ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ...
Μία περίεργη σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα την έχει ο πρωθυπουργός μας. Τελευταία αγαστή σχέση είναι αυτή με τον υπολογισμό των καμμένων εκτάσεων στην Αττική! Μια βόλτα με το ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα και νάτον να υπολογίζει τα καμμένα σε 15.000 στρέμματα που τα συνέκρινε με τα 150.000 στρέμματα της εποχής Καραμανλή!
Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ...
Βγαίνει καπάκι το Αστεροσκοπείο και τα βγάζει 40.000 στρέμματα, σχεδόν τρεις φορές παραπάνω από τις μετρήσεις του πρωθυπουργού που είναι κατ’ επάγγελμα Πολιτικός Μηχανικός, σύμφωνα με πληροφορίες μας! Ποιος έκανε λάθος είναι το ερώτημα, όχι πάντως το Αστεροσκοπείο. Αν πάμε σε προηγούμενη μέτρηση του ίδιου ανθρώπου που δώρισε στην Κοζάνη το στρατόπεδο των 400.000 στρεμμάτων(!), κάτι που ισούται με όλη την Δ. Μακεδονία, τότε οι υπολογισμοί του Αλέξη πάσχουν...
ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ!
Μετά τις πυρκαγιές και εκεί στα αποκαΐδια έχει στηθεί ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι αντιπαράθεσης. Πού ήσουν κρυμμένος τόσες μέρες και ήλθες μετά την καταστροφή της Αττικής ως «αποκαπάρος», ρωτάει η αξιωματική αντιπολίτευση για να εισπράξει τον γέλωτα της Κυβέρνησης, συνοδευόμενο από άι πάαινε παρά πέρα ρε Κυριάκο να παίξεις με τα κουβαδάκια σου στις παραλίες με τις ξαπλώστρες!
Ο ΛΑΛΑΚΗΣ...
Θα μας πεις θες δε θες, επανέρχεται η Πειραιώς η οποία «γνωρίζει» πως το παλικάρι ήταν στη βίλα του «αδελφού» Λάκη στην Πάρο και ο «αδελφός» Πάνος του έστειλε ένα ελικόπτερο να τον μεταφέρει στην Ελευσίνα κι από κει άλλο στρατιωτικό μέσο να τον «πετάξει» πάνω από τα καμμένα.
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!..
Την πρώτη χρονιά εξουσίας ο Αλέξης μας γκιζέραγε στο Αιγαίο, αφήνοντας το «τιμόνι» της χώρας και πιάνοντας το τιμόνι του γιωτ του συγχωριανού μου Παππαγιώτη Μister DHI Κώστα Γιώτη! Ήταν τότε που διαπραγματεύονταν σκληρά την τύχη της χώρας και, ως είναι γνωστόν, από την κούραση των 17 ωρών διαπραγμάτευσης, έκτοτε έχει ανάγκη ξεκούρασης πάντοτε φιλοξενούμενος φίλων του. Τυχερός φίλος για φέτος ο γνωστός Λαλάκης που κάποτε κι αυτός ήταν στο κότερο! Αν ντρέπεται ο Αλέξης να μαρτυρήσει τους φίλους του είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να δείξει μία κατανόηση η αντιπολίτευση, η οποία θέλει σώνει και καλά να βγάλει τον πρωθυπουργό από το θερινό λαγούμι του.
Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ!..
Άλλο και τούτο πάλι. Δεν δεχόμαστε ισοφάρισμα θυμάτων του κομμουνισμού με εκείνα του Ναζισμού! Αυτή η άποψη επικρατεί στο στρατόπεδο της κεντροαριστεράς με κάτι... αστραποβαρεμένα να θέλουν να ισοπεδώσουν και την ιστορία, εκτός από την κοινή λογική. Πρώτος «σφαγέας» της ιστορίας, κάποιος πρώην πράσινος, νυν ροζακί γιαλατζί κομμουνιστής, ο κ. Κοντονής, για ν’ ακολουθήσει ο γνωστός «κατουρημένος» Κυρίτσης της ίδιας φυλής, ο οποίος δεν είδε πουθενά θύματα του κομμουνισμού.
Η ΛΑΙΛΑΠΑ...
Ελάτε να μιλήσουμε για την κομμουνιστική λαίλαπα, λέει η Κυβέρνηση της Εσθονίας, η οποία κάτι παραπάνω θα ξέρει από ιστορία. Πριτζ! Σιγά μην έλθουμε εμείς να συμμετέχουμε σε μία τέτοια μάζωξη, λέει ο δικός μας τεράστιος Κοντονής και ανάβει φωτιές που καίνε, όχι 15.000 στρέμματα μυαλό μόνο, αλλά ολόκληρη την ιστορία από το 1917 και δώθε!
ΕΥΛΟΓΙΑ...
Ο κομμουνισμός ήταν... ευλογία για την ανθρωπότητα, σε αντίθεση με τον ναζισμό που ήταν η κατάρα, λέει η Κυβέρνηση του Αλεξοκαμμένου διά στόματος Κοντονή, για να συμπληρωθεί από άλλους αστέρες της ελληνικής γιαλαντζί αριστεράς. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι ήταν και οι δύο αυτές «ιδεολογίες» κατάρες για την ανθρωπότητα!
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ...
Μέσω αυτής της τακτικής η Κυβέρνηση προσπαθεί να ψαρέψει από τα αριστερά της ή να κρατήσει το αριστερόστροφο εκκλησίασμα, βάζοντας όμως απέναντί της όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας. Δεν έχουν πάθει όλοι οι Έλληνες μαλάκυνση εγκεφάλου και ομαδική παράνοια για να μη θυμούνται τα αποτελέσματα της προσπάθειας επιβολής διά των όπλων της κομμουνιστικής αριστεράς, η οποία άφησε πίσω της δεκάδες χιλιάδες θύματα και την χώρα καμμένη.
Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Εντελώς συμπτωματικά, το κεφάλαιο «άγιος» κομμουνισμός για την Ελλάδα άνοιξε σε μία περίοδο που αυτή θα έπρεπε να «γιορτάζει» την 68η επέτειο από την «συντριβή» (έτσι ονομάζονταν παλιά) του κομμουνισμού στον Γράμμο και στο Βίτσι. Την επόμενη Κυριακή θα γίνει κάποια επιμνημόσυνη δέηση στη Βούρμπιανη εις μνήμην των χιλιάδων αξιωματικών, στρατιωτών και πολιτών που θυσιάστηκαν εκείνη την περίοδο για να φτάσουμε εμείς σήμερα να μιλάμε ξεδιάντροπα, ότι θύματα από τον κομμουνισμό... μηδέν!
ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ...
Μόλις προχθές ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στη Θεοτόκο της περιοχής Κόνιτσας, έφτιαξε μνημείο πεσόντων του «Δημοκρατικού Στρατού» και καλά έκανε. Θεώρησε σκόπιμο να «κλάψει» τους δικούς του χαμένους που κι εκείνοι ήταν θύματα του κομμουνισμού και ήταν κι εκείνα Ελληνόπουλα που είχαν πιστέψει στον πατερούλη Στάλιν και τον αδελφό Τίτο και είπαν να φτιάξουν ένα δικό τους κράτος με μια δική τους Κυβέρνηση, με δικό τους πρωθυπουργό, τον Μάρκο Βαφειάδη, που αργότερα επί δημοκρατίας, βρήκε στασίδι στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ.
ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ...
Ανήγειρε μνημείο πεσόντων το ΚΚΕ όπου εκατοντάδες Ελληνόπουλα αναγράφονται τα ονόματά τους, που έπεσαν υπέρ των ιδεών του κομμουνισμού και όχι υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως έγινε και από την άλλη πλευρά, όπου κάποιοι φιλελέδες δεν τολμούν αν κάνουν κάτι ανάλογο. Ένα απλό μνημόσυνο μόνο από τον Άγιο Κονίτσης που εξακολουθεί να θυμάται και να τιμά και έτερον ουδέν.
Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ...
Είναι όμως πολύ σοβαρή υπόθεση οι έννοιες Ναζισμός - Κομμουνισμός για να γίνεται σπέκουλα από εκείνους που στην ιστορία θέλουν και επιμένουν να είναι κουμπούρες. Όσο και να θέλουν να την φέρνουν στα μέτρα τους, αυτή θα στέκει εκεί άφθαρτη και θα μαρτυράει όλα όσα έκαναν όλοι εκείνοι που προσπάθησαν να επιβληθούν στους λαούς. Κανείς δεν θα ξεχάσει ούτε τον Χίτλερ, ούτε τον Στάλιν, ούτε τον Τσαουσέσκου, ούτε τον Χότζα. Όλοι αυτοί οι σημερινοί επιλήσμονες γκαζοντενεκέδες που βγάζουν τη γλώσσα στην ιστορία, το κάνουν με την ασφάλεια της δημοκρατίας που τους εξασφάλισαν όλοι εκείνοι που πολέμησαν και κράτησαν την Ελλάδα μας μακριά από κάθε είδους παραπέτασμα...
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...
Βαρύ το παράπονο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου για το παράπονο των Γιαννιωτών περί απουσίας ενδιαφέροντος των βουλευτών του Νομού για την υπόθεση «Αεροδρόμιο Ιωαννίνων». «Είναι βαρύ να διαχέεται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον των τοπικών βουλευτών και να κατηγορούμαστε για κάτι τέτοιο, δήλωσε ο σύντροφος Γιάννης Στέφος, ο οποίος δεν έχει και πολύ άδικο. Οι βουλευτές κάνουν ό,τι μπορούν αλλά, όπως είναι γνωστό, με ξόρκια ποτέ δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα σε καμία χώρα του κόσμου. Θα θυμάται ο κ. Στέφος ότι ποτέ δεν εξολοθρεύτηκαν τα ποντίκια, γι’ αυτό πάντοτε είχαμε και μία γάτα τα παλιά χρόνια στα σπίτια μας!
ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ...
Δεν φτάνει η καλή πρόθεση, κ. Στέφο μας, από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι διαθέτετε πολλά αποθέματα. Χρειάζεται τσαμπουκάς για να λυθεί ένα ζήτημα, κάτι που σήμερα δυστυχώς είναι είδος προς εξαφάνιση. Δεν φταις εσύ γι’ αυτό αλλά το σύστημα έτσι όπως έχει δημιουργηθεί. Χορεύουμε όλοι μαζί και πρώτοι σέρνετε το χορό εσείς οι εκλεκτοί του λαού, έτσι όπως βαράνε οι ζουρνάδες! Ποιοί ζουρνάδες; Αυτοί ντε, που κατά τον αρχηγό σας, θα τους βαράγαμε εμείς και θα χόρευαν οι Μέρκελ-Σοϊμπλέδες, οι οποίοι θα μας παρακαλούσαν μάλιστα να μας δίνουν χρήματα κι εμείς δεν θα τα παίρναμε αν δεν στέκονταν στα τέσσερα!
Η ΑΡΝΗΣΗ...
Ήταν την εποχή που αρνηθήκατε να παραχωρήσετε τα 14 αεροδρόμια στην «Fraport», διότι θα ήταν «ξεπούλημα» και ευτυχώς που των Ιωαννίνων έμεινε απ’ έξω. Αυτά τα 14 τα παραδώσατε και μάλιστα θα δανείσουμε και την «Fraport» να τα αξιοποιήσει, αφήνοντας το δικό μας στα αζήτητα και χωρίς καύσιμα.
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ...
Έγιναν όλα αυτά και τώρα αναρωτιόμαστε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί τι ακριβώς κάνουν οι τοπικοί αιρετοί και μη για να μπει στην αξιοποίηση και το δικό μας Αεροδρόμιο. Πού είναι το κακό όταν οι πολίτες ζητούν τα αυτονόητα, κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Στέφος και μπαίνει εκείνος στη θέση του παραπονούμενου;
ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!
Αντί να αιτιάται τον λαό που δίκαια διαμαρτύρεται αφού δεν βλέπει καμία προκοπή, ας αιτιάται την Κυβέρνησή του που άλλα έταξε κι άλλα τώρα κάνει και μάλλον δεν μπορεί να κάνει τίποτα, διότι δέθηκε χειροπόδαρα στο άρμα του Γερμανοτσολιαδισμού. Αυτό που κατηγορούσατε τότε το ενστερνιστήκατε με το παραπάνω τώρα και ό,τι και να λέμε είναι έπεα πτερόντα, σύντροφε Γιάννη!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.