ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
Καλή Σαρακοστή, καλή Άνοιξη και καλό Πάσχα, αδέρφια. Απουσίαζα την περασμένη Τετάρτη, οπότε όλες οι ευχές για κάτι καλύτερο μαζεμένες. Και οι τρεις πιο πάνω ευχές είναι από καρδιάς και κυρίως είναι τζάμπα! Άμα πιάσουν, καλύτερα ακόμη.

Η ΝΗΣΤΕΙΑ...
Γιόρτασε κι αυτές τις αποκριές όπως μπόρεσε ο καθένας και η νηστεία που άρχισε το 2010 συνεχίζεται χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί η... Ανάσταση! Μιλάμε για την «νηστεία» που όλοι πολεμούν κι όλο εκείνη θεριεύει! Μια νηστεία που θα πετύχει όταν εξοντώσει και τον τελευταίο Έλληνα, που όταν χρειάζονταν να διαθέσει το μυαλό του για ν’ αποφύγει τα χειρότερα εκείνος το είχε κρεμάσει στα κάγκελα!

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ!
Ήταν Μάρτιος του 2009 που ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κάλεσε τον Γιωργάκη να βάλει πλάτη και να δουν μαζί πώς θα αντιμετωπίσουν την λαίλαπα που έρχονταν και που καθόλου προσωρινή δεν θα ήταν. Το χαβά του ο Γιωργάκης! Ήθελε να γίνει τρίτης γεννιάς πρωθυπουργός και μάλιστα ήταν τάμα προς την μαμά Μαργαρίτα Τσαντ, που πριν κλείσει τα μάτια της ήθελε να δει το καμάρι της στο Μαξίμου. Το «λεφτά υπάρχουν» θα τον κυνηγά σ’ όλη του τη ζωή και αυτό δεν είναι δικό του πρόβλημα. Εκείνο το «λεφτά υπάρχουν» μας έχει φέρει στο σημερινό κατάντημα με το ίδιο σχεδόν ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη να έχει φορέσει την προβιά της πρώτης φοράς αριστεράς...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ;
Ζητούν οι νεοέλληνες από τον Κ. Καραμανλή να βγει να μιλήσει, να πει κάτι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Εκείνος όμως δεν ακούει και ως ένα σημείο καλά κάνει. Όταν εκείνος μίλησε οι Έλληνες δεν άκουγαν. Ήθελαν Γιωργάκη, Κουρουμπλή, Σπίρτζη, Πετρόπουλο, Τζάκρη κι ένα σωρό παρόμοιους πολιτικούς τυχοδιώκτες, οι οποίοι σβρεκώνουν τώρα όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κόμματος, χρώματος και γένους.

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ...
Το πρώτο που έκανε ο Γιωργάκης τον Δεκέμβριο του 2009 ως πρωθυπουργός ήταν να διασύρει τον ελληνικό λαό ως μπαταχτσή στα πέρατα του κόσμου! Έστρωσε έτσι το δρόμο στους δυνάστες που από τότε μέχρι σήμερα μας τραβάνε νηστείες και Γολγοθάδες χωρίς Αναστάσεις, οι οποίες κάθε φορά έρχονται κι όλο αυτές απομακρύνονται.

Η ΠΡΟΒΙΑ...
Μετά τον Γιωργάκη ήλθε ο άλλος σοσιαλισμός με προβιά αριστεράς και από κει που θα διώχναμε τους δυνάστες και θα χόρευαν οι αγορές στους ήχους των νταουλιών μας, τώρα κάνουμε εμείς τους... αναστενάρηδες με νταουλιέρηδες τους ίδιους δυνάστες που ακούνε στο όνομα Σόιμπλε - Μέρκελ, κλπ.

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!
Από κει που δεν θα ξαναπατούσαν το πόδι τους οι «θεσμοί», έτσι τους ονόμασαν για να μην ακούγεται η Τρόικα, νάτους στα τέσσερα κι ανακούρκουδα οι Αλεξοτσακαλώτοι να πανηγυρίζουν την επιστροφή των βαρβάρων για να βαρέσουν τα νταούλια της ΕΡΤ αυτή τη φορά που είδαν το τέλος της λιτότητας! Ένα τέλος που όμως δεν το είδε ο διαπραγματευτής υπουργός Τσακαλώτος και άδειασε όλους τους πανηγυρίσιους της ΕΡΤ και των άλλων παιδιών της αριστεράς τύπου Αυλωνίτου που διαχειρίζονται την τύχη της... Μπανανίας!

Η ΜΠΙΛΙΑ!
«Δεν ξέρω πού θα κάτσει η μπίλια και ποια θα είναι τα μέτρα που θα παρθούν μετά την αξιολόγηση», είπε προχθές ο Τσακαλώτος και έγινε του... Μαξίμου το κάγκελο! Μόλις λίγες ώρες πριν είχε φέρει τον παράδεισο η Αυλωνίτου και ο άτιμος ο Τσακαλώτος δεν την ρώτησε προτού μιλήσει για την τύχη της μπίλιας. Ούτε της Ακριβοπούλου της ΕΡΤ δεν έτρεξε να ζητήσει την άδεια να μιλήσει για το τέλος της λιτότητας που πρώτη εκείνη είχε φέρει στη χώρα!

ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ;
Και ο λαός; Ποιος λαός; Ο λαός έχει μια περιέργεια να δει πού το πάνε οι Αλεξοπάνηδες! Ο λαός που ένα κομμάτι του «φτιάχνεται» από ένα τραγικό συμβάν όπου τέσσερα άτομα βρήκαν το θάνατο σε ένα τροχαίο. Είναι ταξικό το δυστύχημα, αποφάνθηκαν δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μ. Τζούφη! Στο θάνατο τεσσάρων νέων ανθρώπων βρήκαν την ευκαιρία να «επενδύσουν» τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα (Μανιός - Τζούφη), προφανώς μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων που έκαναν με πολύ κόπο και μόχθο στο μέλλον της χώρας...

Η ΧΟΛΗ...
Από τον Μανιό το περίμενε κανείς να πει τα αδιανόητα και τα ακατανόητα και να βγάλει χολή και ταξικό μίσος εναντίον του 24χρονου θύματος της ασφάλτου, όχι όμως και από την κ. Τζούφη, η οποία ως Πανεπιστημιακός μία παιδεία την διέθετε μέχρι προχθές. Μια παιδεία που όμως την θυσίασε στον κομματικό βωμό...

ΤΑΞΙΚΟΣ ΦΟΝΙΑΣ!
Ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας ο 24χρονος, άρα ήταν ταξικός φονιάς! Για τα υπόλοιπα 2.000 άτομα που χάνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας ούτε που ενδιαφέρθηκε κανείς να μάθει την προέλευση και την καταγωγή τους. Ήταν γιος επιχειρηματία, άρα είναι εχθρός, άρα αυτός έφταιγε κατά την κ. Τζούφη, η οποία δυστυχώς ακολούθησε όλον αυτόν τον συρφετό που ανέξοδα, ανεμπόδιστα, ανερυθρίαστα χύνουν χολή μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Λες κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που βγαίνουμε στους δρόμους είμαστε... Παναγίες και δεν γινόμαστε επικίνδυνοι για τη ζωή των άλλων και τη δική μας.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!
Βολεύει όμως την Κυβέρνηση και τους βουλευτές της να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα την ωρα που οι «θεσμοί» αλωνίζουν την Αθήνα ζητώντας να πιούν αίμα από αυτό το λιγοστό που έμεινε στις φλέβες των νεοελλήνων. Ένα τέτοιο τραγικό συμβάν σκέπασε για τρεις ημέρες την επικαιρότητα, η οποία είναι τραγική για τον Έλληνα συνταξιούχο που θα φτάσει να παίρνει σύνταξη 128 ευρώ το μήνα! Γι’ αυτό δεν άκουσα τη φωνή της κ. Τζούφη, η οποία αναζήτησε λίγα λεπτά δημοσιότητας πάνω στα συντρίμια του πρόσφατου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
Όσον αφορά την «ταξική θέση» που εξέφρασε η κ. Τζούφη, το βέβαιο είναι ότι μόνο υπηρεσίες καλές δεν προσέφερε στην Ελληνική κοινή γνώμη, αλλά ούτε και στην πατρίδα της, τα Γιάννενα, βρήκαν απήχηση οι απόψεις της περί ταξικού δυστυχήματος, όπου οι πλούσιοι που έχουν πολλά λεφτά αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και σκοτώνουν τους φτωχούς ανθρώπους στους δρόμους! Κατά αυτό το σκεπτικό κι ένας βουλευτής των 8.000 ευρώ το μήνα είναι ζάπλουτος σε σχέση με τον άνεργο, τον ημιαπασχολούμενο των 250 ευρώ ή τον συνταξιούχο των 300 ευρώ και άρα, όταν εμπλακεί σε τροχαίο, τότε το δυστύχημα θα είναι πέρα για πέρα ταξικό! Όχι άλλο ταξικό και τοξικό σανό πια!

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ!
Το συμπούρμπουλο μαθαίνω ότι γίνεται στο Γυμνάσιο της Ζίτσας μεταξύ καθηγητών και διευθύντριας, μεταξύ διευθύντριας και μαθητών και γονέων, μεταξύ μαθητών και γονέων και καθηγητών και διευθύντριας και πάει λέγοντας. Μήπως οι υπεύθυνοι παιδείας στο Νομό θα πρέπει να εξετάσουν το ζήτημα προτού κάποια πράγματα πάρουν διαστάσεις τέτοιες που να πλήττουν το έργο μίας περιφερειακής σχολικής μονάδας; Απλά ρωτάμε...

Η ΦΕΤΑ...
Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που διαχειρίστηκαν όπως διαχειρίστηκαν την ονομασία «φέτα» δίνοντας τη δυνατότητα στους Καναδούς να χρησιμοποιούν αυτή την Ελληνική πατέντα; Πέντε χρόνια το πάλευαν οι Καναδοί μέσω της Ε.Ε. και με την ψήφο Ελλήνων Ευρωβουλευτών (ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ) υπερψήφισαν το Καναδικό αίτημα και τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιστρατεύντας ένα σωρό ιστορίες για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους. Έπεσαν σε καλοστημένη παγίδα των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ είναι εκείνοι που διαπραγματεύτηκαν στο τέλος δεν ψήφισαν τη συμφωνία!

Η «ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ» ΔΩΔΩΝΗ!..
Η Ήπειρος, περιοχή πρωτοστατούσα στα γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλές μεγάλες και μικρές μονάδες, με πρώτη τη «ναυαρχίδα» ΔΩΔΩΝΗ θα μπορούσε να δώσει τα φώτα της στους Ευρωβουλευτές μας, οι οποίοι ανάθεμα κι αν έμαθαν ποτέ περί τίνος πρόκειται. Θα μπορούσαν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γ. Κύρτσος, η Μ. Σπυράκη, η Ε. Βόζεμπεργκ να ρωτήσουν τους ειδικούς της ΔΩΔΩΝΗΣ που έχουν τεράστιες γνώσεις για την διεθνή αγορά, να πάρουν πληροφορίες και βάση αυτών να οδηγηθούν σε μια πατριωτική απόφαση και όχι έτσι στο ξεκούδουνο να πουν ΝΑΙ σε μια υπόθεση που θα πλήξει το ελληνικό χρυσάφι που είναι η φέτα. Αν δεν ήταν κάτι πολύ σπουδαίο δεν θα λύσαζαν οι Καναδοί και οι Αφρικανοί να καρπωθούν τη δική μας φέτα και ο Τσέχος το δικό μας γιαούρτι.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ!..
Επίθεση φιλίας εξαπέλυσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα προς την Ελλάδα και τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, την οποία επισκέφθηκε προχθές εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Ιουνίου! Τα καλύτερα έλεγαν οι άνθρωποι του Έντι Ράμα για την μειονότητα, η οποία επί θητείας του διώκεται κατά τον πιο βάρβαρο τρόπο. Το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει στην Ελληνική μειονότητα είναι άνευ προηγουμένου και τύφλα να έχει ο Ραμίζ Αλία!

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ!
Να φανταστείτε ότι ο Έντι Ράμα έγινε πρωθυπουργός και με την ψήφο μερίδας της Ελληνικής μειονότητας και μάλιστα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κι αυτό για να συγκυβερνήσει ο Ντούλες τον οποίο όρισε και αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής ως ανταπόδοση των προσφερθεισών υπηρεσιών! Αυτή η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα έφτασε να φυλακίσει τον πρώην υπουργό Αλβανίας Σπ. Ξέρα με την κατηγορία της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην οικογένειά του.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ...
Έχει βρει το κόλπο ο Έντι Ράμα με την Ελληνική μειονότητα στην οποία ενσπείρει ζιζάνια να διχάζεται εκείνη και να χάνει και να κερδίζει εκείνος και η υπόλοιπη συμμορία των Αλβανοτσάμηδων. Άραγε, τα δύο κομμάτια της Ελληνικής μειονότητας Mega - ΟΜΟΝΟΙΑ θα ομονοήσουν προς μια κατεύθυνση και θα δώσουν κοινό αγώνα στις εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία τιμωρώντας τους τιμωρούς τους που με τη δική τους ψήφο καβάλησαν την εξουσία;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.