ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΕΥΡΑΚΙΑ-ΝΕΥΡΑΚΙΑ!
Το παιδί έχει νευράκια! Ε, και; Αυτός δεν τους έταξε λαγούς, λαγόσκυλα και ζωή χαρισάμενη πριν από δύο χρόνια; Τώρα χτυπάει και το χέρι στο τραπέζι λες και είναι σε μάζωξη του πενταμελούς της Γκράβας στην Κυψέλη. Μα πού ζεις, χρυσέ μου;

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ...
Όσοι θέλετε να κάνετε θέατρο να περάσετε έξω, είπε στους συμπατριώτες του Πολάκη ο Πρωθυπουργός μιας χώρας που την έλεγαν υπερήφανη Ελλάδα! Μα ο πρώτος που έπρεπε να περάσει έξω για θέατρο ήταν ένας θεατρίνος που θα έστρωνε το τραπέζι στους Έλληνες με χίλια δυο καλούδια πριν δύο χρόνια, για να τους πάρει τελικά και το... τραπέζι!

ΞΕΣΠΑΣΕ!..
Ζόρικος ο Αλέξης και ξέσπασε στους Κρητικούς οι οποίοι είχαν χίλιους λόγους παραπάνω να του χαράξουν δύο φωνήεντα αφού του είχαν δώσει 42% στην περιοχή. Κι όμως έδωσε δείγματα πυγμής στη λεβεντογέννα που γέννησε τους Πολάκηδες και τους συν αυτώ. Η πατρίδα των Βενιζέλων έτρωγε μπάτσες από τον Αλεξάκη, ο οποίος ανάθεμα αν έχει καταλάβει τι του συμβαίνει.

ΤΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ...
Περίμενε ο Αλέξης να του στρώσουν με... ροδοπέταλα τους δρόμους της Κρήτης κι όταν είδε τις κουτσούνες, είπε να τους προλάβει και γι’ αυτό έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες. Είδατε τι κάνει η ασφάλεια του Μαξίμου όπου τον προστατεύει η μισή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. διότι η άλλη μισή προστατεύει το πατρικό στην Κυψέλη; Απορώ όμως και με τους λεβεντόκορμους της Κρήτης τύπου Πολάκη πώς δεν τον έκαναν σηκωτό για να’ χουν να μολογάνε οι ιστορικοί του μέλλοντος! Άτιμο πράγμα η Δημοκρατία που ως κύρια στοιχεία της είναι ο διάλογος και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέσεων και απόψεων...

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
Τι θα του έλεγαν οι αγρότες της Κρήτης που τους χτύπησε ο πρόεδρος του πενταμελούς; Απλά θα του θύμιζαν τις υποσχέσεις που τους έδωσε για να τους κλέψει την ψήφο και έκτοτε... μην τον είδατε, μη τον απαντήσατε. Τι να το κάνουμε εμείς το επίδομα που πάτε να κοροϊδέψετε όλους τους άλλους Έλληνες συνταξιούχους. Εμείς θέλουμε να μας ανοίξετε τις πόρτες στις δουλειές για να μπορείτε να δίνετε επιδόματα εσείς. Αυτά κι άλλα τέτοια θα του έλεγαν, τα οποία όμως δεν μπορούσε ν’ ακούσει το παιδί. Άντε να του ζητούσαν και κανένα γιατρό για να μη πηγαίνουν οι άνθρωποι στους κτηνίατρους και να μη πεθάινουν στους δρόμους της Κρήτης και στους διαδρόμους των Νοσοκομείων και να του ζητούσαν και κανένα εμβόλιο γρίπης που έχει γίνει είδος δυσεύρετο! Πού πήγε όμως όλο αυτό το αντριλίκι των Κρητικών που δεν επανέλαβαν τη μάχη της Κρήτης;

Η ΑΠΟΒΑΣΗ...
Μετά την αποτυχημένη «απόβαση» στην Κρήτη θα δοκιμάσει την Πελοπόννησο μη τυχόν έχει καλύτερη τύχη. Κόβει βόλτες ο Αλέξης για να κόψει κλίμα να γραδάρει την αγάπη των Ελλήνων για να δει πότε θα πάει σ’ εκλογές. Δεν τον πήρε ο πόνος για την καλή υγεία των Ελλήνων τον Αλέξη. Του είπαν «κάνε περιοδείες ν’ ασχολούνται μαζί σου οι Έλληνες για να μην ακούγονται οι γδούποι από τα χτυπήματα στην Ευρώπη». Ο τυχερός μήνας Γενάρης του 2015 δεν θα επαναληφθεί τον αντίστοιχο του 2017!

ΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ...
Τι καλά που θα ήταν και πόσο αντριλίκι θα πούλαγε αν χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι του Σόιμπλε, του οποίου το χέρι έμαθε πλέον πως μπορεί να το φιλάει με τριάντα δύο χιλιάδες τρόπους. Με την Μέρκελ η σχέση είναι αλλιώτικη! Την περνάει σπέκουλα από την ώρα που μπαίνει στο αεροπλάνο για να την συναντήσει...

ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ!
Μόνο τέσσερα τρόλλεϋ έκαψαν τα παιδιά των Εξαρχείων στην Αθήνα. Ψιλοπράγματα δηλαδή! Να δω πώς θα πηγαίνει από Ομόνοια - Κυψέλη η Περιστέρα με την μαμά! Η φύλαξη της Αθήνας είναι σε πολύ καλά χέρια τριών Τζουμερκιωτών. Τσίπρα, Τόσκα, Τσουβάλα. Κάτι λίγα έμειναν, παιδιά, ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια, διότι έχουμε εμπιστοσύνη στις εμπρηστικές σας ικανότητες!..

ΟΙ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΕΣ»...
Βλέπει κανείς το πλήθος που επισκέπτεται την Χριστουγεννιάτικη Άρτα και την συγκρίνει με τα Χριστουγεννιάτικα Γιάννενα. Χιλιάδες οι επισκέπτες στην Άρτα, ΜΗΔΕΝ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με τους «περιστερώνες» να περιμένουν καρτερικά τους επισκέπτες που κατοικούν στις στέγες του κτηρίου της Περιφέρειας. Αν δεν με πιστεύετε, κάντε μια βόλτα όποια μέρα κι ώρα της εβδομάδας θέλετε για να το διαπιστώσετε.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ;
Εντάξει, τους Γιαννιώτες δεν τους έλαβαν υπ’ όψιν τους και δεν τους σεβάστηκαν. Εκείνους τους επισκέπτες που θα φιλοξενηθούν και σ’ αυτές τις γιορτές δεν τους σεβάστηκε κανείς για να μην επαναλάβουν το ίδιο σκηνικό όπου κάποιος πουλάει τέχνη και μάλιστα με το αζημείωτο; Να πας στην Πλατεία Πάργης να δεις φυσικό δέντρο στολισμένο μου αντιτείνουν ορισμένοι που έκαναν το έθιμο «περιστερώνες» και το ονόμασαν τέχνη. Αυτά ας τα πούνε στον Γιώργο και στον Μπάμπη που απογοητεύτηκαν πλήρως όταν είδαν αυτή την τέχνη! Πάμε να φύγουμε, είπαν μεταξύ τους και δεν τους χάλασα χατήρι. Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα, που λέει και το σχετικόν άσμα...

ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ...
Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας φαίνεται να έχουν ορισμένοι Θεσσαλονικείς και κάθε τόσο κάνουν επιδρομές στην Ήπειρο και τα παίρνουν όλα, είτε προγράμματα Ευρωπαϊκά είναι αυτά, είτε προγράμματα τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Οι ίδιοι άνθρωποι, παλιοί και νέοι, έχουν καταφέρει να βάζουν στο χέρι διάφορες ευκαιρίες που μεταφράζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ και που οι ευκαιρίες έχουν γίνει επαγγελματικές συνήθειες.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!
Έτσι και χωρίς να δίνει κανείς λογαριασμό και κυρίως με την μέθοδο της ανάθεσης λόγω του κατεπείγοντος οι «συνήθεις ύποπτοι» είναι οι τυχεροί από την Θεσσαλονίκη που κάνουν την προίκα τους αφήνοντας πολλά Ηπειρωτόπουλα με μεγαλύτερες γνώσεις, εμπειρίες και δυνατότητες να φυλάνε τη... μπούτσικα με τον κύπρο, για όσους καταλαβαίνουν από τσοπαναριά. Μετά διαμαρτυρόμαστε ότι η Ήπειρος είναι τελευταία περιφέρεια της Ε.Ε. Πώς να μην είναι όταν οι Θεσσαλονικείς είναι πιο πονηροί και προπαντός ενδεχομένως εκτός από ανοιχτομάτηδες και ανοιχτοχέρηδες;

ΣΚΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Με την τουριστική ανάπτυξη, από το εξωτερικό κυρίως, η Ήπειρος πάει να σκάσει! Ο Νομός Ιωαννίνων καθημερινά υποδέχεται τις πτήσεις τσάρτερ από την Τουρκία στις... υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του διεθνούς Αεροδρομίου του, στο οποίο οι προσεγγίσεις των Μπόιγκ είναι άνευ προηγουμένου! Όλα αυτά οφείλονται στην τουριστική προβολή που κάνουν οι Θεσσαλονικείς μουσαφιραίοι, στους οποίους αν αμφισβητήσεις την αυθεντία μπορεί ν’ ακούσεις και τα σχολιανά σου!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ...
Αυτό κι αν δεν είναι είδηση και πρωτοτυπία πρώτης γραμμής. Οι γυναίκες της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη αγωνίζονται σκληρά όχι μόνο για την διάδοση των αρχών της Ν.Δ. αλλά και για την διάδοση αρχών αυτοπροστασίας από τις επιθέσεις των εχθρών! Έτσι άρχισαν να εκπαιδεύονται στο Tae Kwon Do για παν ενδεχόμενο! Άντε τώρα, πάρε αυτή την γυναίκα που επιδίδεται σε τέτοιου είδους σπορ και βάλτην δίπλα στην αγρότισσα πολύτεκνη μάνα και πες της να ψηφίσει Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη!

ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ!..
Ελπίζω μη γίνει μεταδοτικό αυτό το σπορ και πιάσει τις Ηπειρώτισσες Νεοδημοκράτισσες κι αποκτήσουν τέτοιου είδους ακριβές συνήθειες. Άλλο πράγμα η εκγύμναση κι άλλο πράγμα η εκπαίδευση των γυναικών ν’ αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις από τους αντιπάλους - εχθρούς! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...

Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ...
Θα μου πείτε, αν μια Γιαννιώτισσα γνώριζε από πολεμικές τέχνες θα κάθονταν να την ξυλοφορτώσει το αφεντικό της πριν από λίγες μέρες; Άντε ντε! Αλήθεια, ποια ήταν αυτή η άγνωστη που έφαγε ξύλο από το αφεντικό της στα Γιάννενα και που τόση διάσταση έδωσαν τα πάσης φύσεως μέσα ενημέρωσης και που για μια ακόμη φορά έφεραν την περιοχή στην επικαιρότητα; Και ποιος ήταν αυτός ο... νταής που ξέσπασε πάνω στην εργαζόμενη; Εκτός κι αν ήταν μούφα η είδηση, οπότε γλυτώνουν οι υπόλοιπες γυναίκες από εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες!

ΕΥΧΕΣ...
Με όλα αυτά, φίλες και φίλοι και με πολλά που είπαμε ή δεν είπαμε τέλεισε η φετεινή χρονιά για την στήλη και πάμε για τα νέα της νέας χρονιάς. Λίγα, πολλά, καλά ή άσχημα αυτά ήταν που είχαμε να πούμε και το σωτήριον έτος 2016, το οποίο σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά παραδίδοντάς μας στα χέρια του 2017 που προβλέπεται... μαύρο κι άραχνο, αν υπολογίσουμε σ’ αυτά που η λαοπρόβλητη κυβέρνηση της αριστεράς έχει προετοιμάσει για μας χωρίς εμάς. Επειδή οι ευχές από καρδιάς δεν κοστίζουν και δεν αποτιμώνται σε χρήμα ή άλλα υλικά αγαθά, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και αίσιον το 2017. Χρόνια Πολλά!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.