ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ...
Με το που σκάει το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι, που εκ των υστέρων έμαθαν οι Έλληνες ότι ο Αλέξης πήγε να συναντήσει την Ανάπτυξη φτιασιδωμένη από την LOREAL, νάτη η αντεπίθεση στον Κυριάκο μέσω του πρόσφατου «χοιροστασίου» και της νεο-ΥΕΝΝΕΔ των Ταγματαρχαίων για την εμπλοκή της συζύγου του με ένα «κωλόσπιτο» στην Γαλλία.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ...
Η σημερινή γυναίκα του Κυριάκου Μαρέβα δεν ήταν γυναίκα του από το 2006 έως το 2014, επομένως δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί το σπίτι Βολταίρου στο «πόθεν έσχες» του Κυριάκου. Επειδή το «πόθεν έσχες» του 2014 πήρε παράταση μέχρι τον άλλο μήνα και επειδή σ’ αυτό το «πόθεν έσχες» είναι υποχρεωτική η δήλωσή του, τότε προς τι ο σπαραγμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδων, εκτός από το να κρύψουν τις δικές τους πομπές;

ΤΑ... ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ!
Ο άλλος, ο Σταθάκης, Υπουργός άνθρωπος, είχε ξεχάσει να δηλώσει δύο ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ και 37 ακίνητα στο «πόθεν έσχες» του και όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια την επόμενη χρονιά, πέρσι δηλαδή, τα εξαφάνισε ως διά μαγείας! Γι’ αυτά και για πολλά άλλα «πόθεν έσχες» δεν θα μιλήσει το «χοιροστάσιο»; Κάτι ανάλογο και ο μπάρμπα - Φλαμπουράρης!..

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;
Βγαίνει η Μαρέβα Μητσοτάκη πλέον και δηλώνει ότι όταν το απέκτησα το ακίνητο δεν ήμουν σύζυγος του Κυριάκου διότι βρίσκονταν σε διάσταση και ο καθένας έκανε την δική του φορολογική δήλωση και κατέθετε τα δικά του «πόθεν έσχες», όπως κάνει κάθε σωστός φορολογούμενος. «Τώρα που ξαναείμαστε μαζί από το 2014 και από τότε που έχουμε υποχρέωση και μέχρι το Μάρτιο έχουμε προθεσμία, ασφαλώς και θα το υποβάλλουμε το σπίτι όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες» τόνισε. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω...

ΟΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ...
Δεν γίνεται η στήλη συνήγορος του Μητσοτακέικου, αλλά, όταν κάποια πράγματα τσιγκλάνε την κοινή λογική τότε φυσικό είναι να παίρνει κανείς ανάποδες με όλο εκείνο το σκυλολόι που όλη την ημέρα σκέφτεται διαολιές για να επιμηκύνει το χρόνο στην εξουσία, η οποία είναι γλυκιά η άτιμη και θα τους έλθει κόλπος αν την αποχωριστούν.

ΜΕ ΚΙΚΙΑ!..
Από την άλλη μεριά, η «Πειραιώς» έχει εναποθέσει την αντίκρουση και καταπολέμιση του Συριζαϊσμού στον Μακάριο Λαζαρίδη και στον Άδωνι Γεωργιάδη και άντε σε δυο - τρεις ακόμη που βγαίνουν φάτσα - μπάλα απέναντι στον κυβερνητικό ορυμαγδό. Έναν ορυμαγδό που τον πληρώνει ο λαός αδρά για να μετατρέπει τον πολιτικό βίο σε χοιροστάσιο και μάλιστα έχει βρει χορηγούς γι’ αυτή τη δουλειά. Πρώτος και καλύτερος εκείνος που έβαλε εγγύηση τα βοσκοτόπια για να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια, δηλαδή με... κίκια πήγε να γίνει καναλάρχης κι επειδή δεν του βγήκε, έφτιαξε την νέα «Αυριανή», η οποία άρχισε τους γκαιμπελισμούς που ήταν κάποτε το αγαπημένο σπορ του Λαλιώτη.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
Ποιος δεν θυμάται την αθλιότητα της «Αυριανής» το 1985, λίγες μέρες πριν τις εκλογές κι όταν ένας άλλος Μητσοτάκης, ο Κων/νος, ενώ βρισκόταν λίγο πριν του να κερδίσει, ρίχνει ο Λαλιώτης μια φωτογραφία του στην «Αυριανή» που τον παρουσίαζε δίπλα σε Γερμανούς ως συνεργάτη τους, ενώ ήταν φωτογραφία που τον συνόδευαν σε στρατοδικείο για αντιστασιακή δράση. Ύστερα από χρόνια και σε στιγμή κρίσης του Γ. Κουρή αποκαλύφθηκε ότι το όλο σκηνικό είχε στηθεί από τον Κ. Λαλιώτη για να σώσει τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου!

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!
Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε αυτή την περίοδο με την έκδοση της νέας «Αυριανής» την οποία εκδίδει ο γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων, ο οποίος ανταμείβεται για τις προσφερθείσες του υπηρεσίες με νέα μεγάλη εργολαβία σε δρόμο στην Πελοπόννησο. Τυχαίο;

ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ!..
Έρχεται και ο Κρητίκαρος Πολάκης που όλα τα σφάζει και κάνει το γατάκι, ζητώντας να μην αρθεί η ασυλία του που είχε ζητηθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκείνος και η γυναίκα του διόριζαν αβέρτα στο Υπουργείο Υγείας όταν ήταν Υπουργός. Αυτός λοιπόν ο νταής επικαλέστηκε το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που είχε φτιάξει ο Β. Βενιζέλος και τον οποίο θα καταργούσε αφθορεί και παραχρήμα ο ΣΥΡΙΖΑς! Πόση απατεωνιά θα ζήσουμε ακόμη;

ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ!
Όσο η Κυβέρνηση θα κάνει ασκήσεις επί χάρτου, τόσο η πολιτική θα βυθίζεται στον βούρκο και οι Πολάκηδες θα βγάζουν γλώσσα προς τον λαό που παγιδεύτηκε το 2015 και θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στην αριστερά! Τώρα ψάχνει γωνίες να κτυπήσει το κεφάλι του και βρίσκεται μπροστά σε ντουβάρια τύπου Πολάκη, Θεανούς, Καρανίκα που διάβαζε ανελλιπώς Μπακούνιν και που προχθές στο άγγελμα του θανάτου του Λ Κηλαϊδόνη του συνέστησε κουράγιο!

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ...
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Καρανίκα κινήθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία θυμήθηκε και δόξασε τον Κηλαϊδόνη, όχι τόσο πολύ για το καλλιτεχνικό του έργο, αλλά για την συμβολή του στο δημοψήφισμα του 2015, εξ’ αιτίας του οποίου ο Αλέξης έσκουζε τρία μερόνυχτα όταν του ήρθαν στριμόκωλα τα πράγματα, που ενώ οι Έλληνες κατά 60% είπαν ΟΧΙ, εκείνος μαζί με την Άννα Βαγενά κι όλα τ’ άλλα παιδιά το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ!

«ΣΚΑΣΕ ΛΥΔΙΑ»!
Μπορεί να ήταν αριστερής καταβολής ο Κηλαϊδόνης, μπορεί να ήταν ο σύζυγος της ψευτοαριστερής Άννας Βαγενά, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν ένας καλλιτέχνης με του οποίου τα ακούσματα πορέψαμε πολλοί από μας τους παλαιότερους. Ναι κι εμείς που δεν είμαστε αριστεροί ακούσαμε και απολαύσαμε τα τραγούδια του γιατί κάποια απ’ αυτά μας αγγίζαν και γιατί έτσι γουστάραμε μωρ’ αδελφάκι μου. Το να ρίχνουν τη μνήμη του μόλις έκλεισε τα μάτια του στα σκυλιά οι δήθεν συνοδοιπόροι του είναι εγκληματική πράξη και σκύλευση μνήμης νεκρού. Πολλούς από μας θα μας συνοδεύουν οι μνήμες του από τότε που με τα τραγούδια του ακούσαμε πολλά και μάθαμε πολλά. Κρατώ εκείνο που είπε ο Χατζηδάκης στον Υπουργό Πολιτισμού Αθανάσιο Τσαλδάρη όταν ως διευθυντής του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ έπαιζε απαγορευμένα του Κηλαϊδόνη: Σκάσε Νανά! Σκάσε Λυδία! Ήταν και δικός μας, ημών των μη αριστερών, ο Λουκιανός!

ΣΤΟΝ... ΠΑΓΟ!
Όπου νάναι μας τελειώνει από Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου μετά τον «πάγο» που της έβαλαν Εισαγγελείς και Δικαστές. Μόλις κλείσει τα 67 της θα της δοθεί η ευκαιρία να απολαύσει τα αγαθά της σύνταξής της έστω και αν κατ’ αυτή το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί και ήθελε να καβατζάρει τα 70 για να κρατά τη θέση της. «Έχουμε κι άλλοι σειρά να φτάσουμε στα 67», της είπαν σχεδόν ομόφωνα οι συνάδελφοί της και πάει το σκούξιμο σ’ άλλο κόσμο, που οι λυγμοί και τα δάκρυα πρέπει να έφτασαν μέχρι το Μαξίμου, το οποίο δεν έχει τι να κάνει τα δικά του μη προσδόκιμα!

ΤΟ ΕΠΙΦΟΒΟ...
Να δείτε που τώρα ως πολίτης η εν λόγω Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να τρέχει στις δικαστικές αίθουσες για να διεκδικεί τα δίκαιά της έναντι όλων εκείνων που η ίδια έσειρε στα δικαστήρια επειδή αμφισβητούσαν την αυθεντία της. Το επίφοβο είναι μήπως μπει στην πολιτική βοηθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάζοντας την υποχρέωση από τότε που έγινε Πρόεδρος του Α.Π. και Πρωθυπουργός για ένα μήνα περίπου.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...
Αλήθεια έχει καλές ψυχιατρικές κλινικές στο Παρίσι που μπορεί να πεταχτεί κάποιος με το προσωπικό του αεροσκάφος να πάρει προκαταβολικά μια γνώμη εν όψει νέων διαπραγματεύσεων. Η χώρα μας αν και απέραντο φρενοκομείο, στερείται τέτοιων κλινικών που να βοηθούν όλους όσους κάνουν πολύωρες διαπραγματεύσεις και βγάζουν κι έρπητα άμα λάχει να ‘ούμε!..

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!..
Τρελός χορός εκατομμυρίων που διακινούνται μέσω των ΜΚΟ για την προστασία, συντήρηση, διαμονή, σίτιση των προσφυγομεταναστών. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ενθυλακώνονται από επιτηδείους, οι οποίοι στην τελική κάνουν και τους καμπόσους κι άμα λάχει δέρνουν και τον Μουζάλα που εκτρέφει αυτό το καθεστώς ως ειδήμων που έχει δηλώσει και ο οποίος δεν έχει προσδιορίσει σε πόσους θανάτους θα υποβάλλει την παραίτησή του.

ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ...
Σηκωτό τον έκαναν στον καταυλισμό στο Ελληνικό κι εκείνος μιλούσε για Κάποιους υποκινητές που κατοικοεδρεύουν στους καταυλισμούς και δεν κατονομάζει αυτούς τους υποκινητές οι οποίοι δηλώνουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά με καμιά τριανταριά ΜΚΟ στο μερτικό τους! ανάλογο φαγοπότι γίνεται και σε άλλους καταυλισμούς και ανά την επικράτεια και δεν πιστεύω ότι η περιοχή μας εξαιρείται. Αλλά αυτά εν καιρώ για να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι εκείνοι που έπεσαν με τα μούτρα στη λαψάνα!

ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!
Αν παρατηρήσει κανείς τη σκηνή στο Ελληνικό όπου ο Γ. Μουζάλας προπηλακίζεται θα δει ότι ένας 15χρονος γρονθοκοπά έναν αστυνομικό της φρουράς του Υπουργού, ο οποίος, αστυνομικός τον απωθεί πέντε - έξι φορές με το καλό για να μη τον κάνει σηκωτό. Πήραν αυτή την τελευταία σκηνή τα αστροπελέκια όπου ο αστυνομικός τραβάει μια ανάστροφη στον 15χρονο πρόσφυγα και την έπαιξαν παρουσιάζοντας ως δράστη τον αστυνομικό και ως θύμα τον πιτσιρικά, ο οποίος τέτοια εντολή είχε πάρει από την προστάτιδα ΜΚΟ!

ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ...
Αρχαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δήμους στις αρχές του Μαρτίου και αρχίζουν ψυχολογικές προετοιμασίες σε όλα τα «στρατόπεδα» όπου οι «μεν» θα έχουν να κάνουν με τους «δεν»! Κυκλοφορούν στις πιάτσες λίστες ονομάτων των νέων αντιδημάρχων και αντιπεριφερειαρχών, με τους επικεφαλής να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους! εκτός από τους διορισμούς αντιδημάρχων θα υπάρξουν εκλογές προεδρείων σε Δήμους και Περιφέρεια και μια αγωνία την έχουν οι υποψήφιοι - υποψήφιοι. Ακούμε διάφορα ονόματα για Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν τα γράφω γιατί είναι βέβαιο ότι ο Αλέκος θα κάνει το(ν) δικό του! Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως ο Καχριμάνης θα μοιράσει το υπόλοιπο της θητείας Αντιπεριφερειαρχών στους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους οι οποίοι θα πάνε με σειρά κατάταξης. Εκείνο που με βεβαιότητα γνωρίζω είναι ότι θα αναγκαστεί ν’ αποχωριστεί έναν από τους νυν αντιπεριφερειάρχες Ιωαννίνων τον οποίο εκτιμά και τον θεωρεί πολύ αποδοτικό!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.