ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΕΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»...
Προχθές το βράδυ παίχτηκε η δεύτερη παράσταση της «συμπαράταξης» στην κρατική ΕΡΤ. Καμιά δεκαριά νοματαίοι του ΠΑΣΟΚ και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων» μοστράριζαν ως γαμπροί και μία νύφη της εξουσίας της «κεντροαριστεράς», δηλαδή του ΠΑΣΟΚ! Εκεί ξεδίπλωναν τις χάρες τους και τα θέλω τους για να εισπράξουν ένα 2,5 - 4% της τηλεθέασης που ίσως να μην απέχει και πολύ από την απήχησή τους στην κοινωνία!

ΟΛΟΙ... ΠΑΣΟΚ!
Κανονικά όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ, είπε ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος μάλλον είπε την αλήθεια που έκρυβε όλα τα προηγούμενα χρόνια και που απέκρυβε από ντροπή προφανώς. Κατά τ’ άλλα, όλοι μια παρεούλα και δεν έδειχνε να ξεχωρίζει κανείς. Η μόνη «παρασπονδία» ο Ραγκούσης που αναθεματίζει τη Ν.Δ. για να κάνει τη διαφορά!

ΟΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΕΣ!
Την στιγμή της δεύτερης τηλεοπτικής παράστασης στην ΕΡΤ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη έπεφταν «κουμπουριές» για να σφίξουν οι κ...λοι και να μη γίνει καμιά στραβή. Μετά απ’ αυτό όλο χαρούλες - γελάκια και φιλοφρονήσεις ήταν οι υποψήφιοι, οι οποίοι ξέχασαν για ποιο λόγο συμμετείχαν στη μάζωξη. Η επόμενη Κυριακή θα είναι η κοντή γιορτή στην οποία θα κερδηθεί το στοίχημα από τον καλύτερο που μάλλον θα είναι η καλύτερη!

ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Χάρμα ήταν ο δημαρχος της Αθήνας Γ. καμίνης, ο οποίος έκανε μια σούμα για τα της θητείας του στην πρωτεύουσα! Αν είναι να κάνει το κόμμα σαν την Αθήνα και την Ελλάδα σαν την Αθήνα, μάλλον οι πρώτοι που δεν θα... ψωνίσουν Καμίνη θα είναι οι Αθηναίοι. Συγχωρείστε μου που δεν γνωρίζω δυο - τρεις από τους υποψηφίους, οι οποίοι μάλλον είδαν φως και μπήκαν.

❁ ΑΜΑΧΗΤΙ!
Ζούμε στους αστερισμούς της σαρανταποδαρούσας του Τσακαλώτου και του μικρού Αφγανού Αμίρ που του «πήραν» τη σημαία οι δάσκαλοι και του την παρέδωσε ο Αλέξης έτσι αμαχητί! Ζούμε σε μία χώρα όπου ο παραλογισμός επιβάλλεται από τους κυβερνώντες σαν να είναι αυτά θεοτικά πράγματα κι αφού δεν μπορούμε να τ’ αποφύγομε, ας χαλαρώσουμε να τ’ απολαύσουμε. Σαν τους βιασμούς, όπως έλεγαν παλιότερα...

■ Η ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ...
Με τη σαρανταποδαρούσα παρομοίασε την Κυβέρνησή του ο Τσακαλώτος, η οποία πάσχοντας στα 25 πόδια της από μηνίσκο και πάλι θα πηδήξει τον πήχυ που έχει βάλει η Ν.Δ. σαν πολιτική που θα ασκήσει όταν γίνει κυβέρνηση! Προσέξτε, όχι οποιαδήποτε σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο, αλλά αυτή που είναι βαρειά φορτωμένη με ψώνια από τα LIDL στα οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία αποκλείοντας τα υπόλοιπα Super Market!

❖ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...
Μα πόση μ...α δέρνει αυτό τον άνθρωπο και την υπόλοιπη παρέα που ήλθαν τελικά από τα LIDL να παραστήσουν τον οικονομολόγο και να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας. Άνθρωποι που έζησαν όλα τα χρόνια στην πιο καπιταλιστική χώρα της Ε.Ε. πουλώντας αριστερές π...ριές, ήλθαν στην Ελλάδα να παριστάνουν τις σαρανταποδαρούσες που όμως είναι σαρανταχειρούσες «κλέβοντας» τον κόπο του Ελλήνων κι αυτό μέσα σε 2½ χρόνια σπέρνοντας την απόλυτη φτώχεια.

❁ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ...
Είναι άθλιοι και τρισάθλιοι όταν δημόσια ανακοινώνουν ότι σακάτεψαν τη μεσαία τάξη για να ταΐσουν τους κάτω από τα όρια της φτώχειας. «Δεν μπορέσαμε μέσα σε 2½ χρόνια να βάλουμε χέρι στους πλούσιους και εξαθλιώσαμε τη μεσαία τάξη», είπε ο Χουλιαράκης μέσα στη Βουλή, για να συμπληρώσει το παράδειγμα με τη σαρανταποδαρούσα ο οικονομικός εγκέφαλος από την Πρέβεζα που όμως μεγάλωσε στο Λονδίνο παριστάνοντας τον αριστερό, αλλά αν ζούσε ο μπάρμπα Θρασύβουλος θα τον έστελνε αδιάβαστο!

■ Ο ΑΜΙΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΙΡ!
Την ίδια ώρα η χώρα ζούσε σε ρυθμούς Αμίρ από το Αφγανιστάν που, ενώ του παραχώρησαν σπίτι και καλά έκαναν κι αφού έφτιαξαν νόμο να γίνεται με κλήρωση ο σημαιοφόρος κι αφού του έπεσε ο κλήρος, του αφαίρεσαν τη σημαία διότι αυτό όριζε άλλος δικός τους νόμος ν’ απαλλάσσεται από εκκλησιαστικές και θρησκευτικές υποχρεώσεις ως Μουσουλμάνος. Άρα ούτε σημαία με σταυρό σύμβολο χριστιανικό μπορούσε να κρατήσει, ούτε σ’ εκκλησία μπορούσε να μπει ως μουσουλμάνος αφού το απαγορεύει η δική του θρησκεία!

❖ Ο ΑΘΕΟΣ...
Όλα τα παραπάνω έγιναν ένα πακέτο και μέσω του περιβόητου ψυχοπονιάρη Μουζάλα εστάλησαν στο Μαξίμου, όπου ο άλλος άθεος Πρωθυπουργός του παρέδωσε το εθνικό σύμβολο για το οποίο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος για την προστασία από την ατίμωση την εχθρική.

❁ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Έγινε λοιπόν αμαχητί η παράδοση σ’ ένα Αφγανόπουλο που κατά δήλωση της οικογένειάς του έπρεπε ν’ αποκλειστεί από κάθε αντικείμενη στην δική του πίστη εκδήλωση κι αυτό έκαναν οι δάσκαλοί του, οι οποίοι τελικά πλήρωσαν με την κατακραυγή της αριστερίλας που έχει πλακώσει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι που, τηρώντας τον νέο νόμο, έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο αφού τη σημαία την κλήρωσαν σε Αλβανάκι το οποίο όμως δεν είχε δηλώσει αποχή από Θρησκευτικά ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις...

■ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ!
Αλλά, είπαμε! Έπρεπε να αλλάξει η ατζέντα από το Panos gate που έσκασε και που τα θραύσματα θα λαβώσουν πολύ κόσμο εντός - εκτός ΥΠΕΘΑ, εντός - εκτός Μαξίμου, εντός - εκτός Ελλάδος! Όπως τ’ αποκαλυπτήρια που έγιναν για τη «μούφα» διαπλοκή του Αυγενάκη με «απατεώνα» ο οποίος ήταν φιλαράκι και κυβερνητικών στελεχών!

❖ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ...
Μια επιστολή συζύγων ανδρών που τους έχουν χάσει και έχουν την ατυχία να είναι κάτω των 55 ετών, έρχεται να βάλει κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση. Συγχαίρει μία απ’ αυτές τις χήρες την πράξη του Πρωθυπουργού να συμπαρασταθεί στο «δράμα» του Αμίρ αλλά επισημαίνει το δράμα των δικών της παιδιών που μένουν ορφανά και χωρίς εισόδημα επειδή η μητέρα τους είχε την «ατυχία» να είναι κάτω των 52 ετών όταν χάθηκε ο πατέρας!

❁ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!..
Γι’ αυτά τα παιδιά γιατί δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον η Κυβέρνηση της οποίας Υπουργοί ήταν εκείνοι που έφτιαξαν τον νόμο ο οποίος αποκλείει από κάθε συνταξιοδότηση όλες τις γυναίκες κάτω των 55 ετών ή τους χορηγεί σύνταξη για τρία μόνο έτη; Γι’ αυτά τα παιδιά τα Ελληνόπουλα γιατί δεν νοιάζεται η κατά τ’ άλλα ψυχοπονιάρα αριστερή -κατά δήλωσή της- Κυβέρνηση και τα ξεφτέρια της Υπουργοί; Αυτά τα παιδιά ποιος θα τολμήσει να τα κοιτάξει στα μάτια και να τους εξηγήσει ότι δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στην έννοια του κράτους το οποίο στο κάτω - κάτω έχει πληρωθεί από τα χρήματα του γονιού τους;

■ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!
Αναλογικά διόδια στην Ήπειρο εξήγγειλε ο γνωστός Σπίρτζης για την επόμενη χρονιά! Ποιος είναι ο Σπίρτζης; Ελάτε τώρα που δεν τον ξέρετε! Είναι εκείνος που εγκαινίαζε την Ολυμπία Οδό και την Ιόνια Οδό ανά χιλιόμετρο! Από κει του έκατσε στη γκλάβα να εφαρμόσει τα αναλογικά διόδια και το υποσχέθηκε στους Ηπειρώτες. Ο ίδιος άνθρωπος καμιά δεκαριά φορές είπε - ξείπε για το σφύριγμα τρένου στην Ήπειρο! Ετούτο το φεγγάρι είναι στο «ξείπα» γιατί είναι ακριβό το τρένο στη φτωχότερη περιφέρεια. Από χρόνου έχει ο Θεός...

❖ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΕΓΙΝΕ!
Έστω και κατά λάθος (;) μια μικρή γεύση την πήραν από το τι έχει να γίνει στην Αλβανία αν δεν βάλουν μυαλό ο Ράμα και η λοιπή παρέα. Ο λόγος για το πρόβλημα που προέκυψε όταν τα μηχανήματα στην Κακαβιά «αρνούνταν υπηρεσία», με αποτέλεσμα η ουρά των αυτοκινήτων να φτάνει στα Τίρανα, κάτι που ενόχλησε την Αλβανική Κυβέρνηση κι έστειλε τον Υπουργό Εξωτερικών για τα καθέκαστα!

❁ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ...
Τα μηχανήματα στο Τελωνείο της Κακαβιάς δεν αναγνώριζαν τους Αλβανούς που ως γνωστόν είναι εκτός Σένγκεν κι άρα... κλειστά όλα για Αλβανούς! Η αναστάτωση μεγάλη κι άρχισαν να γίνονται διάφορες σκέψεις περί ελληνικού δακτύλου σε αντίποινα των διώξεων και των καταστροφών των περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας. Αν και κάποτε πρέπει ν’ αντιδράσει κάπως έτσι η ελληνική πλευρά, εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Απλά τα μηχανήματα είναι πιο ευαισθητοποιημένα σε εθνικά ζητήματα από ότι οι πολιτικοί μας και αντέδρασαν όπως αντέδρασαν! Μόνο ο Κων/νος Μητσοτάκης είχε κάνει αυτό που ο πατριωτισμός επιτάσσει. Όταν ο Μπερίσα έκανε «άλλα κόλπα», τότε που άνοιξαν τα σύνορα και ήλθαν κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες, τους μάζευε από την Ομόνοια και με κλούβες τους ξημέρωνε στην Κακαβιά. Ας το ξανασκεφτούν τα μηχανήματα και ας χαλάνε κατά καιρούς για να παίρνει ο Έντι Ράμα τα μηνύματα...

■ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...
«Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης και πρέπει ν’ αλλάξει πάραυτα ο νόμος Παρασκευόπουλου περί αποφυλακίσεων ομαδικών. Ο νόμος ήταν προσωρινός και έγινε για την αποσυμφόρηση των φυλακών...»! Ποιος τα είπε αυτά; Ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος που έπαιξε το ρόλο της μετανοούσας Μαγδαληνής μετά τα όσα γίνονται από τους ξεσχολισμένους των φυλακών που βγαίνοντας συνεχίζουν τη δράση τους. Πρόσφατα παραδείγματα πολλά, μεταξύ αυτών οι δολοφόνοι του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου που ήταν Αλβανικά «μπουμπούκια»!

❖ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ...ΗΤΤΑ!
Ένας ΠΑΣ Γιάννινα από το... LIDL ήταν αυτός που είδαμε την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Επειδή δεν φαίνονταν να διασφαλίζεται η ήττα του κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, έβαλαν τα πόδια τους οι δικοί του ποδοσφαιριστές και το... θαύμα έγινε. Ο «πεθαμένος» Απόλλωνας αναστήθηκε και ο Πετράκης ακόμη σταυροκοπιέται! Το ζητούμενο τώρα είναι ποιος το «παιξε» το παιχνίδι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.