ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ... ΕΥΤΥΧΙΑ!
Μια ευτυχία είναι έτοιμοι να την πάθουν οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου αφού ο εκτελών χρέη Γεν. Γραμματέα «φορτώνει» τα μπαγάζια του για μεταφορά στην Κοζάνη! Αφού έχει δώσει γη και ύδωρ στις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, τώρα έχει κάνει μια στάση στον ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑς μαζεύει τέτοια καλά παιδιά...

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...
Προς Κοζάνη μεριά μεταναστεύει η έδρα της αποκεντρωμένης Ηπείρου, με τον κ. Μιχελάκη να κάνει τα κουμάντα του. Υπάρχουν κι άλλα «παιδιά» που ψάχνονται με την σημερινή εξουσία αλλά δεν έχουν «μαμά» σ’ αυτήν έστω κι αν είναι Αρτινοί. Η «μαμά» φροντίζει για άλλα καλά παιδιά όπως φροντίζει για το ΠΠΓΝΙ όπου οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων δηλώνουν άγνοια.

❁ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ!
«Δεν πρόκειται να παίξουμε τις κουμπάρες όπως παίζαμε μικρά παιδιά». Το είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης προχθές και ένας ψιλοχαμός έγινε. Έπαιξε την κουμπάρα ο Αλέξης της αριστεράς και έφτασε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν η απορία των Ελλήνων οι οποίοι άρχισαν να κάνουν κακές σκέψεις και να σταυροκοπιούνται! Κουμπάρα ο Αλέξης, έλεγαν και ξανάλεγαν.

■ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...
Λίγο αργότερα βγαίνει το φιλαράκι του ο Υπουργός Νίκος Παππάς και επαναλαμβάνει κι εκείνος όσα είχε πει ο Αλέξης για τα κουμπαρίστικα παιδικά παιχνίδια και εμείς καταλάβαμε με ποιον άλλον έπαιζε τις κουμπάρες ο Αλέξης όταν ήταν μικρός! Μη μας πουν ότι έπαιζαν και με τις κούκλες μπάρμπι, γιατί δε θα το αντέξουμε!

❖ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ...
Κάπως έτσι την έχουν δει τη δουλειά και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της Β’ αξιολόγησης. Κάτι μεταξύ κουμπαρούλων και δυναστών όπως ονόμαζαν κάποτε τους Τροϊκανούς, τους οποίους θα τους εξόντωναν όταν θα γίνονταν κυβέρνηση. Ό,τι μικρομαθαίνεις όμως δεν το μεγαλοαφήνεις, λέει ο λαός μας κι αυτό εφαρμόζεται στην πράξη από την Κυβέρνηση των κουμπαρούλων!

❁ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ!
Μπορεί, λένε, οι επαΐοντες να κλείσει σήμερα η αξιολόγηση! αν όχι σήμερα, τον Μάιο, αν όχι τον Μάιο, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και πάει λέγοντας! Να θυμηθούμε ότι θα έκλεινε τον περασμένο Οκτώβριο, μετά σίγουρα τον Δεκέμβριο, που όμως έγινε σιγουρότατα 21 Φλεβάρη και από κει πιο σιγουρότερα 20 Μαρτίου. Μιλάμε για πολλή συνέπεια...

■ ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ...
Έτσι - έτσι! Θα φτιάξουμε σχολές όπου θα σπουδάζουν αστρολόγοι οι οποίοι πιστοποιημένα πια θα προβλέπουν το μέλλον μας! Τύφλα να’ χουν οι καφετζούδες, οι χαρτορίχτρες και οι χειρομάντισσες! Στο εξής αυτό το «θα σε πω τη μοίρα σου, θα σε πω το ριζικό σου», θα το ακούς από τα σπουδασμένα νιάτα τα οποία θα έχουν δάσκαλο τον Χορταρέα που δεν πειράζει αν δεν μπορούσε να προβλέψει το δικό του μέλλον.

❖ ΤΑ ΖΩΔΙΑ...
Αυτοί οι νέοι αστρολόγοι θα σου βρίσκουν το ζώδιο και πότε θα βρίσκεται ο καιρός σε συναστρία ή πότε ο Αιγόκερως θα έρχεται σε σχέση με τα ψαράκια και ανάλογα θα προδιαγράφεις το μέλλον σου. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά θα ξεκινούν πρώτα με την πρόβλεψη του δικού τους μέλλοντος, που έτσι κι αλλιώς είναι ζοφερό!

❁ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ!
Αν είχαμε ξεσχολισμένους αστρολόγους δεν θα πάθαιναν το κάζο της ζωής τους τα σαΐνια του Τόσκα στην περίπτωση των ληστών στο Παλαιό Φάληρο. Θα ρωτούσαν την «Πυθία» της οδού Κατεχάκη ή της Ηρώδου Αττικού και μέσα σε λίγο χρόνο θα ανακάλυπταν τον δράστη που ήταν κρυμμένος και χ...νος μέσα σε μια ντουλάπα! Δεν θα άφηναν το παιδί επί 14 ώρες να ταλαιπωρείται μέσα σε μια ντουλάπα αναπνέοντας βρώμικα αέρια και λίγο έλειψε να σκάσει. Ευτυχώς τον ανακάλυψε ένας απλός πολίτης και τον άφησε να αναπνεύσει ελεύθερα!

■ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ...
Είχε προηγηθεί όμως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος με του οποίου «διαταγές» έχουν αφεθεί ελεύθεροι όλοι οι πρώην καταδικασμένοι για κλοπές, ληστείες, δολοφονίες κι άλλες τέτοιες «χριστιανικές πράξεις». Όλοι αυτοί που κυκλοφορούν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου κρατούνται στις φυλακές μέχρι να τελειώσουν τα «μεταπτυχιακά» τους και τα «διδακτορικά» τους. Ανάλογα με τον καλό «βαθμό» που παίρνουν αφήνονται ελεύθεροι για να δοκιμάσουν την τύχη τους για μια ακόμη φορά στις ληστείες, στις δολοφονίες κι ό,τι άλλο τους βρεθεί μπροστά.

❖ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ...
Δεν έχουμε φυλακές κι αυτές που έχουμε δεν προσφέρονται για την... αναψυχή των φυλακισμένων. Προφανώς δεν έχουν πισίνες, γυμναστήρια, καφετέριες, πολυτελή εστιατόρια και γι’ αυτό δεν ανέχονται της φυλακής τα σίδερα που ήταν κάποτε για τους λεβέντες! Τώρα στις φυλακές πρέπει να παραμένουν όσοι χρωστάνε στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ και στην Εφορία, διότι αυτοί δεν σκότωσαν, δεν λήστεψαν και δεν διακίνησαν μερικούς τόνους ναρκωτικών ουσιών.

❁ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ...
Σε λίγο να δείτε που θα φτιάχνουν κομματικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ οι απελευθερωμένοι του Παρασκευόπουλου. Όσο πιο πολλά εγκλήματα έχει κάνει κανείς τόσο πιο ισχυρή κλαδική θα κάνουν τα καλόπαιδα του Αλέξη και του Πάνου. Κλαδική! Πού τη θυμήθηκα; Ήταν οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ‘80 οι οποίες γ...σαν κι έδερναν και οι οποίες ήταν εκείνες που ονόμασε ο Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε». Ήξερε από μέσα τα πράγματα ο Θόδωρας...

■ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ!..
Ας έχουμε όλοι οι νεοΈλληνες το νου μας στις... ντουλάπες! Πού ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί! Παλιά έβρισκε κανείς γυμνούς «επιβάτες» που περίμεναν το τρόλεϋ! Τώρα μπορεί να σου βρεθεί κανένας από τους «μεταπτυχιακούς» του Παρασκευόπουλου κι άντε να ξεμπερδέψεις. Αν σε ληστέψει, λίγο το κακό! Αν σε χ...σει κι από πάνω, αυτό πού το πας; Να δούμε τι άλλο θα δούμε, θα πάθουμε και θα «μυρίσουμε» σ’ αυτή τη χώρα!

❖ Η ΕΝΤΟΛΗ...
«Η εντολή του λαού το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν να πάρουμε σκληρά μέτρα», είπε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, που κι αυτός απ’ αυτή την ημερομηνία θεωρεί ότι άρχισε η αριστερά να κυβερνά τον τόπο. Ξέχασε τις εκλογές την 25/1/15 και το δημοψήφισμα του Ιουλίου του ιδίου έτους; Όπως ξέχασε και τα περιβόητα capital controls τα οποία θα ήταν... προσωρινά!

❁ Η ΓΡΑΜΜΗ...
Οι ευθύνες λοιπόν στο λαό και επομένως να σκάσει και να μη μιλάει! Αυτή είναι η γραμμή όλων των κυβερνητικών στελεχών των ΣΥΡΙ­ΖΑ­­ΝΕΛ! Σκάσε εσύ άνεργε, εσύ μικροεπαγγελματία, εσύ εργαζόμενε, εσύ συνταξιούχε που με την ψήφο σου παθαίνεις τον τάραχο της ψυχής σου. Βλέπετε, η δημοκρατία είναι περίεργο πολιτικό σύστημα. Σε φτάνει στο σημείο να σκας και να μη βγάζεις άχνα για τέσσερα χρόνια, εκτός κι αν προκύψει εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όπως έγινε επί κυβέρνησης ΣαμαροΒενιζέλων, όπου ο ογκόλιθος της πολιτικής μπάρμπα - Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να αναλάβει το ρίσκο της εκλογής του.
■ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ...
Θυμόσαστε εκείνες τις περατζάδες που έκανε τα καλοκαίρια στα νησιά του Αιγαίου ο Αλέξης μας; Το κότερο ήταν του κολητού του Κώστα Γιώτη, προέδρου της πρώτης επιχείρησης εμφύτευσης μαλλιών που λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 στην χώρα μας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από Παπαδάτες Πρεβέζης. Αυτός λοιπόν ο κ. Γιώτης προχθές έκανε ανάρτηση στο F/B αγκαλιά με τον... Κυριάκο! Όλοι μαζί για την Ελλάδα, έγραφε η λεζάντα! Όταν το γιωτ μπάζει νερά, τα ποντίκια είναι εκείνα που πρώτα λακάνε!

❖ ΑΚΡΙΒΗ!..
Είναι ακριβή η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί. Το είπε ο περιβόητος πολιτικός αστέρας Μπαλαούρας του Συριζα και τον έπιασαν τα αθεϊστικά του για μία ακόμη φορά. Μπαλαούρας δε εστί βουλευτής πρώην εργαζόμενος στην ΤτΕ μεγαλοσυνταξιούχος που εισέπραξε και το επίδομα φτώχειας των 300 ευρώ που το ονόμασαν και 13ο μισθό! Αυτού του είδους οι λιγούρηδες και κάποιες κουμπάρες κυβερνούν τη χώρα.

❁ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Ελεύθερος και ο Άκης λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του. Έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή για μίζες κι αρπαχτές που έκανε ως υπουργός-σοσιαληστής και η ευαίσθητη δικαιοσύνη τον στέλνει στο σπίτι του να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Έλα όμως που υπάρχει ένα προβληματάκι με 200.000 ευρώ εγγύηση που πρέπει να καταβάλλει αν θέλει να τύχει του ευεργετήματος. Δεν φταίει όμως αυτός για την ανέχεια αλλά το ίδιο το κράτος που δεν έχει ρέστα από 200 εκατ. ευρώ!

■ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
Μεγαλόψυχη και μεγαλόθυμη η δημοκρατία μας! Δεν άφησε εγκληματία, κλέφτη, υπεξαιρετή που να μην τον έβγαλε από τη φυλακή. Μετά τους ληστές-δολοφόνους του Παλιού Φαλήρου πήρε σειρά και ο Άκης τον οποίο τόσο πολύ θέλει η σύζυγός του να τον έχει κοντά της. Έχει και κάτι ψώνια να κάνει η γυναίκα και δεν θέλει να έχει την έγνοια του έγκλειστου Άκη της!

ΤΟ SURVIVOR...
• Αυτό με το ελεύθερο κάμπινγκ τι ήταν πάλι; Ζήτησαν, λέει, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούν ελεύθερα κάμπινγκ παριστάνοντας τους ψυχοπονιάρηδες. Υποπτεύομαι πως έχει βαθύτερα αίτια αυτή η σκέψη των Συριζαίων που έχει να κάνει με τους πλειστηριασμούς των κατοικιών. Θα σου κλέβουν το σπίτι και θα σε στέλνουν ελεύθερα σε κατασκηνώσεις και κάμπινγκ. Είδατε η αριστερά; Σκέφτεται πριν από σας για σας! Γιατί έχω την εντύπωση ότι σε λίγο η χώρα μας θα είναι ένα απέραντο Survivor;


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.