ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Μια κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας και δεν είναι τυχαία. Εν όψει της επίσκεψης του Αλέξη στα Γιάννενα με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο στις 23 Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑς κινητοποιείται για να μαζευτούν λάτρεις της συγκυβέρνησης. Άρχισαν τα εγκαίνια και οι παρουσίες στελεχών λιβανιστών της εξουσίας, η οποία, κατά δήλωση Βασιλειάδη, έκανε μέσα σε 2,5 χρόνια όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 15 χρόνια!

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ...
Ήλθε λοιπόν ο κ. Βασιλειάδης και εγκαινίασε τον τάπητα του γηπέδου Λιμνοπούλας το οποίο έγινε υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων αυτού! Το «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο» του Ασλανίδη επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη. Ούτε που θυμήθηκε διότι δεν φρόντισαν γι’ αυτό οι ιθύνοντες ότι το συγκεκριμένο έργο και αρκετοί άλλοι αθλητικοί χώροι ήταν έργα του Κώστα Τασούλα ως Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος λίγο πριν φύγει, είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση αυτών των έργων τα οποία ο κ. Βασιλειάδης και η κυβέρνησή του τα καθυστερούν.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ...
Έστειλαν και την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να κόψει κίνηση στην Ήπειρο, να κάνει διαπιστώσεις και να δώσει στοιχεία στο Μαξίμου ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις! Να κάτι δηλωσάρες του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλα για την δημοσκοπική απήχηση της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες! Δεν μας είπε μόνο σαν βαθύς γνώστης τι θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό από την περιοδεία του στην Ήπειρο, όσον αφοά την εκτίμηση των Ηπειρωτών για την συγκυβέρνηση!

❁ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...
Το 90% όσων πήγαν να ψηφίσουν στην Καταλονία ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας τους. Ένα 10% από όσους προσήλθαν είπαν όχι! Αυτό το 10% είναι περίεργο γιατί προσήλθαν κι εξέφρασαν την άρνησή τους και δεν έκατσαν στα σπίτια τους να γλυτώσουν και τους ξυλοδαρμούς!

■ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...
844 οι τραυματίες στο προχθεσινό δημοψήφισμα στην Καταλονία της Ισπανίας, κατά την προσπάθειά τους να εκφράσουν την άρνησή τους στο να μείνει η Ισπανία ως έχει. Ήθελαν ανεξάρτητο δικό τους κράτος και δική τους πρωτεύουσα την Βαρκελώνη για να κάνουν μόνοι τους τα κουμάντα τους για λογαριασμό του πληθυσμού τους.

❖ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;
Για να το προσαρμόσουμε στα δικά μας, είναι σαν η Βόρεια Ελλάδα να ζητήσει την αυτονομία της με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη! Το φαντάζεστε; Σαν να θέλει να αποκοπεί από το κράτος των Αθηνών όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε με Βορειοελλαδίτη πρωθυπουργό και δικό της πολιτικό και φορολογικό καθεστώς! Τα παραπάνω έτσι για να καταλάβετε τι περίπου έγινε προχθές στην Καταλονία της Ισπανίας.

❁ ΤΟ ΞΥΛΟ...
Το ξύλο της αρκούδας στους Καταλονούς το έδωσε η αστυνομία του Ραχόι κι αυτό είναι κατακριτέο από άλλες χώρες δημοκρατικές. Αυτόν τον ξυλοδαρμό τον καταδίκασαν και οι δικοί μας αριστεροί που είδαν με καλό μάτι το δημοψήφισμα. Το ξύλο που τρώνε στη Βενεζουέλα οι πεινασμένοι του σύντροφου Μαδούρο ούτε που το έχουν δει!

■ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ...
Ο ίδιος ο Μαδούρο καταδίκασε τους ξυλοδαρμούς στην Καταλονία κάνοντας... γαργάρα τα όσα ο ίδιος κάνει στο λαό του, τον οποίο πεινασμένο και αλυσοδεμένο τον κρατά και τον ταράζει στη νομιμότητα με ξηλοφορτώματα επί καθημερινής βάσεως. Για δημοκρατία να μη γίνεται λόγος, διότι ακόμη δεν έχει φτάσει αυτή η έννοια στα φιλαράκια του Αλέξη μας και του σύντροφου Ν. Παππά που κάποτε ταξίδεψαν στη Βενεζουέλα για να μας φέρουν πετρέλαιο και αγροτικά προϊόντα!

❖ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...
Χαρατσώνονται άγρια οι Καταλανοί από το κράτος της Μαδρίτης κι αυτό τους έφερε σε αδιέξοδα, γι’ αυτό επαναστάτησαν! Αυτό το άγριο χαράτσι είναι μια αιτία για το δημοψήφισμα. Υπάρχουν όμως κι άλλα επί μέρους ζητήματα...

❁ ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ!
«Σήμερα νίκησε η δημοκρατία! Συγχαρητήρια στην πλειοψηφία των Καταλανών που δεν συμμετείχαν στο δημοψήφισμα». Αυτό ήταν το μήνυμα του Ραχόι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - παρωδία! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο δικός μας Αλέξης ο Ραχόι σε... διαφορετική έκδοση. Ο δικός μας επέβαλε το δημοψήφισμα αλλά «άλλαξε» την ψήφο του λαού κάνοντας το 60% του ΟΧΙ 100% ΝΑΙ. Θα μπορούσε να το κάνει και ο Ραχόι αυτό χωρίς να δέρνει τον κόσμο...

■ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ!
Μ’ αυτές τις εικόνες που έχει δημιουργήσει η αστυνομία του Ραχόι μην έχει την απαίτηση να έχει μέλλον στην πρωθυπουργία. Οι Ισπανοί δεν είναι Βενεζουελανοί όπου υπάρχει η αρχή του ενός ανδρός και έχει μετατραπεί η χώρα σε Μαδουριστάν. Τα 850 θύματα βίας θα τον κυνηγούν κι αυτόν και την υπόλοιπη Ισπανία που αντί να επιβληθεί η τάξη μάλλον το αντίθετο πέτυχαν...

❖ Η ΘΡΑΚΗ...
Στα δικά μας όμως τι μπορεί να σημαίνουν τα παρατράγουδα γενικώς στην Καταλονία; Πολλά και τίποτα θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η Θράκη δεν είναι και στα πολύ καλά της τα τελευταία χρόνια. Αυτή η Θράκη που έχει μετατραπεί σε πεδίο «σύγκρουσης» μεταξύ της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Εκεί, σ’ αυτή τη Θράκη που έχει αναλάβει να την εξωραΐσει μια πρώην ΔΗΜΑΡίτισσα βουλευτίνα νομιμοποιώντας σε όλες τις γραμμές την τούρκικη επιρροή. Κάποιοι παίζουν εν ου παικτοίς...

❁ Η ΑΠΟΡΙΑ...
Απορούν εκεί στο Μαξίμου γιατί οι γέροντες του Αγ. Όρους δεν θέλουν να ξαναματαδούν τον άθεο Αλέξη! Έριξε το Μαξίμου στην πιάτσα την πληροφορία ότι ο Αλέξης θέλει ν’ απομονωθεί σε κάποιο μοναστήρι και πήραν φωτιά τα ράσα των γερόντων. Μη τολμήσει κάτι τέτοιο γιατί θα φάει καγκελόπορτα που θα είναι όλη δική του, του διεμήνυσαν κι εκείνος την ανάγκη φιλότιμο ποιούμενος απάντησε: Μα ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο;

■ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!..
Έφτασαν τα σύνορα της χώρας στην παλιά Ελλάδα και δεν το πήραμε χαμπάρι; εκεί, στην «παλιά Ελλάδα», στην Καλεντίνη εγκαινίασε αστυνομικό σταθμό η μισή πολιτική ηγεσία και ολόκληρη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχθές το Σάββατο με τον Υπουργό Ν. Τόσκα να υπερηφανεύεται για το μέγιστο επίτευγμα της νεότερης Ελλάδας!

❖ ΤΟ «ΕΓΚΑΙΝΙΟ»!..
Για να φτάσει στη δημιουργία ενός αστυνομικού σταθμού στην Άρτα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκλεισε ένα σωρό άλλους σ’ όλη την Ήπειρο, αρχής γενομένης από το Νομό Ιωαννίνων. επειδή από την περιοχή είναι Τόσκας - Γεροβασίλη - Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. και πάνω απ’ όλα ο Αλέξης, είπαν οι άνθρωποι να φτιάξουν Αστυνομικό Σταθμό και να τραβήξουν κι ένα εγκαίνιο διότι είχαμε καιρό να δούμε κάτι τέτοιο στην περιοχή.

❁ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!..
Κάνει πολύ καλή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο και «πιάνει» πολύ νακρωτικό από την Αλβανία, είπε ο Ν. Τόσκας. Να συμφωνήσουμε κι εμείς και να υπερθεματίσουμε κι εμείς. Αλλά το πολύ το ναρκωτικό το πιάνουν σε Γιάννενα - Θεσπρωτία που είναι τα περάσματα των εμπόρων κι αυτά είναι που υπολείπονται σε αστυνομική δύναμη. Άμα φτιάχνεις αστυνομικό σταθμό στην Καλεντίνη κλείνοντας παραμεθόριους, τότε οι έμποροι κάνουν πάρτι, σύντροφε Τόσκα. εκτός κι αν δημιουργείτε την... δεύτερη γραμμή άμυνας όπως είχαν δώσει διαταγή στον Κατσιμήτρο να κάνει διάταξη άμυνας τον Οκτώβριο του 1940 κι εκείνος τους «έγραψε» και οχυρώθηκε σε Καλπάκι - Κόνιτσα - Ελαία!

■ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!..
Να μην απαριθμήσω τώρα τα Αστυνομικά Τμήματα που έκλεισαν στην Ήπειρο για να ρουσφετολογήσουν στην Καλεντίνη της Άρτας που μπορεί να έχει ανάγκη ενός σταθμού, αλλά μεγαλύτερη ανάγκη έχει η Σαγιάδα όπου έκλεισε πριν από κάμποσο καιρό και μεταφέρθηκε η έδρα στο Φιλιάτι. Αλλά είπαμε, το ρουσφέτι πάνω απ’ όλα και μάλιστα αυτό που θα καταργούσε η αριστερή Κυβέρνηση!

❖ ΑΥΤΗ Η ΕΛ.ΑΣ.!
Από την άλλη μεριά, αυτή η καταραμένη και κατατρεγμένη ΕΛ.ΑΣ. καταφέρνει να γίνεται αποτελεσματική όπως στην περίπτωση του Λεμπιδάκη στην Κρήτη! Αυτή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν που έβαλε τέλος στην εγκληματική συμμορία των Αλβανών πριν από τρία χρόνια στην περιοχή της Βροσύνας. Αυτή η ΕΛ.ΑΣ. είναι που εξαρθρώνει τους εμπόρους ναρκωτικών. Όλα αυτά όταν την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της. Αυτή την ΕΛ.ΑΣ. όμως δένει χειροπόδαρα η εξουσία και δεν ξεκαθαρίζει την κόπρο του «Αυγέα» στα Εξάρχεια!

❁ Η ΔΩΡΕΑ...
Σώος βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο μεγαλοεπιχειρηματίας Κρητικός Λεμπιδάκης ύστερα από έξι μήνες ομηρία. Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε και βέβαια το καθήκον της σε ύψιστο βαθμό. Εκατό εκατομμύρια ευρώ ζητούσαν σε λύτρα οι Κρητικοί απαγωγείς, για να πέσουν στα τριάντα σαν τελευταία προσφορά την παραμονή της απελευθέρωσης. Μόνο δέκα συγκεντρώσαμε, είπαν οι συγγενείς του και περίμεναν αντιπροσφορά... Κάπου εκεί οι αστυνομικοί ξεκαθάρισαν την υπόθεση με περίσσευμα ψυχής και ελλείμματα σε υποδομές. Έβαλαν στο χέρι τη συμμορία, γλύτωσαν τον «όμηρο» και γλύτωσαν και οι συγγενείς του από την καταβολή των λύτρων. Λέω εγώ τώρα: Αν όχι όλο το ποσό των λύτρων, τουλάχιστον μέρος αυτών μήπως να τα διαθέσουν στην ΕΛ.ΑΣ. για τον απαραίτητο εξοπλισμό τους που είναι ελεεινός και τρισάθλιος; Κάποιος άλλος θα χρειαστεί να βοηθηθεί στο μέλλον!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.