ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΒΟΥΝΤΟΥ!..
«Βουντού - βουντού - βουντού και μια καρφίτσα μαύρη στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος έκατσαν 10.000 γαύροι», είπε και αποχαιρέτισε το Υπουργείο Παιδείας ο υφυπουργός Κώστας Ζουράρις. Τόσο απλά...
ΚΑΙ ΘΥΜΑ!
Πήγε να κάνει βουντού στους Ολυμπιακούς και τελικά έπεσε θύμα του βουντού του! Εδώ μπορεί να πέσει το κομμουνιστικό επαναστατικό άσμα «έπεσες θύμα αδερφέ - σύντροφε Κώστα Ζουράρι που τόσο άδοξα τερμάτισες τον υπουργικό βίο». Έπεσε θύμα των γαύρων του λιμανιού που τον κατασπάραξαν μετά το βουντού - βουντού βουντού και τις άλλες π...ριές που αράδιαζε από την ώρα που μπήκε στην Ελληνική Βουλή.
ΤΟ ΑΓΛΑΪΣΜΑ...
Κώστας Ζουράρις, αγλαόν τέκνον ιατρού σεξολόγου κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη, παιδί μεγαλωμένο με Γαλλικά και πιάνο κι αφού πέρασε απ’ όλη την αριστερά κι αφού έκανε μία στάση και στη Ν.Δ., η οποία τον υποστήριξε ως αυτοδιοικητικό, τελικά κατέληξε στους ΑΝΕΛ, μέσω των οποίων διορίστηκε Υπουργός στο χώρο της Παιδείας, την οποία καθοδηγούσε με τις διάφορες π...ριές του. Οι όροι και οι χαρακτηρισμοί δικοί του!
ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ...
Έχει κάνει κι έχει πει πολλά στη διαδρομή του ο εν λόγω, με τα οποία θ’ ασχοληθεί, αν ασχοληθεί, ο ιστορικός του μέλλοντος. Έχει βάλει στη ζυγαριά σοβαρά ζητήματα με την ίδια ελαφρότητα για τα οποία ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του τεράστιο παράγοντα της πολιτικής, πολιτιστικής, εθνικής, κοινωνικής ζωής της χώρας του. Έφτασε σε ακραίες θέσεις φαυλότητας παριστάνοντας τον σπουδαίο, κάνοντας κακοποιημένη χρήση της αρχαίας και νεοελληνικής γλώσσας, προσαρμόζοντάς την γύρω από την βουβωνική του χώρα, κάτι που περίτρανα αποδεικνύει ότι μάλλον του ήταν... άχρηστη σ’ όλη τη διαδρομή του!
ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ...
Έφτυνε μια ολόκληρη κοινωνία όλα τα χρόνια πριν την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, το οποίο μετέτρεπε ενίοτε σε κυνοβούλιο και ως εκ τούτου, είχε και την αιδώ του κυνός. Μάλιστα, ποτέ του δεν λησμόνησε εκείνο το ρουφηχτό φιλί με τον τεράστιο αράπη που τον κυκλοφορούσε ανά τας ρύμας και τα οδούς ευρωπαϊκής πρωτεύουσας σε διαδηλώσεις διάφορων «παρδαλών» σαν αυτούς που συνόδευε στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης.
ΚΑΙ Γ...ΚΟΣ!
Ποιος γ...άει τον Άρη, είπε ο μέχρι πρότινος Υφυπουργός Παιδείας μετά το βουντού - βουντού στους οπαδούς του Ολυμπικού. Είχαν προηγηθεί κι άλλα τέτοια «όμορφα» όπως όταν... χάριζε 16 νησιά του Αιγαίου στους Τούρκους. «Αν χάσουμε και κάμποσα νησιά δεν είναι σπουδαίο πράγμα», είχε πει και φυσικά ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχαν συγκινηθεί τότε για να τον στείλουν αδιάβαστο και το κατάπιαν, μέχρι που ένας άλλος Καμμένος, ο Δημήτρης, Βουλευτής Πειραιώς ολυμπιακών συναισθημάτων, έκανε το δικό του «βουντού»! Ή αυτός ή εγώ στους ΑΝΕΛ είπε για να συγκινηθεί το «ιερατείο» της Κυβέρνησης και να του κάνουν το δικό τους βουντού!
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ A LA CART!
Ευαισθητούληδες για τους «γαύρους» όχι όμως και όταν «ξεπουλούσε» 16 νησιά στο Αιγαίο. Τότε έκαναν γαργάρα που έβγαζε ο Ζουράρις στο σφυρί τα νησιά. Όχι πως δεν ήταν αθλιότητες αυτά που είπε για τους Ολυμπιακούς και τους Αριανούς, αλλά τα εθνικά ζητήματα μπαίνουν σε άλλη προτεραιότητα και δεν εξισώνονται με τα οπαδικά συνθήματα. Άμα δεν έχεις Ελλάδα δεν έχεις ούτε Άρη, ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΟΣΦΠ, ούτε ΠΑΟ, ούτε ΠΑΣ Γιάννινα, κλπ.
Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!
Κυβέρνηση - οπερέτα και ο λαός στη γωνία με αγωνία περιμένει τι άλλο κακό θα τον βρει. Έχει σταυρώσει τα χέρια και περιμένει τη λύπηση των Ζουράρηδων και των Καρανικαίων και κυρίως την Περιστέρα για να κλάψουν όλοι μαζί στην επέτειο της 5ης Ιουλίου. Είναι η μόνη μέρα που επιτρέπει η συντρόφισσα Μπέτυ να κλάψει ο λαός. Τις άλλες μέρες απλά πρέπει να πεινάει για να έχει την ικανοποίηση ότι έχει αριστερά στην κυβέρνηση. Άμα μας βάλει κανείς δίπλα στο λαό της Β. Κορέας δεν θα βρει και πολλές διαφορές. Το ποιος θα το έχει μεγαλύτερο (το κουμπί) καθόλου δεν μας πειράζει. Ο δικός μας δεν έχει καθόλου κουμπί, διότι αυτό το έχει ο Πάνος ο τετρακίνητος!
ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ...
Πέρασε και το πολυνομοσχέδιο και μάλιστα με 154 ψήφους. Μία ψήφος παραπάνω με κάποια Μεγαλοοικονόμου η οποία... είχε κόψει άλυσσο από το μαντρί του Λεβέντη και μπήκε στο μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερη βοσκή! Γι’ αυτό το «πήδημα» χοροπηδούσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι που βρήκαν ένα ακόμη «ζωντανό» για το κοπάδι τους!
ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Κάτι καλό κινείται μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων τα οποία βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις για ενοποίηση. Στην Ήπειρο τα νέα είναι καλά για την εκπαίδευση, αφού πολλές σχολές του ΤΕΙ θα ενσωματωθούν στο Πανεπιστήμιο και θα αναβαθμιστούν σε Πανεπιστημιακού επιπέδου. Γι’ αυτό το λόγο οι δυο Πρυτάνεις ΤΕΙ κ. Τσίνας και Πανεπιστημίου κ. Καψάλης συνεργάζονται, για να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το επόμενο διάστημα θα δούμε τι θ’ αποφασίσει το Υπουργείο παιδείας επί τους θέματος...
ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!
Εγώ λέω να μην αλλάξουν το στολισμό της πλατείας από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τύπου Τάτλιν. Ας το αφήσουν εκεί διότι θα χρειαστεί για του χρόνου. Άλλωστε, σε 342 μέρες ξανάρχονται Χριστούγεννα. Πού να ξηλώνουν τέτοιο δέντρο για το οποίο έχουν να λένε, όχι μόνο όσοι έρχονται στα Γιάννενα για ν’ απολαύσουν την τέχνη, αλλά κι όσοι το είδαν διαδικτυακά. Τώρα που θα έλθουν και οι πτήσεις του εξωτερικού ένας λόγος παραπάνω να μείνει. Προτού να πάνε οι τουρίστες στις παραλίες του Ιονίου θα περνούν να... προσκυνούν τον Τάτλιν των Ιωαννίνων! Άντε, καλά Χριστούγεννα του 2018!
O TEMPORA O MORES...
NEADEMOKRATIA! Έτσι βάπτισε την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στις προσκλήσεις που μοιράζει εν όψει της επίσκεψης του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος γυρίζει ανά την Ελλάδα κόβοντας πρωτοχρονιάτικες πίτες. Προφανώς επηρεασμένοι από τα βαπτίσια των Σκοπίων, είπαν να βάλουν την δική τους πινελιά στη Ν.Δ. και την έκαναν NEADEMOKRATIA ανοίγοντας τον δρόμο στη ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που δεν έχει κανένα προσδιορισμό. Τι Βουκουρέστια και κουραφέξαλα. Η ΝΟΔΕ έχει... χαράξει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ν.Δ. στην περίπτωση της ονομασίας των Σκοπίων! Πού ξέρεις, μπορεί να φιλοτιμηθεί και ο τετρακίνητος Πάνος να ψηφίσει NEADEMOKRATIA! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ζουράρις παιδιά!
ΟΙ ΠΙΤΕΣ...
Εν τω μεταξύ, ο Λ. Αυγενάκης έχει ζωστεί μια Κρητιτσιά μασιέρα και «σφάζει» πίτες αβέρτα στην χώρα! Το Σαββάτο βράδυ στη NEADEMOKRATIA στα Γιάννενα και στο «CESARIA». Την επόμενη μέρα, 21 Γενάρη, στην ορθόδοξα γραμμένη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Πρέβεζα και στο ξενοδοχείο «Margarona - Royal», στις 11.30 π.μ. Μόλις το περασμένο Σάββατο ο κ. Αυγενάκης έκοψε την πίτα στο Κιλκίς και θα ακολουθήσουν άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις μέχρι το Πάσχα, στις οποίες εκτός των άλλων, καλεί σε ετοιμότητα τον λαό για ενδεχόμενο εκλογών!
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...
Συν τοις άλλοις, έχουν αρχίσει να βαράνε τα όργανα στην τοπική Ν.Δ. σ’ επίπεδο υποψηφιοτήτων. Πέφτουν νέα ονόματα στην πιάτσα που θα ήθελαν να υπηρετήσουν την κυβερνητική Ν.Δ. Κόβεται εκείνος, μπαίνει ο άλλος, λένε οι διάφορες «καφετζούδες» και κάπως έτσι φτιάχνεται η επτάδα της Ν.Δ., η οποία ενίοτε γίνεται 50άδα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.