ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ...
Το διάλειμμα τελείωσε, παιδιά, τα κεφάλια μέσα κι όποιος σωθεί σώθηκε. Οι γιορτές τελείωσαν, οι «καλικάντζαροι» όμως ετούτη τη φορά έμειναν στη χώρα μας και πριονίζουν τη ζωή των Ελλήνων μέχρι τελικής πτώσεως!

ΒΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ!
Μπήκαμε στην όγδοη χρονιά μνημονίων και ακόμη κανείς δεν μπορεί να μας πει πού πάμε. Ακόμη σε τούτη τη χώρα όλα τα πράγματα τα απολαμβάνουμε σε ακραίες καταστάσεις. Δεν υπάρχει μέτρο σε τίποτα. Είμαστε του ύψους και του βάθους. Μπήκε η Κύπρος σε μνημόνιο το 2013 και το 2016 βγήκε και έχει τη δυνατότητα να βγαίνει στις αγορές και να δανείζεται με μηδέν σχεδόν επιτόκιο. Εμείς απολαμβάνουμε αριστερά και Κορωνάκηδες με Κουρουμπλήδες που διορίζουν τα σόγια τους στο δημόσιο.

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ...
Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και να δούμε πώς θα σωθούμε από την λαίλαπα που έχει ενσκύψει με ευθύνη του σοφού λαού που ενώ τρέχει η σοφία από τα πατζάκια του, εν τούτοις, ψάχνει τους διάφορους αδέσποτους Σώρρες να εναποθέσει τις ελπίδες και την τύχη του. Τόση σοφία, που ένας αγράμματος αλλά επιτήδειος καταφέρνει να τους βάζει στο... κολοκύθι και τους παίρνει ένα τριαντάρι για να τους χαρίσει εκατομμύρια που χρωστάνε σε Εφορίες, Τράπεζες, ΔΕΗ, νερό και στον φούρναρη! Ναι και στον φούρναρη, θα πηγαίνει ο σοφός λαός με ομόλογα Σώρρα να αγοράζει μια φρατζόλα ψωμί!

ΜΕ ΧΑΡΑ...
Και κάνει ένα ψοφόκρυο και για πρώτη φορά όσοι πεθαίνουν το κάνουν με όλη τους την χαρά. Δεν αγοράζουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν διότι έχουν ξεστές καρδιές από την ευτυχία που έχουν πάθει από την διακυβέρνηση της χώρας μέσω του Καρανίκα στην Αθήνα και της Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη. Όπου νάναι θα έχουμε κι εμείς το πρωθυπουργικό γραφείο και στα Ιωάννινα για να γίνουν και πρώτα στα... θάματα!

ΜΕΙΟΝ!..
Μείον 15 έφτασε η θερμοκρασία στην περιοχή μας αυτές τις μέρες κι όλοι δείχνουμε να το απολαμβάνουμε με την παρηγοριά ότι δεν φτάσαμε στους μείον 40, όπως απολαμβάνουμε και τις τιμές των καυσίμων που δεν έφτασαν ακόμη σ’ επίπεδα απαγορευτικά.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι προσφυγομετανάστες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μας διαβεβαιώνει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας! Κανείς όμως Υπουργός δεν βρίσκεται να διαβεβαιώσει ότι και οι ιθαγενείς δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τον παγετό. Το ότι χάθηκαν κάποιοι συνάνθρωποί μας αυτό τον καιρό ήταν μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα κι όχι σαν εκείνα τα... αφύσικα στην προ Τσίπρα εποχή.

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ...
Εν έτει 2017 και για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα πάγωσε κι έκλεισε για 24 ώρες η Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου. Ούρλιαζαν οι μετεωρολόγοι για ακραία καιρικά φαινόμενα και για ιστορικούς χιονιάδες και το κράτος απολάμβανε τη ραστώνη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Άλλοι έτρεχαν στις Αυστρίες και στα υπόλοιπα χειμερινά θέρετρα κι άλλοι έτρεχαν στα λιμάνια να σταυροκοποιούνται και να βγάζουν περιστέρια από τα... μανίκια ως οι μάγοι στα διάφορα τσίρκο!

ΟΙ ΑΘΕΟΙ...
Όλοι οι κατά προηγούμενες δηλώσεις τους άθεοι έτρεχαν σε λιμάνια, λίμνες, ποτάμια, συντριβάνια και διεκδικούσαν μέρος της θείας φώτισης την ημέρα των Θεοφανείων. Στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός αμόλαγε περιστέρια και χάριζε σταυρουδάκια σε κολυμβητές. Μόνο που δεν ήξερε πώς φοριέται ένας σταυρός διότι πρώτη φορά στη ζωή του έβλεπε τέτοιο πράγμα!

Η ΓΡΙΠΗ...
«Συμπαντική συνειδητότητα» είναι η νέα «γρίπη» που, αφού εκκολάφτηκε για μία τετραετία, ξέσπασε τώρα και μία μερίδα Ελλήνων αφού έχει υποστεί λοβοτομή, προσπαθεί να ξεπεράσει πάσαν άλλην νόσον που έκανε θραύση τα προηγούμενα χρόνια. «Συμπαντική συνειδητότητα» είναι ο όρκος των Σωρρόπληκτων που αν δεν τον τηρήσουν «θα διαλυθεί όλος ο κυτταρικός ιστός σε χώμα και λάσπη»!

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...
Όπως ήταν φυσικό και στην Ήπειρο πλάκωσε η «συμπαντική συνειδητότητα» και Ηπειρώτες έτρεχαν στα αρχαία θέατρα να δώσουν όρκο πίστης και αφοσίωσης στο Σωρροκατασκεύασμα και να γίνουν... σκόπι από την τσιπουροκατανάλωση! Όσο πιο ασυνάρτητα και ακαταλαβίστικα ήταν αυτά στα οποία έδιναν όρκο τόσο πιο σπουδαία τα θεωρούσαν και ορμούσαν να το επισφραγίσουν με το τσίπουρο...

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...
Νομοτέλεια, κοσμικό πυρ, ιερές ψυχές, δύναμη φωτός, Ελλάνεια αξιακά πρωτόκολλα, συμπαντική μνήμη, ταγμένος πολεμιστής και ο θεός Δίας, έχουν την τιμητική τους σ’ αυτό το συνονθύλευμα που το ονόμασαν όρκο. Αναρωτιέται κανείς αν είναι σοβαροί όσοι συμμετέχουν σ’ ένα τέτοιο σκηνικό ή αν η απόγνωση τους έχει φέρει σε τέτοιο σημείο που να κάνουν πιστεύω τους τις μπούρδες του Σώρρα και της παρέας του!

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...
Τύφλα νάχει το «ΠΙΣΤΕΥΩ» του Γιώργου Παπαδόπουλου μπροστά στο «πιστεύω» του Σώρρα! Εκείνος, ο Γ. Παπαδόπουλος, σαγήνευε τα πλήθη με όσα έλεγε σε δημόσιες ομιλίες και επειδή χρησιμοποιούσε μια ιδιαίτερη καθαρεύουσα, ο λαός χειροκροτούσε και επικροτούσε ό,τι και να έλεγε. Όλα αυτά έγιναν βιβλίο, το «ΠΙΣΤΕΥΩ», που όμως δεν έβαζε τον λαό να ορκίζεται και να εισπράττει 5ευρα ως μηνιαία συνδρομή και 30ευρα για αγορά «φακέλων» επίλυσης προβλημάτων με Εφορίες, Τράπεζες, κλπ.
ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ...
Ρωτούσε την Κυβέρνηση Σαμαρά ο επαναστάτης Αλέξης το χειμώνα του 2013: «Μήπως σώσατε εκείνους που καίγονταν από τα μαγκάλια λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου;». Τα χρόνια πέρασαν κι εκείνος ούτε πήρε χαμπάρι ότι κι επί εποχής του προχθές κάηκε από μαγκάλι μία γριούλα. Μετά αναρωτιώμαστε ποιον μιμείται ο Σώρρας που έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σύστημα της χώρας...

ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ...
«Από τον Μάρτιο του 2015 έχω να δω τον Πρωθυπουργό ως Ευρωβουλευτής. Φαίνεται ότι για ευρωπαϊκά θέματα ενημερώνεται από τον Καρανίκα και την Νοτοπούλου»! Αυτό είπε ο κ. Χρυσόγονος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ανέλαβε να επαναφέρει στην τάξη ο Καρανίκας ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού ντυμένος «κύκλοι του Μαξίμου».

ΛΑΚΙΣΑΝ...
Οι πρώτοι που λάκισαν αφήνοντας στο έλεος του χιονιά τους προσφυγομετανάστες στα νησιά, ήταν οι ψυχοπονιάρηδες των ΜΚΟ που δεν αντέχουν τις κακές καιρικές συνθήκες! Είναι ψυχοπονιάρηδες ξαστεριάς και μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου ως θερμοκρασία. Κατά τ’ άλλα, το στοίχημα αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων κερδίθηκε σε περίοδο καλοκαιρίας και χάθηκε στον χονιά, είπε ο Γ. Μουζάλας. Η σοβαρότητα και υπευθυνότητα πού χάθηκαν, κ. Μουζάλα μας.
ΔΙΑΦΩΝΩ...
Θα διαφωνήσω με τον φίλο Πρόεδρο Ξενοδόχων Κ. Βλάχο, ο οποίος τα έβαλε με τα ΜΜΕ τα οποία τρόμαξαν τον κόσμο με τις προβλέψεις τους για τα κακά καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούσαν στην περιοχή τις περασμένες γιορτές. Αντίθετα! Αυτού του είδους ο καιρός, δηλαδή το χειμωνιάτικο τοπίο είναι εκείνο που προσελκύει κόσμο και όχι η χειμωνιάτικη καλοκαιρία. Αν δεν κάνω λάθος, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχε καλή πληρότητα τελικά, κάτι που δεν φαίνεται να εμπόδισε τα ΜΜΕ να συμβεί. Αν η πόλη δεν ήταν και τόσο Χριστουγεννιάτικα ελκυστική είναι αλλουνών «παπάδων» Ευαγγέλια και μάλιστα των παπάδων εκείνων που τινές εκ του τουριστικού χώρου δεν παύουν να τους ευλογούν τα γένια!

ΕΚΤΟΣ Η ΝΙΑΡΧΟΥ!
Εκτός κάθε προγράμματος κατασκευής φαίνεται να τίθεται η Λεωφόρος Νιάρχου, η οποία, αφού πέρασε από χίλια μύρια κύματα ήταν έτοιμη να δημοπρατηθεί. Παραπέμπεται στο άπειρο μέλλον η κατασκευή της, προφανώς με το σκεπτικό: α) υπάρχει πολύς κόσμος ακόμη να θυσιαστεί σ’ αυτό το δρόμο, β) υπάρχουν τα λεφτά αλλά δεν διατίθενται για σκοπούς μη τουριστικής ανάπτυξης, γ) πρέπει να αποσβεστεί η συγκεκριμένη επιχείρηση που στήθηκε στη μέση του δρόμου, δ) ο δρόμος έχει ονομασία ενός μεγιστάνα του πλούτου. από τους παραπάνω λόγους διαλέγετε και παίρνετε!

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...
Α λα καρτ χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Χρυσή Αυγή και αυτό για να κάνει τη δουλειά της, όποτε την βολεύει ζητά την βοήθεια και την συμπαράσταση και τότε την βαπτίζει δημοκρατική πράξη κι όποτε δεν την βολεύει την εξαιρεί ως ακροδεξιό μόρφωμα. Ενώ την είχε πάρει στο Καστερόλιζο την Χ.Α. αναγνωρίζοντας το δικαίωμα συμμετοχής σε εθνικά ζητήματα, προχθές την απέκλεισαν οι ίδιοι άνθρωποι από το Μαξίμου διότι... δεν ανοίγουν διάλογο με ακροδεξιούς!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Επέτειο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ. Τα χρόνια πολλά γι’ αυτή την επέτειο πήγε να του τα πει ο αηδός Αντώνης Ρέμος που δεν γνωρίζουμε αν του τα είπε τραγουδιστά ή σε ήχους καλάντων. Ο επόμενος αηδός φαίνεται να είναι ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος επίσης προετοιμάζεται για την ορχήστρα της γαλάζιας παράταξης. Να δείτε που θα επιβεβαιωθεί στην πράξη το ρηθέν «εμείς θα παίζουμε τους ζουρνάδες και οι αγορές θα χορεύουν στους ρυθμούς μας»! Ποιος το είχε πει αυτό, για θυμήστε μου...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ!..
Εν πάση περιπτώσει, η Ν.Δ. ετοιμάζεται για εκλογικό αιφνιδιασμό και δέχεται βιογραφικά για υποψηφίους παντός ειδικότητας. Υποψήφιους για βουλευτές, για υπουργούς, για γενικούς γραμματείς, για ειδικούς γραμματείς, για διοικητές, για υποδιοικητές κι ό,τι άλλο χρειαστεί. Τα «βιογραφικά» Ρέμου - Ρουβά είναι τα πρώτα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Έπεται συνέχεια...

ΤΑ «ΚΑΡΒΟΥΝΑ»...
Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που Νεοδημοκράτες και μη προτίμησαν τον Κυριάκο αντί του Βαγγέλη. Έκτοτε και μέχρι σήμερα η Ν.Δ. προσπαθεί ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας κατά νου τον εκλογικό αιφνιδιασμό. Προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο και υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να πάρει στα χέρια της τα «αναμμένα κάρβουνα». Αν θα αντέξουν κάτι τέτοιο θα το δούμε όταν έλθει εκείνη η ώρα.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ...
• Μετά την μεγαλοπρέπεια και την κατάνυξη στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού υπήρξε η μεγαλοπρέπεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οικογένεια του «Πρωινού Λόγου». Άγγελοι, αρχάγγελοι αρχαί, ήταν εκεί και ο γνωστός «δαίμων» δηλαδή η αφεντιά μου, τιμήσαμε το έθιμο και ως είναι φυσικό, εκτός του στενού οικογενειακού χαρακτήρα που έχει η εφημερίδα, έχει και την ευρύτερη πολιτική εκπροσώπηση. Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο Αλέκος Καχριμάνης, ο Νίκος Γκόντας, ο Πρύτανης Γ. Καψάλης κι άλλοι πολλοί τίμησαν με την παρουσία τους και το λόγο τους το έθιμο, ενώ δεν έλειψαν και τα πολιτικά πηγαδάκια που στήνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι εκτιμήσεις οι πολιτικές τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και σε τοπικό επίπεδο έδιναν κι έπαιρναν. Αλλά γι’ αυτό το ρεπορτάζ είναι άλλοι αυτοί που θα ασχοληθούν. Εγώ απλά σημειώνω δύο νέες πολιτικές παρουσίες όπως εκείνη του Γιάννη Καραγιάννη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρύτανη Γ. Καψάλη! Κατά τ’ άλλα και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.