ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ...
«Το 3ο μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αποικιακό χαρτί που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση... Αν ήταν η Ν.Δ. κυβέρνηση και το υπέγραφε δεν θα έμενε τίποτα όρθιο. Η μόνη λύση είναι η μείωση φόρων όπως επεδίωκε ο Α. Σαμαράς κι όπως εξαγγέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης... Το τι λέει τώρα ο Τσίπρας μπροστά στον καθρέφτη για να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του είναι δική του υπόθεση»! Όλα αυτά τα είπε πολύ πρόσφατα ο πρώην Υπουργός Οικονομίας του Τσίπρα Γιάννης Βαρουφάκης σε μια στιγμή ειλικρίνειας!

■ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ!
Και συνεχίζει: «Ακόμη και με το διάβολο τον Μεφιστοφελή θα συνεργαζόμουν αν ήταν να σώσω τη χώρα μου»! Ένας πρώην ψυχοπονιάρης Υπουργός μετά την απομάκρυνσή του από τα «ταμεία» του κράτους τα οποία του είχε εμπιστευτεί ο Αλέξης ως πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Ακόμη και με το διάβολο λέει ο Γιάνης και αγνοεί ότι με τους σατανάδες συνεργάζονταν και έφτασε τη χώρα στην κόλαση την οποία απολαμβάνουν οι Έλληνες.

❖ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Κουράστηκε ο πρωθυπουργός να κόβει κορδέλες εγκαινιάζοντας έργα άλλων και κάποια απ’ αυτά τ’ αφήνει στο λιμοξίφτερο Υπουργό Χρ. Σπίρτζη, που όταν ανοίγει το στόμα του πετάει κάτι... κοτρώνες ναααα, με το συμπάθειο! Φαίνεται πως την Ιόνια οδό την έχει αναλάβει ως... κορδελιάστρα ο Σπίρτζης, έτσι προχθές εκείνος έδωσε σε κυκλοφορία την Κλόκοβα για να περάσουν οι Πασχαλινοί επισκέπτες, οι οποίοι όμως για να την διαβούν χρειάζονται και τα ανάλογα μπικικίνια για διόδια.

❁ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...
Κοντά στα 75 ευρουλάκια θα στοιχίζει το ταξίδι πήγαινε-έλα στην Αθήνα, τα οποία θα είναι ίσα με τα καύσιμα! Ναι, αλλά θα πηγαίνουμε με ασφάλεια και πιο γρήγορα, μας λένε τώρα οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ κι εμείς να συμφωνήσουμε απόλυτα. Αλλά, ρε λεβέντες, όταν δίνονταν σε κυκλοφορία η Εγνατία και η Αθηνών-Θεσσαλονίκης και έμπαιναν τα ανάλογα διόδια, τότε δεν ήταν ασφαλείς και ταχείς οι νέοι δρόμοι; Δεν είσαστε εσείς με μπροστάρη τον Αλέξη σας και τους διάφορους Μπαλαούρες, Μουτοπούλες («πρωθυπουργός» Θεσσαλονίκης η δεύτερη) που οργανώνατε τα κινήματα «δεν πληρώνω»; Δεν είσαστε εσείς που σπάζατε τις μπάρες στα διόδια και καλούσατε τους νεοέλληνες να μην πληρώνουν χαράτσια στους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι ήταν οι διαπλεκόμενοι με την Εξουσία;

■ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Τι έγινε τώρα βρε παιδιά και αλλάξατε ρότα; Τι σας έχει ποτίσει ο Αλέξης σας και μοιάζετε με τα δαρμένα σκυλιά που βάζουν την ουρά στα σκέλια τους και όπου φύγει-φύγει! Τελικά ισχύει το σύνθημα που ακούγονταν ότι και ο Αλέξης θέλει τον... Γερμανό του που ακούει στο όνομα Σόιμπλε; Πού πάνε τόσοι τσαμπουκάδες, τόσα καουμποϊλίκια; Τι θέαμα είναι αυτό με την αναδίπλωση στα τέσσερα που χρέωνε ο Πανάρας στους Γερμανοτσολιάδες Σαμαροβενιζέλους; Πώς αισθάνονται τώρα που ζούνε στην πράξη το «ό,τι βλέπεις στη γειτονιά περίμενέ το στην αυλή σου;».

❖ ΤΑ ΨΕΥΔΗ...
Τα κατά συνθήκη ψεύδη τα ζούσαμε από προηγούμενους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα. Ακούγαμε πολλά, υπόσχονταν πολλά αλλά κρατούσαμε μικρά καλάθια και όλο και κάτι παίρναμε. Με το αριστεροδεξιό μόρφωμα χάσαμε αυγά και καλάθια και δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Τα ήθελε ο τάχας μας και πηγαίναμε γυρεύοντας. Καταριόμασταν το mail Χαρδούβελη των 900 εκ. ευρώ και τώρα με 316 δισ. χτυπιόμαστε και δεν μας ακούει κανείς.

❁ ΤΟ... ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ!
Βρήκαν το «γιουσουφάκι» τους οι εταίροι και στην Ε.Ε. και το καλοσφερίζουν, όπως θα έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου! Το έχουν βάλει σ’ ένα τρυπάκι τέτοιο που στο εγγύς ή απότερο μέλλον θα μιλάει κανείς για αριστερά, θα του δείχνουν την Αλεξοπαρέα και θα σταυροκοπιούνται!

■ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!..
Θυμηθείτε το. Αυτή η Κυβέρνηση θα είναι η μοναδική στα ελληνικά χρονικά που θα εγκαινιάζει έργα χωρίς να έχει θεμελιώσει ούτε ένα για να κόψει κορδέλες! Ένα Ελληνικό έχουν για αξιοποίηση κι αυτό κολλάει, λένε, σ’ ένα δασάρχη που το βλέπει ως δασική έκταση! Ελλάς το μεγαλείο σου με τους δασάρχες και τους δασικούς σου χάρτες!

❖ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ;
Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, ήξερα πως στο Νομό Θεσπρωτίας έχει εκλεγεί ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ βουλευτής, αλλά δεν γνώριζα το όνομά του, το οποίο πληροφορήθηκα προχθές όταν απάντησε στον πρώην Υπουργό Α. Μπέζα, ο οποίος είχε το... θράσος ν’ αμφισβητήσει το τεράστιο έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή τους. Το όνομα αυτού λοιπόν Κάτσης, ο οποίος «καταχέριασε» τον Μπέζα που με αφορμή την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Ηγουμενίτσα, εξήγγειλε παρεμβάσεις ή που είχαν γίνει προ καιρού ή που δεν έγιναν ποτέ από την σημερινή Κυβέρνηση. Έπρεπε κάτι να πει ο κ. Κάτσης και νάτον τώρα να γίνεται γνωστός και λίγο πιο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και έφτασε η φήμη του μέχρι τα Γιάννενα!

❁ Ο ΞΟΡΚΙΣΤΗΣ...
Έχει προηγηθεί ο βουλευτής Φιλιππιάδος - Πρεβέζης και Περιχώρων Κ. Μπάρκας, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τους τσακωμούς του στα πορτοπαράθυρα της τηλεόρασης! Είναι εκείνος που ξόρκιζε παλαιότερα κάθε επίθεση σε φτωχούς κι αδυνάτους, όταν ήταν ΣΥΡΙΖΑ κανονικός και σήμερα ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα δίνει όλα λέγοντας «πάρτε διαβόλοι βάγια». Υπάρχει κι ένας άλλος τρίτος βουλευτής από την Άρτα, αυτός ο οποίος αγνοείται. Ας μας θυμίσει κάποιος το όνομά του...

■ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ...
«Θα περάσετε πάνω από τα πτώματά μας για να ξεπουλήσετε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα νερά, τους δρόμους και ό,τι άλλο κινείται και πετάει. Ούτε νεκροί δεν πρόκειται να υπογράψουμε τρίτο μνημόνιο», έλεγαν ο Αλέξης με τον συνεταίρο του Πανάρα! Που κατάντησε τελικά αυτός ο τόπος! Τον κυβερνούν... πτώματα και πεθαμένοι!

❖ Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Είδατε πως υποδέχονται οι συμπατριώτες του τον αγαπημένο του Αλέξη μας Μαδούρο; Πήγε το αυγό σύννεφο και μάλιστα ήταν πάρα πολλά αυτά που έβρισκαν το στόχο τους! Ήταν το πρότυπο της Αλεξοπαρέας η οποία συχνά-πυκνά ταξίδευε στη χώρα για να κλέβει ιδέες κι ό,τι άλλο αγαθό είχαν σε αφθονία. Μη ξεχνάμε το ταξίδι του σύντροφου Ν. Παππά που πήγε να διαπραγματευτεί γεωργικά προϊόντα για να φέρει στην Ελλάδα! Αυτό τουλάχιστον είπε για να δικαιολογήσει το ταξίδι του.

❁ ΚΑΤΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ!
«Μας εμπνέει ακόμη ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας»! Το είπε ο τεράστιος Σπίρτζης στα εγκαίνια ενός τούνελ στην Ολύμπια Οδό, παρουσία του εμπνευστή και οραματιστή του Αλέξη! Τι είπε ο άνθρωπος! Πόσο βαθειά σε νοήματα και αγάπη λόγια είναι αυτά που ξεστόμισε αυτός ο γίγαντας της πολιτικής της νεότερης Ελλάδας! Αυτός που ανακάλυψε τον Τεμπονέρα και τον εξομοίωσε με τον Ανδρέα, τον Χαρ. Τρικούπη και τον Θ. Κολοκοτρώνη!
■ Η ΦΟΡΑ...
Με τη φόρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση και κάνει εγκαίνια αυτό τον καιρό, ο Βασίλης Ιωάννου, πρώην Νομάρχης Πρέβεζας, εκφράζει το φόβο του μη τυχόν και εγκαινιάσουν και τον δρόμο σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό! Τον καθησυχάζει όμως από κάποιο τέτοιο «κακό» ο Σπίρτζης, λέγοντας ότι αυτό θ’ αργήσει πολύ ακόμη, οπότε μία ηρεμία επήλθε στους Πρεβεζάνους.

❖ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...
Βιάστηκε η στήλη προχθές να «διαγράψει» τον Αλέξανδρο Λάμπρου από μέλος της Ν.Δ., κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Απλά ο Λ. Αυγενάκης παρέπεμψε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω που θα είναι η διαγραφή. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι έχοντες την ευθύνη λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού στο Νομό, ο οποίος γράφει-ξεγράφει και υπογράφει μέχρι και αυτόγραφα!

❁ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ...
Απαραίτητο «εργαλείο» για την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλέκο Καχριμάνη ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας, γι’ αυτό και η εξεύρεση νέας θέσης με αρμοδιότητα σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Βγάζει πολλή δουλειά στην Περιφέρεια σε σχέση με άλλους συναδέλφους του ο κ. Σιαράβας και γι’ αυτό ο Αλ. Καχριμάνης βρήκε έναν τρόπο να τον έχει δίπλα του μέχρις ότου τον «χρειαστεί» η πατρίδα, λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα.

■ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Με αυτά και μ’ άλλα φτάσαμε κι εφέτος στο Πάσχα, αδέλφια. Φτάσαμε στην εορτή των εορτών που, όπως μπορεί ο καθένας μας θα την περάσει καλύτερα μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα που επικρατεί. Η συμφωνία της Μάλτας όπου νίκησε ο Αλέξης μας, θα εφαρμοστεί από τις επόμενες Πασχαλιές που ποιος θα ζει, ποιος θα πεθαίνει, όπως είπε και ο κομμουνιστοΣυριζοδεξιός κ. Ζουράρης! Καλή Χριστιανική Ανάσταση με ή χωρίς το Αναστάσιμο Φως από τον Άγιο Τάφο, για το οποίο τόση φασαρία έγινε. Ακόμη κι αυτός ο Μπάρκας ακολούθησε τη γραμμή Μπαλαούρα περί ακριβής μεταφοράς του. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ!
Το Πάρκο Πυρσινέλλα στον Δήμο, οι παλιές φυλακές στον Δήμο, οι παλιοί στρατιωτικοί φούρνοι στον Δήμο, το πολύ Άσυλο Ανιάτων στον Δήμο! Εδώ και τέσσερα χρόνια με νταούλια και φανφάρες είχαν παραδοθεί στο Δήμο οι παλιές εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων και είδαμε την... αξιοποίησή τους! Λέτε να έχουν την ίδια τύχη και οι άλλες «δωρεές» που με τόσες τυμπανοκρουσίες έγιναν προς τον Δήμο Ιωαννιτών;

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ...
Ήταν τότε που ο Υπουργός της συμμαχίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ παραχωρούσε το Άσυλο Ανιάτων στον Φ. Φίλιο, ο οποίος ήταν δήμαρχος και αρχηγός της σημερινής Δημοτικής Αρχής! Χαρές και πανηγύρια, δηλώσεις επί δηλώσεων για το μεγάλο καλό που έρχονταν στην πόλη από τη δωρεά, αλλά χαρές και πανηγύρια κι από εκείνους που παρέδιδαν σε στιβαρά χέρια την κρατική περιουσία. Εδώ και τέσσερα χρόνια όμως «μεδέν στο πηλίκιον» που θα έλεγε και ο Γιωργάκης! Ακόμη στο «Άσυλο Ανιάτων» λαλούν κουκουβάγιες και έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο. Κι αυτός ο λαλίστατος Σύλλογος που κάθε τόσο διαμαρτύρονταν διεκδικώντας το «Άσυλο» έχει σωπάσει και... ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!

«ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ...»
• «Καμία κομματική στήριξη και παρέμβαση δεν έκανε το Κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του Νομού μας. Ήταν μία καθαρή προσωπική μου επιλογή ν’ ασχοληθώ με τα διοικητικά του Π.Π.Γ.Ν.Ι. και καθ’ όλα αξιοκρατικά έγινε η επιλογή μου στη θέση του διοικητή». Αυτά είπε ο νέος διοικητής του Πανεπ. Νοσοκομείου κ. Τσίκαρης, Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, εκλεγμένος με ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TV1, απαντώντας σε σχετικά σχόλια εμού, του Σπ. Θεμελή και του Παναγιώτη Μπούρχα. Τώρα, αν το έσωσε ή όχι ο κ. Τσίκαρης είναι θέμα δικό μου! Από μας καλή θητεία κι εδώ θα είμαστε να τα λέμε...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.