ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ...
Ήρθε να πει, να φωτογραφηθεί ως σελέμπριτι και να μην ακούσει την φωνή της Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επέστρεψε στην πρωτεύουσα ευτυχής, με την ικανοποίηση ότι επετέλεσε το αυτοδιοικητικό του καθήκον στο έπακρον!

• ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!..
«Κάντε εσείς μια μάζωξη να έλθω εγώ ο προφέσορας να σας τα πω για να τ’ ακούσει η Κυβέρνηση»! Κάπως έτσι πρέπει να λειτούργησε ο κ. Πατούλης, ο οποίος γυροβολάει την Ελλάδα διαλαλώντας την αντίθεσή του στον νέο Καλλικράτη που σχεδιάζει ο Π. Σκουρλέτης, τον οποίο, ως είναι γνωστό, θέλει να τον φέρει στα μέτρα του και να κάνει κουμάντο το 4% που θα έχει καταντήσει το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑς!

• ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ...
Με αυτή την τακτική του «κατεπείγοντος» ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βάζει σε μπελάδες τις διάφορες ΠΕΔ, μαζί μ’ αυτές και την ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία ήταν κατ’ ανάγκη η «διοργανώτρια» της μάζωξης που έγινε την περασμένη Δευτέρα. Εκεί τα είπε όλα με μια ανάσα ο Πατούλης, από κει δεν άκουσε ή σχεδόν δεν άκουσε άλλες σκέψεις, άλλες προτάσεις και... από δω πήγαν και οι άλλοι!

❁ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ...
Οι εκλογές στην Ολλανδία έδειξαν το δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουν κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι άλλος από αυτόν τον δρόμο της κεντροδεξιάς. Κάποιοι είχαν προεξοφλήσει νίκη ακροδεξιάς, η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, όμως αυτή δεν έτυχε τέτοιας αποδοχής στις προχθεσινές Ολλανδικές εκλογές. Δεν μιλάμε για τις σοσιαλιστικές και άλλες δυνάμεις που οι Ολλανδοί απέρριψαν μετά πολλών επαίνων, με τον περιβόητο γνωστό μας Ντάισελμπλουμ να έχει υποστεί πανωλεθρία! Κάτι σαν το δικό μας ΠΑΣΟΚ μετά το 1912...

■ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!
Σε άλλες εποχές ποιος θα νοιάζονταν και ποιος θα συζητούσε για το τι κάνουν οι Ολλανδοί στις εθνικές τους εκλογές. Σήμετα όμως και έτσι όπως παίρνουν τροπή οι καταστάσεις σ’ όλη την Ε.Ε., έχει αρχίσει να προκαλεί το ενδιαφέρον κι εκτός της Ολλανδίας και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πει κανείς, άλλο Ολλανδοί, άλλο Γερμανοί, άλλο Έλληνες. Καλώς ή κακώς, όλοι βρίσκονται σ’ αυτή την ένωση κρατών όπου η τύχη είναι κοινή! Άντε παιδιά, να γίνουμε η Ολλανδία του νότου!

❖ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ...
Μόνο η Ελλάδα δοκίμασε αριστερά το 2015 και είδαμε πώς τα πρόκοψε! Δύο χρόνια τώρα είμαστε «έμπα ψυχή, έβγα ψυχή», έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχουμε αριστερά που σκέφτεται το λαό! Το κακό είναι ότι δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι πέσαμε θύματα πιστεύοντας στα παραμύθια περί βουνών με πιλάφια που θα τρώγαμε, ενώ φτάσαμε να μην έχουμε κι ένα ευρώ ακόμα για το γάλα των παιδιών όπως δείχνουν οι διάφορες έρευνες αγοράς.

❁ ΑΝΑΣΑΝΕ!...
Ανάσανε, λένε οι ειδικοί, η Ευρώπη από το αποτέλεσμα των Ολλανδικών εκλογών, διότι δεν κέρδισε η ακροδεξιά. Ανάσανε και από τον καταποντισμό των σοσιαλιστών του Ντάισελμπλουμ. Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι τι είδους ανάσες πήρε η Ευρώπη όταν «πλάκωσε» η αριστεροακροδεξιά στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Ρε σεις, φίλοι μου, έχουμε πολεμικές συρράξεις και δεν το πήραμε χαμπάρι! Στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων γίνονται ρίψεις αλεξιπτωτιστών από πολεμικό αεροπλάνο, στα σύνορα γίνονται βολές και ο Πάνος ψεΚα(σ)μμένος φοράει στολές εκστρατείας και βγάζει πύρινους λόγους προς τα στρατευμένα νιάτα!

❖ ΒΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ!
Από την άλλη, έχεις τον Κατρούγκαλο που είναι έτοιμος να οργανώσει ομιλίες του Ερντογάν στην Ελληνική Θράκη χαρίζοντας τους Έλληνες πολίτες ως ψηφοφόρους στον Τούρκο Σουλτάνο! Τι γίνεται, ρε παιδιά; Πού πάμε, πού μας πάνε, ποιοι μας πάνε, γιατί μας πάνε;

❁ Η ΝΤΟΡΑ...
Μετά τον Κων/νο Καραμανλή τον Γ’ πήρε σειρά η Ντόρα να προστατέψει τον Καραμανλισμό από την... επίθεση φιλίας που έχει εξαπολύσει ο Π. Καμμένος. Δεν είχε στεγνώσει ακόμη η «μελάνη» από τα όσα καταγράφηκαν από τον ανηψιό Κωστάκη περί Καραμανλικού α λα καρτ του Πάνου, πήρε αμπάριζα η Ντόρα και επισκέφθηκε τον Καραμανλή Β’ στο γραφείο του και του ζήτησε «παρέμβαση». Η απάντηση που δόθηκε από τον «Βούδα» ήταν: «Άκου Ντόρα! Ο Καμένος βρήκε έδαφος και περπατά»!

■ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ...
Μπορεί να μη διέρρευσαν άλλες λεπτομέρειες από τον διάλογο Καραμανλή - Ντόρας, αλλά έφτανε ο «χρησμός» του πρώην πρωθυπουργού να βάλει την «Πειραιώς» σε σκέψεις και καλούνται μάντεις να ερμηνεύσουν την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού. Πολλοί δε που δηλώνουν «Καραμανλικοί» μέχρι το κόκκαλο λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής έδινε απαντήσεις σε όλους εκείνους που έχουν λησμονήσει ότι ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός και ότι το έργο που έκανε και άφησε δεν βρίσκονται κάποιοι να το υποστηρίζουν από τις συχνές επιθέσεις που του γίνονται, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ!

❖ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ...
Όταν ο Καραμανλής λέει ότι βρίσκει χώρο και τα κάνει ο Καμμένος και ότι αυτό το κενό το έχει αφήσει η Ν.Δ. και του Α. Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν το λέει έτσι άκριτα, αλλά έχει τους λόγους του. Δυστυχώς, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα δεινά του τόπου στην περίοδο Καραμανλή για να βγάλουν την «ουρά» τους έξω και κυρίως το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ που τα φορτώνει όλα στην περίοδο 2004 - 2009!

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ...
Πολιτικό ον από γεννησιμιού της η Ντόρα και δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς για τις γνώσεις και τις ικανότητές της, πρέπει να το έπιασε το υπονοούμενο και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα αναλάβει εκστρατεία στήριξης του Καραμανλισμού η ίδια, η οποία στην επταετία Καραμανλή έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο από εξέχουσα θέση όπως ήταν η θέση της Υπουργού Εξωτερικών. Έχοντας στην τσέπη της την «συνταγή» Καραμανλή το βέβαιο είναι ότι θα αλλάξει ρότα όσον αφορά στον «διαγκωνισμό» των φυλών που υπάρχουν στο κόμμα της αντιπολίτευσης και θα κάνουν το αυτονόητο. Θα στηρίξουν τη Ν.Δ. που είναι η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας και η οποία στηρίζεται στις αρχές του φιλελευθερισμού και δεν είναι... ανεμομαζώματα όπως τα κόμματα που μετά την μεταπολίτευση πούλησαν σοσιαλισμό και αριστερισμό!

■ ΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ...
Έξω οι ΑΝΕΛ, μέσα το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Ν. Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άρχισαν να το κάνουν πράξη αρχίζοντας από το ΤΕΕ Ηπείρου. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν προεδρείο αποκλείοντας τις άλλες δυνάμεις που δεν είναι του χαρακτήρα τους και των «θέλω» τους. Είναι παλιά καλή συνήθεια αυτή με πολλά και δυνατά αισθήματα, λέει φίλος μου ΠΑΣΟΚος, ο οποίος ναι μεν δεν θέλει ν’ ακούει και να βλέπει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίνει συγχωροχάρτι σ’ αυτή την πράξη πολιτικής συμβίωσης των δυνάμεων της σοσιαλιστικής αριστεράς της Ηπείρου.

ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΑΡΤΑ!
Για να γίνει αυτός ο «γάμος» στο ΤΕΕ Ηπείρου, λέγεται ότι η διαταγή ήλθε από Άρτα μεριά, όπου διετάχθη ο ΣΥΡΙΖΑς να στηρίξει τον κ. Λυκοτραφίτη με χέρια και με πόδια. Την διαταγή μετέφερε σύζυγος κυβερνητικού μεγαλοστελέχους, ο οποίος πρέπει να κάνει κι εκείνος κάτι για να στηρίξει το «οικοδόμημα» που καταρρέει και που αυτού του είδους τους γάμους καλούνται να αναστηλώσουν οι μηχανικοί σε μέρες πλήρους κατάρρευσης της οικοδομής...

ΝΑ ΚΑΕΙ...
Με μια τέτοια συνεργασία σε πιο ευρεία κλίμακα τα δύο αυτά κόμματα δίνουν συγχωροχάρτια το ένα στο άλλο και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κάνουν ακριβώς ό,τι έκανε και η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ μετά το 2012 που μέσω υπογραφής μνημονίων είπαν «ας πάει και το παλιάμπελο». Κάποια στιγμή όμως όλοι θα κληθούν ν’ απολογηθούν για τα μεν κρίματα στο Θεό, για τα δε εγκλήματα στο λαό, όταν βέβαια ο δεύτερος συνέλθει από τον λήθαργο που έχει πέσει μετά τα συλλαλητήρια έξω από το κ(υ)νοβούλιο όπου φώναζαν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»!

ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ...
Δεν ξέρω αν κέρδισε κάποιος από το ψευτοντιμπέτ που έκανε ο Χατζηνικολάου μεταξύ Τζανακόπουλου - Κικίλια, αλλά ξέρω ποιοι και τι έχασαν. Έχασαν λοιπόν οι αφελείς τηλεθεατές που προτίμησαν για την ενημέρωσή τους τον ΑΝΤ1 προχθές βράδυ και μάλιστα έχασαν το χρόνο τους από ένα ανούσιο διάλογο που δεν έκανε πιο φωτισμένους τους Έλληνες. Καλή η προσπάθεια του Συριζαίου εκπροσώπου τύπου, αλλά ήταν χωρίς περιεχόμενο και ουσία. Καλή και η προσπάθεια του Κικίλια, αλλά ακόμη δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό που θα οδηγήσει στο νέο που έρχεται. Καλά τα ριμπάουντ αλλά χρειάζονται πολλά καλάθια για να είναι στον ορθό δρόμο.

• ΤΟ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΩΜΑ...
Και ερωτήθη ο Άδωνις Γεωργιάδης: Πού είναι αυτοί οι αγανακτισμένοι της Πλατείας Συντάγματος; Κι εκείνος ο αθεόφοβος απάντησε: Τώρα μασαμπουκώνουν. Άμα πεινάσουν θα ξαναπιάσουν δουλειά στην ίδια θέση!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.