουλή εκ του ασφαλούς...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.