ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ...
Από την άλλη μεριά, αν πικράθηκαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ από την δικαστική απόφαση που στην ουσία αθωώνει τον πρώην πρωθυπουργό, να τους πούμε περαστικά τους και να κοιτάξουν τη στραβομάρα τους και τα του οίκου τους. Ο δικός τους Γιώργος ήταν που επωφελήθηκε από την ανακάλυψη του «σκανδάλου» κι εκείνοι ήταν που τόσο πολύ ήθελαν να δουν το αγλάισμά τους πρωθυπουργό επειδή ήταν γιος του Ανδρέα! Αυτός ήταν που έβαλε την ταφόπλακα στο κόμμα που έφτιαξε ο Ανδρέας και για να αποδείξει στην πράξη ότι ήταν φυρός από... νιονιό, έφτιαξε δικό του κόμμα και έψαχνε να βρει την ψήφο του, στέλνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τους «λαθρομετανάστες» Σπίρτζηδες, Κουρουμπλήδες, Νεονάκηδες κι ένα σωρό άλλους τέτοιους, που είδαν φως και μπήκαν!

ΞΥΔΙ!
Ξύδι λοιπόν στους πληγωμένους και πικραμένους Πασόκους που δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την δικαίωση Καραμανλή και ψάχνουν τρόπους να δικαιώσουν τον Γιωργάκη τους που, ενώ τα έκανε όλα ρημαδιό σε Κόμμα και χώρα, τώρα τον ξαναπήραν πίσω με την προσδοκία να ξαναμεγαλουργήσουν!

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ...
Όσοι επένδυσαν και επενδύουν σε μια διάσπαση της Ν.Δ., χωρίζοντας τους Νεοδημοκράτες σε Καραμανλικούς - Μητσοτακικούς, Σαμαρικούς ματαιοπονούν! Το προσπαθεί η εταιρία Τσίπρας - Καμμένος εδώ και χρόνια πουλώντας οι ίδιοι Καραμανλισμό για να σωθούν οι ίδιοι από τον διασυρμό που θα υποστούν όταν έλθει η ώρα. Ας μαζέψουν το νου τους από κάτι τέτοιο και ας δουν τη δική τους στραβωμάρα, αφού η αποσύνθεσή τους είναι σε καθημερινή βάση.

❁ ΜΙΛΗΣΕ!
Είχα γράψει πριν λίγες μέρες για την «αφωνία» Καραμανλή και είχα επισημάνει ότι εκείνος θα μιλήσει όταν έχει κάτι να πει, αλλιώς η όποια θέση του θα ήταν ανούσια και ανώφελη. Όταν μίλησε το 2009 και προετοίμαζε τον ελληνικό λαό γι’ αυτό που έρχονταν και του ζητούσε να βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό και μετά ν’ αποφασίσει για το μέλλον του, ο λαός είχε βουλωμένα τ’ αυτιά από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη της Margaret και του έριξε την Κυβέρνηση.

■ Η ΤΑΞΗ...
Προχθές και μετά από οκτώ χρόνια ο Καραμανλής επανήλθε στο προσκήνιο με μία δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας και της τάξης, η οποία είχε διασαλευθεί από το σκάνδαλο Βατοπεδίου και μετά την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο βάσει της οποίας ουδείς ευθύνεται δι’ ουδέν στην υπόθεση «Βατοπέδι»!
❖ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ...
Μία δήλωση του Καραμανλή η οποία κάνει λόγο για δικαίωση και της Κυβέρνησής του αλλά και για ένα χαστούκι προς όλους εκείνους που επί δύο-τρία χρόνια πετροβολούσαν την Κυβέρνησή του σπιλώνοντας τον ίδιο, τους συνεργάτες του και ένα σωρό άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι τότε νταβατζήδες ήθελαν Γιωργάκη ντε και καλά για να σώσουν τη δική τους παρτίδα κι άσε την πατρίδα να κουρεύεται, κι έστηναν κόσμο, λαϊκούς και κληρικούς, στα εδώλια των δικαστηρίων.

❁ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ...
Μίλησε λοιπόν ο Καραμανλής, διότι είχε κάτι να πει κι αυτό ήταν η δικαίωσή του από τα περί σκανδάλου που είχε κατηγορηθεί από τα «παπαγαλάκια» των νταβατζήδων της μιντιακής διαπλοκής κι αυτά είχαν ονόματα τύπου Βαξεβάνη, Βερύκιου, Βλάχου, Αυτιά, που πρώτοι έσυραν τον χορό της κολάσεως του Αγ. Όρους, για να πάρουν σειρά όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανά, τα βραδινά και τα μεταμεσονύκτια, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και άλλα πάνελ που από μακριά απέπνεαν οσμές βόθρων!

■ ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»...
Δεν μιλούσε ο Καραμανλής, τον κατηγορούσαν για αφωνία, τώρα που είχε κάτι να πει και το είπε βγήκαν τα ΠΑΣΟΚικά «κοράκια» και άρχισαν τα κραξίματα σε ρυθμούς πρασινοφρουρικούς, λέγοντας ότι πρέπει να το βουλώσει! Ποιοι; Οι υποστηρικτές του Άκη, του Τσουκάτου, του Μαντέλη κι όλων των άλλων «χρυσών παιδιών» που έφαγαν το καταπέτασμα.

❖ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ MARGARET...
Ανάμεσα στους κράζοντες νάτος και ο γιος της Μargaret να βγάζει γλώσσα στον Καραμανλή κατηγορώντας τον για πρόωρο πανηγυρισμό από την απόφαση του δικαστηρίου η οποία τον δικαίωνε πέρα για πέρα από το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου, το οποίο ο Γιωργάκης είχε κάνει σημαία πριν τις εκλογές του 2009, για να γίνει πρωθυπουργός για δύο χρόνια και να ανοίξει την πόρτα στους τρελούς που έφεραν τα μνημόνια και τους δυνάστες που μέχρι σήμερα κρατούν δεμένο πισθάγκωνα έναν ολόκληρο λαό.

❁ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Βιάστηκε ο Καραμανλής να μιλήσει για το Βατοπέδι, μας είπε ο Γιωργάκης, που ελέω πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων Γέρου - Σοφία Μινέικο, μπήκε στην πολιτική και τον οποίο σε διαφορετικό γενεαλογικό δέντρο δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του! Δέστε ποιος έχει το δικαίωμα να μιλάει για να «απαγορεύει» στον Καραμανλή να μιλήσει για ένα θέμα από το οποίο τόσο λοιδωρήθηκε αυτός και η Κυβέρνησή του. Ο άνθρωπος που πήρε ένα Κόμμα στο 45% και το κατάντησε στο 4% και που ο ίδιος τελικά δεν κατάφερε ούτε βουλευτής να εκλεγεί!

■ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Μίλησε για δικαίωση ο Καραμανλής και κάποιοι μαγκράνια της Ν.Δ. άρχισαν τα... ψαλσίματα σε πλάγιους ήχους! Σε κάποιους και μέσα στη Ν.Δ. κάτι δεν τους έκατσε καλά και άρχισαν τα μουρμουρητά. Ιδιαίτερα κάποιοι αυλικοί του Α. Σαμαρά, χωρίς να θέλω να πιστεύω ότι έχουν και τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού. Ας τα αφήσουν αυτά τα σάπια προτού πάρουν ανάποδες οι Νεοδημοκράτες και δεν αφήσουν κολυμπηθρόξυλο ούτε για δείγμα!

❖ ΤΑ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑΤΑ...
Υπάρχουν και κάποιοι πρώην αυλικοί του Καραμανλή που εμφανίστηκαν πιο Καραμανλικοί και άρχισαν τα τρολαρίσματα κατά Σαμαρικών και Μητσοτακικών, οι οποίοι ξύπνησαν από τον οκταετή «λήθαργο» κι είπαν να δώσουν παρουσία. Αυτά σε κεντρικό επίπεδο κι εκεί στα «ντα κάπο» και στη Λυκόβρυση του Κολωνακίου, διότι παραέξω δεν τους παίρνει και πολύ.

❁ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ...
Ήταν επισκέπτες του Βατοπεδίου ο Καραμανλής με τον Ρουσόπουλο, άρα έτσι έγινε η εμπλοκή στη διαπλοκή με τους καλογέρους! Αυτό ήταν το συμπέρασμα των μεγάλων «λαγωνικών» Βαξεβάνη - Βερύκιου - Παπαδάκη, Χατζηνίκου - Τράγκα κι όλων των άλλων παιδιών της πιάτσας. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το σκάνδαλο που επί 9 χρόνια σέρνονταν και που προχθές ξεκαθάρισε το δικαστήριο.

■ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ!
Θα μπορούσε να στηθεί σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Ιεροσόλυμα, που, όντας άθεος, πάτησε στο ναό της Αναστάσεως και μόλυνε με την περπατησιά του τον Πανάγιο Τάφο! Τι δεν καταλαβαίνετε; Παρόμοια δεν ήταν η αφορμή για να κατηγορηθεί ο Καραμανλής για διαπλοκή με καλογέρους;

❖ ΣΤΑ ΘΗΚΑΡΙΑ!..
Ας μπουν  λοιπόν τα μαχαίρια στα θηκάρια από κάποιους ντελικάτους της Ν.Δ. που ενοχλήθηκαν από την «αθώωση» Καραμανλή, όπως επίσης και κάποιων δικαιωμένων τρίτης κατηγορίας Καραμανλικών οι οποίοι βγήκαν από τα καβούκια τους κι άρχισαν τα παραληρήματα. Αυτός που δικαιούνταν να μιλήσει τα είπε όλα και δεν χρειάζονται «εξαπτέρυγα» να μιλάνε αντ’ αυτού. Αν χρειαστεί και έχει κάτι να πει, θα το κάνει ο ίδιος, διότι, όπως έγινε αντιληπτό, αφωνία δεν έχει πάθει!

❁ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ Η Ν.Δ.
Η Ν.Δ. έχει πρόεδρο και μάλιστα εκλεγμένο από ευρεία φάση, κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί. Αν δημιουργηθεί κενό ηγεσίας για οποιονδήποτε λόγο, τότε πάλι τον λόγο θα έχει η βάση της Ν.Δ., η οποία έδωσε την ευκαιρία σ’ ένα δεύτερο Μητσοτάκη να ηγηθεί της παράταξης με την υποχρέωση να σεβαστεί τις καταστατικές διατάξεις της. Έτσι όπως γεννήθηκαν από τον Κων/νο Καραμανλή και έτσι όπως διαμορφώθηκαν από τα συνέδρια! Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω...

■ ΟΙ ΛΙΠΟΨΥΧΟΙ...
Υπάρχουν κάποιοι Νεοδημοκράτες αυτοαποκαλούμενοι ως μεγαλοστελέχη που τσιμπάνε σε κάτι τέτοιες τρολιές, αλλά είναι πολύ λίγοι για να ματώσουν την μεγαλύτερη και σταθερότερη παράταξη της χώρας, η οποία στα πιο κάτω της κρατήθηκε στο 28% κι αυτό δεν είναι τυχαίο! Και ο Καμμένος και ο Τσίπρας αποδείχτηκαν οι πιο άφιλοι πολιτικοί που γέννησε αυτός ο τόπος. Ο Καμμένος στράφηκε εναντίον της παράταξης που τον έκανε μάγκα και ο Τσίπρας «δολοφόνησε» ακόμη και τον μέντορά του, Αλέκο Αλαβάνο, ενώ εξόρισε όλους όσους τον έφτασαν στην Εξουσία. Τους παίρνει κανείς στα σοβαρά πλέον;

❖ Ο... ΦΩΣΤΗΡΑΣ!
Μια τέτοια προσπάθεια εξωραϊσμού της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εποχής Γιωργάκη έκανε ο πρώην φωστήρας Υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήλθε στα Γιάννινα για την παρουσίαση του βιβλίου του που υποτίθεται ότι ρίχνει φως σ’ εκείνη την περίοδο που ο ίδιος είχε την ευθύνη των οικονομικών της χώρας! Καλό το παραμύθι του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν είχε δράκους που να αναλάβουν το βάρος του δεσίματος της χώρας στο άρμα του ΔΝΤ και της Τρόικας γενικά. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να τον συγχαρούμε ή να τον συλλυπηθούμε τον εν λόγω για όσα είδε, έπαθε κι έκανε επί υπουργίας του και επί πρωθυπουργίας του Γιωργάκη. Ήταν εκείνος που παρέλαβε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, την οποία κάπου ξέχασε κι από την οποία όλως τυχαίως έλειπαν τα ονόματα των πρωτοξάδελφων του!

■ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...
Στην παραπάνω επικαιρότητα ήλθε να προστεθεί και η κατηγορία Ντάισεμπλουμ που θέλει τους κατοίκους να τα τρώνε με τις γυναίκες στα ποτά και στα ξενύχτια! Τ’ ακούει αυτό η Σία Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός, παρεξηγείται και κάνει μία ανάρτηση-χαστούκι προς τον Ντάισεμπλουμ, υπογράφοντας ως «π....άνα» του νότου! Εδώ που τα λέμε, αν σκοτώναν τις π.....νες η Σία θα πήγαινε τζάμπα! Βρήκε όμως το θάρρος ν’ απαντήσει στον θλιβερό αριστερό Ολλανδό που ξέρασε κατά των λαών του νόμου. Να επισημανθεί στον κύριο Ντάισεμπλουμ ότι εμείς εδώ στο Νότο τα τρώγαμε, τα πίναμε και τα σπάγαμε με κάτι μικρές Ολλανδέζες του Βορρά, για χάρη και προς τιμή των γυναικών του Νότου!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.