ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ!
Το’ φερε από δω, το’ φερε από κει, τελικά κατάφερε να μείνει στην εξουσία η πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου. Κατάφερε να γίνει νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, στον οποίο θα προσφέρει πλέον αμισθί τις καλές της υπηρεσίες. Αυτό είναι το ένα μέρος της είδησης, διότι τα καλά νέα είναι ότι η κυρά - Βασιλική απλά επισημοποιεί την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο υπηρέτησε και ως πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ...
Έκανε προσπάθεια να παρατείνει τον επαγγελματικό της βίο πέραν της συμπλήρωσης του 67ου χρόνου όπου όλος ο υπόλοιπος λαός οδηγείται στη σύνταξη. Προσπάθησε να φτιάξει νόμο παράτασής της στην δουλειά ξεχωρίζοντας από το υπόλοιπο πόπολο, δηλώνοντας ότι μια Αρεοπαγίτισσα μπορεί να είναι ενεργή μέχρι τα βαθιά γεράματά της με σήμα πάντοτε την κοχυλοειδή της κόμη η οποία στην προκειμένη περίπτωση την απέτρεψε από το να βγάλει τα μυαλά πάνω από τα μαλλιά!

ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!..
Θα δουλεύει, λέει, τζάμπα για το καλό του Πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση της χώρας! Αν ήθελε πράγματι να προσφέρει στο Έθνος, το καλύτερο που θα είχε να κάνει είναι να πάει στο σπίτι και ν’ αρχίσει να πλέκει την... κάλτσα του στρατιώτη!

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ!
Η «κυρά Βασιλική» στο σπίτι της διότι τα θέματα δικαιοσύνης τα έχει αναλάβει ο Υπουργός Πολάκης που έχει ανοίξει το βόθρο του και μέχρι πριν πάρει σύνταξη εκείνη τα βοθρολύμματα έπιαναν και την ίδια, η οποία ούτε που συγκινήθηκε από τις «οσμές»! Μιλάμε για τέτοιες ευαισθησίες της νομικού - δικαστού κυρά Βασιλικής!

Η ΠΑΡΑΓΚΑ...
Πολιτική παράγκα χαρακτήρισαν το όλο σκηνικό που έχει στηθεί από την Κυβέρνηση απέναντι στη Δικαιοσύνη με αφορμή τις αποφάσεις που παίρνουν οι δικαστές και που δεν βολεύουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Με μπροστάρη τον Υπουργό Πολάκη και σε δεύτερο βιολί τον Καμμένο διαπίστωσαν ότι αυτή η Δικαιοσύνη είναι του πεταματού και πρέπει ν’ αλλάξει. Από κοντά και ο Παπαγγελόπουλος που ως Υπουργός αλλά και ως πρώην δικαστής αμφιβάλλει για την σωστή κρίση των δικαστών! Ντου από παντού για την Δικαιοσύνη, η οποία αρκείται σε έκδοση δελτίων τύπου για ν’ αντικρούσει τις καταγγελίες...

ΞΕΣΑΛΩΣΕ!..
Έχουμε μια ακροδεξιά Κυβέρνηση με αριστερές σκέψεις τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει στον λαό! Μια Κυβέρνηση που έχει ξεσαλώσει και έχει ξεφύγει από κάθε σοβαρότητα. Αλοίμονό μας αν ακόμη ανεχθούμε όλους αυτούς τους ρεμπεσκιέδες που κάνουν τον κάργα μάγκα υπογράφοντας δύο μνημόνια σε δύο χρόνια.

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ...
Μια Κυβέρνηση που προσπαθεί να κερδίσει κυβερνητικό χρόνο με αρλούμπες σαν εκείνη με την εκτόξευση της χώρας στο διάστημα! Η μόνη εκτόξευση που ζει η χώρα είναι η εξαθλίωση και που είναι δεμένη πισθάγκωνα για τον επόμενο αιώνα. Ήδη έρχονται τα εκκαθαριστικά που έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και που θα προσγειώσουν κάθε Έλληνα στην πραγματικότητα μετά την εκτόξευση στο διάστημα που τους έκανε ο Ν. Παππάς!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Είχα την ατυχία να επισκεφτώ το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και το θέαμα που παρακολούθησα είναι οικτρό. Η εικόνα που παρουσιάζει από κτιριακής κατάστασης είναι εντελώς απαράδεκτη και μόνο για ανθρώπινη περίθαλψη δεν μπορεί να κάνει λόγο κανείς. Είναι ήρωες πραγματικά όσοι εργάζονται σ’ αυτό το κτιριακό συγκρότημα, το οποίο ακόμη και τα ζώα δεν θα το προτιμούσαν για σταυλισμό τους!

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ...
Αν θυμάμαι καλά, κάποτε είχε σχεδιαστεί η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα σε έκταση που είχε διαθέσει ο Δήμος Πρέβεζας. Μάλιστα, υπήρξε μία διαφωνία αν θα πρέπει να γίνει στην Πρέβεζα ή στη Λευκάδα. Τελικά όλα ναυάγησαν και δεν έγινε ούτε στην μία περιοχή ούτε στην άλλη. Τι λέει επ’ αυτού και ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος βουλευτής Πρέβεζας «σύντροφος» Κ. Μπάρκας, ο οποίος ασχολείται με τα μεγάλα παραβλέποντας τα «ασήμαντα»;

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ...
Κεντρικό δρόμο στην πόλη μας με το όνομα του Κων/νου Μητσοτάκη ζητά η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ένα αίτημα που ακούγεται λογικό όταν στην πόλη μας έχουν δοθεί σε δρόμους της τα ονόματα άλλων πρωθυπουργών. Η οικογένεια του Κων/νου Μητσοτάκη έχει συνδέσει το πέρασμά της με διάφορες δράσεις, από την εποχή που ο παππούς του Ελ. Βενιζέλος διεσώθη ως βουλευτής χάριν στην ψήφο των Γιαννιωτών. Ο ίδιος ο Κων/νος Μητσοτάκης μαθητής ων ξεκαλοκαίριαζε στην Κόνιτσα, κοντά στον θείο του που ήταν διευθυντής στην Αναγνωστοπούλειο Σχολή. Η ανάμειξη του πατέρα του Κυριάκου στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων ήταν ένα από τα σημαντικά στοιχεία που έκαναν τον Κων/νο Μητσοτάκη να αισθάνεται Γιαννιώτης και να το λέει με κάθε αφορμή. Το πιο σημαντικό όμως γεγονός ήταν η κατασκευή της Εγνατίας Οδού που ήταν προσωπική του υπόθεση, για την οποία έχουμε ξαναγράψει αφού ήταν προσωπική του εξομολόγηση προς τον υπογράφοντα.

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!
Ενώ ήταν ξεχασμένη η κατασκευή της Εγνατίας Οδού με μια τρύπα στο Ανήλιο που είχαν ανοίξει οι Ιταλοί και που είχε μετατραπεί σε σταύλο, έφτασε η πληροφορία στον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι η Ε.Ε. σχεδίαζε νέα οδό μέσω Αλβανίας - Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας. Αυτή την πληροφορία του την έδωσε ο Νίκος Γκατζογιάννης, ο οποίος ήταν φίλος του και σύμβουλός του. Τότε έδωσε αμέσως εντολή στον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ να μελετήσει την χάραξη από Ήπειρο - Μακεδονία - Θράκη, κάτι που έγινε πάραυτα. Αυτό ήταν! Με την μελέτη στα χέρια ο Κ. Μητσοτάκης πήγε στην Ευρώπη και απαίτησε την δημιουργία της Εγνατίας μέσω του Ελληνικού εδάφους. Άρχισαν λοιπόν οι εργασίες, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της το 2009 τον Ιούνιο, όταν και παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Δικαιούται λοιπόν και η πόλη και ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης να σηματοδοτείται η σχέση τους με την ονομασία μιας οδού.

ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ...
Μαλλιά - κουβάρια έχουν γίνει σε χωριό της Θεσπρωτίας οι κάτοικοι με τον ιερέα τους, τον οποίο δεν θέλουν να τους ποιμαίνει για ένα σωρό λόγους. Ζητούν την απομάκρυνσή του από την ενορία τους χωρίς η Μητρόπολη Παραμυθιάς να ικανοποιεί το αίτημά τους. Μάλιστα ιερέας και πιστοί έχουν εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες με την Μητρόπολη να παραμένει απλός θεατής στα γεγονότα. Επειδή ο Μητροπολίτης δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τις διενέξεις, ας το δει ο Αρχιεπίσκοπος και ας δώσει εκείνος τη λύση για να ηρεμήσουν τα πλήθη.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...
Την άφησαν οι ντόπιοι συμ-φορείς την υπόθεση «Αεροδρόμιο» και την πήρε επάνω του ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γ. Αμυράς. Είναι εκείνος που «κράζει» τον υπουργό Σπίρτζη ζητώντας του να αναβαθμίσει το Αεροδρόμιο, το οποίο παραμένει ακόμη στα αζήτητα. έντεκα χρόνια κρατάνε οι εργασίες ανακατασκευής του Αεροδρομίου χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ...
Ο Γ. Αμυράς, που κατάγεται από το Νομό μας, φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Σπίρτζης. Σιγά μη πάρει απάντηση που να στέκει στη λογική και που να δίνει λύση στο ζήτημα. Πέρασε το μισό καλοκαίρι κι ακόμη να λυθεί το ζήτημα του ανεφοδιασμού. Οι τουρίστες πρώτα «επισκέπτονται» τα Σκόπια και στη συνέχεια οι περισσότεροι πάνε κατά Αλβανία μεριά.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Παρατηρείται μια κινητικότητα του Γ. Αμυρά για ζητήματα που αφορούν το Νομό μας. Είναι μια φωνή αδέσμευτη από κομματική εξάρτηση και τα βάζει με την σημερινή εξουσία. Λίγο η εντοπιότητα, περισσότερο το δίκαιο των αιτημάτων των Ηπειρωτών, νάτον τον Γ. Αμυρά να βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο. Πώς να μην συνδυάζονται οι σκέψεις περί αξιοποίησής του σε επόμενες εκλογές σε συνδυασμό της Ν.Δ., αφού είναι γνωστή η συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές με το ίδιο κόμμα.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.