ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΠΑΤΟΣ...
Πάτο έπιασε και στους οικονομολόγους η παράταξη που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλη τη χώρα και στην Ήπειρο φυσικά. Μετά τους μηχανικούς ήλθαν οι οικονομολόγοι να «χαστουκίσουν» το κυβερνητικό μόρφωμα που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με δόσεις Χ.Α. Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται να επιβεβαιώσουν ως ένα βαθμό το γεγονός ότι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στο μισό της δύναμης της πρώτης. Κοντά στο 31,5 Ν.Δ. και στο 15,5 ο ΣΥΡΙΖΑ! να το αφήσουμε μάστορα!

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
Εκείνο που φαίνεται ότι κρατάει στους χώρους δουλειάς είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει υψηλά ποσοστά κι έρχεται δεύτερη δύναμη σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα. Φαίνεται ότι ο σπόρος που έχει σπαρθεί από την εποχή του Ανδρέα στο συνδικαλιστικό χώρο ήταν καλής ποιότητας και αντοχής ώστε μέχρι σήμερα δίνει καρπούς. Αν και πολλοί συνδικαλιστοπατέρες σήκωσαν σημαίες ευκαιρίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις ακόμη αντέχει...

❁ ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, είπε ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή που κάποιοι την χαρακτήρισαν και προϋπολογισμό του έτους 2017. Ύστερα από δύο χρόνια στην πρωθυπουργία έπαθε ξαφνικά κρίση ειλικρίνειας και θέλησε να βγάλει τα εσώψυχά του με ειλικρίνεια και έχει την απαίτηση να πάθει ο λαός ομαδική παράκρουση και αμνησία και να τον πάρει μάλιστα στα σοβαρά δίνοντάς του περίοδο χάρης μέχρι το 2019 που θα ξαναγίνουν εκλογές.

■ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ...
Μου κάνει εντύπωση που κάθε τόσο κοπανάει ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα πρωθυπουργίας του για να ολοκληρώσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα! Μέσα στην παραζάλη της κρίσης αληθείας ξεχνά να επαναφέρει στη μνήμη τα όσα έλεγε πριν από δύο χρόνια σε περίοδο προεκλογική για να καβαλήσει την εξουσία.

❖ ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!
«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα υποκλίσεων στην Μέρκελ και στους δανειστές. Εγώ δεν δίνω ψεύτικες υποσχέσεις. Όσα τώρα κάνει η Κυβέρνηση είναι πράξη ντροπής και ταπείνωσης, προς τους συνταξιούχους που από τη μία τους αρπάζουν το ψωμί και από την άλλη μοιράζουν ψίχουλα. Αυτό είναι ο απόλυτος ξεπεσμός, είναι πράξη ταπεινωτική και απάτης και προκαλείται από το φόβο για την ήττα που έρχεται... Πώς πετάει ένα ξεροκόματο στα μούτρα των Ελλήνων. Το πλεόνασμα αυτό είναι απάτη και σήψη που προκαλεί ασιτία στα σχολεία και την ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία. Φέρνει παγωνιές τις μέρες και τις νύχτες στους Έλληνες. Αυτό είναι πλεόνασμα θράσους κι απάτης». Βρείτε τώρα εσείς ποιος τα είπε όλα αυτά τα... σπουδαία, σε ποια χώρα και σε ποια πόλη και σε περίοδο...

❁ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ...
Για να μη σας αφήνω σε αγωνία, αν και πιστεύω ότι θα καταλάβατε ότι δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση στη Βουλή και μετά τον μποναμά του Αλέξη προς τους συνταξιούχους. Κρατηθείτε λοιπόν. Τα είπε ο Αλέξης ο λεβέντης από τα Τζουμέρκα και το οροπέδιο της Κυψέλης και της Γκράβας, σε ομιλία του στα Γιάννενα τον Μάρτιο του 2014! Ναι, όπως τα μολογάω, αδέρφια. Ο Αλέξης τα είχε πει όλα αυτά προς ιθαγενείς Ιωαννίνων, περιχώρων και πάσης Ελλάδος καταλογίζοντας όλα αυτά στον Α. Σαμαρά που κι εκείνος είχε τολμήσει να δώσει μποναμά προς ανήμπορες ομάδες αφού πρώτα είχε κόψει καμιά δεκαριά φορές τις συντάξεις!

■ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
Καταλάβατε εσείς τώρα την γλώσσα της αλήθειας που θα μιλήσει αυτός ο άνθρωπος όταν είναι γνωστό ότι έχει πάρει διαζύγιο απ’ αυτή από την ημέρα που γεννήθηκε, χαρακτηρίζει απάτη τον μποναμά του Σαμαρά και είναι... θεάρεστη πράξη το δικό του βοήθημα προς τους συνταξιούχους που τραβάνε της ψυχής τους τον τάραχο από τους παλιούς προστάτες της νομιμότητας και νυν νταβατζήδες της ζωής και του θανάτου τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ!
Έδωσε ένα φιλοδώρημα δύο μέρες πριν την ψήφιση του προϋπολιγισμού για να κάνει αβάντα στους βουλευτές του μη τυχόν και πηδήξει κανείς από το μαντρί κατά την στιγμή της ψηφοφορίας. Πήραν ένα δωράκι οι συνταξιούχοι και εξασφάλισαν για λίγο ακόμη το μισθό των 8.000 ευρώ οι βουλευτές που κοπαδιδόν λένε «μπεεε σε όλα»! Έτσι θα κάνει Χριστούγεννα ειρηνικά η Κυβέρνηση και οι Καρανίκες και από Πρωτοχρονιά που θα γίνει της π...νας σε όλα τα μέτωπα, τότε θα γίνουν οι πιο καλοί λογαριασμοί!

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ...
Αυτό τον προϋπολογισμό οι Έλληνες θα τον θυμούνται από την πορτοκαλόπιτα που έφαγε ο Τσακαλώτος και από την θητεία του ιδίου στα τεθωρακισμένα φορώντας το μαύρο σκούφο. Αυτός ο επαναστάτης ανιψιός του Θρασύβουλου Τσακαλώτου που έκλεισε το κεφάλαιο του συμμοριτισμού στην Ελλάδα σε Γράμμο και Βίτσι, καλείται τώρα να βγάλει τη χώρα από τη δυστυχία χώνοντάς την πιο βαθιά στην φτώχεια και την ανυποληψία.

■ Ο...ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ!
Αν δεν μας χαλαρώσετε λίγο θα πάμε τη χώρα σε εκλογές είπε ο... μαυροσκούφης Τσακαλώτος στους δανειστές κι εκείνοι του απάντησαν: «στα από τέτοια μας... όποτε και να την πάτε τη χώρα σε εκλογές θα χάσετε έτσι κι αλλιώς. Αποφασίστε πότε θα πιείτε το φαρμάκι»! Αυτή ήταν η απάντηση της Τρόικα που έχει πάρει χαμπάρι περί ποιων... σπουδαίων πολιτικών πρόκειται, που ακόμη τρώνε και πορτοκαλόπιτα λίγο πριν την χυλόπιτα!

❖ ΤΟ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ...
Μόλις συνήλθαν οι Έλληνες από την έκπληξη - μποναμά του Αλέξη το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεχύθηκαν στις αγορές κι άρχισαν να κάνουν... μπανιστήρι στα προϊόντα που ΘΑ αγοράσουν όταν πάρουν τα λεφτά στα χέρια! Λέω μπανιστήρι διότι περί αυτού πρόκειται, αφού η αγορά είτε κλειστή είτε ανοιχτή ήταν τα ευρώ δεν τα είδε.

❁ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ...
Έρχεται ένας πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Παρασκευόπουλος και ζητά την αποποινικοποίηση του καψίματος της Ελληνικής σημαίας. Αυτή η δήλωση έρχεται σαν επιστέγασμα άλλων πρόσφατων και παλαιότερων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς που θέλουν την Ελληνική σημαία ένα σκέτο πανί, οπότε... στην πυρά! Υπήρξε όμως στο παρελθόν κι ένας άλλος υπερπατριώτης αυτοδημιούργητος κανακάρης πολιτικής οικογένειας του Κολωνακίου, της Γλυφάδας, της Μυκόνου και των Βορείων προαστίων που είχε πάρει θέση περί ελεύθερου καψίματος της ελληνικής σημαίας! Ήταν ο υιός του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Βαρβιτσιώτη κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ποιος ξέρει τι ακούσματα είχε στο σπίτι του παιδιόθεν!

■ Ο «ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ»...
Δεν μένει όμως στην αποποινικοποίηση του καψίματος της Ελληνικής σημαίας ο σύντροφος Παρασκευόπουλος! Το πάει και λίγο παραπέρα και το παίζει πονόψυχος ζητώντας την ένταξη στην κοινωνία της Χρυσής Αυγής ως κανονικό πολιτικό κόμμα διαγράφοντας κάθε κόκκινη γραμμή που τους χωρίζει μέχρι τώρα και που δεν είναι εγκληματική οργάνωση όπως πιστεύουν! Αυτά κι αν δεν είναι ανοίγματα προς την άκρα - άκρα δεξιά μετά την άκρα δεξιά του Πάνου! Κόψε τις μ...ίες του λένε οι «53» οι οποίοι όποτε θέλουν είναι κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και όποτε δεν βολεύονται είναι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑ!..
Προφανώς δεν συμμερίζονται οι Ηπειρώτες τα γούστα των ιθυνόντων στα Ιωάννινα με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και κατευθύνονται προς άλλους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς, όπως είναι τα Τρίκαλα. Οι ίδιοι οι Γιαννιώτες μισθώνουν λεωφορεία και προγραμματίζουν εκδρομή στα Τρίκαλα και όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο προορισμός έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια και η Άρτα η οποία επιμένει στον παραδοσιακό γιορτασμό των Χριστουγέννων. Το κόντρα πλακέ Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι για δεύτερη χρονιά τραβηχτικό από ανθρώπους παρά μόνο από τα περιστέρι που το βλέπουν ως περιστερώνα!

❁ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ!
Άφεση αμαρτιών προς τους συνδικαλιστές που έστησαν το μεγάλο φαγοπότι στη ΔΕΗ από το 1999 έως το 2010 δίνει η διορισμένη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. αφού δεν παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στη δίκη που άρχισε τον περασμένο μήνα. Έτρωγαν τα εκατομμύρια δραχμές κι ευρώ σαν τα... μαρουλόφυλλα και τώρα ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ο μέγιστος Φωτόπουλος που από καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ έγινε καθοδηγητής του ΣΥΡΙΖΑ καθάρισε για μία φορά ακόμη έτσι ώστε καμιά πενηνταριά άλλα «φυντάνια» της ΔΕΗ που καλοπερνούσαν για καμιά δεκαετία να μην ευθύνονται δι’ ουδέν! Ποιος νοιάζεται αν τα δικά τους φαγωμένα τα πληρώνουν με κατέβασμα των διακοπτών του ρεύματος χιλιάδες Έλληνες που δεν τα έφαγαν μαζί!

■ Η ΑΠΩΛΕΙΑ...
Ένας ακόμη νέος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο πέφτοντας θύμα τροχαίου λίγο έξω από τα Γιάννενα. Λίγο η απροσεξία, λίγο το κακό οδόστρωμα και περισσότερο οι συμπτώσεις στέρησαν τη ζωή του Σωτήρη Μανούση, αλλά και την παρουσία του από την οικογένειά του, η οποία είναι υποχρεωμένη να ζήσει την ορφάνια. Μπορεί να δόθηκε έντονος πολιτικός χαρακτήρας στην απώλεια του συνδικαλιστή, πολιτικού και κομματικού στελέχους, αλλά αυτό για την οικογένειά του έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εκείνη η οικογένεια θα βιώσει την απώλεια κι εκείνη χρειάζεται την ευχή για καλό κουράγιο και να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις αντιξοότητες που θα παρουσιάζονται στο εξής...

ΚΟΡΑΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ...
• Αυτός ο προχθεσινός ΠΑΣ Γιάννινα γιατί δεν επαναλαμβάνεται όταν παίζει με μικρότερες ομάδες από τον Ολυμπιακό; Γιατί δεν παίζει για να θέλει να κερδίσει όπως έκανε προχθές κι όχι όπως έκανε με τον Ηρακλή, ο οποίος κατά τον Γιάννη Πετράκη το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και γι’ αυτό έπαιξε και το πήρε; Παρά τα κορακίστικα του διαιτητή ο ΠΑΣ έπαιξε μπάλα, ήθελε να πάρει το παιχνίδι αλλά ο Μαρινάκης το ήθελε πιο πολύ και το πήρε! Ήλθε προετοιμασμένος ο Μαρινάκης να το πάρει το ματς για να μην πάθει ό,τι έπαθε σε προηγούμενο αγώνα όπου έψαχνε τον Χριστοβασίλη για τα περεταίρω...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.