ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ...
Βατερλώ για την Κυβέρνηση η υπόθεση των συμβασιούχων με αφορμή την απεργία τους και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Αφού έφαγε τη φόλα ο Σκουρλέτης, τους έκανε μπαλάκι τους συνδικαλιστές στον Αλέξη που τους κέρασε μία ακόμη υπόσχεση αδειάζοντας τον Υπουργό του!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ!..
Πολυπαιγμένο το έργο των σκουπιδιών σ’ αυτή τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Έχουμε γίνει μάρτυρες τραγικών καταστάσεων όχι λίγες φορές. Όμως, αυτό που ζει η χώρα επί εποχής αριστεράς που πάντοτε καλλιεργούσε τους ξεσηκωμούς επειδή πίστευε ότι δεν θα κυβερνήσει, είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Δέσμια η ίδια η Κυβέρνηση αυτών των ελπίδων και μεθοδεύσεων που καλλιεργούσε, καλείται τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα.

ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ...
Φυσικά δεν μένουν έξω απ’ αυτό το ζήτημα οι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι κι εκείνοι πελατειακά λειτουργούν αφήνοντας πάντα τη λύση για το μέλλον. Κι εκείνοι με έκπληξη, δήθεν, διαπιστώνουν ότι η υπόθεση «σκουπίδια» δεν είναι μικρή και ότι αυτά μετατρέπονται σε χρόνο μηδέν σε βόμβες και εστίες μόλυνσης.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
Κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα κι όποιος μπορεί και θέλει ας δώσει απάντηση: Ποιος είναι δέσμιος στην προκειμένη περίπτωση; Οι εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι που ζητούν δεσμεύσεις από την Πολιτεία για το δικαίωμα στην εργασία ή δέσμια είναι η Πολιτεία που δεν μπορεί να δεσμευτεί για το μέλλον των εργαζομένων επειδή, λέει, δεν μπορεί να παραβεί τους νόμους και τους προφήτες, έστω κι αν είναι αριστερά!

ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ...
Το σίγουρο όμως είναι ότι οι πολίτες είναι εκείνοι που πληρώνουν τα τερτίπια και τις μαγκιές της εκάστοτε εξουσίας η οποία κοιτάει να κάνει τη δουλειά της διότι οι καρέκλες έχουν τη δική τους γλύκα. Η σημερινή κεντρική εξουσία νοιάζεται για τους Καρανίκες της και... γαία πυρί μειχθήτω.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
Φταίνε οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που δεν σταματούν την απεργία στο χώρο της καθαριότητας, λέει ο σκούρος Υπουργός Σκουρλέτης για να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα και της Κυβέρνησής του! Προσέξτε! Η ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό όργανο συμμετέχει μόνο με δύο συνδικαλιστές κι αυτό κατά τους υπολογισμούς της αριστεράς είναι... πλειοψηφικό ρεύμα της Ν.Δ.! Μιλάμε για πολύ εγκεφάλους εκεί στο Υπουργείο που όμως συνδέονται μέσω Καρανίκα με το Μαξίμου.

Ο ΛΑΟΣ...
Αυτά κι άλλα πολλά συμβαίνουν την σήμερον ημέραν και ο λαός απλά σκάει και πληρώνει. Κανείς δεν αφήνει το ραχάτι του για ν’ αντιδράσει όπως γινόταν σε άλλες εποχές με άλλες κυβερνήσεις που δεν είχαν τα χαρακτηριστικά της επαναστατικής αριστεράς, η οποία δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Τώρα ο λαός φαίνεται να είναι επηρεασμένος από τα χάπια που πήρε τρεις φορές το 2015 και που κάθε τόσο το θυμίζει ο Αλέξης για να κρατηθεί στο Μαξίμου που τόσο πολύ του αρέσει

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ...
Αμ το άλλο! Απαγόρευσε ο σύντροφος Τόσκας την εκδήλωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών που είχαν προγραμματίσει να την κάνουν στο «κρατίδιο των Εξαρχείων»! Είναι κράτος των αναρχικών, δηλαδή των δικών τους παιδιών τα Εξάρχεια, οπότε έχουν κάτι σαν το Πανεπιστημιακό άσυλο στο οποίο απαγορεύει κάθε προσέγγιση αστυνομικών. Διαταγή Τόσκα και οι αστυνομικοί την σεβάστηκαν. Είδε το τυρί ο πρώην ΠΑΣΟΚος νυν ΣΥΡΙΖΑίος και δεν είδε τη φάκα!

Η ΦΩΤΙΑ...
Με αυτή του την απόφαση ο Τόσκας βάζει φωτιά στην Αθήνα, η οποία όταν θα καίγεται οι «φύλακες» δεν θα είναι εκεί. Θα απολαμβάνουν το θέαμα και θα καλούν τον Υπουργό να απαγορεύσει στους εμπρηστές να κάνουν καλά αυτό που οι ίδιοι τους έμαθαν. Ο Θεός να μας φυλάει από αυτά που φαίνονται στον ορίζοντα...

ΟΙ...ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΟΙ!
Ποιος αλαφροΐσκιωτος επικοινωνιολόγος εμπνεύστηκε εκείνο το σκηνικό στην Θεσσαλία με τον Κυριάκο ως Ιησού στην επί του όρους ομιλία να κάνει διδαχές σε καμιά τριανταριά νοματαίους επί μπάλας σανού καθήμενους; Ένα σκηνικό που καθόλου δεν έδενε με την φιλοσοφία της φιλελεύθερης Ν.Δ. που απεχθάνεται αυτού του είδους τα φτηνιάρικα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ...
Εκεί λοιπόν, σε μια πλαγιά, με φόντο κοπάδια προβάτων και με τις βελανιδιές να θροϊζουν μεταφέρονται τα βελάσματα των ζωντανών αλλά και τα τιτιβίσματα των πουλιών. Ο Κυριάκος όρθιος, κραδαίνων γκλίτσα από κρανιά, παρέδιδε στους γεωργοκτηνοτρόφους μαθήματα γεωργοκτηνοτροφίας! Πιο δίπλα κατέγραφαν το σκηνικό κάποια μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου και φρόντισαν να τα δημοσιοποιήσουν στα μέσα δικτύωσης αφήνοντας τον λαό να βάζει τις δικές του λεζάντες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτού του είδους οι γεωργοκτηνοτρόφοι που δεν ήταν άλλοι από τα φιλαράκια της διπλανής καφετέριας της Λάρισας και επειδή ουδέποτε είχαν βάλει πόδι στα χωράφια, ούτε ήξεραν από αγροτιά, έφεραν από μια μπάλα άχυρο ο καθένας για να ακουμπήσει τον πισινό του μη τυχόν και λερώσει το... κοστούμι από το γρασίδι! Σας μιλώ για απείρου κάλους σκηνικό που μάλλον θα σκυλομετάνοιωσε ο Κυριάκος που συμμετείχε σ’ αυτό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ...
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να επισημάνω ότι δεν χρειάζεται να είναι επικοινωνιολόγος ο άλλος για να κάνει τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια. Άμα είναι να ρεζιλευτεί κάποιος, το κάνει και μόνος του και δεν χρειάζεται να μαζεύει από την ΚΝΕ τους Θεοδωρικάκους που δεν είδαν στη ζωή τους ποτέ ούτε πρόβατα, ούτε γίδια, ούτε τριφύλλια, ούτε καλαμπόκια.

ΤΑ ΦΤΙΑΣΙΔΙΑ...
Είπαμε οι πολιτικοί να επικοινωνούν με τις κοινωνίες έτσι όπως αυτές είναι, χωρίς όμως να φέρνουν ιδέες και φτιασίδια από τα κολωνάκια, όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις. Δύο χρόνια τώρα υπάρχει διάχυτη η κατηγορία προς την Κυβέρνηση ότι ταΐζει τον λαό με σανό, για να έλθει αυτό το σκηνικό να το φορέσει η Ν.Δ. στο Περτούλι ντύνοντας... τσοπάνο τον Κυριάκο, ο οποίος ανάθεμα αν πήρε χαμπάρι τι του συνέβαινε.

Ο ΨΗΛΟΣ...
Ήταν τότε, τη δεκαετία του ‘80, που ένας άλλος Μητσοτάκης, υπακούοντας στις εντολές των επικοινωνιολόγων της εποχής είχε καβαλήσει μία μοτοσικλέτα πενηνταράκι για να δείξει ότι είναι κοντά και στη νεολαία. Το θέαμα όχι και τόσο ευχάριστο για τον Κων/νο Μητσοτάκη που δύο μέτρα άνθρωπος δεν είχε πώς να συγυρίσει τις ποδάρες του και τις σβάρνιζε! Και τότε ο τύπος σχολίαζε την φωτογραφία...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ...
Την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Μερόπη Τζούφη θέλουν για υποψήφια δήμαρχο Ιωαννίνων κάποια Αθηναϊκά ΜΜΕ! Αυτό βέβαια όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου και αν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές και έχει χάσει την βουλευτική έδρα η κ. Τζούφη. Εκείνο όμως που μάθαμε είναι ότι Γιαννιώτης που ζει στην Αθήνα έβαλε πλώρη για την Περιφέρεια Ηπείρου και γι’ αυτό ζήτησε την συνδρομή Γιαννιώτη πολιτικού που όμως είναι το κολλητάρι του Αλέκου! Θράσος, αφέλεια, άγνοια κινδύνου, απόγνωση, όλα μαζί; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Η ΝΗΝΕΜΙΑ...
Μπόρα ήταν και πέρασε αυτή η απότομη... ανάπτυξη που πλάκωσε την περιοχή με την άφιξη τουριστών από Σκανδιναβία! Μετά τις πρώτες δύο - τρεις πτήσεις που έγιναν όπως έγιναν και που τόσο κουρνιαχτό σήκωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, τα πράγματα επανήλθαν στους γνωστούς φυσιολογικούς ρυθμούς τους. Καύσιμα από τα Σκόπια, οι τουρίστες στην Αλβανία και το σύστημα προσγείωσης με το... μάτι! Θα περιμένουμε τον Οκτώβριο να ξανακάνουμε χορούς, πανηγύρια και μπακλαβαδογιορτές για το κλείσιμο της τουριστικής επανάστασης!

Η ΣΑΝΔΑΛΟΦΟΡΟΥΣΑ...
Η καλή είδηση έρχεται από το μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο επισκέφθηκε σανδαλοφορούσα ευειδής κυρία, στέλεχος εξ Αθηνών του «Ποταμιού» και έχει να κάνει με την ταύτιση απόψεων που υπήρξε με την Περιφέρεια στην περίπτωση της ανακατασκευής της Λ. Νιάρχου. Να γίνει εδώ και τώρα η Νιάρχου δήλωσε η κ. Αναστασοπούλου και συμφώνησε απόλυτα στην εφαρμογή της μελέτης αφού πρώτα είχε ενημερωθεί από τον Αλ. Καχριμάνη.

ΟΙ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ...
Ένας - ένας οι αντιδρώντες παρόδιοι της Λ. Νιάρχου περνούν από το γραφείο του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη κι αφού ενημερωθούν για την μελέτη, απέρχονται και φαίνεται να συναινούν στην άμεση πραγματοποίηση του έργου. Μάλιστα, ένας από τους «επαναστάτες» αναγκάστηκε σε πολλαπλή αναδίπλωση, κάτι σαν τα «τέσσερα» του Καμμένου, φτάνοντας σε σημείο λογοκρισίας δημοσιευμάτων αντίθετων με την εφαρμογή που προωθεί η Περιφέρεια. Όσο για τον Δήμο, θα περιμένει στο διηνεκές κάποια ενημέρωση!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.