ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ!
Πολύς λόγος τις προηγούμενες μέρες για τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για δήθεν σύγκλιση με την Κυβέρνηση, με αφορμή το συνέδριο που έγινε στην Περιφέρειά του. Στην ομιλία του ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε μια αναφορά στην συνύπαρξη των θεσμών κι αυτό έγινε σημαία από τους Συριζαίους για ενδοοικογενειακή κόντρα στο Μητσοτακέικο! Μάλιστα, μερικοί ακραιφνείς Μητσοτακικοί άρχισαν τα μουρμουρητά, μιλώντας για... μπαρμπακτόνο ανιψιό, ρίχνοντας κατάρες στον «μικρό» από το Καρπενήσι!
Η ΟΜΙΛΙΑ...
Είχα την ευκαιρία και το κουράγιο να διαβάσω όλη την ομιλία του Κ. Μπακογιάννη που ήταν εκείνη που άρμοζε για την περίσταση. Έβαζε τα ζητήματα και τα αιτήματα της περιοχής του έτσι όπως έπρεπε τονίζοντας τις προτεραιότητες και τις απαιτήσεις που έχει εκείνος από την κυβέρνηση. Ύψωσε το μπόι του και στάθηκε απέναντι στον Πρωθυπουργό αμφισβητώντας τα όσα περί ανάπτυξης κι εξόδου από την κρίση τσαμπούναγε ο Αλέξης.
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ...
«Λυπάμαι που είναι περιορισμένος ο χρόνος της επίσκεψής σας στην περιοχή μας. Θα ήθελα να έχετε περισσότερο χρόνο να βγούμε μαζί στους δρόμους και ν’ ακούσουμε από πρώτο χέρι τα αιτήματα και τα προβλήματα του φτωχότερου τόπου της χώρας», είπε στον Αλέξη ο Μπακογιάννης, ο οποίος απαντούσε έτσι στον ισχυρισμό του Πρωθυπουργού περί χαμογελαστών ανθρώπων που συναντά ο ίδιος καθημερινά στους δρόμους (;) που ο ίδιος κινείται!
ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ!
Την απάντηση όμως την άφησε για λίγες μέρες αργότερα ο Μπακογιάννης και μετά την «συνεργασία» που είδε η ΑΥΓΗ και όλα τα άλλα αριστερής κοπής φερέφωνα. «Έπιασε η ζέστη! Το τερματίσαμε παιδιά. Οι ενδιαφερόμενοι των φιλοκυβερνητικών μέσων για σπέκουλα και κακεντρέχειες κτυπάνε λάθος πόρτα. Δηλώνω μη διαθέσιμος. Ευχαριστώ»! Ήταν η απάντησή του και βούλωσε στόματα κυβερνητικών και μη που έβλεπαν τον ανιψιό Κώστα να πυρπολεί τον μπάρμπα Κυριάκο. Θα μου πείτε, γιατί τέτοια αναφορά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας; Η απάντηση είναι απλή και σαφής. Υπάρχουν και τέτοιοι αυτοδιοικητικοί που νοιάζονται περισσότερο για τον τόπο τους και λιγότερο για την επόμενη εκλογή τους. Με ανυπομονησία περιμένουν τη σειρά τους στην ανάπτυξη οι Ηπειρώτες. Το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν την ευκαιρία να υποδεχτούν το συμπατριώτη Αλέξη.
Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ...
Ήθελε ν’ αλλάξει ατζέντα η Κυβέρνηση από την «Βαρουφακιάδα» και «επένδυσε» για λίγο στον Κώστα Μπακογιάννη. Έβαλε τα χέρια της για να βγάλει τα μάτια της και τώρα και στο μέλλον αν υπάρχει τότε! Αυτό το «τότε» κρατείστε το.
ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ...
Αφού ολοκλήρωσε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και με οργασμό έργων στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού με πρόεδρο τον γνωστό Χρ. Δήμου, εφέτος κατηφόρησε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στα παράλια της Πρέβεζας...
ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!
Από την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν και για μια ακόμη φορά το Παγκόσμιο Συμβούλιο διά του προέδρου του και των λοιπών «παραθεριστών» συνεχώς μιλούσαν για την ξεχασμένη Ήπειρο στην οποία έμελλε να είναι εκείνοι που διαρκώς και αενάως θα την προσέχουν και θα την αναπτύσσουν!
ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΕΚΙ!
Όλα τα προηγούμενα χρόνια το στέκι τους το καλοκαιρινό ήταν τα Γιάννενα και εκεί έφερναν τα καλούδια τους από τα πέρατα του κόσμου. Εφέτος άλλαξαν πιάτσα (διότι στα Γιάννενα τέρμα το παραμύθι) και είπαν να πάνε Πρέβεζα κι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκαν στο όνομα της πατρίδας ότι έχει σειρά της ιδιαίτερης προσοχής τους και φροντίδας τους, ότι η τυχερή περιοχή για επενδύσεις είναι η Πρέβεζα που είναι και παραθαλάσσια περιοχή!
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Το σκηνικό γνωστό αλλά με αλλαγές σε κάποιους ντόπιους πρωταγωνιστές. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Πρεβέζης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο Μητροπολίτης κι άλλοι ντόπιοι φορείς ήταν εκεί. Αυτή τη φορά το παραμύθι είχε τουριστική προβολή της περιοχής με ή χωρίς τη γιορτή της σαρδέλας!
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Ως περιφερόμενος καλοκαιρινός θίασος το Παγκόσμιο Συμβούλιο εφέτος την παράσταση την έδωσε στην Πρέβεζα, στο ξενοδοχείο «Margarona» ελλείψει άλλου μεγάλου τουριστικού καταλύματος, αφού, ως γνωστό, το ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΠΙΤΣ έβαλε λουκέτο χωρίς να προλάβουν οι «επενδυτές» απόδημοι Ηπειρώτες να το σώσουν και μαζί μ’ αυτό να ενισχύσουν τον τουρισμό στην περιοχή όπως είναι το φετεινό τους όνειρο...
ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Αφού επί τριήμερον «ανέπτυσσαν» την Ήπειρο κι αφού πήραν και την ευλογία του Προέδρου της Δημοκρατίας κι όλων των άλλων παραγόντων, κάποιοι εκ των οποίων το έχουν ακούσει πολλάκις το παραμύθι τους περί επενδύσεων στην πατρίδα τους, κατέληξαν στη γενναία πράξη των παραιτήσεών τους, για να ξαναεκλεγεί η ίδια παρέα του Δήμου.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...
Άντε και του χρόνου, παιδιά ξενητεμένα, να μας ξανάρθετε να περάσετε και να αλλάξετε δράκους στα παραμύθια για να έχει και ενδιαφέρον το ταξίδι σας στην Ήπειρο! Έτσι, στο Θεό που πιστεύετε, τόσα χρόνια που σας φιλοξενεί η Ήπειρος και που τόσο λέτε ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτή και που υπόσχεστε ότι θα επενδύσετε στη φτωχή πατρίδα σας, πείτε μας ένα έργο που φέρνει τη δική σας σφραγίδα. Δείξτε μας ένα έργο όπου έχει μπει ένα δικό σας ευρώ, ένα δολάριο ή μια δραχμή για να πάμε σε παλιότερες εποχές...
ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ...
Θυμάμαι κάποτε επί δημάρχου Φίλιου που είχε προταθεί να εξευρεθεί χώρος στην παραλία και να διατεθεί δωρεάν στους Ηπειρώτες της διασποράς όπου θα έκτιζαν τις παραθεριστικές κατοικίες τους! Είδε, έμαθε κανείς αν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο; Οι ίδιοι οι καζαντισμένοι Ηπειρώτες έκαναν καμιά κίνηση, έδειξαν κανένα ενδιαφέρον; Η απάντηση είναι κανείς και ουδέποτε.
ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΟΠΟΥΛΑ...
Φυσικά η στήλη δεν τα βάζει με τα Ηπειρωτόπουλα που σκόρπισαν στα πέρατα του κόσμου διότι ο τόπος ήταν φτωχός και δεν μπόρεσε να τους κρατήσει. Δεν τα βάζει με όλους εκείνους που μοχθούν για να στηρίξουν τις οικογένειές τους που μένουν πίσω στα χωριά. Αλλά τα βάζει με τους «επιτηδείους» που πατούν επάνω στην αγάπη των ξεριζομένων από τον τόπο τους για να παίξουν το δικό τους παιγνίδι, πολιτικό ή μη.
ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ...
Όσον αφορά την παρουσία της ντόπιας εξουσίας σ’ αυτού του είδους τις μαζώξεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, οι περισσότεροι εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να παρίστανται, κάτι που το εκμεταλλεύονται ο κ. Δήμου με την υπόλοιπη παρέα του δίνοντας μια υπόσταση στο όργανό τους. Βέβαια, υπάρχουν και οι αφελείς πολιτικά νταήδες που για μια στάλα προβολής γίνονται οι ίδιοι το παραμύθι του δήθεν ενδιαφέροντος της «παρέας».
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
«Δεν φταίω εγώ που τους ελευθέρωσα αλλά εκείνοι που τους ‘σκλάβωσαν’». Ήταν η απάντηση - δικαιολογία του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ζήτησε εξηγήσεις για την τελευταία δράση - επίθεση του γνωστού - φιλικού τους Ρουβίκωνα στη Βουλή! Έφταιγε η ΕΛ.ΑΣ. που έκανε αυτό που ορίζει ο νόμος κι όχι αυτό που σκέφτεται ο «αντεξουσιαστής» Νίκος Βούτσης που έδωσε εντολή ν’ αφεθούν τα παιδιά ελεύθερα!
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Ενημέρωσε, λέει δελτίο τύπου της Ν.Δ., ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τον Κυριάκο στην έδρα του, για ζητήματα πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα για την ονομασία ΠΟΠ φέτα! Εκείνο που δεν μας είπε η Ν.Δ. είναι ποια ήταν η θέση και απάντηση του Κυριάκου πάνω σε τέτοια ζητήματα, διότι τις θέσεις του Αλέκου τις γνωρίζουμε με το νι και με το σίγμα, καθότι κτηνοτρόφος ο ίδιος. Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και τι άλλο συζήτησαν που να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, εν όψει όχι των επόμενων εκλογών αλλά της επόμενης συνεδρίασης της Περιφέρειας Ηπείρου το ερχόμενο φθινόπωρο παρουσία του Πρωθυπουργού!
ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ...
Πάλι τα ίδια στη Χειμάρα με τις κατεδαφίσεις των σπιτιών και των επιχειρήσεων που συνεχίζει ο Έντι Ράμα με την βοήθεια - υπόδειξη - συμπαράσταση του δημάρχου της περιοχής. Τιμωρούνται οι κάτοικοι διότι είναι περισσότερο Έλληνες απ’ ότι Αλβανοί, κάτι που ενοχλεί πρώτα τους δύο «γενίτσαρους», τον δήμαρχο και τον πρωθυπουργό, οι οποίοι είναι ελληνικής καταγωγής. Ορθά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα του δημάρχου Χειμάρας, ο οποίος από τη μια μεριά απολάμβανε τα αγαθά του Έλληνα μειονοτικού κι από την άλλη είναι σκυλί Αλβανικό και μάλιστα εκλεγμένο από τους καθαρόαιμους Έλληνες της Β. Ηπείρου...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.