ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ!..
«Τα κεφάλια μέσα και μην ακούσω κουβέντα! Τσιμουδιά! Στα τέσσερα και θα σας πούμε εμείς πότε θα πάρετε ανάσα! Αριστερά δεν θέλατε; Φάτε την τώρα και χαλαρώστε να απολαύσετε τα νέα μέτρα που σας πήραμε με 153 παντελονάτες και παντελονάτους! Θα σας κόβει λίγο ο καβάλος αλλά μη το κάνουμε και θέμα! Οι ανάσες να μην είναι βαθιές και καταναλώνετε δυνάμεις. Κρατείστε μέχρι το 14ο μνημόνιο. Με γεια σας και γειά σας»! Αυτό είναι το μήνυμα από την ψήφιση και εφαρμογή του 4ου μνημονίου!

ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ...
Ένας λαός που την ώρα που του περνούν οι δήμιοι τη θηλειά στο λαιμό και είναι έτοιμοι να σπρώξουν το καρεκλάκι, παρακολουθεί survivor κατά 80%, αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του. Είναι ο ίδιος λαός που, ενώ γνώριζε τον κατστρεπτικό τυφώνα που έρχονταν, θέλησε να παίξει και τώρα εισπράττει τις καταστρεπτικές συνέπειες.

ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ!
Δεν το χωράει Ελληνικός νους ότι δεν θα δει τον Πρωθυπουργό με γραβάτα! Τον έπαιζε τριπλή κι έχασε μετά το νέο στραπάτσο που υπέστη στο προχθεσινό Eurogroup στο οποίο είχε φορτώσει τις ελπίδες για ενδυματολογική αλλαγή του!

Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ...
Άντε τώρα να παρηγορηθεί εκείνος ο Παπαχριστόπουλος που είχε τελειώσει το μνημόνιο από την περασμένη Δευτέρα! Ποιος θα βρεθεί να τον ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο στον οποίο είχε πέσει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου; Ήταν από εκείνους που αφού χόρτασε σανό από τον... ήρωα Πρωθυπουργό του και αφού του περίσσεψε, άρχισε να μοιράζει στο πόπολο από την τηλεόραση του Αυτιά.

ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ!
Όνειρο ήταν για μια ακόμη φορά η έξοδος από τα μνημόνια και πάει. Είχαν φορτώσει τους 153 με πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση της κρίσης της χώρας μας και τώρα ψάχνουν για τρύπα να κρυφτούν. Μια άλλη φορά ελάτε να σας ξαναδούμε, να σας τα ξαναπούμε και βλέπουμε. Αυτό ήταν το ρεζουμέ του προχθεσινού Eurogroup κι από δω πάνε κι άλλοι.

Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ...
Ήθελε ο λαός μνημόνια αριστερά επειδή του υποσχέθηκαν με κάθε μνημόνιο κι ένα βάζο βαζελίνη για να μην πονέσει! Είναι όμως τόσο θεομπαίχτες και σχιτζήδες που κι αυτή τη βαζελίνη ποτέ δεν την έδωσαν για να νοιώσει τι εστί αριστερά και μάλιστα για τέταρτη φορά. Οι τρεις προηγούμενες ήταν το σωτήριον μπαλαμούτιον έτος 2015!

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ...
Προσάρμοσαν τη συζήτηση στη Βουλή έτσι ώστε να μην πέσει την ώρα του τούρκικου παιγνιδιού που παρουσιάζει ελληνικό κανάλι με το οποίο παρηγορείται ο Έλληνας. Τα καϋμένα τα παιδιά του survivor περνούν δυστυχία και άθλια και ξενηστικωμένα προσπαθούν να επιζήσουν, λένε και θεωρούν τους εαυτούς τους ευτυχισμένους που δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εξαθλίωσης!

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Χρ. Μαντάς, ναι σε όλα! Μερόπη Τζούφη, ναι σε όλα! Γιάννης Στέφος, ναιαιαι σε όλα! Γιάννης Καραγιάννης, ναι σε όλα! Κώστας Μπάρκας, ναιαιαι σε όλα! Μάριος Κάτσης, ναιαιαι σε όλα και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί του! Βασίλης Τσίρκας (Άρτα), ναι σε όλα με τα δύο χέρια... Όλγα Γεροβασίλη, ναι σε όλα, εγώ έχω το ιατρείο μου, το Γιοφύρι της Άρτας και όλα τα περήφανα Τζουμέρκα! Δοξάστε τους! Είναι όλοι αριστεροί με την ψήφο των Ηπειρωτών. Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν και να δώσει κουράγιο ο Θεός σε όλους εμάς να τους υποστούμε!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ...
Γράφει στην Ελληνική Νομαρχία ο ανώνυμος συγγραφέας για έναν πατριάρχη που έγινε «Τούρκος» από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων την περίοδο του Ρήγα Φεραίου, που άκουσον - άκουσον είχαν το θράσος να επαναστατήσουν ενάντια στο θέλημα του Θεού! Ήταν θέλημα Θεού να πέσει σε χέρια Αγαρηνών η Βασιλεύουσα το 1453! Είναι βλάσφημοι όσοι τώρα πάνε κόντρα σ’ αυτό το θέλημα, έλεγε εκείνος ο Πατριάρχης και πρότεινε τον αφορισμό τους! Τελικά ήταν θέλημα Θεού ή Τούρκων όταν τον κρέμασαν στην ωραία πύλη...

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ...
Είναι θέλημα «θεσμών» (Τρόικα παλιά) να σκλαβωθούν οι Έλληνες στα μνημόνια. Όποιος σηκώσει κεφάλι θα του το κόψουν. Βρήκαν το δικό τους «Πατριάρχη» οι νέοι Αγαρηνοί και γι’ αυτό τα άλλα 152 «παπαδάκια» ψάλλουν σε ήχους πλάγιους και μάλιστα κρατούν και το ίσο του ναιαιαι! Παράφωνοι μεν, πιστοί δε σε όσα ο σουλτάνος προστάζει! Είμαι περίεργος να δω ποια «ωραία πύλη» θα είναι αυτή που θα σηκώσει το βάρος του Αλέξη και ποιοι θα τον κλάψουν όταν έλθει η ώρα της κρίσης! Αυτοί οι σημερινοί «ναιναίδες» θα είναι εκείνοι που θα του τραβήξουν το σκαμνί!

ΟΙ ΟΡΚΟΙ...
Είναι ζήτημα μιας εβδομάδας να βγει η χώρα από τα μνημόνια! Το έλεγε ο βουλευτής ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Αυτιά το περασμένο Σάββατο. Μια εβδομάδα πριν η Θεανώ είχε προεξοφλήσει την έξοδο στο τέλος του 2018! Οι δύο αυτοί αστέρες είναι στην ίδια κυβέρνηση και ψήφισαν δύο μνημόνια πατώντας τον όρκο ότι δεν πρόκειται ζωντανοί να κάνουν τέτοιες πράξεις! Αλήθεια, όταν είναι στα τέσσερα οι όρκοι πιάνονται;

ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΣ!
Θέλει ο βλάχος, δεν θέλει ο ζωγράφος, φόρεσε κι εσύ Χριστέ κόκκινα τσαρούχια, έχει καταντήσει η λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας. Θέλει ο Τσίπρας και έχει γίνει ο μεγαλύτερος κωλοτουμπιάρης του κόσμου, αλλά δεν θέλει ο Σόιμπλε επειδή δεν θέλει το ΔΝΤ να ελαφρύνουν τα χρέη της χώρας, οπότε θα μας μείνει χωρίς γραβάτα!

ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!..
Να δείτε που ο δικός μας κωλοτούμπας ενισχύει την εκλογική δύναμη της Μέρκελ κι αυτό διότι οι Γερμανοί παραδειγματίζονται από το Ελληνικό δράμα και δεν θέλουν να καταντήσουν σαν κι εμάς. Αυτό το πουλάει άριστα η Μέρκελ με τον Σόιμπλε και έχουν ρίξει στα τάρταρα τον Σουλτς! Ψιλά γράμματα θα μου πείτε αυτά, αλλά με μεγάλες συνέπειες για την Ελλάδα που πληρώνουν για μια δεύτερη φορά την Γερμανική κατοχή. Τα έγραφα κι επί Σαμαρά αυτά, τα υπενθυμίζω για να μην τρέξουν οι βιαστικοί και μου χρεώσουν όψιμο αντιγερμανισμό.

ΜΠΟΣΙΚΟΙ...
Από τη στιγμή που οι εταίροι μας και δανειστές μας πήραν χαμπάρι ότι είμαστε μπόσικοι και ότι την κωλοτούμπα την έχουμε στο αίμα μας, μας έχουν πάρει φαλάγγι και δεν εννοούν να μας «παραδοθούν». Κάθε φορά που θα κάνουμε ψευτομαγκιές αλλά θα τους παραδινόμαστε, όλο και κάτι άλλο θα βρίσκουν για να μας απομακρύνουν το πιάτο που θα τρώγαμε. Είναι κάτι σαν το Σισύφειο μαρτύριο βάσει του οποίου θα αγγίζουμε το στόχο αλλά όλο και πάλι θ’ αρχίζουμε από την αρχή!

ΟΙ «ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ»...
Νάτες και οι 53 «μοιρολογίστρες» του ΣΥΡΙΖΑ που, αφού ψήφισαν με τα δύο χέρια το 4ο μνημόνιο, την επομένη άρχισαν το μακρόσυρτο Μανιάτικο μοιρολόι σε στυλ «τι πάθαμε - τι πάθαμε»! Αυτοί οι αριστεροί της αριστεράς που έχουν αρχηγό τον Τσακαλώτο και που δεν γνωρίζουν ότι μετά την αποάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Εδώ ταιριάζει το «καλό κουράγιο» που είχε πει κι άλλος ένας όταν μας έβαζε ο Γιωργάκης στα μνημόνια...

ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ!..
Με την τοπική Ν.Δ. δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίσει ν’ ασχολείται κανείς. Ήλθε ο κ. Νέζης άρον - άρον και, αφού διευθέτησε τα ζητήματα που είχαν προκύψει κι αφού σκέφθηκε κι αποφάσισε κατά το δοκούν, επέστρεψε στο κλεινόν άστυ τρίβοντας τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού όλα πλέον βαίνουν καλώς. Μη με ρωτήσετε τι εστί Νέζης εκτός από φίλος του Κυριάκου και το μάτι του και το αυτί του! Έχει δε μια αδυναμία στην παραπολιτική από την πολιτική και κυρίως στην παραπληροφόρηση.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Να μη τα βάζουμε συλήβδην με όλα τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, διότι υπάρχουν κάποια νέα παιδιά, κυρίως, που έχουν και τις γνώσεις και το τσαγανό και βγαίνουν φάτσα - μπάλα και κοντράρονται με την εξουσία και με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απ’ αυτά τα νέα παιδιά που νοιάζονται για την παράταξη και τον τόπο και θα ήταν ευχής έργο κάποια στιγμή να τους δοθεί η ευκαιρία να έχουν λόγο στη διακυβέρνηση.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...
Αυτά τα στελέχη τα έχει ξεχωρίσει ο Κυριάκος και αυτά αφού τα εκπαιδεύσει σωστά, θα τα ρίξει στη μάχη για ν’ αντιμετωπίσει αυτό το κυβερνητικό σημερινό μόρφωμα και όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα στελεχώσουν την κυβερνητική μηχανή. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια ενημερωτική σύναξη τέτοιων στελεχών μέσω του σχετικού μητρώου, στη Θεσσαλονίκη στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη πάνω από τη Λαμία! Από την Ήπειρο έχουν ξεχωρίσει κάποια τέτοια πρόσωπα, κάποια από τα οποία θα ανακοινωθούν στην επόμενη 15άδα, ένα έως δύο άτομα.

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ...
Μέσα σ’ αυτή την κακοδαιμονία που έχει πλακώσει τη χώρα μας έρχονται και κάποιοι δεσποτάδες με τους ανάλογους ιερείς - μοναχούς - θεοφοβούμενους, να κάνουν θαύματα μέσω των περιφερόμενων σκηνωμάτων αγίων! Τελευταίας σοδειάς περιφορά αυτή που έζησαν οι πιστοί στην Αγ. Βαρβάρα στην Αθήνα και που όλο και κάποιο θαύμα θα έχει γίνει! Φροντίζουν για κάτι τέτοιο οι «ειδικοί», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τους καϋμούς των ανθρώπων γεμίζουν και τα παγκάρια όταν αυτά στερεύουν!

ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΑ...
Του χάιδεψε το μαγουλάκι του Βενιζέλου ο Κ. Καραμανλής και νάτα τα σενάρια να παίρνουν φωτιά. Οδεύει προς Ν.Δ. ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λένε οι «ειδήμονες» και αν δει κανείς από κοντά το ζήτημα δεν θα είναι καθόλου παράδοξο να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε, μία δοκιμή συνυπηρέτησης Βενιζέλου - Ν.Δ. την έχουμε δει και όχι με άσχημα αποτελέσματα...

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ...
Είναι προτιμότερη μια τέτοια προσέγγιση στελεχών παρά εκείνες οι προσεγγίσεις που γίνονται από πλευράς Ν.Δ. σε κάποιους «λιποτάκτες» που έχουν κάνει την ευκαιρία επάγγελμα και από πάνω παριστάνουν τους καμπόσους. Είναι πιο ντόμπρα η συνεργασία με άτομα που έστω και τώρα μπορούν να βρουν μια δίοδο συνεργασίας χωρίς να αναιρούνται ιδεολογικές τους θέσεις, ώστε με εκείνους που έχουν κοινούς στόχους πλέον να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Με ανθρώπους που δεν κάνουν πολιτική του επταχίλιαρου, αλλά που νοιάζονται για το μείζον που αυτή την ώρα απασχολεί την χώρα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι χρήσιμος αυτή τη στιγμή για την πολιτική ζωή του τόπου. Μπορεί να βιάστηκε κάποτε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ αλλά ατύχησε στο όνομα. Δεν τον έλεγαν Παπανδρέου!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.