ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΣ...
Όλα γύρω μας αλλάζουν κι εμείς έχουμε πρότυπο τον Μαδούρο της Βενεζουέλας! Πήγαμε να κάνουμε αλλαγή στη Γαλλία με τον Μελανσόν και δεν μας έκατσε, ρε γαμώτο του! Μάλιστα, «εμείς» στηρίζαμε Μελανσόν που όμως είχε δηλώσει προεκλογικά στη Γαλλία ότι «εγώ δεν θα γίνω Τσίπρας της Γαλλίας»!

ΕΜΠΡΟΣ!..
«Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο σύντροφος Μαδούρο», λένε οι δικοί μας αριστεροί που δεν είδαν, δεν έμαθαν δεν άκουσαν ότι ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους από πείνα και εξαθλίωση. «Αι ημέτεραι αριστεραί δυνάμεις αμύνονται της Μαδούρειας δημοκρατίας», είναι το σκεπτικό της Συριζαϊκής «δημοκρατίας» που επικρατεί στη χώρα μας.

Η ΑΡΝΗΣΗ...
«Ελάτε να κάνουμε μία κουβέντα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και για την Μαδουροκατάσταση», λέει η αντιπολίτευση απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση, η οποία αρνείται πεισματικά λες και τους χρωστάνε «δανεικά» ή μήπως νάναι αλήθεια; Εκείνο το ταξίδι του Νίκου Παππά για ν’ αγοράσει λαχανικά ακόμη ν’ αποδόσει καρπούς, ή έστω ένα αγγουράκι, ένα μπρόκολο, μία τοματούλα!

ΟΙ... ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!
Επένδυσε πρώτα στον σύντροφο Τσάβες και τώρα στον σύντροφο Μαδούρο ο δικός μας Αλέξης και όνειρό του ήταν να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα. Βρίσκεται σε καλό δρόμο! Να τα γράφουμε κι αυτά. Μαζί με την συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου είπαν να «παίξουν» Μελανσόν στην Γαλλία και τον έχασαν από χέρι! Κανένας καλός «αριστερός» με προοπτική ακροδεξιάς δεν υπάρχει για να τον παίξουν οι ΑλεξοΠάνηδες. Η κρυφή τους χαρά είναι μπας και κάτσει Λεπέν για να’ χουν να ισοφαρίσουν με Μαδούρο!

ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΤΗ;
Σε δεκαοκτώ μήνες βγαίνουμε από το τρίτο μνημόνιο! Όπως σας το λέω! Δεν με πιστεύετε; Τι; Απατεώνες είμαστε; Όλα τα παραπάνω τα είπε η Υπουργός Φωτίου, η οποία μη με ρωτήσετε τι Υπουργός είναι, θα σας γελάσω, δεν θυμάμαι. Αυτή λοιπόν η Φωτίου είναι στην ίδια Κυβέρνηση με κάτι άλλους που μας έχουν βγάλει από το μνημόνιο Νο 3 εδώ και έξι μήνες, ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο Αλέξης με τον Πάνο δεν μας έχουν βάλει καν σε μνημόνιο διότι δεν άντεχαν την στάση «στα τέσσερα»!

ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ!
Έτσι λοιπόν ζήστε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 για να ζήσετε την χαρά της λύσης των δεσμών, αν βέβαια ξεπεράσουμε τον Ιούνιο του 2017 που ένας άλλος Υπουργός ονόματι Ζουράρις είχε πει πως μέχρι τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Ζήστε με το μύθο για το μύθο από τους παραμυθάδες. Βοήθειά μας!

Ο «ΛΑΓΟΣ»...
Στο γνωστό λαγό των τηλεοπτικών αδειών πέρασε το λιμάνι Θεσσαλονίκης επί κυβέρνησης... Κυριάκου Μητσοτάκη κι αυτό όπως η ΔΕΗ! Τι είπατε; Δεν είναι κυβέρνηση ο Κυριάκος; Σωπάτε καλέ! Το ήξεραν αυτό οι Συριζαίοι όταν προ ολίγων ημερών αναθεμάτιζαν τον Κυριάκο που... ξεπουλάει τη ΔΕΗ! Για απατεώνες τους περνάτε; Πώς σας πέρασε τέτοια σκέψη από το μυαλό;

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ...
Στον Ιβάν Σαββίδη πέρασε το λιμάνι Θεσσαλονίκης, ο οποίος γίνεται κυρίαρχος στη Βόρεια Ελλάδα και καλά κάνει ο άνθρωπος. Τόσα πολλά εμπορεύματα έχει να δικαινήσει, να μην έχει κι ένα δικό του λιμάνι να κάνει τις δουλειές του; Απατεώνας είναι ο άνθρωπος; Τζάμπα σουίτα στο Καυτατζόγλειο διαθέτει στον Τσακαλώτο να βλέπει τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας;

Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ...
Ανακοινώθηκε και ξεανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας Αποστόλου και δεν μάθαμε τον λόγο. Τι κρίμα! θα στερηθούμε έστω για λίγο την επίσκεψη αυτού του «εθνικού» ευεργέτη της Ηπείρου, αυτού του «γίγαντα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο οποίος έχει βρει και μία περιοχή φιλόξενη γι’ αυτόν και τις ιδέες του...

Η... ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!
Έχουν πάθει έναν... ενθουσιασμό οι Έλληνες αγροτοκτηνοτρόφοι από την προσφορά του Υπουργού Β. Αποστόλου στα ζητήματα που τους απασχολούν. Όπου πηγαίνει, πλην Ηπείρου, του πετάνε «ροδοπέταλλα» από την χαρά τους και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ζητήματά τους. Στην Ήπειρο τον περιμένουν να τον ευχαριστήσουν για τον τρόπο που προστάτευσε την φέτα, εκχωρώντας το δικαίωμα στους Καναδούς να παράγουν τη δική τους φέτα υιοθετώντας την σύμβαση CETA! Λέτε να πληροφορήθηκε την υποδοχή και είπε - ξείπε; Εκτός και αν η ματαίωση της επίσκεψης του κ. Αποστόλου έχει να κάνει με κυβερνητική διαταγή απαγόρευσης για ν’ αποφευχθούν οι κακές «παρέες του»! Ποιοι όμως είναι εκείνοι που εξέθεσαν τον Καχριμάνη;

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Τώρα που πέρασαν οι γιορτές και τα πράγματα ξαναμπαίνουν στους γνώριμους ρυθμούς της φτώχειας, ένας απολογισμός είναι χρειαζούμενος. Ήλθαν, δεν ήλθαν και πού πήγαν αν πήγαν, οι επισκέπτες οι Πασχαλινοί, για τους οποίους όμως κάτι πήρε τ’ αυτί μας, αλλά δεν τους είδαμε!

ΠΟΙΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ;
Έγινε το αδιαχώρητο στα ξενοδοχεία λένε οι έχοντες την ευθύνη της «φιλοξενίας», κάτι όμως που δεν συμμερίζονται πολλοί από τους επαγγελματίες ξενοδόχους που δεν είδαν κόσμο στα ξενοδοχεία τους, όπως οι «ειδικοί» δημοσιοποίησαν και δεν ξέρουν γιατί έγιναν τέτοιες διαρροές, τι και ποιους εξυπηρετούσαν αυτές!

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ...
Προορισμός τουριστικός η Ήπειρος ναι, αλλά πότε και από ποιους; Πού πάνε όλοι αυτοί οι τουρίστες - επισκέπτες όταν δεν γεμίζουν τα ξενοδοχεία, όπως αυτό θέλουν να διαρρέουν κάποιοι ειδικοί, που ενδεχομένως να μετρούν την πληρότητα κάποιων ξενοδοχείων της πόλης, τα οποία όμως δεν διασώζονται με τα τριήμερα και αυτά... κολοβά!

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ...
Ούτε στα Ζαγοροχώρια, ούτε στο Μέτσοβο, ούτε στην Κόνιτσα, έγινε το αδιάχωρητο, ούτε και σ’ όλα τα ξενοδοχεία της πόλης έγινε ο χαμός από ζητήσεις καταλυμάτων. Δεν το λέω εγώ αλλά αυτό το λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που γι’ αυτούς το «κάθε πέρσι και καλύτερα» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή...

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
Σε καιρούς ευημερίας δημιουργήθηκαν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες σ’ όλη την Ήπειρο και κυρίως στο Νομό Ιωαννίνων, τον οποίο πολλοί είναι εκείνοι που τον θέλουν σαν τουριστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά και ντόπια κεφάλαια για να κατασκευαστούν μικρές και μεγάλες μονάδες και σήμερα σε καιρούς κρίσης οι περισσότεροι επενδυτές βρίσκονται σε αδιέξοδα τέτοια, που βαράνε το κεφάλι τους για την φαεινή ιδέα που είχαν να επενδύσουν στον χώρο του τουρισμού.

ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ...
Βέβαια, κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο η οικονομία της χώρας και γι’ αυτό επένδυσαν σ’ αυτό το χώρο. Δεν υπάρχει τουριστικό κτίσμα που να μην είναι υποθηκευμένο σε κάποια τράπεζα ή εν πάση περιπτώσει είναι λίγες οι εξαιρέσεις. Η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων περνά της ψυχής τους τον τάραχο με άγνωστο το μέλλον τους.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ...
Είναι πράγματι ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς τα Γιάννινα κι αυτό αποδείχτηκε επίσημα όταν τρεις φορές επελέγη και τιμήθηκε με το βραβείο του χρυσού τουριστικού προορισμού μεταξύ της περιόδου 2006-2010. Έκτοτε και από τον καιρό της κρίσης και δώθε τα πράγματα πήραν άλλη τροπή και το μόνο που διαπιστώνουμε είναι ότι κάποιοι δικοί μας «υπεύθυνοι» γίνονται οι ίδιοι τουρίστες σε ξένες χώρες προωθώντας, λένε, το ντόπιο τουριστικό προϊόν. Και να οι προβολές και να τα ταξίδια των «φορέων» και να οι φανφάρες για τσάρτερς που θα... μαυρίζουν τον ουρανό των Ιωαννίνων από τους Τούρκους τουρίστες που θα γιόμιζαν τον τόπο μας!

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...
Όλα αυταπάτες με εθελοντές αυταπατούμενους που έχουν βρει ένα ιδιαίτερο τρόπο να ξοδεύουν πολλά χρήματα προωθώντας δήθεν το ντόπιο τουριστικό προϊόν που, αν τα διέθεταν στους ξενοδόχους, πολλοί απ’ αυτούς θα πλήρωναν καμιά δόση στις τράπεζες οι οποίες ζητούν τα λεφτά που τους δάνεισαν τότε!

Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ
Καλό πράγμα η προσδοκία και η αισιοδοξία αλλά η πραγματικότητα δεν τις συμμερίζεται. Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουν κάποιοι. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον συμβαίνουν και τα δυο. Το Πάσχα είναι θρησκευτική γιορτή και οι μετακινήσεις που γίνονται είναι από Έλληνες, οι οποίοι πάνε στην πατρδία τους και λίγοι είναι αυτοί που κάνουν τουρισμό. Είναι τόσοι που δεν φτάνουν να γεμίσουν τα ξενοδοχεία για να μιλάνε κάποιοι για πληρότητα και να πετάνε τη σκούφια τους από τη χαρά τους! Ας βρουν άλλον τρόπο να κάνουν δημόσιες σχέσεις οι «υπεύθυνοι» της τουριστικής κίνησης και ας κρατούν χαμηλότερους τόνους, αν θέλουν να είναι χρήσιμοι!

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Τυχερά ξενοδοχειακά καταλύματα αυτά της πόλης, τα οποία είναι πρώτα στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Η υπόλοιπη περιφέρεια κάλυψε μόνο ένα ποσοστό από 40-60% απ’ ό,τι λένε άνθρωποι που είναι χρόνια σ’ αυτή την επιχειρηματική δράση! Φυσικά δεν φταίνε οι ξενοδόχοι ούτε το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της Ηπείρου για την μειωμένη κίνηση, αλλά φταίνε τα όβολα που δεν αυγαταίνουν τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι γνωστοί...

ΤΕΛΟΣ Η ΑΤΕΛΕΙΑ!
Το διάλειμμα ατέλειας χρήσης της Ιονίας οδού τέλος! Από προχθές τα μεσάνυχτα για να περάσετε θα σταματάτε στο Αγρίνιο και θα πλερώνετε το αντίτιμο με το οποίο θα αρχίσει να ξεπληρώνεται το κατασκευαστικό κόστος στους εργολάβους της διαπλοκής, στους οποίους έκανε όρκο ο Τσίπρας ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί. Ο λόγος του συμβόλαιο ένα πράγμα! Τι στο καλό... Απατεώνες είναι;

Η ΒΙΑΣΥΝΗ...
Να γιατί βιάζονταν να κόψουν κορδέλες τα παιδιά της αριστεράς ακόμη και με ημιτελή έργα! Να γιατί έστελναν άρον - άρον τους ταξιδιώτες του Πάσχα να ξεροσταλιάζουν επί ώρες στο τούνελ της Κλόκοβας, οι οποίοι στόλιζαν τον Αλέξη και το πράσινο «εξαπτέρυγό» του τον Σπίρτζη, τον και «κορδελάκια» επονομαζόμενο.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.